terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, June 4, 2012

[PREPARATION WEDDING] jalan-jalan carik barang

hai semua!!dah hari Isnin kembali.mesti ramai yang bermalas-malasan nak pergi kerja kan??heee..akulah yang malas tu.. ;p




serius mengantuk sangat² ni ha..aduh rase macam malaaaaaaaaasssssssssss je nak pergi keje tadi..bukan macam dah ni tapi memang malas betul dah..tapi aku gagahkan diri jugak sebab aku tak sakit pun,tapi buat ape nak cuti,kan??hikhik..rajin tak sayeeeeeeeeeeeeee..




aku rasa bulan ni takde rest langsung kot..aduuuhhh..letihnye.




semalam abang aku nikah..so,kena drive pergi Masjid UPM sebab dia nikah kat sane..dah ler tayar kete aku kene skru.ishh nasib baik perasan malam sebelumnya..kalau baru perasan pagi tu kompem pancit tengah jalan.so,aku mintak abang aku tukarkan tayar spare malam tu jugak..




sepanjang perjalanan tu aku terpaksa berhati-hati, sebab guna tayar spare kan..bukan besar..tayar kurussss..haishh sangat bahaya bawak laju-laju.tapi kadang-kadang kena speed jugak sebab dorang drive lajuuuuuuuuuu..uhuk uhuk..banyak kali aku ketinggalan kat belakang..nasib baik sempat kejar.. :p




lepas majlis nikah abang aku settle,singgah kedai tayar kat area² sana jap emm aku tak tau tu katne tapi banyak kedai tayar,abang aku tunjuk..eh,aku bawak tayar tu pergi sekali tau..nasib baik aku tak letak dalam dulang hantaran.hakhakhak..




settle semua,balik rumah terus..actually tak tau jalan balik,sampai tersesat pergi Banting..ngaaahahahaha..nasib baik aku tau Banting tu camne sebab kampung aku memang kat situ.. :p




sampai rumah rehat² jap,pastu keluar balik nak jumpe akak andam sebab nak pilih baju kawen.fuhhh..susah jugak nak carik baju yang bersesuaian [ayat skema]..pilih sekali untuk dua² belah,senang cerita kan nanti tak payah nak penat² pikir lagi dah..kihkihkih..





kalau ikut plan,lepas jumpa akak andam nak jumpa member jap untuk discus pasal guestbook..tapi tapi tapi disebabkan banyak barang nak beli terpaksa postponed ke tarikh lain..sorry my friend.. :(




so,lepas dah settle pilih baju semua tu terus pergi beli barang² dengan cik abang..ya ampuuuunnn susahnye nak carik barang cik abang..sakit kaki aku kene berdiri lama² sebab nak tunggu dia pilih barang dia..nasib baik jumpa jugak..so takdelah sia-sia pusing² kat AEON Bukit Tinggi tu..





dah siap beli semua terus balik..tak larat dah nak jalan² lagi..lagipun dah malam..aku tak boleh nak drive dah sebab mata aku dah mengantuk giler so aku mintak cik abang yang drive pulak..nasib baik cik abang nak drive..hehehehehe..





sampai rumah rehat² jap pastu baring² terus terlelap..nampak sangat letih kan kan kan??haihhh..nasib baik dapat bangun awal jugak kalau tak babai la kerja..hikhik..




okey,sambung buat kerja jap.





#notakecik : takde mood. (--")

2 comments:

Prince Halilintar said...

ish2..sape yg drive laju2 tu????hahaha

asal xmasuk kan sekali dlm hantaran tayar tu?blh amik pic...lain dari yg lain..kikiki

btw, gud luck for preparation ur wedding tu ye =) i dtg mkn je nanti..muahahahah:p

✿....rossa alina....✿ said...

ntah..sape ntah yg drive laju²..nak race ngan kete paling depan agaknye..haihh.. :P

kalo masuk dlm hantaran nnti semua pengsan..hahahahahahaha..

em,thanks..hihihihi..datang makan je ke??cehhh.. ;p