terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, July 18, 2011

apabila "budak baru nak up" membuang tebiat.. ~_~"

okey,dari entry yang sebelum ni [SINI],aku akan terangkan ape yang sudah jadi..

actually,bukan lah niat aku nak masuk campur ke ape..aku dah anggap Suraida ni macam adik aku..so,aku tak boleh terima bila ada orang maki² dia..

dia mengadu ada orang gila kacau dia..so,aku tanye la sape..pastu budak tu tiba² tak puas hati ngan aku pulak..alahaiiii..

dah lah aku tengah tengok bola..kacau btol la..tiba² dia reply komen kate bukan² kat aku pulak..hahaha..kesian aku tengok budak tu..K.K.S [Kurang Kasih Sayang]..

pasal mende dah lepas pun nak gaduh²??pasal ape yang dia orang gaduhkan tu,better aku tak payah story morry kat sini..aku pun malas nak campur..aku cuma nak cite pe yang budak² ni tak puas hati ngan aku..

HAHAHAHA..serius macam lawak bila perang dalam FB..aku senang je..print screen,NAHHH!!aku famouskan budak² baru nak up ni..

okey,ni ape yang jadi kat wall budak tu..sempat jugak la aku print screen..kalau takde kaitan ngan aku,takde la aku buat camni..ni pun sebab aku BERKENAN ngan ayat² budak² ni..ishh..aku pun tak terpikir nak kate camtu.. ~_~"









see??aku takde pulak nak cari pasal ngan budak² ni,tiba² dia orang sakit hati ngan aku tu nape ek??kihkihkih..lawak..lawak..cantik betul bahasa yang dia orang pakai..

konon nak gertak aku la yeee??biadap betul la budak² ni..kesian kat cikgu² ngan parent dia orang ni..kalau tau perangai dia orang camni,kompem HAMPA!!

semua nak bajet pandai..dah lame hidup agaknyeee??errr...

time ni aku dah pelik,sebab tiba² dia cakap aku suruh gaduh balik..memang tak faham..

maybe sebab aku cakap "sorry naik lorry" ke??haiyaa..aku selalu je kate camtu kat blog nih..yang dia kecoh terlebih tu nape??aduhhh..tak kenal aku,tiba² nak tuduh² aku bukan² pulak..



yang atas ni,aku cuma reply komen Suraida tu je..bukan reply komen budak tu..lagipun,aku ngan budak tu komen serentak kot??haaihhh..

pastu budak tu salah faham ngan aku..aku rasa macam entah pape je budak ni..tiba² tak puas hati ngan aku pe jadahnyeee?? ~_~"


start dari sini la dia terus bengang dengan aku..dia yang salah faham,nak tuduh² aku jadi batu api pulak..alahaaaiiii...sedih betul ngan budak ni.. ~_~"

aku dah block budak ni..sebab tu nama dia dah jadi HITAM..kne black list ngan aku..



dia ni sape nak nasihatkan aku??sape yang kene nasihat sebenarnye ni??err..





tengok lah..aku borak² ngan Su pun dia nak terase sendiri..takde pulak aku semak² nak reply komen dia??rasenye tak perlu kot aku reply ape yang budak tu komen??TAK PENTING!!


bila masing² dah senyap,tiba² aku dapat private message dari budak nama SARMEET tu..macam yang aku bagitau kat SINI..


ek eleh,entah sape² lah dia ni..tiba² nak serang² aku pulak..Su pun cakap dia tak kenal ngan budak ni..memang mental kot dia ni??haaiihhhh... ~_~"


tu la..budak² sekarang ni sensitif terlebih²..orang bagi nasihat,tak nak dengar..lagi nak pusing² kate bukan² kat aku balik..alahaii..

aku tak paham ngan budak² sekarang..ayat tu kurang ajar betul..kalau la perangai tu terus camtu,kompem la mase depan kau akan hancur..

dalam hidup ni kene berbuat baik dengan semua orang..kesian la kat parent tu..penat je cari duit nak hantar g sekolah tapi kat sekolah main²..nanti bila dah dewasa,baru kau sedar pe yg kau dah buat sekarang ni..hmm..mase tu nk menyesal pun tak guna..

dalam hati aku ni memang nak lempang² je muka budak² ni..kurang ajar sangat..tapi,tak pe lah..aku tak nak biar syaitan menguasai diri aku.. ^_^

tapi,dalam hati aku memang terdetik,"budak² ni dah kurang ajar ngan aku,aku memang takkan maafkan ape yang dia orang kata kat aku..biar hati dia orang gelap masa jawab exam,biar dia orang GAGAL exam,biar dia orang hidup merempat,biar masa depan budak² ni gelap.." HAHAHAHAHA..jahat tak??wink..wink..

fuuhh..panjang dah aku story ni!!

orait..camtu lah alkisahnye..hope semua terhibur dengan DRAMA yang dicipta oleh budak² baru nak UP ni..hak hak hak..

okeis dokies..tata..

#notakecik : macam lawak je gaduh ngan budak² bawah umur..kihkihkih.. ^_^
 

10 comments:

suzie said...

mengalami kesengetan yang amat serius....... hehehehehe.... bak kata... orang makan rojak..dia makan kapor...arang tak ajak dia masuk campur... pastu terasa sendiri.... si su tu dah taknak layan...blah jer la... nak mengendeng2 plak...

~AtEeN~ said...

HAHA. kat sekolah pun, budak budak ni mesti kurang ajar dgn cikgu diorang kan. cikgu tegur, dia lawan balik cikgu. ni kot jenis budak2 mcm tu. huhu. sabar lah.

*best kot tgok org gaduh2 ni, lain kali kalau ada gaduh lagi buat entry baru pulak yer. :)

WaNieY said...

adoi.. pening baca ayat2 budak zaman skrg.. hahaha.. =)

YOUsoF said...

Serius sangat buang masa kalau melayan budak² yang tak reti bahasa dan 'reti' hormat orang lebih tua macam ni..

Abaikan je orang² macam tu.. Contohi Rasul kita, orang yang buruk-burukkan nama baginda sekalipun, Baginda tetap buat baik dan sayang orang tu.. ;)

syafiqakarim said...

peh..gadoh lagi.gado!.
haha abaikan la..budak baru nak up
kan.

✿....rossa alina....✿ said...

kakak : hahahaha tau xpe..pastu terase sendiri..lawak wei..

~AtEeN~ : hehehehe okey²,nanti buat lg..tp rasenye da banyak da entry gado² kat blog ni..kihkihkih.. ;p

WaNieY : tak paham buat² paham je la..kekekeke.. ;p

YOUsoF : thanks yousof..yup!!tu pn saye mmg dah tahan sabar..mmg mengucap banyak ngan budak² ni..huhuhu..

syafiqakarim : hueee..menghasut!hahahaha..

hamzah ian said...

aku pening dengan perempuan.. hahaha

✿....rossa alina....✿ said...

hamzah ian : pening??tampal koyok mari..

YOUsoF said...

;)


Mak jah dah bagi jawapan teka pantun haritu! Jom tengok! ;D

hafiz said...

perh, dah mcm tgk profile FB diri sendiri pulak. lol!