terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, December 14, 2010

jalan-jalan JOM HEBOH bukit jalil

aktiviti cuti aritu,pergi Bukit Jalil..motif??nak pergi Jom Heboh..kuikuikui..actually planning nak pergi umah orang kawen tapi..tapi..tapi..errr..taknak bagitau sebab kenapa aku tak pergi..huhuhu..so,kepada kawan2 aku yang wedding minggu lepas,sorry sangat2 sebab tak dapat menghadirkan diri..btw,congrates k..semoga berbahagia ke anak cucu.. :)

orait...sambung citer..mula2 konon je nak pergi berdua kan..tapi ada budak kecik nak ikot..[err..kecik la sangat kan..]so ajak je la..hehehe..actually tak kisah pun kalau dia ikot..sekurang2nye ade 2 orang bodyguard..kihkihkih..

first time kot nak pergi Bukit Jalil..hahaha..tu yang teroverexcited..sampai tersesat..hahaha..adooi..dia orang ni bagi penunjuk jalan lalu mane ntah..tiba2 dah sampai Putrajaya..hahaha..lawak betul..kan dah buang masa kat jalan..tapi takpe..aku tak kisah pun..sebab,last2 sampai jugak..lainlah kalau tak sampai..dah nama pun baru 1st time..kihkihkih..

jom tengok gambar plak..weee...

cik abang cakap,dalam gambar ni dia nampak gumuksss!tapi memang pun..hehehehe..takpe la cik abang..saye tak lari pegi mane pun la..cik abang gumuk tu tandanya saye jaga elok-elok tau..heee..
amboi..amboi..amboi..tengoklah cik abang tu..makan sorang2 je. tau..dah nak habis baru bagi kat aku..

ni lah budak kecik yang aku cakap tadi..hahaha..kecik la sangat kan..lagi besar dari aku kot??dia ni rider motor..haaisyhh..lain kali lah aku citer pasal dia..kihkihkih..
haa..budak ni lagi..kuikuikui..actually ni jiran cik abang..tapi aku kenal dia ni..dia ni macam adik aku je..senang citer sape2 yang umur bawah aku,dan kenal aku,aku anggap adik..wahh!!ramainye adik aku.. :)

see!!pipi cik abang dah tembam!!heee..cik abang..jangan mare saye ye sebab letak gambar ni kat sini..
ade orang kata muka cik abang garang kalau hamek gambar..yeke??ahh..jangan tertipu ngan gambar2 itu..kalau nak tau,dalam simpanan aku ni banyak gambar dia yang buat muka ntah pape..kihkihkih..

kononlah macam Fahrin Ahmad kan...??konon..verangan jeewwww...tolong bagi baldi cepat..nak muntah...hee...

macam kanak-kanak je aku tengok gaya aku ni..kuikuikui..kaler selendang aku meriah giler..baru rasmikan tuuu..
alamak..gelap la pulak gambar ni...hahaha...
hehhh..nak jugak posing kat sini kan..kihkihkih...

macam takde tempat lain je nak hamek gambar..kuikuikui..kalau tak,nak hamek gambar kat pintu masuk tu tapi ramai orang la pulak..takpelah..sini pun boleh...


kesian cik abang kena pegang banyak barang..tu yang muka selenga je..hahaha..aku pun pegang barang jugak..tapi yang ringan je aku pegang..kihkihkih...

sempat jugak la tengok dia orang ni perform..kumpulan SOFARZ,TOMOK,ngan AKIM..kiut pulak aku tengok si Akim ni..

ape la..bukan nak pandang sini..pandang sana je..ciss!!yela..tak sudi takpe..

penat je aku berasak-asak..tak dapat poster gak..ciss!!geram giler..
e'eh..suka pulak cik abang ni..hahaha..
ni lah muka penat..penat berjalan ke penat bawak barang ni??kuikuikui..takpe..boleh kurus!!
meh minum dulu..heee...habis sebotol ni...
buat muka pulak..tu la..kate tak boleh pergi tempat ramai2 orang..tapi nak ikut jugak sape suruh??kihkihkih..
banyak jugak aku ngan cik abang shopping..hahaha..eleh..padahal besar beg je..barang dalam beg tu sikit..
err..ibu cik abang cakap,aku ni kaki jalan..alahai..nak buat camne..jalan selagi larat..hehehe..nanti dah kawen kena duduk rumah puleeee...heee..

sebenarnye tak puas berjalan lagi tapi cik abang dah ajak balik..dia kata dah nak dekat malam..nanti tak nampak jalan..huhuhu..takpelah..yang penting dapat jugak jejakkan kaki ke situ..

sebelum sampai rumah,kita orang sempat pergi melantak char kueytiaw kat depan Pasar Besar Klang..memang marvelous tau!!lupe pulak nak snap gambar..hee..kalau pergi Klang,singgahlah situ..try la..memang best!!

okey,tu je..bye!

*notakecik : tengah sakit hati dengan mofasad..ciss!!

30 comments:

sahromnasrudin said...

as salam ziarah..lama tak pekena char kuew teow kat kelang tue..mmg sedap sungguh huhuhuhh

sLEEping BEauty said...

amboi g jom heboh ngn cik abg eh ... !
hehee ...
bestnyerr...

tia said...

wahhh! cam best je.
tia tak pernah pegi lagi jom heboh neh! grr!

