terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, December 5, 2014

bangkai tikus

Assalamualaikum




hai hai hai dan hai.. kejap je dah bulan 12. sekarang ni dah tak rajin nak update blog. kalau update pun tunggu betul² rajin. nape ntah pemalas betul saya ni. *DUSH. bulan 11 memang busy memanjang. setiap minggu mesti ada event. bukan event wedding pun. tapi kena follow band cik abang pergi join battle n gig. sorry kat kawan² yang invite wedding or cukur jambul anak tapi tak dapat nak attend. dah name pun P.A. nak taknak kene ikut. sebab yang jadi tukang amek gambar n video tu saya. kalau saya tak ikut sape pulak yang nak amek kan? takkan nak selfie sendiri? hebat.. hikhik..




bulan 12 ni rehat sebulan. fuhh penat tau ikut dorang ni. pergi pagi, balik malam. memang takde masa nak kemas rumah. ada tikus mati dalam stor pun tak tau. tau² je dah bau. uwek uwek. busuk gila. ingatkan bau bangkai atas bumbung. rupanya dalam stor. camne boleh masuk dalam stor? padahal stor tu tutup rapat. memang takde ruang nak keluar kalau dah masuk dalam tu. tau² je habis lebihan tikar getah kena gigit. kejadahnye makan tikar getah?? patutlah mati. (--")




saya memang lemah sikit kalau bab² bangkai. cik abang pun sama jugak. hahaha.. dia kate kalau nak buang bangkai basah² susah nanti daging² bangkai tu terburai. erghh.. saya nak taip ni pun dah rasa kembang tekak. jangan muntah sudahhh.. dia kate tunggu bangkai tu kering sendiri baru buang. jadinya terpaksalah tahan hidung ni haaa.. nampak tak kesanggupan ktorang?? nasib baik bau tak kena serumah. bila naik tangga je bau tu naik. sekarang ni dah takde dah bau bangkai tu. ntah ape jadi ntah kat benda tu pun saya tak tau. nampak tak yang saya memang malas?? LOL!!




kalau kat rumah korang kena camtu korang sanggup ke nak buang?? erghh.. lebih baik buang taik kucing dari buang bangkai. T_T . cerita pasal kucing, rumah ktorang takde kucing tapi ade je taik kucng kat depan rumah. mentang²lah ada pasir depan rumah. pandai carik port eh?? pastu husband adik bagitau kalau taknak kucing berak, bagi kucing tu makan.. yes yes yes. memang berjaya. dah takde dah taik kucing kat depan rumah. kebetulan pulak jalan lorong kat perumahan dah kena tar baru. lagi lah selamat. takde pasir depan rumah dah. yeehaaa..




tapi pagi tadi masa cik abang nak pergi kerja baju hujan dia dah kena kencing dengan kucing. adoyai.. cik abang kate tu kucing jantan sebab baunye busuk. nasib badanlah. sape suruh letak kat luar. kihkih.. sabar je lah ye..nak tak nak kenalah basuh. takkan nak buang baju tu kan. baru lagi kok. huhu.. atas motor pun dia kencing. eh eh pandai betul carik port kencing. kalau nak soh bagi makanan datanglah elok² je. jangan kencing². grrr.. tarik telinga kang. baru je niat nak bela kucing. hihi..




okey tu je. malas nak taip lagi panjang. perut dah kruk kruk. mata dah ngantuk. nak tido sat. salam Jumaat. :)




tata.


2 comments:

Jane said...

hehe kalau kencing kucing betina x busuk laa eah :p hahah

alin said...

@Janebusuk jugaakkkkk.. hahahahaha.. tapi xsebusuk si jantan la.. hihi