terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, September 5, 2012

dah ada suami, dah ada anak, tapi ..............

perempuan ni kalau dah kawen memang kene jaga itu jaga ini, tak boleh buat itu, tak boleh buat ini..hmm banyak jugak yang nak kena belajar..tapi takpelah, dah nama pun isteri kan memang selalu kena mintak permission suami..saya pun memang dah terbiasa macam tu..kalau dulu sebelum kawen, bila nak buat pape, nak pergi mane² kena tanya abah dulu..dah kawen kene tanye suami pulak..hikhik..




oh, ada someone yang saya kenal, dia dah kawen n dah ada anak.. setahu saya, dia baru je tukar keje..maybe sebab dia taknak duduk jauh² ngan husband n anak dia kot..sapa yang nak duduk jauh ngan family kan..mestilah kite nak duduk dekat ngn husband n anak.. :)




nak dijadikan cerita, member saya tu memang dah ada problem dengan husband dia dari dulu lagi..tu yang dia pernah mengadu kat saya lah..tapi sekarang ni dia dah duduk kat kampung, dah lame tak contact dengan dia so tak tahu apa cerita dia sekarang ni..




pastu aritu dapat tau dari seseorang yang member saya tu masih ada conflict dengan husband dia sebab kantoi yang husband dia tu ada affair dengan perempuan lain..tak taulah apa puncanya boleh jadi camtu..




tapi member saya ni pun salah jugak..dia pergi mengadu kat ex boyfriend dia..siap mengadu nak mintak cerai ngan husband dia..kenapalah dia pergi mengadu kat ex-boyfriend dia tu..haiyoooo..nak mintak nasihat pun, pergi lah kat pejabat agama ke, kat parent dia ke..pulak tu siap bersayang² dengan ex-boyfriend dia tu..amboi..kate setia dengan suami..tapi sape yang yang makan luar ni??





hello..awak tu kan dah kawen, awak tu isteri orang, dah ada anak pun..nape nak membelakangkan suami??kalau ada masalah, just tell your parentlah..tak pun,terus terang tanya kat husband, kenapa dia buat camtu..ni tak, awak pergi mengadu kat ex-boyfriend awak pulak..haihhh~




manelah tau suami awak ngan perempuan tu just kawan je ke kan pastu awak pulak salah anggap..tak baik sangka buruk kat suami tau..kalau betul suami awak ada affair dengan perempuan lain, awak cakap elok² dengan suami awak tu, bukan perli² dia..kan awak sendiri tau, syurga isteri kat bawah tapak kaki suami..




ni yang malas nak bebel panjang² ni  haaa nanti ada je mende yang aku nak taip lagi jadi makin mengarut..eh, baca kat SINI je lah..




saya bukan nak kata yang saya ni isteri yang sempurna tapi sekadar nak mengingatkan kat para isteri terutamanya kat diri sendiri..kalau ada pape masalah, jangan membelakangkan suami or family..mereka yang paling dekat ngan kita..bukan ex-boyfriend or ex-girlfriend..okkeeyyyy??




dah, tu je. tata!!




#notakecik : cik abang, I miss U lah..lebiu!! ♥ hikhik.. :p


No comments: