terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, March 12, 2011

terima kasih sebab burukkan nama aku lagi..

semalam baru je buat entry pasal dah berbaik2 ngan cik abang..petang tu dah moody balik..aku dapat tau perempuan tu burukkan nama aku lagi..ape nak jadi la ngan perempuan tu..tak habis2 nak menjatuhkan maruah orang lain..ape kehe nyooo??

memang tak dinafikan aku memang sakit hati sangat2 bila ada orang tuduh bukan2 kat aku even bukan aku yang buat salah tu..hmm..aku sendiri tak faham lah apa masalah dia tu..haihh..cik Y,kau ni memang keras hati kan??hati kau dah penuh dengan bintik2 hitam kot..sebab tu lah setiap kesalahan yang orang lain buat,kau nak tuding kat aku..tapi..........kenapa ye??

serang??tarik2 rambut??tu bukan cara aku..aku taknak cari pasal dengan orang..takpe lah..aku boleh sabar..ya,sabar je la dengan setiap tuduhan tak berasas kau tu..kau tahu kan ape hukum mengaibkan orang lain..

Hadith Rasulullah S.A.W

perampas??kahkah..jangan buat lawak boleh tak??hmm..selama ni aku sabar je dengan caci maki kau tu..ada aku reveal kat mana2 ke apa yang kau kata kat aku ek??rasanya takde kan??so....apa masalah kau sebenarnye ye wahai cik Y??

benar!aku rasa sedih dengan setiap tuduhan2 tu..selama ni aku simpan dan pendam apa yang aku rasa..bila malam tadi cik abang ajak jumpa,tak disangka2 airmata aku mengalir..mengalir dengan sangat2 laju mcm air hujan..alahaaiii..makin nak hidup berdua ni,makin sensitif pulak aku ni..kahkah..

nasib baik cik abang pujuk,temankan aku release tension,bawak pergi jalan2 keliling bandar..sekurang2nya aku dapat lepaskan segala2nya..aku ceritakan kat cik abang semua yang terjadi..

bila aku dah okey sikit,cik abang pesan..

"biar lah perempuan tu..dia tu dah gila talak..sabarlah ye..sayang kat saya tak??"

aku mengangguk..

"kalau camtu dah,jangan nangis2 lagi..yang penting,saya ada dengan awak..dia buat camne pun,saya takkan balik kat dia..pasni jangan layan perempuan gila tu lagi..kita pikir pasal majlis kita je..banyak lagi nak buat.."

waaahhh...cik abang..awak tahu tak awak sangat sweet??ngaaahahaha..lega hati aku bila dia cakap camtu..so,kepada cik Y,sudah2lah memfitnah aku ye??memang tak bawak ke mana pun semua yang kau buat tu..buat penat kau je..dan yang paling penting,menambahkan dosa kau je..

okey,nak pegi dating ngan cik abang..tata..

-end-

*notakecik : thanks kawan2 yang bagi semangat kat aku..TERIMA KASIH sangat2.. :)

5 comments:

Anorrin Ruzila Rahmat said...

soalan : adakah pompuan tu ex tunang awk?hahaha..skema x soalan?ms bertunang mmg bnyk dugaan..so bertabah

✿....rossa alina....✿ said...

Anorrin Ruzila Rahmat : waahhh!!sangat pandai!!hmm tu la..xhabis2 pmpuan tu..ape lg ntah yg dia xpuas hati..siap nk kecoh2 kt family dier..ntah pape..

Anorrin Ruzila Rahmat said...

soalan kedua : dorg putus b4 korg kapel ke?ada msnya manusia susah nk terima gada' n qadar..namanya pon jodoh di tgn tuhan

✿....rossa alina....✿ said...

yeap..dorg dah putus b4 ktorg kapel..girl tu yg mintak putus..pastu bila girl tu tau cik abang saya kapel ngn saya,dia sebuk2 nak balik kat cik abang saya..hmm..lantak la dia nak buat ape skrg..malas nak layan..sbb ktorg da bertunang pn..harap2 pasni xde la gangguan dari girl tu..even dia pernah ckp,"aku akan bahagia bila korang mati" nak buat cmne kalo org da benci..biarlah dia teruskan nak buruk2kan nama ktorg..yg dapat dosa pn dia..hmm..

Anorrin Ruzila Rahmat said...

isunye skang, agaknya dia igt klu dia mntk putus, tunang awk akan sdih merayu la kot..then dia xleh terima hakikat mungkin sbb korg kapel n then bertunang..dia jd cmtu sbb syg+kecewa..tp x kira ape pon, jgnlah cube menghancurkan hbgn org. x baik..org dh xnk, jgn dikacau..bkn ape, hidup kita ni ada karma..hari ni kita wat kat org, nnt Allah bls balik..rsnye mcm ramai lg laki lain kot..