terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, December 30, 2011

kenapa unFOLLOW kat twitter??takut??taknak ambik tau?? -,-

psstt..psstt..aku ada gosip..nak tau tak??kalau nak tau,baca sampai habis..kalau taknak tau,boleh klik kat pangkah merah atas belah kanan korang tu..


okey,aku nak gosip ni haaa..


pernahlah ada 'someone' ni kan,dia ada akaun twitter..masa mula² buat twitter,punyalah macam orang jakun..siap suruh aku follow dia..aku tak kisah pun dia nak suruh² aku follow..dah nama pun 'kawan' kan,then aku follow je la dia sebab dia pun memang dah jadi follower aku kat twitter tu..


aku ni kalau kat twitter memang suka sangat membebel..alah,biasalah kan dah nama pun twitter..memanglah macam tu..macam burung jugak,suka nyanyi² mengeluarkan suara yang merdu tak henti²..sebab tu twitter guna icon burung..*mandai² je


alkisahhhhh..pada suatu hari,'someone' tu tweet something yang ditujukan untuk aku..kira macam "pesanan" jugaklah..camne aku tau dia tujukan untuk aku??dah nama pun twitter kan..macam²lah ketidakpuashatian yang dikeluarkan kat situ..dia tak puas hati pasal ape??haaaaa yang tu biarlah rahsia..


aku tak kisah pun,memang tak ambik hati pun dengan tweet dia tu..so,aku buat bodoh je lah..malas nak layan..pastu dia terus tweet "eh,nanti ada orang terasa pulak" ohhh maybe dia baru ingat yang aku ada follow dia..kihkihkih..


tak sampai 10minit,dia terus BLOCK aku kat twitter..HAHAHAHAHAHAHA..macam kelakar pulak kat 'someone' ni kan??alahaiii..dia yang tweet,dia yang terasa sendiri..padahal aku takde pulak nak melatah ke ape..


kalau ade orang yang block kita kat twitter,kita memang takkan dapat nak follow dia..secara automatik,memang takkan dapat follow dia selagi dia tak unblock..klik lah button follow sampai tertidur² pun memang takkan dapat..tapi kita still boleh view dia punya twitter selagi dia tak protect twitter dia.. *selingan*


aku pun tak tau lah kenapa dia nak unfollow aku..maybe dia takut aku terasa ngan kata² dia kot..tapi,aku tak terasa pun..hati aku kan kuat..lalalalala..or maybe dia baru sedar diri kot..hahaha..pape jelah..


agak² kalau dia baca entry ni,korang rasa dia tau ke tak aku citer pasal dia??kihkihkih..tapi,aku rasa,dia tak pernah baca blog aku..hahahahaha..


SIAPA MAKAN MEGI KARI,DIA YANG TERASA KARINYA..


wink..wink..


papai..


-end-


#notakecik : cuti tiga hari = duduk rumah diam²

tu pun nak terase ke..haihhh..

baru cakap sikit nak terasa..kalau aku tak cakap,nanti aku pulak yang makan hati..dah tu, nak aku je yang jaga hati orang..hati aku, sape pulak nak jaga??kucing??


kalau sekali sekala buat takpe, ni SELALU..kadang² aku jadi bengang..bengang sangat²!!sampai rasa nak tumbuk² je muka orang tu..


kadang² dah tegur banyak kali,tapi perangai tetap sama..lama² malas aku nak cakap..pandai² sendiri lah..ko yang nak hidup..ko sendiri tahu halal ngan haram kan..eh??ni pe jadah masuk bab HALALHARAM ni??okey,takde kaitan..


pastu,jangan nak jadi batu api boleh tak??cerita bukan² kat orang lain..kalau cerita mende baik² takpe..ni cerita yang tak baik..weeeiiii..kalau ko buat camtu kat orang lain,nanti bila ko pulak yang terkena tau pulak mengadu..puiii!!


jangan nak cakap diri ko tu bagus sangat..tapi hakikatnye ko tu sama je macam orang yang ko selalu buruk²kan..apadaaa..sila berpijak di bumi yang nyata plissssssssssssss..


selagi aku tak mention nama sapa² kat mana² entry aku,tak payahlah nak terasa..nampak sangatlah tu diri ko kaaaannnn..eh??sedar diri pulak ko ni??


erk!!jap..ni pehal tetibe nak emo² plak ni??hew hew hew..sebenarnye takde motif ape pun aku buat entry ni..tapi kalau ada yang terasa jugak tak tahu lah..bak kata orang, "SIAPA MAKAN CILI, DIA YANG TERASA PEDASNYA.."


