terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, April 24, 2011

JANGAN BACA!!ENTRY BOSAN!!

sebelum aku teruskan ape yang aku nak taip,aku nak mintak maaf kat cik abang,sebab aku terpaksa luahkan SEMUAnye kat sini..aku dah lame pendam mende ni..

memang ada niat nak buat entry ni..tapi masa tak sesuai..tapi,selagi aku tak jelaskan ape yang dah jadi,aku rasa tak tenteram..sebab orang anggap aku ni jahat..

aku harap kau orang tak annoying dengan entry aku ni..sebab entry ni akan panjang gilaaaaaaaaa..kalau rasa2 taknak baca,baik keluar sekarang..tak pun pergi baca entry aku yang lain..terima kasih.. :)

actually sebelum aku kawan ngan cik abang,dia ada girlfriend nama YATI..tapi dia orang dah putus..dia putus dengan yati tu sebab.........sorry,aku tak tahu apa punca dia orang putus..tu problem antara dia orang so aku taknak masuk campur..yang aku tahu,yati yang mintak putus..

okey,turn cite pasal aku plak..mase tu aku tak tahu sangat pasal dia orang ni..tapi yang aku tahu,cik abang dah putus dengan yati..tu yang aku tahu dari mulut cik abang..okey,fine..aku tak kisah pun mase tu sebab aku pun baru je nak rapat2 dengan cik abang..so,aku anggap cik abang macam kawan2 biasa..masa tu belum lagi timbul rasa sayang kat cik abang..

pastu,yati ADD aku kat FB,okey,aku just approved..maybe dia saje2 nak kenal aku sebab aku kawan ngan cik abang..dan dia ADD kawan-kawan aku yang ada kat friendlist FB aku..okey,agak pelik di situ..ermm..ignore it..maybe dia nak tambah kenalan..aku tak kisah..tu hak dia..

hmm..boleh terima jawapan tu..


aku berani tanya..berani kerana benar..


start dari situ aku berkawan dengan yati..yup!aku layan dia macam kawan2 aku yang lain jugak..dan aku dapat tahu yang dia memang dah takde pape dengan cik abang..dia sendiri mengaku yang dia cuma kawan je dengan cik abang..

mula-mula,aku rasa agak tak selesa jugaklah berkawan dengan orang yang pernah bercinta dengan cik abang, [masa tu kami baru nak ada bunga2 cinta..] aku pun tak tahu lah ape motif yati tu add aku kat FB sedangkan dia dah takde pape hubungan dengan cik abang..

aku tanya sebab aku nak kepastian..bukan nak cari gaduh..

see??aku tanya sebab aku taknak dituduh sebagai perampas..dia sendiri dah mengaku yang dia dengan cik abang cuma JUST FRIEND!so,aku tak perlu risau dengan semua tu kan??hmm..that's why aku terus berkawan dengan yati..sebab aku tau niat dia ikhlas nak berkawan dengan aku..

kalau betul dia masih sayang kat cik abang,mesti dia tak cakap dia orang cuma kawan je kan??mesti dia pertahankan cinta dia tu kat cik abang..tapi,takde pulak dia bagitau kat aku..so,what do you think??sesuai ke gelaran perampas tu kat aku??tak kan??

tapi tu semua hanya sementara..bila dia nampak gambar cincin [yati baca blog aku] yang cik abang bagi sebagai tanda kita orang dah couple,yati terus mengamuk..terus mengata bukan2..terus cari cik abang..masih sayang lagi katanya..

tapi....cik abang tak layan..maybe cik abang rasa sakit..sakit kat hati..yelah,orang yang disayang tiba2 senyap takde berita pape,then mintak putus..lepas tu bila dapat tahu cik abang ada girlfriend lain,dia cari balik..untuk ape ye??

aku tahu situasi masa tu sebab sepanjang perbincangan mereka [dalam telefon],aku ada kat sisi cik abang..aku tak masuk campur..tapi sekadar bagi semangat..masa tu aku redha..kalau cik abang nak pilih yati,aku rela undur diri..tapi.........apa guna cincin kat jari aku??masa tu jugak aku rasa sedih..sakit hati..takut..ye,aku takut hati aku kecewa..aku takut perasaan aku dipermain2kan lagi.. T_T

tapi,cik abang memang seorang yang bertanggungjawab..dia tolak cinta yati..dia terima aku..mungkin dia taknak pisang berbuah dua kali..perasaan aku??aku terharu dengan keputusan cik abang..bangga??sebab cik abang pilih aku??takde istilah bangga dalam hal ni..sebab pilihan masa tu kat tangan cik abang..bukan aku,mahupun yati..

sepanjang aku couple dengan cik abang,memang emosi aku tak stabil..sebab masih terngiang2 lagi caci maki yati kat aku..aku cuba minta maaf dengan apa yang dah jadi,tapi,caci maki yang aku dapat..mase tu hati aku rasa sakit sangat2!!tapi aku diam..aku senyap..

