terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, December 31, 2010

jalan-jalan zoo negara

sebenarnye aku nak citer pasal ni dulu..tapi memandangkan aku begitu eksaited dengan cerita khairul fahmi che mat a.k.a apek a.k.a goalkeeper Malaysia,so,aku merajinkan jari untuk menghapdet belog citer pasal dia..errr..pasal dia ke,pasal awek dia??kihkihkih..pape je la...layaannnn aje ye..

aku nak citer pasal minggu lepas aku jalan-jalan kat ZOO NEGARA *cerita dah basi..weee...serius macam orang batak giler..ye la..dulu pergi masa sekolah je kan..dah tak hengat camne ghope zoo tu..bila datang balik,aku memang tak ingat langsung yang aku pernah datang..isyhh...jadi amnesia jap..

okey,tak mo bebel panjang..jom tengok gambar..[apesal sekarang aku suka buat entry bergambar??haaihh.. =_="]

ayunye cik zirafah ni duduk..kalah pengantin perempuan..kihkihkih..

bayangkan zirafah ni joget dan nyanyi.."I like to move it move it" kompem manusia2 kat situ pengsan..tak pasal2 je kan..tu yang diam je zirafah2 ni..ada macam model tak?

cik abang senyum tak ikhlas..macam zirafah senyum.. ;p

ape motif aku letak gambar ni??nak tunjuk bukti yang aku pergi zoo??

gajah..gajah..gajah..

"bagilah aku buah tu betul2..main2 pulak..aku sedut kau kang...grrr..." maybe gajah tu berkata begitu dalam hati..

"woi burung sebelah,ada manusia nak hambek gambar kita..cepat posing.."

ni model sesat mana pulak ni..kihkihkih..jangan marah ye cik abang.. ;p

fuyoo..fuyoo..kurus pulak aku time ni..kahkahkah..

ni lagi satu senyum tak ikhlas..hahaha..tengok...singa tu pun taknak pandang kamera..

"hoi manusia..kau takde koje laen ke asyik nak hambek gambar aku je??aku ngap kau kang..."

"ahhh...tido lagi syok la..zzz...krooihh..krooihhh..."

"you...you janganlah tido..meh le teman i berposing2an..you tak sayang i ke... T_T "

jom mandi2..syok wooo main air...

si bintik2 ni tak habis2 asyik merayap je..susah betol aku nak hambek gambar..

haaa dah dapat ambik gambar..meh kira bintik sama2..

"hai...aku lah unta..aku ensem kan??"

ni nak ambik gambar unta ke,nak ambik gambar cik abang?kihkihkih..

tengok...unta pun pandai pandang kamera...kihkihkih..

hai...saya ensem..kahkahkah..

serabai gila bulu2 badan dia..

okey,stop jap..jom makan eskem..tapi..harga mahal terlampau2...camni sebijik RM 4.50??melampau.....tapi disebabkan bau2 binatang yang membuatkan aku rasa nak muntah,aku tak dapat nak habiskan eskem ni..hehh..cik abang aku la yang tolong menghabiskan..

"ape tengok2??"

dari tadi mandi tak habis2 lagi..


hahahaha cik abang kena candid..garang woo muka dia..

hai..aku buaya..

kalau yang kat belakang tu buaya betul..yang ni ape pulak??haihh..suka sangat buat muka pelik2.. =_="

hehhh..nak jugak selit gambar ni kan..kalah model tau..mane tau satu hari nanti jadi DUTA ZOO NEGARA..kahkahkah..

even aku geli ngan katak..tapi nak jugak ambek gambar kat sini.. ;p

ape buruk benor muka cik abang tuhhh...

haaa...kan elok camni..menjeling2 ku bertentang..aicehhh!!

okey..sudah mahu pulang..time ni lah baru sebok2 nak ambek gambar..

tengok..aku kene bebel ngan cik abang sebab aku jalan lambat..kihkihkih..sapa suruh dia jalan cepat..

okey..ni sebelum otroman bertukar ye...


orait...lepas tengok binatang2 kat dalam zoo tu,kitaorang pun gerak nak balik..punyalah nak carik makan kat area situ kan..tapi malas betul nak menyinggah2..

cik abang bagi cadangan,makan kat shah alam je..sebab nanti nak ambik ibu dia balik keje..dah alang2,baik makan kat ayam penyet..aritu nak makan tak jadi..hehehe..bukan main kebulur lagi makan..bayangkan,dari tengahari tak makan..manelah tak kebulur..kihkihkih..

fuuhhh...terliur aku..sambal pedas..aku tak dapat nak habiskan.. T_T

tengok..cik abang tak perasan aku snap gambar dia sebab dia dah lapar sangat..no wonder lah kalau dia habis makan dulu..kihkihkih..

kononlah nak pergi cari "barang" kan..last2 takde pergi pun..sebab ade sedikit kesilapan teknikal..ni pun last minit punya planning..yess..aku suka last minit..kahkahkah..

ok bye!

*nota kecik : boleh pulak aku pergi bantai tido..sampaikan entry ni lambat nak di publish..hisyhh..tu lah..penat sangat pergi nikah..ehh..ehh..kawan nikah.. =_="

6 comments:

Lya Colours said...

wooo pegi zoo adalah satu benda yg sangat memenatkan ok
lenguh kaki nak tour dalam zoo tuh

Nama : uılɐɯɐ ǝıʇɐzzI ɹnu said...

aku pun dh lama tak pergi zoo.

n!da said...

alang2 da datang, xdaftar utk jadi ahli ke? kui3.. gurau manje ngn cik rossa. jangan mara aaa.. hehehe

✿....rossa alina....✿ said...

Lya Colours : hehehe tau xpe..balik2 terus tido tuuuu.. ;p

Nama : uılɐɯɐ ǝıʇɐzzI ɹnu : jom la sekali sekala jenjalan g zoo..hehehe.. ;p

n!da : wakakaka..kuang asam punye nida..ciss..hahaha..tunggu nida jd ahli dulu la..kihkihkih.. ;p

deaf-angel said...

ur giraffe photos are fantastic

aku suka paling atas tu

eiMaaMie said...

huhu...pasni nk dating g zoo gak la..bole?huhu