terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, April 22, 2013

mesin jahit :)

Assalamualaikum..




okey, nak buat entry pasal mesin jahit. dah lame terperam dah ni. kuikuikui.. saya dah lama terniat nak beli mesin jahit sebab sebelum ni guna mak punya je. disebabkan mak kata dia nak guna untuk jahit baju, saya pun kenalah pulangkan balik kat mak. kesian pulak takde mesin jahit kat rumah tu. kakak saya memang guna mesin tu sepanjang masa so tak boleh nak kacau. so saya pun beli je lah yang baru. heeeeeee..




punyalah pusing² carik kat semua kat kedai tak jumpa². Ya Allah susahnya nak cari mesin jahit. try cari kat Jusco takde. pastu try carik kat Klang Parade pulak, takde jugak. takde bukan sebab tak jual tapi Klang Parade tu nak renovate. kedai Senheng tu tutuppppp.. cis. pastu try cari kat Setia Alam, kedai elektrik OnKing dorg kate memang tak jual mesin jahit. kecewa sungguh hati ku. T_T




hari sebelum²nya try carik kat Tesco. ada tu memang ada. tapi jenama cap ayam lah. tak berani pulak nak beli sebab benda nak guna lama. bukan guna dua tiga kali je. kena carik yang elok sikit. heyyy saya bukan nak beli yang branded je. saya pandang kualiti. kalau beli pastu rosak korang nak belikan yang baru ke?? kalau nak, saya beli je yang kat Tesco tu. boleh?? (--")




pastu cik abang ajak pergi Setia City Mall. kot² ade jual kat sana kannn.. masuk² SCM je terus carik kedai elektrik. tapi yang ada cuma Harvey Norman. setakat yang nampak lah. tak tau ade yang lain ke tak. carik punya carik pastu jumpa. jenama Brother. harga RM799. kot. lupa. hahahahaha.. tapi takde stok pulak. kena order dulu. malaslah nak order2 ni. lambat. kena tunggu 3 hari pulak tu. kite nak guna cepat, dia suruh tunggu pulak. last² tak beli pun.




pastu sambung jalan² lagi. dan mase tu baru saya teringat ada Court Mammoth kat dalam SCM tu. pastu ajak cik abang pergi. terus carik mesin jahit. yeahhhhh.. akhirnya jumpa jugak.. hihihi.. banyak jenis jugak mesin jahit kat dalam tu. saya beli yang tak murah sangat n tak mahal sangat. bukan tak pandang yang murah tapi saya tengok jenis mesin jahit tu, berbaloi atau tak dengan harga. kenalah berbelanja dengan bijak. jangan menyesal di kemudian hari. hehehehe..




saya beli cash kat Court Mammoth tu je. taknaklah bayar ansur². nanti belum habis bayar dah rosak. tak syoklah camtu. lagipun harga mesin tu masih mampu lagi untuk saya bayar cash. kalau tak mampu, saya tak beli. jahit baju guna tangan je lah. kihkihkih.. dan² lah kan nak pakai tangan. sampai tahun depan pun belum tentu siap. :p andaikata tak dapat nak bayar cash, dan kalau nak beli jugak pun terpaksalah bayar ansur² jugak tapi bukan kat Court Mammoth lah. :p









semua gambar takde caption sebab malas nak letak. hihihi.. lepas ni boleh jahit baju 5 helai yang tersadai tu. jom jahit baju.. :)





tata..




.



4 comments:

nor isneini mohd ayob said...

boleh la mintak ko jaitkan baju..wahahhahahaa

nonamindi said...

Assalamualaikum.. nak tanye brapa harga masin yg sis beli tu ye?

alin said...

@nor isneini mohd ayob BOLEH².. hahahahahaha

alin said...

@nonamindi alamak, x ingat actual price. tapi dalam RM600 camtu la.. xsure plak harga skrg berapa.. hehehh..