terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, February 5, 2011

sedih bila niat baik kita di salah anggap.. :(

uih!!dah bersawang dah aku punye blog..alahaaai...punye lah malas nak buang sawang ni kan..hahahaha..apesal sekarang baru nak update blog??sedangkan banyak giler story mory yang aku nak story kat sini untuk dijadikan kenangan..huhuhu..aicehhh!!ayat tak bleh blah..hahaha..ni gara2 dalam mood malas la ni..bukan mood cuti k..tapi mood malas..hahahaha..oke abaikan..

hurmmm..nape aku buat tajuk tu??jangan pelik..bukan aku sorang je yang pernah alami mende ni..semua orang pernah..sedih kan??bila kita berniat baik,i mean,kita nak berbaik2 dengan someone yang pernah bersengketa dengan kita,tapi disalah anggap oleh sesetengah pihak..memang sedih sangat2!! *oke,emosional distu.. :(

aku bukan nak sakitkan hati sape2..tapi kalau dah camni jadinye..aku tak boleh la nak simpan lame2..aku rase macam mende tu ENTAH APE2..aku bukan gaduh ngan dia pun..tapi dia pulak yang lebih2..macam hampeh k..nape??kau orang tak faham pe yang aku cuba sampaikan ke??

okey,aku terangkan..dulu,aku ade la terasa hati ngan si A ni..si A ni ada kawan baik..si B..memang aku gaduh kaw2 ngan si A dulu..so,si A ni luahkan segala2nye kat si B..aku tak tahu ape mende yang si A ni cite..or something yang memburukkan aku ke,aku tak tahu lah kan..wallahua'lam..tu antara si A ni dengan si B je yang tahu..so,aku malas nak amek tahu pasal tu..

sejak akhir2 ni,aku cuba nak berbaik2 dengan si A..memang aku berazam,aku nak berbaik2 dengan semua orang..aku taknak lah ada sengketa2 ni..macam budak2 je nak gaduh2 ni kan..alhamdulillah..si A ni bagi respon positif..so,aku tak heran lah kat situ..yang aku heran ni,kat si B tu ha...isyhh..entah pape la si B ni..

boleh pulak dia menghasut2 si A,supaya jangan berbaik2 dengan aku..pulak dah??ape motif dier??sedangkan,setahu aku lah kan,si A ni ha yang dok maki2 aku dulu..aku rilek je buat hal aku..yang si B ni plak over giler nak hasut2 orang supaya benci aku ape kejadahnye??ek eleh..macam ape je si B ni kan..siap kate "bengang ngan perempuan gila tu"..dia maksudkan aku la "perempuan gila" tu..kau memang gampang weh!hamek kau,free2 je dapat gampang..

isyhh!!aku memang bengang giler ngan si B tu..kalau aku ade kat depan dia,aku dah lempang laju2 sampai berdarah hidung dia..geram tahap maksima ni beb!!nasib baik kau jauh..selamat la kau kan??

huhh!!bila aku teringat kat si B ni,aku rasa macam..err..bukan macam,tapi memang..huhhh..memang sakit hati giler..

hui..ape aku ni..kate taknak gaduh ngan sape2 dah..hisyh..ni semua gara2 si B tu la..kan dah lari azam aku..grrr..okey2..aku akan try ignore si B..dia kate aku gila ye??padahal dia tak sedar,yang dia tu lagi gila dari aku..manusia tak tahu malu..

dah lah..penat aku nak pikir pasal mende ni..lagi2 pasal si B tu..better aku pegi tido je..kang tak terbangun pulak nanti..haaa..sat g kul 11 nak g umah member plak..de reception dia..haihh..

lantak dia lah nak kate aku ape..yang penting,aku tahu,niat aku memang nak berbaik dengan si A..kalau si B tu nak menyampah atau meluat atau benci atau pape je lah,tu terpulang kat dia..aku malas nak amek tahu pasal dia sebab dia memang gampang!hahaha..

okebai..

-end-

*notakecik : susah btol kalau ada orang yang dengki dengan kita.. =_="

3 comments:

lolitasinta said...

chill3 dear !
ta mao pesya3 . weee^^
smilee^^

Hanim Mahali said...

sabaq2... senyum ^___^

anafaryana said...

memang susah nak puaskan hati semua orang kan..