+iliyana+ said...

da lame x g jom heboh.rase malaz g tempat2 camni bukan ape, malas redah jam.huhu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kak gebu tak pernah pegi lagi JOM HEBOH...kecian nyer diri ku

hahahhaha

Puteri Iqa Izyan said...

wah... smgt pergi jom heboh. huhu

Raji berkata said...

woah2 mmg heboh betol ;P
xpernah pergi lgik jomheboh oh xD
best ker?

err muka mcm garang tapi hati bertaman xpe

yumi's prOp.. :) said...

bnyknyer bli!
hahaha ikOt nafsu neh.. ;)

Tapak Kaki said...

tak best pergi jom heboh.. aku lagi suka pergi sure heboh..haha

Khaizarien said...

x sanggup nk ke pogram cam tu..ramai org..sesak...

deaf-angel said...

hari senin aku turun stesen lrt bukit jalil pasal nak naik bas , hah ko, punye banyak sampah sarap kat seluruh kawasan stadium bukit jalil tu..

kesian makcik tukang sapu tau

mummysyafie said...

mak aiii penuh bonet. ni yang syok bila tiba sure heboh..banyak barang leh angkut kan

tapi akak tak leh gi last week..kids tak sihat sangat. so terpaksa la batal plan

✿....rossa alina....✿ said...

sahromnasrudin : w'salam..sedap kan char kuew tiow kt situ..siap ngn otak2..perghhh!!mantoppp!!heee...

sleeping beauty : hehehehe haruslah ngn cik abang..nak g ngan adik2 dorg ade hal..nak ajak mak ngn abah,dorg xske jalan2 sgt..huhuhu...

tia : heee..len kalo kalo de tmpat yg terdekat tu pergi je..dpt g kejap pn xpe..yg penting,ade jugak la merasa pergi kan..hehehehe..

iliyana : hehehehe..mmg jam pun tapi sabar je la..nk buat cmne kan..hehehe..

kak yanie : alololo...tahun depan pergi la..ajak lah encik T akak..heee...

puteri iqa izyan : mase ni tengah ada semangat..tu yang pergi..hehehehehe..

raji : best la jugak..hehehe..errr..bertaman??no komen..hahahahaha..

✿....rossa alina....✿ said...

yumi : banyak??hahahaha..mmg ikot nafsu..semua nak beli..cik abang siap tegur.."xcukup2 lagi keee??" kuikuikui..

tapak kaki : aik??bukan sama ke??hehehehe..

khazarien : sesak ke??xde sangat la..sebab mase ni buat kat bukit jalil kan..tmpat tu besar so xnampak sesak sangat.. :)

deaf-angel : eskiusme..saye bukan jenis buang sampah merata2 k..hehehehe..

mummysyafie : huhuhu..ciannye kids akak...xpe..tahun depan ada lagi pergi la..hehehe..

fara said...

bestnye pegi jom heboh bukit jalil!
dah lameee nk pegi tp tak bkesempatan plak T___T

Fxysche Nas said...

sonoknyee g sure heboh
bole borong mknn murah2!!!
hihi

✿....rossa alina....✿ said...

fara : tahun depan pegi k..hehehe..

Fxysche Nas : memang murah...1beg=RM10..siap dpt offer 2beg=RM10..sape cepat dia dapat lerrr..kihkihkih..

wahida said...

x pernah gi sure heboh, malas nak redah jem...huhuhu...

Faarihin said...

wah.. banyak borong.. bagilah kita sket.. huhuhu..

cik lola said...

wahhhh best..cik x pnh lg g jom hebbbboHH

Zetchi Henry said...

wah jalan sakan nih..
hehhe.

bila jom heboh kat jb neyh!!
xsbr lah!!

nas said...

erm...ehem2 ko ker yang kat pics nie jadi header blog? hehee

HonEyBuNNy said...

wah2...ne betul2 jom heboh neh....banyak beli...hehhe...happy couple....;-)

miss nina said...

tak tahu pula jom heboh ada d sana
~meriah tu stok makan2

Sue said...

salam ziarah...

✿....rossa alina....✿ said...

wahida : mmg malas nk redah gak..tapi teringin nak g,baik pergi kan??boleh ilangkan bosan..hehehe..

Faarihin : alamak..dah terlambat..sudah habis lerrr..hehehe..

cik lola : sekali sekala pergi seronok tau..heee..

Zetchi Henry : sabar...tahun depan ade la tu..hehehe..mmg best kan?? :)

nas : ehem2 ape tuh??kihkihkih..

HonEyBuNNy : hahahaha..yela..1st time jenjalan tmpat2 cmni ngn cik abang kan..tu yg nk JOM HEBOH btol2..kihkihkih..

miss nina : aik??xtau ke??huhuhu..

Sue : w'salam..thanks singgah.. :)

MiZi said...

wah pi jom heboh x ajak naaa

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/aktiviti-tengah-lonely.html

✿....rossa alina....✿ said...

mizi : heee..len kali kite g ye..kuikuikui.. ;p

beLLa said...

byk beli ye. ktepn ade mse akim sofaz n tomok perform tuh. dapat amek belon tak? ;p

✿....rossa alina....✿ said...

beLLa : belon??xde dapat ponnn??mane dapat??wuwuwu.. :(