terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, June 13, 2012

[PREPARATION WEDDING] cerita pasal borang nikah

takde mende menarik pun nak story kat sini cuma nak bagitau korang yang aku dah hantar borang nikah kat jurunikah je HAHAHAHAHAHA...




hmm,memang biase je kan bagi korang tapi bagi aku tu hal beeessaaarrrr sebab borang nikah yang paling penting dalam hal nak mendirikan masjid..




kalau nak diikutkan,memang dah settle pun hal borang nikah tu..tak tau la kan kat tmpat korang camne tapi kalau kat sini,lepas dah settlekan kat pejabat agama,kite kene bagi sendiri kat jurunikah..biasenye paling lewat pun,2minggu sebelum nak nikah..




so Isnin petang baru lah aku ngan cik abang terhegeh hegeh pergi rumah jurunikah tu nak hantar borang..eh,hari Isnin ktorang dua² tumbang tak larat nak bangun pergi kerja sebab letih tak hilang lagi..hihihi..




lepas Asar pergi rumah jurunikah,tapi takde orang..sunyi sepi je. so balik dengan perasaan yang hampa,terus singgah mekdi melantak ayam goreng spicy..bhaahahaha..tetibe melencong citer lain plak.




pastu,decide dengan cik abang nak pergi rumah jurunikah tu lepas Isya'..nasib baik dia ade..hikhikhik..jurunikah jemput naik rumah dia,pastu dia check2 borang pastu dia cakap "InsyaALLAH.." lega sudah hati mak jemah bila dah hantar borang..pheww..




dah settle pasal borang nikah pasni fokus pasal majlis pulak,lagi beberapa minggu je ni..*jeling kalender. dah,tu je nak citer..kang aku bebel banyak² pun bukan korang baca..tau dah..
 
 
 
  
ok. tata..



#notakecik : eee..sebok je.. *tetibe~

5 comments:

Pearl Kaz said...

ooh.. boleh hantar 2 minggu seblum nikah ke? kite rasa aritu baca kt borang tu, mcm at least sebulan seblum nikah.. hihihi.. entah ek. mostly byk ayah kite yg tolong setelkan borg. hihi. ape2 pun, semoga semuanya selamat, dan apa yg dirancang dpt dilaksanakan dgn baik.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

rumit gak ek bler nak kawen ni.. hehhe..

✿....rossa alina....✿ said...

pearl kaz : hehehe tak tau lak lain jurunikah lain term..sbb tu pun pejabat agama yang bagitau.. :)

taufiq: haaa memang rumit..serabut kepala tau.. :p

IMaH said...

Alhamdulillah..dah settle semua prosedur. Mintak2 semuanya berjalan lancar. Aminn...

Mya said...

emm tahniah! :D