terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, February 26, 2013

[DEKORASI] new items :)

Assalamualaikum..




jumpa lagi di entry yang ditaip dikala ku sedang terlantar kekenyangan. burpp.. Alhamdulillah rezeki hari ni. opismate belanja kepci. rejeqi.. rejeqi.. :p memang betul² kekenyangan ni. mata pun makin layu. sebelum terpejam terus, better update pape kat blog ni. hihi..




orait, nak share something dengan korang pasal sesuatu yang baru. ececehh.. baru ke?? hahaha.. barulah jugak even ada yang akan kata "ek eleh entah pape". ignore it!! actually kami berkira² nak bela apa kat rumah ni. woahhh.. bela pets la. bukan bela hantu jembalang tu. ish ish ish [geleng-geleng kepala] 





mula² nak bela kucing. tapi nanti takde orang nak jaga. lagipun kat perumahan susah sikit nak jaga. kalau kat rumah kampung tu, bagi lepas je, kucing² boleh carik makanan sendiri kot² dia curik ikan kat rumah sebelah ke kan. pandai jugak kucing kampung ni. cik abang memang reject awal² sebab dia bengang dengan sekor kucing ni suka² dia je nak berak depan rumah. ape ingat depan rumah kami tu jamban dia?? (--")




pastu plan nak bela arnab pulak. sebab arnab berbulu macam kucing. mesti comel. pastu cik abang bagitau najis arnab busuuuukkkkkkkkkkk.. nanti kang habis bau satu rumah. haishh terus cancel. baru je nak manja² dengan arnab. hew hew..




cik abang plan bela iguana. iguana?? eee.. dah la macam cicak. erghhh.. geli. tak suka binatang camtu. ade ke nak bela iguana. kalau bela iguana kompem taknak balik rumah. hehehe.. :p




last option, bela ikan. haaaaa.. bolehlah tu. lagipun kat rumah MIL saya ada bela ikan. kiranya cik abang ada pengalaman bela ikan. saya pun ikut je lah. sekurang²nya boleh hilangkan stress bila tengok ikan berenang². :) 



selain dari hilangkan stress, akuarium ni boleh dijadikan perhiasan rumah. haaa.. nampak tak?? takdelah suram je rumah tu nanti. hehehe.. :p saya beli semua tu kat kedai ikan yang kat Carrefour Klang tu. situ je yang dekat. complete set sekali ngan akuarium + ikan 8 ekor ade 4 jenis + makanan ikan + etc. ada dalam RM170 +/-. eh?? yeke?? saya pun lupa. cik abang yang bayar. hihihi..




korang pulak bela ape?? ade yang sama macam saya tak?? selain dari ikan, saya ade binatang peliharaan lain yang tidak dijemput kat rumah.

















































cik tikus.




grrrr..



tata.




#notakecik : kekenyangan. @_@

2 comments:

♥ Chacha said...

wahhhhhh syokk ni.. aku terpk nak bela kuceng parsi, tapi aku sendiri takut kucen. cemanaaa???

alin said...

cha : kalo camtu baik ko bela lain.. hahahaha..