terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, January 9, 2015

2015 in progress

Assalamualaikum..





hai semua. bosannye. eh tetibe je rasa bosan. sebab tengah takde kerja. kalau tahun sebelum² ni busy sangat dengan AKB (akaun kena bayar). tahun ni je rasa macam rilek gile. eh rilek ke?? sanggatttt.. tapi memang meja tengah clear pun. miaahaahaha.. kalau ada orang datang pun tak tau nak pura² buat kerja apa sebab memang takde kerja dah. report pun memang simpan sendiri. tu pun dah siap jugak. ada lah jugak kan cari inisiatif nak carik kerja tapi, memang takde kot. uwala.. rasa je macam takde. entah² nanti ada cuma tak tau ape benda yang termissed tu. just wait n see je lah. jangan benda yang serius sudah.. tapi yang pasti sekarang ni memang tengah bosan gila. rasa macam nak terjun dari kerusi.





kejap je dah masuk 2015. kejapnye. kejapnye. ape azam tahun 2015?? saya sendiri pun tak tau nak buat azam apa. niat dalam hati je lah. kalau cerita kat sini pun belum tentu boleh dapat. nanti malu sendiri pulak. kuikui.. mane tak nye. azam tahun lepas pun ada yang tak tercapai lagi. kadang² memang kita berazam nak itu ini tapi kalau setakat berazam je, usaha takde, takde maknanye nak dapat kan. ha, saya lah tu. LOL!! azam tahun lepas pun saya dah tak ingat ape dia. pastu berangan nak buat azam 2015 pulak. memang kirim salam. follow the flow je lah untuk tahun ni.





kadang² saya rasa life saya dah tak menarik dah. dulu kemaen rajin update blog. pergi sana sini update kat blog. beli itu ini update kat blog. sekarang ni dah malas nak update sebab dah takde yang nak bukak blog ni. tuan blog ni pun pemalas gila nak update. sebab malas nak pikir ayat. internet kat rumah pun macam hidup segan mati tak mau. membazir camtu je. malas malas malas. facebook pun dah tak rajin update. instagram pun dah malas. twitter jangan cakaplah, memang berhabuk je. kalau ade pun link dari instagram je. uihh.. dah malas nak bersosial sekarang ni. asyik duduk rumah je. menternak lemak. patutlah gemok kan?? dulu rajin je jalan². takde duit pun pergi keluar jugak. tapi jalan² je lah. takde beli pape pun. sekarang takde dah. ade duit ke, takde duit ke, dok terperap je dalam rumah. (--")





kadang² teringin jugak life macam dulu tapi entahlah. rasa macam lebih suka duduk rumah sendiri. rumahku syurgaku katekooo.. tapi duduk rumah pun layan Astro je. pastu tido. tabiat yang tak sihat. jangan tiru aksi ini. husband pun dah terikut dah dengan perangai saya. dia ada jugak ajak pergi jenjalan tapi ya ampun malas gila nak ikut. last² duduk rumah je. haih..





esok nak ajak cik abang pergi jenjalan tapi nak pergi mana pun dah tau dah. haha.. tu lah, masa bercinta dah puas jenjalan kat kawasan sini. dah kawen terus rasa malas gila nak pergi tempat yang sama. macam dah tak menarik dah. cuba bagi idea nak pergi mane? yang tak payah keluar duit banyak². ade ke?? kalau ade pun mesti jauh kan?? eh, tetibe tensen pulak sebab tak tau nak pergi mane. tak kan asyik nak pergi Aeon Bukit Tinggi je. waktu bercinta boleh lah kan. rasa² macam nak ajak cik abang pergi IOI City Mall yang baru bukak tu tapi, jauhnye. bhahahaha.. malas. tengok, malas lagi. kang tak pasal² pergi Giant sini je kang. LOL!! papepun tunggu aje lah esok camne. plan beriye, ntah² dok rumah jugak. :p





tetibe teringat stor rumah tak kemas lagi. alaaahhhhh.. malasnye nak kemas. kahkah. kalau dah malas, satu ape pun dah tak buat. nape sekarang ni momentum untuk kemas rumah dah kurang?? maybe sebab dah penat sangat kot kemas rumah, pastu bersepah balik. buat penat je beriye kemas rumah kan?? padahal bukan ada anak kecik pun. jadi, sape yang sepahkan rumah?? HAHAHAHAHAHA.. tettt..





eh, dah lah. nak sambung main Soda Crush. rasa macam cerita tak habis je tapi, biarlah. dah malas nak pikir.






tata.







2 comments:

CT Humairah said...

eeeyh jangan cakap cemtu.. mari mari rajinkan diri kembali hehehe.. CT pun ekkadang mood tu kelaut juga.. tapi memikirkan sayang kawan kawan kugagahi jua hehe

alin said...

@CT Humairah alaaaaa malas jugak. tengok, nak reply komen pun amek masa jugak ni. kihihkih..