terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, April 28, 2014

sensitif

Assalamualaikum..





hai. update blog waktu hujan. nampak tak yang saya tengah bosan? nak tunggu cik abang sampai, memang lamalah kan. dia kate balik pukul 7. sampai sini mesti pukul 8. woowwww.. dekat 14 jam rupanya habiskan masa kat luar. patutlah balik rumah je terus ting tong. seriously, memang terus tidur. nak² pulak bila tengah ABC ni kan. lagilah awal gila masuk tidur. ni baru duduk berdua. camne kalau dah ada anak nanti? hew hew..





anak? oh. belum ada rezeki. btw, congrats kat uols yang dah preggy even kawen lambat dari saya. tu rezeki uols. jagalah diri elok² eh. anak saya? bila? em, entah. Allah belum nak bagi lagi. bagi kami honeymoon dulu kot. :) it's okey. ya. saya okey. nak buat camne, kan? bukan taknak anak. dan bukan merancang. tapi ini rancangan Allah. kami redha. usaha lagi sampai dapat. caiyok² untuk diri sendiri. LOL!!





mustahil tak sedih bila diri sendiri tak pregnant lagi. rasa macam diri ni tak normal. soalan dari mak. soalan dari mak mentua. nak² pulak cik abang anak sulung. hm. faham kan camne saya rasa? ya. saya nampak muka cik abang kecewa bila saya cakap saya datang bulan. kadang² saya sengaja buat lawak untuk bagi dia gelak tapi, dalam hati ni, Allah je yang tau. sakit.





cemburu? sape yang tak cemburu bila orang lain dah masuk 2 - 3 orang anak. sape tak cemburu bila orang lain baru kawen dah pregnant? saya? [sigh] umur pun makin meningkat. risau. tapi, kami yakin Allah akan bagi, cuma cepat dengan lambat je. maybe ada kekurangan pada kami. maybe kami tak stabil lagi untuk ada zuriat sendiri. maybe keadaan kami tak kukuh lagi untuk jadi parent. hm. it's okey.





eh, sebenarnya nak cerita pasal lain. tetibe cerita pasal anak pulak. takpelah. jadi jugak satu entry. LOL!!





lain kali cerita lagi. malas nak sambung cerita pasal anak. sebab takkan ada penghabisannya. selagi tak dapat, selagi tu takkan habis. tadah je lah telinga.




tata.

3 comments:

Allya said...

Sama juga kan macam orang yg belum kahwin.
Allah lebih tahu apa yang terbaik.

;)

nor isneini mohd ayob said...

hmm aku pun risau..mak mertua aku pn pandang aku mcm mengharap je.huuu..da nak 5 bulan kawin..

nurun nisak said...

sabar ye kak rossa..InsyaALLAH nnti ada la tu..mulut org mmg xleh nak tutup..mgkin ad sebab ALLAH xnak bg lg kn.. :) belum kawen tnya bila nak kawen dh kawen tnya bila nak ada ank pulak..sbnrnya org kita ni peramah.haha