terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, February 4, 2013

perlu ke rasa tercabar??

Assalamualaikum,



first entry untuk bulan February. tadi saya bagitau kat cik abang, saya nak tidur dan cik abang pulak nak tengok bola.. tup² mata ni tak boleh nak lelap pulak. so, updatelah entry ni sikit. sikit ke agak²?? kuikuikui. tengoklah nanti hasilnya camne. hakhak.




back to the title. tercabar. yup!! perlu ke kita rasa tercabar?? saya rasa macammmm tak perlu sangat kot. sebab nanti akan sakitkan hati sendiri. kadang² pelik jugak ngan orang yang rasa tercabar ni. dah takde benda lain nak buat agaknye.. 




pernahlah ade someone ni, dulu dia pernah kata kat saya yang dia rasa tercabar sebab saya beli Blackberry dulu dari dia. because of the phone, dia rasa tercabar?? haha it's so funny. kenapa nak rasa tercabar dengan harta benda?? sebab semua tu takkan kekal lama. 




kalau rasa tercabar dengan ilmu takpelah jugak. ni sebab harta benda yang tak boleh nak menjamin hidup kita pun kan. rasa macam ntah pape. tak taulah dia ade rasa tercabar dengan saya pasal benda lain pulak kan. sebab macam pelik je bunyiknye kalau cabar tercabar ni. nape mesti nak bandingkan diri sendiri dengan orang lain?? sendiri punya hidup, sendiri buat, sendiri jalanlah. bukan orang lain yang gerakkan badan kita ni untuk buat pape. 




biasanya orang yang rasa tercabar ni hati dia memang tarak baik lah. sebab dia ada sedikit perasaan dengki. sometimes people suka rasa diri dia tu dibanggakan. or maybe dia naaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk sangat orang tengok diri dia tu macam good² je. kesian pulak ngan orang camni. huhu. macam menagih simpati pun ada jugak.




sometimes people suka create cerita sendiri yang kononnya orang ni dengki dengan dia, orang tu cemburu dengan dia. sedangkan dia tak sedar pun ape yang dia create tu ditujukan untuk diri sendiri. apakah yang telah berlaku pada orang yang camni?? orang sekeliling yang menilai diri kita, kan?? bukan diri kita sendiri. maybe dia seorang yang kuat perasan. hmm.. yup, maybe. *thinking




just ignore je lah dengan orang yang suka berpra-sangka buruk ni. buat penat, buang masa, buang tenaga. apa kata kite fikir benda² yang positif je. barulah hati kita akan bersih. bila hati bersih, barulah wajah kita akan nampak bersih dan bercahaya. takdelah nanti orang nampak muka kita hodoh je, kan?? even make-up tebal² pun still nampak hodoh. ye dak?? baik tak payah make-up tapi still nampak kiut. kuikuikui..




haaa agak² ni entry sikit ke banyak?? heee.. dahlah. stop sini dulu ye. nak buat entry pasal lain pulak. :)




#notakecik : agak² Liverpool boleh menang tak?? (--")

No comments: