terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, February 27, 2013

Astro Multiroom

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaa..




yeahh update blog lagi. kuikuikui.. rajinnye sayeeeeeeeee.. :p nak story pasal Astro pulak. kat rumah kami memang guna Astro. almaklumlah big boss kat rumah tu peminat tegar bola. kenalah ada Astro kat rumah. kalau tak nanti asyik hilang je. yelah, pergi kedai mamak sebab nak tengok bola. kannnnnnnnnnnn..




disebabkan kami selalu berebut tv, saya bagi cadangan kat cik abang untuk tambah tv lain kat bilik. senang. dia tengok bola kat bawah, saya tengok cerita lain kat atas. takdelah asyik nak berebut remote control. 




nasib baik Astro ada buat Multiroom. means, ada 2, 3, or 4 decoder dalam 1 rumah dengan tambahan bil RM50 setiap satu. eh, betul ke saya bagitau ni?? hahahaha.. tengok sendirilah kat website Astro ye?? :p kami cuma tambah 1 decoder je sebab ada 1 tv je kat atas. asalnya tv tu untuk main Xbox. tapi dah selalu sangat asyik berebut tv je, haa amek Astro lagi 1. bolehlah saya tengok channel yang saya suka puas² tanpa gangguan. HAHAHA.. 




mula² cik abang sms kat Astro. tapi memang ambik masa lama betul dorang nak call. ingatkan takde dah Multiroom tu rupanya ada lagi. sebab masa nak sms tu saya tengok due date akhir bulan Februari 2013. tak taulah kalau saya salah tengok sebab tengok kat handphone je. kecik. hehehe..




pastu Astro call cik abang nak mintak confirmation pasal Multiroom ni dan adelah dorang bagi penerangan pasal tu sekali. KOS PEMASANGAN PERCUMA + FREE PVR.. kalau ikutkan kat website Astro aritu saya tengok kena caj RM100 untuk kos pemasangan kalau nak PVR. nak tengok balik website tu lembablah pulak nak appear. cis. korang tengok sendirilah nanti. 


ni decoder kat bilik. asalnye tempat Xbox. Xbox kena alih tempat lain. hihihi.. :p

nak kuatkan sound tv sampai tersalah amek remote aircond. (--")

ini untuk kat ruang tamu. :)

PVR

decoder yang lama tu dorang akan ambil semula dan diganti dengan yang baru. kat rumah kami dah ada PVR. pasni boleh tengok balik cerita yang terlepas tengok. just record je. hihihihihihihihihh..





kalau dalam 1 rumah korang ade yang macam kami ni, sorang nak tengok bola, sorang nak tengok America's Next Top Model, ha, eloklah buat macam saya. hahaha.. dulu cik abang rajin keluar tengok bola kat luar tapi kerja sekarang ni memenatkan, so dia prefer tengok kat rumah je. :)




dah. selamat ber" Multiroom "!! tata.




#notakecik : saya dah gemok dan saya suka. heeeeeeee.. :)

4 comments:

Unknown said...

Kalau saya ambil second decoder tu letak kat rumah mak boleh ke?
Jimattt...

alin said...

tak boleh kot sebab kena guna kuali astro yang sama.. hihihi..

Unknown said...

Saya ada 2 piring.
Tak pun cabut smartcard tu je
Ambil full pakej bahagi 2
Haha jimatttt...

alin said...

hahahaha yang tu saya tak sure la pulak. :p