terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, January 3, 2013

minah kepoh

Assalamualaikum,



hari ni kerja tak banyak. tunggu petang baru ade kerja. huhuu.. so, ape lagi?? meh kite update bloggggggggg.. :p




pernah tak korang kenal dengan seseorang yang kepoh?? mesti ade kan, even sorang. saya ade kenal jugak ngan sorang minah kepoh ni. nak kata rapat sangat tu, takdelah rapat gila² pun.. just kenal gitu² je.




tengok dari perwatakan dia tu, macam baik² je. tapi dia punya kepoh, Masha Allah.. saya rasa macam nak pakai head phone yang besar tu, malas nak dengar dia bercerita. @_@ kalau taik telinga saya keras, kompem boleh cair terus kot?? ergghhh..




dia selalu cerita pasal boyfriend dia. ye, saya tau boyfriend dia kaya. siap cerita lelaki tu ajak pergi sana sini, belikan itu ini, dia selalu paw duit lelaki tu, kira macam dia bangga dapat boyfriend yang kaya. tapi saya tak suka dia cerita semua tu sebab rasa macam dia cuba untuk menunjuk-nunjuk. riak.




perlu ke camtu?? bajet macam dia sorang je ada boyfriend?? bhahahaha.. saya ada suami pun takde batak macam dia. kesian. cemburu?? saya tak cemburu pun, cuma jelik dengan cerita² dia. baik cerita pasal bola ke, kereta ke, motorsikal ke, kucing ke, best jugak. (--")




pastu ada satu hari tu dia macam nak mengamuk, sebab dia kata ada orang yang menyebok hal dia. pulak dah?? saya rasa musykil ngan dia ni. orang menyebok hal dia?? macam pelik pulak. rasanya, dia yang perasan kot.. sebab, sepanjang saya kenal ngan dia, dia memang suka cerita kuat² pasal boyfriend dia tu, macam nak bagi semua orang tau. pastu tetibe dia kata ada orang yang nak menyebok hal dia pulak?? LOL!!




camnilah. kalau taknak orang sibuk hal awak, baik awak cerita senyap² je. tak payah nak kepoh sangat cerita kuat² bagi semua orang dengar. lagipun, tu baru boyfriend kan?? belum suami. kalau tak jadi kawen, sape yang malu nanti?? (--")




lagi satu, janganlah biasakan diri tu mintak duit lelaki sebab, dia belum sah jadi suami awak.. bila kita dah terbiasa mintak² duit lelaki, nanti bila dah kawen, kita akan jadi biasa meminta². ya, memang kita ada hak untuk meminta suami macam², tapi, kita kena faham jugak situasi suami kita nanti. lainlah kalau kawen ngan anak dato', ha, nak mintak kereta sebijik pun dia pandang sebelah mata kot??




better jangan biasakan diri hidup dalam kemewahan, sebab bila sekali kita jatuh, kita akan rasa pedih dan peritnya. yelah, dah biasa hidup senang kan, bila dah susah, barulah menyesal. saya rasa kalau u olls dekat tempat saya pun mesti u olls annoying dengan minah kepoh camni. saya harap minah kepoh tu bertaubat. sebab dia sangat menjengkelkan saya. dan saya bernasib baik sebab kami tak rapat dan dia tinggal jauh dari rumah saya. (--")




tata.



 
#notakecik : sakit pulakkkk hati kiteee..  (--")

2 comments:

si cantik sally said...

ye..betol tu kalo dpt kat ak ak basoh ckop2..ssah kalu keypo ni..huuu..ak pon hari2 mengadap keypo2 ni..hadui..sabo je lee..

✿....rossa alina....✿ said...

ala, nak gak basoh org camni, tapi nanti ade yg tarik muka plak.. huhuhu..