terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, February 10, 2013

beli barang baik

Assalamualaikum




eh, harini hari ahad ek?? rasa macam kejap je dah hari ahad. esok Isnin. uwaaaaaa.. kena kerja. eh eh eh. esok cuti. teehehehe.. mandai² je kate kerja esok kan?? taknaklah datang kerja esok kalau dah bagi cuti. sape yang rajin sangat kerja tu?? hihihi.. saya tak rajin. :p




semalam berjalan sakan dengan adik saya. saya tak keluar dengan cik abang sebab dia kena kerja. posmen pun kena kerja hari cuti ke?? T_T mula² jalan kat Klang. tapi bukan jalan² pun, just ada hal sikit, temankan adik jumpa orang, yang akhirnya saya pun terpengaruh. huhu.. takpelah. kesan jangka panjang yang bawak kebaikan. :p mesti korang tak faham kan?? it's okey. memang taknak bagi faham pun. HAHAHA.. :p




pastu jenjalan kat Plaza Alam Sentral sebab adik nak tanya kedai jahit baju, buat tempahan kena caj berapa. tapi, lain kedai, lain pulak harganya. last² dia kate nak buat kat Meru je. maybe lagi murah kot?? kuikui.. 




pastu tak tau nak pergi mane, cuci mata kat kedai handphone. dapatlah kebas 1 android. waaahahaha.. amboi gittewww.. banyak pulak duit saya kan?? eh, memang banyak pun. kalau tak banyak tu namanya dah fakir miskin. ye dak?? :) kenalah doakan diri kita banyak duit selalu. jangan cakap "takde duit". abah saya selalu marah kalau saya cakap camtu. macam doakan diri sendiri takde duit pulak. 




okey, pastu singgah solat Zuhur kat Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah. dah lama tak masuk masjid tu. dulu masa zaman sekolah menengah je lah pernah pergi sana tu pun kalau ada aktiviti. kalau tak, memang tak pernah jejak kot masjid kat Shah Alam tu. :p




pastu singgah makan kat Seksyen 2. ingatkan nak makan kat kedai nasik ayam yang kat seksyen 10 tu. tapi tutupppppppp.. penat kami pusing² carik kedai tu last² tutup pulak. alahai. terpaksalah makan kat seksyen 2 je. bolehlah.. daripada tak makan langsung kan.




pastu kami gerak ke Ikea pulak. carik barang terus. malas nak cuci mata kat atas tu. sebab pusing² pun sama jugak rupa dia camtu. takde ubah pape pun. kihkihkih. rasa macam buang masa pulak kalau jalan² kat atas. baik jalan kat bawah, terus beli ape benda yang nak di beli. at last, dapatlah jugak beli 2 barang even dah pusing 3 kali.. hehe bolehlah tu.





barang 1 : bekas simpan makanan. :)







barang 2: laundry bag :)

murah jugak benda ni. hehehe.. :p mula² tak terfikir pun nak beli laundry bag. bila nampak baru terfikir nak beli sebab teringat laundry bag yang kat rumah dah koyak yak yak.



dasyat betul dia punya koyak kan?? ganas betul tuan dia kan?? huahahagagaggaladygaga. eh tetibe.




entry ni bajet macam retis pulak. bagitau kat mane saya pergi semua semua tu. HAHAHAHA.. pape je lah. :p semalam dah penat jalan. harini nak rest kat rumah. eh, ade member kawen hari ni. insyaALLAH kami pergi. :)




tata.




#notakecik : perlu ke nak bandingkan apa yang kau buat dengan apa yang aku buat?? pleaselah. kau sangat annoying!! (--")

No comments: