terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, April 14, 2013

car charger Yoobao

Assalamualaikum..




hai uolls.. sempat pulak iolls ni kan nak update blog time² nak maghrib ni. selagi sempat, sempatkan aje. tengah rajin. dah alang² tengah online blog ni kan, baik update sekali. even entry yang ntah pape. rasa² ni entry pape ke entry ntah pape?? (--")




saya nak strory pasal car charger. ade ke yang nak baca?? kihkihkih. sebelum ni saya takde guna car charger pun untuk handphone kat dalam kereta kelisa. selalunya cucuk kat tempat usb je. tapi entah kenapa bila dah pakai kereta Myvi ni asal cucuk kat usb je mesti dia kacau radio. kalau boleh dengar radio takpelah jugeeekkk.. tapi terus hanggggg radio tu. sape tak bengang?? sebab takde penghibur di kala kesunyian a.k.a radio yang memutarkan lagu² best.




apa lagi, saya terus mengadu kat cik abang. pastu cik abang pun saje nak try test, dia pun gatal tangan nak cucuk usb. mase tu dia memang nak charge handphone dia tu sebab bateri dah habis. amekau terus hanggggggg.. mane tak cuak kebebeh saya ni haaa.. ingatkan radio rosak ke ape kan sebab tekan² dia tak mau hidup. dah cabut wayar usb pun dia tak mau hidup jugak. T_T




kebetulan mase tu nak pergi makan. dah matikan enjin, pastu start enjin balik. phewwww.. nasib baik boleh hidup. keesokan harinya keeeeeee hari yang selepas²nya [lupa hari] , saje ajak cik abang pergi Plaza Alam Sentral Shah Alam sebab nak cuci mata kat Nagoya. pastu dah alang² pergi PAS tu, teruslah ajak cik abang naik tingkat 4 untuk tengok² car charger. konon je kan nak tengok. tapi beli jugak. bhahahaha.. nasib baik cik abang yang belanja. toink toink. :p


tinggal kepala kabel je. charger dah letak dalam kereta. pantas kan??
lampunya sangat cantik.

lepas beli terus pasang. nampak tak kegelojohan ktorang?? kikiki.. charge handphone pakai ni baru cepat penuh. kalau guna usb alahai. separuh je?? berjambang betul nak tunggu penuh. car charger ni bila dipasang je akan keluar lampu warna biru. bila drive malam² atau awal pagi, nampak cahaya biru ni mesti orang ingat saya tengah main handphone. huhu..




saya rasa pakai ni okey je. ngengada kan nak pakai Yoobao punye. padahal melambak jenama yang dijual kat luar tu. takpelah. saya dah survey. ada je jenama yang tak dikenali tapi harga kemain mahal. yang ni pun dah dikira murah. okey, dah masuk waktu. mahu solat. tata.




#notakecik : i'm going to 26. :)

No comments: