terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, October 31, 2010

abah tak kisah....

kelmarin..tengah syok-syok aku mengadap encik PC, tiba-tiba abah masuk bilik..selalunya aku tutup dan lock pintu..entah kenapa aritu aku tak tutup pintu..dah tak tutup,kompem la tak kunci kan..

bermulalah dialog antara anak dengan bapak..

"sape nak pergi beli sate??"

"laaa..kita (bahasa aku kat umah) kene pergi ke??iwan (abang aku) la..dia yang nak belanja aritu.."

"oo..iye??"

abah terus keluar bilik..aku perasan matanya melirik ke arah encik PC..ape yang abah tengok??ahh..wat selamba je la..5minit kemudian,abah masuk bilik aku lagi..

"lin,sponser sikit..tak cukup la.." mata abah menjeling lagi ke arah encik PC..

"kejap.." sambil aku keluarkan duit dari wallet..

"nah..eh,alamak..kantoi..hahahahaha..abah tengok ape??" aku cepat-cepat cover background PC dengan bukak encik mozilla..

background PC kat umah..
"abah tak kisah..yang penting,kau orang betul-betul.." abah berkata-kata dengan penuh makna dan berharap..

"hehehe..yela.." aku tersengih-sengih macam kucing..

abah pun beredar dari bilik aku..kehkehkeh..1st time kot abah tak marah bila nampak gambar aku dengan lelaki..selalu abah macam ragu-ragu je..sikit-sikit asyik tanya je "betul ke kau dengan budak ni"..kali ni abah tak tanye pun..maybe sebab abah pun dah tahu cik abang camne..dah banyak kali datang borak-borak dengan abah..haaihh..risau jugak hati ni kalau tiba-tiba abah kata "abah tak suka budak ni" nasib baik abah tak kata pape..lagi suruh cepat-cepat adalah..heee...

hubungan yang dapat restu ibubapa mesti bahagia kan??aku harap macamtu..sape yang taknak bahagia kan??aku nak BAHAGIA.. -end-

11 comments:

mzhany said...

hehe siap cakap kantoi kat abah...huhuhu InsyaALLAH...smoger dipermudahkan ameen....

MOFASAD said...

ecececeece

a.d.i.b.a.h said...

sape xnk bahagia. semua org nk bahagia. hrp2 kite dibawah lindunganNya dan dipanjangkan umur juga jodoh. all the best dear. doa jgn putus tau! =)

a.d.i.b.a.h said...

sape xnk bahagia. semua org nk bahagia. hrp2 kite dibawah lindunganNya dan dipanjangkan umur juga jodoh. all the best dear. doa jgn putus tau! =)

✿....rossa alina....✿ said...

mzhany : hehehehe..abah saye seorang yg sangat sporting..dia paham bahasa budak2 skrg ni..hehehehe..

mofasad : elelelele ko..ko pon lebih kurang gak kan??ko pn da gatal2 nak kawen kan..kehkehkeh..

kak dib : AMIN.....semoga doa akak termakbul..hehehehehe..akak pun..same2 kita doa kak.. :)

hamzah ian said...

hehe

✿....rossa alina....✿ said...

hamzah : huhuhu.. :)

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

alhamdulillah... restu mak ayah yg paling penting... moga ko bahagia alin...

✿....rossa alina....✿ said...

AMIN....AMIN....AMIN...hehehehehehe..ko pun same..moga ko bahagia gak k.. :)

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

amin.. heheh

si gadis said...

wahh, nak makan nasi minyakk :D