---------->sambung buat kerja,papai..


# notakecik : tak payah nak wayang sangat..huhhhh.. :p

sudah FULL!! ^_^

sebelum ni,kene bawak yang ni..




okey,dah expired..lepas ni kene bawak yang ni..




yeahhh..dah dapat FULL!!tarikh tu sampai tarikh lahir,tapi still kena bayar RM30..ingatkan ada kena tambah duit..nasib baik takde..heeee..


ade ke orang tayang lesen kat blog??alah,ape nak dikisahkan..sekurang²nya aku dah ada lesen kereta ngan motor..bukan macam dolu²,bawak motor pegi keje takde lesen..toink..toink..*kantoi


bila tengok balik gambar kat lesen tu,cun pulak muka aku..lalalalalala..eh,korang tengok eh??hahahahaha..


uwaarrgghhhhhh..dah mengantuk!!nite!!


-end-


#notakecik : zzzz.. @_@


Wednesday, December 28, 2011

bual bicara SBPA

haaaa bagi sape² yang tak faham pasal SBPA,bolehlah tengok kat ASTRO..heeee..



camne kalau takde ASTRO kat rumah eh??macam aku ni haaa..


ala..ape susah..suruhlah member bagitau esok..kihkihkih..tak pun,tunggu keluar kat paper ke kaaannnn..


tak pun tengok kat kedai makan ke..tak pun tengok kat rumah jiran ke..err..pape je lah..nak seribu daya..taknak seribu dalih..


okey,papai..


-end-


#notakecik : mendung di luar.. @_@


Tuesday, December 27, 2011

dah nak habis tahun 2011.. ~_~

pejam celik, pejam celik kejap je dah nak habis tahun 2011..pastu masuk 2012 pulak..macam kejap je kan??tapi masa nak menghadapi 2011 ni punyalah macam lama..


bila sebut tahun 2012 kan,tiba² aku cuak rasa pulak..hew hew hew..lagi beberape bulan je nak jadi Puan Rosalina..huhuhu..serius aku cuak sebab tanggungjawab makin banyak kot..bukan kot dah..tapi memang banyakkkkkk puunnnnn..kan??kan??kan??


lepas ni kena buat azam tahun 2012 pulak..kihkihkih..dan² je nak buat azam tahun baru..padahal azam tahun 2011 banyak lagi yang tak tercapai..lalalalala..banyak ke??aku pun tak tahu apa azam aku untuk tahun 2011 ni..har har har..


pape pun,tahun 2011 ni banyak kenangan manis buat aku..heeee..memang banyaaaakkkk sangat!!wink..wink.. ^_^


eh,aku tak boleh mengadap mende ni lama²..nanti keje aku tak terbuat pulak..dah,aku nak buat kerja..papai~


# notakecik : kalau dah perangai camtu,memang tak boleh nak ubah dahhhhh..

Sunday, December 25, 2011

Lisa Surihani n Yusri nak kawen??ape ade hal...

okey,sebelum taip lagi panjang,nak pakai speck jap..almaklumlah..rabun..kihkihkih.. *dush!!dush!!dush!! tu pun nak bagitau..


eh,Lisa Surihani nak kawen ngan Yusri..wahhh nak kawen betul dorang ni eh..tapi,macam ramai je yang tak suka dorang ni kawen..nape tak suka??ada pape yang aku tak tahu ke??kahkahkah.. *minah kepoh


kalau dah tu jodoh dorang,doakan je lah yang terbaik k..dorang lebih mengenali antara satu sama lain..kita ni sapa untuk tentukan jodoh orang lain..


ade pulak orang yang dah kawen pun still cakap.."alamak,melepas pulak tak dapat Lisa Surihani.." kalau bini korang tau korang cakap camtu,naya korang kene tido luar..hikhikhik..


aku tak ambik port sangat pun pasal dorang ni..aku tau pun sebab baca paper tadi..kalau dorang dah plan nak bina MASJID,takkanlah nak halang kan??hew hew hew..


daripada aku fikirkan pasal dorang ni,better aku fikir pasal wedding aku jeeeee..laaaaaaaaaagiii bagusss..heee..


tata..