aku ingat lagi kata2 dia "aku dah dapat seluruh cinta dia..ape yang kau dapat??kau cuma dapat tubuh dia je..sedangkan cinta dia cuma untuk aku.." agak tak tahu malu jugak lah sebab kata camtu sedangkan dia sendiri yang mintak putus.. ~_~"

tapi bila aku rasa yati makin melampau,sebab mengaibkan aku dekat kawan2 dia,aku jadi marah,then aku attact dia..tapi,aku kene serang dengan kawan2 dia..WHY??kenapa mesti kawan2 dia masuk campur??sedangkan aku sorang2 pertahankan maruah aku??

bila aku cerita kat cik abang,cik abang marah aku..sebab dia dah suruh aku jangan contact yati lagi..tapi,apalah daya aku ni..aku bukan seorang perempuan yang sanggup biarkan maruahnya dipermain2kan orang lain..tapi,dah cik abang kata camtu,aku terpaksa akur..okey,aku senyap..aku try buang semua tu..aku taknak ingat lagi dah..even hati aku masih sakit..

lepas emosi aku dah stabil,timbul pulak cerita lain..aku ingatkan dah senyap dah si yati tu..tapi,sangkaan aku meleset..boleh pulak dia tuduh aku ni HACK FB dia??hohhh??tu lagi aku tak paham..orang lain buat salah,nak tuduh2 aku pulak?? ~_~"

memang mase tu aku down gila2..masa tu jugak aku mintak cik abang temankan aku release tension..bila aku luahkan semuanya,boleh pulak aku nangis??cisss..jatuh ego aku..aku nangis depan cik abang..

tapi dia cakap,dia takkan tinggalkan aku walau apa pun yang terjadi..dia takkan balik kat yati sebab yati dah buat cik abang benci dia..lame jugak cik abang tenangkan aku..lama2 aku okey..thanks sayang sebab memahami..

lepas dari peristiwa tu,aku ada cuba nak berbaik2 dengan yati..yup,i try to do that..kenapa aku cari yati balik??sebab aku taknak berdendam dengan sapa2..tapi niat baik aku disalahertikan..

lama2 dia cakap dia tak dapat nak terima balik aku as her friend..okey fine..aku dah cuba k..jangan kata aku tak cuba nak berbaik2..cuma dia yang taknak..

dan sampai sekarang yati still berdendam dengan aku..apa ntah puncanya..maybe dia ingat aku ni yang hasut cik abang tinggalkan dia kot??tapi..........bukan ke yati yang mintak putus dulu??aku pun tak faham dengan dia tu..kalau aku yang hasut,takde la menjadi hubungan ni..aku dengan cik abang dah bertunang dah pun..

cik abang selalu pesan,"jangan ingat kat perempuan tu lagi..lantak dia lah nak buat apa..biar orang buat kita..jangan kita buat kat orang.." banyak kali cik abang pesan kat aku camtu..

lepas bertunang,aku dengan cik abang sudah berazam nak lupakan semua tu..daripada ingat mende2 remeh tu baik kita orang fikir pasal wedding kita orang..bila dah bertunang ni,aku baru rasa yakin sikit dengan cik abang..dan sejak bertunang,cik abang makin jiwangggggggg...hihihihihi..

yati,sudah2lah tu..dah setahun pun mende ni jadi..tapi kenapa kau terus dan terus tuduh aku bukan2??kau masih tuduh aku ni perampas..kau cakap aku tak puas hati dengan kau,then kau pun buat cerita yang kononnya aku ni hack FB kau??ape semua tu??kau kaburkan pandangan kawan2 kau tu supaya benci aku..kau buat mereka anggap aku ni JAHAT!astaghfirullahala'zim..

aku harap lepas ni dah takde lagi gangguan2 dari kau..ape2 pun aku doakan semoga kau jumpa dengan orang yang sentiasa memahami kau,yang boleh terima kau seadanya,yang suka dengan "perangai" kau..and,my last word for you,GOOD LUCK!aku tau kau belum habis study..hope kau grad on time..

dan aku harap,lepas keluarnya entry ni,orang2 yang rapat dengan dia FAHAM dengan apa yang dah jadi..selalu dengar dari sebelah pihak kan??ni aku dah bagitau dari pihak aku sendiri..kalau kau orang still nak mengata aku lagi,terpulang..ALLAH MAHA ADIL..jangan biarkan apa yang kau orang kata kat aku tu,patah balik kat diri kau orang..

orait,aku rasa sampai sini dulu..ape2 pun,doakan kebahagiaan aku dengan FIRDAUS..semoga semuanya berjalan dengan lancar dan berada dalam keredhaanNYA..amin..assalamualaikum..

-end-


*notakecik : rasa bahagia bila diri kita dihargai.. :)

*p/s : aku masih simpan lagi private message antara aku dengan yati..aku tak buang..dan aku dapat tau dia buat FB baru..yang kat message tu FB lama dia..hmm..

*p/s : alamak!!entry panjang..aku dah kata,jangan baca..nanti kau orang bosan.. ^_~Y

2 comments:

schen elona said...

salam..agak panjang jugak entry ni yee kak..hehe.....skit pulak aty klu mcm tu kn..huhu...n tahniah cz da btunang..hehe..sorry late..:D

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

sabar la yank.. yg penting ak happy tgk ko ngan tunang ko tu bahagia.. dah ak doakan ko terus bahagia seperti ak ngan laki ak.. hehhe... mampus p la kt org laen.. yg penting korunk saling memahami & sayang atr korunk.. tu yg baek.. heheheh... gud luck dear..