terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, November 26, 2013

tempat simpan tudung #DIY

Assalamualaikum..




hai hai haiiii.. rindu kat iolls tak?? mesti rindu rinduan kan?? lame gilos iolls tak hapdet belog tau. catat rekod jugak kot bulan paling sikit hapdet belog. aum aumm.. petang ni rajin sikit nak update entry.. daripada tercongok tak buat pape, meh update entry satu. hikhik..





entry sebelum ni belanja satu gambar je. haaa entry ni nak belanja banyak banyak gambar. eh macam banyak sangat kan padahal berape kerat je. :p saya nak share tempat simpan tudung. sebelum ni saya memang lipat kat almari tapi macam susah je nak amek bila nak pakai [sorry takde gambar]. alah lebih kurang camni..

shawl
 
pastu saya gantung tudung ikat hujung kat hanger macam kat bawah ni.

serabutttt

saya simpan inner pulak kat dalam bekas ni. beli kat DAISO.


inne


pastu kan bila tengok lama² rasa macam "pening arrr!!" serabut mata iolls.. kalau korang tengok pun rasa macam nak crop je gambar ni kan?? boleh ke?? boleh ke?? :p then saya pun google² sampailah dapat cara nak simpan tudung dengan kemas.. ape lagi, so saya pun mulakan proses men 'DIY' kotak tempat simpan tudung.. nak beli macam rugi je. jadi, ape kate kite DIY je.. jimat pun jimattttt.. hehehe..



saya buat sendiri kotak tu.. percaya tak?? percaya tak?? bila dah siap baru ingat nak snap gambar. lalalala.. korang carik je lah cara nak buat kotak ye.. alah korangkan pandai buat kotak.. heee.. :p


saya letak salotap kat setiap tempat nak balut kotak tu sebab taknak bagi nampak gelembung. lupa nak beli double tape. pakai ni pun bolehlahhhhhhhh.. (--")





mula² balut bahagian ni dulu..








.











.











.















.













ehhh tetibe dah siap.. HAHAHAHAHAHAHAHA.. lupelah nak snap gambar. jangan marah ye.. kalau korang nak tengok cara² nak buat camtu, try tengok kat SINI. saya punya cara bungkusan lain.. better korang ikut macam yang entry tu. saya punya tak cantikkk.. hew hew..





pastu saya try letak kotak ni kat satu bahagian dalam almari baju. memang ngam² je sebab saya dah ukur. pastu kan, bila tengok lama² rasa macam pelik..  sebab bahagian atas nampak kosong.





pastu saya transformkan jadi camni pulak. saya letak kat bahagian baju gantung².. kebetulan memang dah ada box gantung tu so saya letak buat simpan shawl ngan tudung awning. saya memang tak suka pakai tudung awning. dulu ngengada nak beli sebab tengok orang pakai macam cantekkkkkkkk je. bila saya pakai nampak macam orang tua. wakakaka.. so saya simpan je lah kat situ. habis cite. :p




okey tu je cerita untuk petang ni. saya nak balik dahhhh.. tetibe dah takde idea nak taip ape. hahahaha.. okebai.


new project #DIY

Assalamualaikum..




belanja gambar je. #teaser



entry panjang tunggu rajin yeeee.. hahahahaha.. kbai.

Wednesday, November 13, 2013

Hunger Games : Catching Fire

Assalamualaikum..




hai. update lagi. tetibe nak update pasal ni.






saya nak tengokkkkkkkkkkkkk.. kalau boleh nak tengok free. ade tak yang nak belanja saya nanti?? hihihi.. nape ntah saya addict dengan cerita ni. best sangat sangat sangat sangat. Suriafm taknak bagi saya ticket free lagi ke?? T_T




dah lama tak tengok wayang. :p

ambil kesempatan atas kesenangan orang lain

Assalamualaikum..




