terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, December 21, 2014

Salam Ahad

Assalamualaikum.. 




Okey rasa macam buang tebiat sangat update blog time cuti. Nampak tak yang saya memang tengah bosan sebab takde pergi mana2. Dok rumah je minggu ni. Oh sangat bosan. Lepas kemas2 rumah terus tengok tv. Best tapi bosan. Tak boleh lah duduk rumah lama2 camni. Mesti kena keluar. 





Cik abang pulak pergi kursus. Lagilah terasa kebosanannye. Rasa macam arini takde keluarkan patah perkataan pun. Ehh ade lah. Tu pun sebab tengok tv. Syok sendiri kan?? Pastu nangis sorang2 sebab sedih. Kahkah. Takpe takde orang kat rumah memang boleh nangis. Eh kalau cik abang ade pun saya nangis jugak. Nak feel katekooooo.. 





Hari ni cik abang habis kursus n dia dah on the way balik sini. Yiiihaaaa.. Sebab tu berani nak update kat blog. Kalau update sebelum dia pergi kursus nanti kantoi pulak kat rumah takde orang. Eh macam ade pulak lah yang nak datang rumah ni. Dah lah bersepah. Macam tongkang pecah. Tapi bahagian luar rumah je lah. Dalam kemas je. Biar orang kate luar macam setinggan dalam macam kondo. Waahh kondo gittewww.. *berangan





Jumaat malam sabtu, anak saudara yang tiga orang tu ada datang tido sini. Datang? Bukan. Saya yang pergi culik dari kakak saya ajak dorang tido sini. Nak suruh temankan katenye. Padahal okey je kalau saya sorang2 tapi saje nak soh dorang tido umah ni. Hehe.. Tapi tu lah tak abis2 ngan Frozennye. Anak saudara yang no tiga tu lelaki. Tapi dia boleh bantai nyanyi lagu Frozen. Dah lah main belasah je sebut. Let it go let it go dah betul. Pastu bahasa alien. Pastu tetibe jerit "di sini" kuat2 siap naik tangga macam Princess Elsa. Tapi takde la lenggok2. Hahahaha.. Lawak betul. 





Pastu saya anta balik kat ibu dorang. Sebab takut nanti kena ulang alik nak anta dorang pastu amek cik abang kat opis dia pulak. Nak jimatkan masa katenye. Kalau boleh nak je dorang tido sini lagi tapi next time lah. Hehe.. 






Saya ingat nak tido umah abah tapi kalau tido sane pun abah takde pulak sebab pergi umrah. Cepatlah 27hb. Cepatlah abah balik. Rindu. Rindu tapi tak bagitau boleh tak?? Miaahahaha.. Aritu masa anta dah nangis dah. Bukan nangis sebab abah pergi umrah. Tapi nangis sebab tak sempat nak salam ngan abah. Ingatkan lambat lagi nak gerak. So saya pun pergi lah carik makanan sebab lapar gila. Pastu tau2 dapat whatsapp dari kakak tanye saya kat mana sebab abah dah nak gerak. Uwalaa.. Sampai2 je memang dah tak nampak. Abah dah turun pun. Terkilan. Pastu saya bagi whatsapp kat abah, saya cakap sedih tak dapat salam. Pastu abah cakap takpelah. Jaga diri. Esoknya abah tepon saya. Hehe. Happy happy happy.. Tapi line macam pelik je. Suara lambat sampai. Kalau tepon dari jauh memang camtu ke? Hew hew.. Pape pun semoga abah ngan adik saya selamat menjalani ibadah umrah n selamat balik ke sini.. InsyaAllah..





Okey nak siap2 jap. Nak keluar dating dengan cik abang. Hikhik. Jumpa lagi di lain entry. *tu pun kalau rajin. 




Tata.



Friday, December 12, 2014

[CPUV NUFFNANG] banyaaaaaaaaakkkkkkkkkk

Assalamualaikum..




hai hai dan hai. salam Jumaat. update blog hari Jumaat je lah. hari lain kebizian. Jumaat je free. tu pun bukan selalu. kadang² je. ni pun sepatutnya ada kerja. tapi curik masa jap nak update blog. bosan punya pasal. sorang je kat opis. eh bukan sorang pun, ade je cc. tapi kakak² opis ada yang cuti, ade yang balik rumah. jadinye saya dok keseorangan je kat opis. dating dengan meja. tido pun ciom meja. LOL!!





awak kat mane.. awak awak kat mane.. DUSH!! tetibe keluar lagu ni kat radio. rasa macam nak joget² macam Taufik Batisah joget tu pulak. eh, jangan bayangkan saya joget ye. buruk. *tutup muka





entry ni nak cite pasal Nuffnang kok. nape tetibe pasal awak kat mana.. LOL!! okey, pasal Nuffnang. baru ada masa nak bukak Nuffnang. sekali bukak, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa banyak pulak yang masih on going.


terima kasih Nuffnang kerana bagi banyak banyak banyak dan banyak cpuv.. nanti bagi lagiiiii!! hihihi.. lebiuuuuuuuuuu..





okey tu je. dah kate tadi kan entry pasal Nuffnang. tu je lah nak cerita. rajin pulak saya nak cite lebih². mihmihmih.. hey, jangan lupa klik iklan Nuffnang ye. tenkiuuu.. ♥





tata.

Friday, December 5, 2014

bangkai tikus

Assalamualaikum




hai hai hai dan hai.. kejap je dah bulan 12. sekarang ni dah tak rajin nak update blog. kalau update pun tunggu betul² rajin. nape ntah pemalas betul saya ni. *DUSH. bulan 11 memang busy memanjang. setiap minggu mesti ada event. bukan event wedding pun. tapi kena follow band cik abang pergi join battle n gig. sorry kat kawan² yang invite wedding or cukur jambul anak tapi tak dapat nak attend. dah name pun P.A. nak taknak kene ikut. sebab yang jadi tukang amek gambar n video tu saya. kalau saya tak ikut sape pulak yang nak amek kan? takkan nak selfie sendiri? hebat.. hikhik..




bulan 12 ni rehat sebulan. fuhh penat tau ikut dorang ni. pergi pagi, balik malam. memang takde masa nak kemas rumah. ada tikus mati dalam stor pun tak tau. tau² je dah bau. uwek uwek. busuk gila. ingatkan bau bangkai atas bumbung. rupanya dalam stor. camne boleh masuk dalam stor? padahal stor tu tutup rapat. memang takde ruang nak keluar kalau dah masuk dalam tu. tau² je habis lebihan tikar getah kena gigit. kejadahnye makan tikar getah?? patutlah mati. (--")




saya memang lemah sikit kalau bab² bangkai. cik abang pun sama jugak. hahaha.. dia kate kalau nak buang bangkai basah² susah nanti daging² bangkai tu terburai. erghh.. saya nak taip ni pun dah rasa kembang tekak. jangan muntah sudahhh.. dia kate tunggu bangkai tu kering sendiri baru buang. jadinya terpaksalah tahan hidung ni haaa.. nampak tak kesanggupan ktorang?? nasib baik bau tak kena serumah. bila naik tangga je bau tu naik. sekarang ni dah takde dah bau bangkai tu. ntah ape jadi ntah kat benda tu pun saya tak tau. nampak tak yang saya memang malas?? LOL!!




kalau kat rumah korang kena camtu korang sanggup ke nak buang?? erghh.. lebih baik buang taik kucing dari buang bangkai. T_T . cerita pasal kucing, rumah ktorang takde kucing tapi ade je taik kucng kat depan rumah. mentang²lah ada pasir depan rumah. pandai carik port eh?? pastu husband adik bagitau kalau taknak kucing berak, bagi kucing tu makan.. yes yes yes. memang berjaya. dah takde dah taik kucing kat depan rumah. kebetulan pulak jalan lorong kat perumahan dah kena tar baru. lagi lah selamat. takde pasir depan rumah dah. yeehaaa..




tapi pagi tadi masa cik abang nak pergi kerja baju hujan dia dah kena kencing dengan kucing. adoyai.. cik abang kate tu kucing jantan sebab baunye busuk. nasib badanlah. sape suruh letak kat luar. kihkih.. sabar je lah ye..nak tak nak kenalah basuh. takkan nak buang baju tu kan. baru lagi kok. huhu.. atas motor pun dia kencing. eh eh pandai betul carik port kencing. kalau nak soh bagi makanan datanglah elok² je. jangan kencing². grrr.. tarik telinga kang. baru je niat nak bela kucing. hihi..




okey tu je. malas nak taip lagi panjang. perut dah kruk kruk. mata dah ngantuk. nak tido sat. salam Jumaat. :)




tata.