terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, August 21, 2010

oh JUMAAT....haaaaihhhh.. =_=""

ape kene lah dengan hari jumaat semalam...
pagi2 dah bangun awal..sebab..
semalam pergi keje sama2 ngan cik abang..
so aku kene amek dia..
naik moto aku..
kalau dia yang amek,
kompem lambat..
sebab kawasan umah aku tu jem giler..
lagi satu hal,
nanti takde la nak ulang alik..
dah buang masa plak nanti kan..
kalau aku yang amek dia,
terus je gerak pergi keje..

okey..
yang tu takde problem..
ni haaa...
cik abang aku yang problem..
selalu kalau aku lambat,tau pulak nak bebel..
tapi bila dia yang lambat,
boleh pulak buat muka macm kerang busuk..
hmm..
nasib bek ensem..
tak jadi nak marah..
(ensem ke??)

dah la siap lambat..
pastu pegi gatal2 nak lalu jalan lain..
haaa...amek..
tersalah jalan..
ingatkan jalan tu ke Shah Alam/Kuala Lumpur..
tapi sebenarnye jalan ke Pelabuhan Klang..
adeehhhh..
dah la nak u-turn jauh giler...
tak pernah lalu jalan tu kan..
mane la tau jalan nak patah balik..
tak kan nak lalu wrong way plak..
naya je tu..
lori banyak..
haaihh..
dah buang mase kat situ satu hal..
buang2 minyak pun satu hal..
nasib baik sempat sampai..
memang laju betul cik abang bawak moto..
huhuhu...

sebab kelam kabut sangat..
enset cik abang tertinggal kat aku..
semalam aku pegang,then masuk poket sweater..
aku dah ingat dah nak bagi..
tapi,sampai tempat keje je terus lupa..
aku dah naik opis baru aku perasan..
alahaaai..
camne la aku boleh lupa..
dia pun tak ingat enset dia..
hmm...
seb bek tempat keje dekat je..
dia pun takde plak nak call aku ke ape ke
dia tak nak mintak enset ke??
diam je..
tak pe..
dia pun malas nak ulang alik kut..

bila nak balik,
nasib baik masing2 dah tau balik pukul berapa..
tak de la nak tunggu lama..
yang tu okey je..
pastu kan,
cik abang ni puasa..
dia cakap nak pergi bazaar..
then aku pun ikut je la..
siap pergi round kat shah alam tu...
tapi..............
alih2,tak pergi jugak..

haaihhh..
cik abang ni..
wat abis minyak moto je kan..
dah la masing2 tengah sengkek..
then,dia kata nak pergi kat area2 rumah dia..
pastu,bila dah nak sampai rumah dia,
boleh pulak dia cakap taknak pergi..
haiyaaa...
ini cik abang aaa...
manyak hal ooo..
lantak lah cik abang oooiii...
yang puasa,awak..
saye ni bila2 je bleh melantak..
muaahahahaha..

tu hal lain..
malam tadi tengah syok2 SMS,
dia cakap kredit nak habis..
alamak...
bosan la hidup aku ni..
aku mane la ade SMS ngan orang lain selain dia..
kalau ada pun,
ngan kakak aku,ngan bestfren aku..
tu je la..
nak topup tapi duit ngam2 je untuk minyak..
sampai la gaji nanti..
uwaaa...
memang dugaan betul la bulan ni..
sabar je la..

bulan depan nak raya dah..
terpaksa gaji ni kena bajet2..
tak boleh membazir oke..
huhuhu..

notakecik : terpaksa pergi keje ngan cik abang sebab
aku takut naik moto kat highway lepas eksiden aritu..

No comments: