terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, October 14, 2013

tinted & shopping

Assalamualaikum..




bosan. kerja dah siap. ramai cuti. opis sunyi. update blog je lah. hehe.. hari ni saya kerja. tadi abah call, abah ingat saya cuti kot. mesti nak suruh balik Meru la tu. hikhik. tetibe tanya masak kat mane. hooooo?? tak tau nak jawab camne sebab cuti raya haji ni memang tak plan nak balik mana². saya plan nak kemas stor bawah tangga tu haaa.. serabut mata tengok wei. tapi tu nanti²lah cerita ye?? nak cerita lain dulu.




Sabtu keluar dengan cik abang pergi tinted cermin kereta yang baru ganti tu. tak tau nak tinted kat mane. nak pergi tempat selalu pergi nanti kang pelik² yang disuruh tukar. dah lah tinted cermin depan tak cantik. terus taknak pergi sana dah. boikot. pastu try carik kedai lain pulak. jenuh carik sampai Shah Alam bagai. hakhak. macam kat Klang takde kedai tinted. last² pergi kat Rantau Panjang jugak. tu pun sebab terperasan dia pasang iklan tinted cermin 4 pintu RM29.90. biar betul kedai ni?? lantaklah sana. saya nak tinted cermin belakang je. :p





memula mintak cik abang tanyakan berapa harga tinted. sebab bajet bawah RM150. manelah tau kan harga dia mahal sebab aritu tinted cermin depan pun dekat RM100 lebih. berapa ntah tak ingat. :p orang kedai tu cakap kalau yang tebal RM80. kalau nipis RM50. murah pulak. eh, murah ke?? hahhaahaha.. tapi takut jugak kalau tinted jenis tak berkualiti. eh belasah je lah. asalkan tinted. kalau jadi pape takdelah terburai terus cermin tu. ish mintak²lah dijauhkan.

sampai 3 orang yang buat :)

lepas settle semuanya, terus ajak cik abang pergi IKEA. konon nak beli cermin bilik mandi. padahal dah ada dah. saje nak beli lain. HAHAHAHA.. membazir sungguh. nak beli yang ni..



murah kan?? tapi bila dah sampai sana, out of stock pulak. stress. baru berangan nak guna cermin yang cantik sikit. hikhik. nampak sangat tak bagi beli. eh tapi kan tetibe macam berkenan dengan yang ni.



tapi cik abang cakap besar sangat. macam bilik mandi tu besar je kan nak letak cermin besar². kuikuikui.. terus tak jadi nak amek. hew hew.. takpelah. takde rezeki nak beli cermin tu. so jenjalan lagi cuci mata kat bilik pameran, then tertangkaplah benda lain pulak. nak beli lain, last² dapat beli lain. HAHA.. sabo je lah..





ni lah hasil shopping kat IKEA. rambang mata. rasa macam nak beli semua. :p tapi dapat ni je. :)



terbang duit. takpelah. untuk keperluan rumah jugak. bukan saje² nak beli. semalam cik abang dah pasangkan semua tu tapi nanti²lah saya cerita ye?? amboi kemain demand nak cerita semua kat sini. penatlah nak taip banyak². kikikiki.. benda dalam beg IKEA tu bakul sampah. barang baru kot. tak pernah nampak pun sebelum ni. ke memang dah ada?? :p



saya beli sebab kat dapur tu guna tong sampah hitam yang selalu kat sekolah tu haaa.. alah yang camni haaa..


kan bughok je ghope dia nak letak dalam rumah. hahaha.. kalau pakai bakul sampah IKEA, bila dah penuh baru masuk kat dalam tong hitam tu. ehhh?? macam banyak kerja pulak. takpelah. asalkan ada tempat nak buang sampah. kihkihkih.. macam banyak je cerita kat sini. hahaha.. dah dah dahhhhhh.. sambung next entry. Selamat Hari Raya Aidiladha..





tata.





#notakecik : daripada beli benda bukan² baik simpan duit buat beli barang rumah. beli rumah pun lagi bagus.

No comments: