terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, August 13, 2012

[DEKORASI] dah ada rumah tapi....................

Assalamualaikum dan HAI!


isnin yang bosan. takde keje sangat even memang ada keje yang kena buat tapi keje tu baru je siap so korang jangan nak kate aku tak buat keje okkkeeeyyyy..acane plak tadi kate ade keje pastu kate dah siap??eh eh nampak sangatlah sambil buat keje tu update belog..kan??




update belog takpelah kan. bukan tengok menda² yang melaghahkan pun. wat habis pahala puasa je kalau tengok mende bukan² kat internet nih.. (--")




okey, nak story morry sikit pasal rumah yang bakal kami diami. ecewah ayat nak skema. hikhik. em rumah tu dah ada dah.. tapi tu bukan rumah aku lah, tu rumah arwah ayah suami aku.. pastu disewakan kat orang tapi orang yang sewa tu asyik tak bayar sewa je last² diarahkan "berpindah"..




nak dijadikan cerita, bila kami masuk rumah tu ya ampuuuuuuuuuuuunnnnnnnnn..memang mengucap panjang panjang panjang panjanggggg..sebab teruk sangat keadaan rumah tu macam tak pernah ada orang tinggal situ je..dengan puntung rokok bersepah dalam toilet, lantai berhabuk sangat², lampu mati², alahai sedih aku tengok keadaan rumah tu..




aku masuk pun dah rase seram. jiran sebelah masuk tengok pun dia boleh terkeluar ayat "ni dah macam kerbau ni" ..oh ye, jiran sebelah melayu..nasib baik ada jiran melayu..so takdelah risau sangat..




suami asyik teringat je keadaan rumah tu..tergamak kan orang yang sewa tu buat camtu padahal selama ni ibu mertua aku tolong dorang..hmm..takpelah, hanya ALLAH je yang dapat balas ape yang dorang dah buat.. InsyaALLAH kalau ada rezeki nanti kami nak renovate rumah tu sikit bagi rasa selesa..kalau nak pindah sekarang memang tak selesa..




so, tunggu je lah ye entry² pasal proses renovation n decoration rumah tu..
manelah tau boleh jadi macam Eric yang deko² tu..hikhik.. XD


#notakecik : arini buka dengan kawan²!! :)

2 comments:

hafiz hafizol said...

takpe la. bwk byk bersabar la bln2 puasa nie.

=)

mr pot n mrs lat said...

nice entry . . lamenyee takk blogwalking . . btw , nice entry . . jom singgah page sy . . ade entry cdey pasal hari raye :)