terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, March 21, 2013

hantu teringin

Assalamualaikum..




hai semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. lamenye lamenye lamenyeeeeeee tak update blog. nasib baik tak bersawang lagi. sorry sebab tak update entry baru. ya, saya tau ada yang baca blog ni even saya tak tahu SIAPA. btw, thank you very much. sebab baca blog yang tak seberapa nak ada ni. wakikiiiii.. :p




tak tau nak update ape ni. em em. banyak sangat cerita nak share. kang kalau saya mula merapu, takut korang bosan pulak. hikhik. [sambil garu² kepala yang tak gatal nak korek idea update entry]




nak update cerita pasal kerjalah. boleh tak?? eh, baca je lah. hehehhh.. saya dah mula buat kerja lain. sebab dah bosan buat kerja yang lama. terlampau rileks sangat. kalau kerja yang baru ni sekurang²nya dalam sehari tu mesti ada kerja. kalau takde, memang tak sah. apelah saya ni. orang lain lagi nak kerja rileks tapi saya nak kerja. pelik tak?? tak kan?? kihkihkih.




kewangan ni kan luas. takkan nak buat kerja yang sama je sampai pencen?? better belajar buat benda lain. sekurang²nya nanti kalau ada orang tanya, saya dapat jawab tanpa ragu². ecewah ayat nak skema pulak kan??




ape kaitan semua ni dengan tajuk entry?? DUSH!! 
























sebenarnya saya nak bagitau, saya sedih bila orang tanya "bila nak dapat baby??" "dah ada isi ke??" "dah pregnant ke??". yup!! saya sedih. sebab saya kena jawab untuk puaskan hati semua orang. orang tanya dalam masa yang sama saya rasa sentap. bukan ke semua tu ALLAH yang bagi?? hmm.. orang asyik tanya² sampai saya termimpi² pasal baby je. kang nanti saya jadi hantu teringin macam kat Pondok Jambu tu kang. T_T




sampai sekarang saya teringat² teguran sorang staf kat sini, "e'ehhh dah berisi lah.. Rosa dah ada isi ke??" saya hanya mampu senyum tawar. pastu dia cakap, "kalau betul cakap jelah betul.. tak baik sorok²" saya tergamam jugaklah bila dia cakap camtu. uwaaaaaaaa nak nangis. bukan saya nak sorok, masalahnya memang saya belum berisi pun. badan saya je yang naik sebab terlampau happy. (--")




dan mase tu saya terlepas cakap "dah memang betul belum ada. takkan saya nak tipu pulak." sambil cakap sambil gelak. tak tau lah kalau dia rasa sentap dengan kata² saya.. haih.




susah jugak kalau dah kawen pastu lambat dapat baby. rileks lah. baru brape bulan kawen. adoi. Allah nak suruh kami enjoy dulu kot. selagi Allah belum bagi maknanya belumlah tu kan. Allah tahu apa yang terbaik untuk hamba²NYA. kita cuma mampu berdoa dan berusaha je. ni baru 9bulan kawen. just doakan jelah yang terbaik untuk kami. :)




nampak tak?? nampak tak?? entry ni makin meleret. (--") dahlah. stop sini dulu ekkk.. bosan pulak nak menaip² ni. bhaahahaha..



merah menyala oh jantungku..

































motif gambar??



























































.










































tata.




#notakecik : sabarlah wahai hati. T_T

2 comments:

♥ Chacha said...

aku lattew yang suka baca. blog sendiri terabai. kwang kwang.

beselah weh. aku ni pun orang dah kemaen sibuk tanya. pantang pakai baju besar sikit dah tanya2. aku berisi sebab badan aku yang makin naik bukan berisi. kadang2 memang sentap. eh bukan kadang2 tapi tiap kali org tanya aku sentap ahh.. hahaha

Aku sampai nanges kat Azam. Kenapa orang sibuk2 sgt. Kita rileks je. Kdang2 aku stress. Kesian kan. padahal aku baru 4 bulan kawen. sob3..

hanya orang yang mengalami perkara yang sama je faham. yang bunting pelaming tu dah rezki dia dtang awal kan. Tak perlu nak cakap, 'kau bila lagi' hek eleyy. bangga plak.. okey fine. huhu

Yang penting take it positively. Happy dengan apa yang kita ada sekarang. Mulut orang bukan boleh tutupkan. eh aku terluah perasaan plak kat sini ye tak. hikhik.

nanti nak buat entry cenggini plak arr... okbai!

alin said...

♥ Chacha : aku menunggu jugak ni ko punye update. hahahaha.. amboi kemain panjang ko punye komen. dah macam entry pulak. kihkihkih. btw, terima kasih ye sebab ko faham. sbb ko pun kena jugak kan?? huhu..:p