hai. ape nak update ni?? serius tak tau nak update pasal ape. kang nanti bebel² bukan ada yang baca. mustahillah ada yang nak baca kalau nampak tulisan banyak². lagi² cerita yang takde point. pastu takde gambar. haaaa lagilah terus taknak bukak kan?? kekekeke.. takpelah. saya redha je. kalau taknak baca blog saya lagi, it's okey. tak boleh nak paksa² orang baca blog ni nak² plak bukan blog artis pun. wakakaka..





nak main candy crush, tapi nanti mata bos membesar pulak dengan jayanya melihat tetikus komputer saya berlari² memecahkan jelly dan coklat. wahhhahaha ayat mak nenek dah keluar. tengah bosan ni haaa.. kenalah main game bagi release bosan tu. kerja saya awal² dah siap. eh macam lambat pulak nak pukul 5 kan?? [tetibe]





baru perasan hari ni dah Rabu. ya ampunnn.. bleh buat Wordless Wednesday dah ni tapi gambar pun takde tang mane pulak nak wordless wordless?? ni bukan wordless dah ni. memang bukan pun. eh memang bukanlah. eh eh bukan. eh degil. [PANG!!]





mesti rasa macam nak cubit saya laju laju kan sebab tajuk entry lain bebeno dengan isi entry. kihkihkih.. statement kat tajuk entry tu korang pikirlah sendiri ye. saya malas nak cerita sebab nanti ada yang sakit jiwa pulak. toink toink. eh dah azan. apa lagi tunggu?? moh le pegi solat yeeee..




sekian saja bebelan dar saya yang macam comel je macam cantik je macam gemok je eh eh eh kbai.

Tuesday, November 12, 2013

[DEKORASI] kemas stor

Assalamualaikum..




hai, saya datang lagi!! sorry lama sangat tak ngadap blog ni. busy wei. ni tengah tak busy, bolehlah update blog kejap. nak update kat rumah internet takde pulak. nak topup pun kena pikir sejuta kali sebab duit dah nak surut. T_T




okey nak cerita pasal stor. kan saya pernah cerita saya beli rak kat IKEA kan?? nasib baik ngam² je wei.. kalau tak muat kang nak letak mane rak tu pun tak tau. nak letak dapur kang nanti semak pulak dapur tu haaa.. barang yang ada sekarang pun tak tau nak letak mana dah. ni kan pulak nak letak rak lagi. (--")




bila dah sumbat barang² kat dalam stor nampak macam sikit je barangnya. bila dah keluarkan ya ampun banyak banget sihhhh.. penat keluar masuk stor sebab nak keluarkan barang. sampai sakit² kepala saya sebab asyik terhantuk kat pintu stor. @_*




kat dalam kotak dapur gas tu ade isi tau. saya simpan dapur gas yang masa mula² beli time nak masuk rumah. jangan ingat saya suka² je nak simpan kotak besar gedabak camtu. buat penuh stor je. kuikuikui.. dapur gas tu saya bagi adik saya. kebetulan dia belum beli lagi, baik bagi je kat dia. elok lagi. saya beli lain sebab nak buat table top aritu. :p



kat rak tu saya belom kemas lagi. masih letak lagi barang ntah pape. hikhik. serabut pulak mata nengoknye haaa..


itulah ghope keadaan dalam stor lepas dikemas. sebenarnya masih memerlukan satu lagi rak sebab macam rimas pulak tengok barang² letak camtu je. nampak serabut.



rak ni saya letak barang kecik² je. nak letak barang yang besar² muat ke?? kang nanti roboh. :p oh saya ada letak barang sikit dalam box plastik. tapi tak amek pulak gambarnye. dah selamat bersemadi belakang almari pink tu haaa.. kalau rajin, scroll gambar atas ye. hihi. dalam box plastik tu saya sumbat barang². banyak no wayar kerja² wiring dulu. sumbat je dalam tu haaa habis cerita.




dah tu je lah cerita pasal stor. nanti kalau ada cerita lagi saya update. tapi tunggu saya rajin lah ye?? hehe..  malas nak taip dah ni. kbai.