-end-


# notakecik : sedang menunggu seseorang pulanggggg.. :)

Saturday, December 24, 2011

engagement Iwan ♥ Ekin.. ^_^ Y

arini 24 Disember 2011 tarikh abang aku tunang..hew hew hew..dah jadi tunang orang dah,so pasni tak boleh nak nakal² lagi..padan muka..please behave yourself k..hakhakhak..


kononlah aku nak jadi photographer untuk family aku tapi gambar tak banyak la pulak..hahahaha..segan pulak nak pergi main snap² gambar..takpe,dorang dah upah photographer yang lebih professional,so aku snap sikit je lah..kihkihkih..


okey,jom tengok gambar..weeee~


budak kecik dua orang ni memang pantang nampak kamera.."acik Alin..cepatlah amek gambar.." camtulah dialog mereka.. (- -")

hantaran dari pihak lelaki..percaya tak,abang aku gubah sendiri.. ;p

hantaran dah bercampur..sebab ni dah kat rumah pihak perempuan..kikikiki..

cantik kan bakal kakak ipar aku??heeee.. :)

peewit..pewitt..sarung cincin..

sudah selamat semuanya.. :)

erkk!!camnelah mata mak aku boleh terpejam ni..agaknye banyak sangat flash kamera kot..

kek ni dah selamat masuk dalam perut..hahahahaha..korang nak??pergi beli sendiri tau!! :D

ni je gambar yang ada..pape pun,Selamat Bertunang buat abang aku n tunangnye yang cun melecun tu..hihihi..semoga tabah menghadapi dugaan² sepanjang tempoh bertunang ni..


okey,tu je..tata.. ^_^



#notakecik : cik abang..cepatlah balik sini..RINDU!! T_T


Thursday, December 22, 2011

SBPA tangguh??

err taknak komen banyak..sila baca kat sini..-----> KLIK


aku baca komen² kat bawah tu ada yang setuju ngan penangguhan ni,n ade yang tak setuju..hew hew hew..


papepun tunggu je la PM umumkan..sebab ni baru sebelah pihak..kan??kan??kan??


papepun,aku nak gaji naikkkkkkkk..lalalalalalala~~


#notakecik : manusia merancang,ALLAH yang menentukan..

pertanyaan,atau memang nak menguji??

kalau ada orang tanya pasal movie kat tempat kerja,maknanya ape??maybe dia memang betul² nak tanye kot..tapi aku rasa dia macam nak menguji je..macam nak tahu sape yang tengok movie kat opis..hew hew hew..


kat tempat kerja,aku memang jarang tengok movie..kalau aku betul² tengah takde kerja baru aku tengok..tapi biasanya memang jaaaaaaarang sangat!!so,kalau orang tanye aku pasal tengok² movie ni aku memang tak tahu..hahahahaha..


rasa macam bosan je tengok movie kat pc..aku selalu download,pastu tengok kat rumah je..lagi syok takde orang kacau..nak tengok kt opis macam pelik je..kihkihkih..


ehhh tipu lah kalau aku tak pernah tengok kat opis..pernah je..tapi,aku rasa macam tak syok la tengok kat opis..rasa tak best,rasa tak sedap hati..nanti orang nampak,ingat aku tak buat kerja pulak..hew hew hew..


cehh..konon macam nak tunjuk baik je kaaannnn..hikhikhik..menyampah kat diri sendiri..tapi memang betul pun aku buat camtu..takut jugak tak berkat duit gaji aku..hmm..maybe sebab tu lah aku rasa duit gaji aku tak cukup..ni mesti sebab aku asyik online blog je ek??kihkihkih..padan muka kat diri sendiri..


kalau blog,memang aku tak pernah miss..kalau tak bukak blog rasa macammmmmmmm ishhhh ketagih!!hahahahaha..bengong..tapi bukan setiap masa aku bukak..bila ada masa free je..takkanlah asyik nak mengadap blog je manjang kan..macam lah aku takde kerja lain..


okey,masa rehat dah habis..*ting ting ting* so,better aku berhenti mengadap menatang ni..kang tak terbuat pulak kerja aku tu..


dah,taknak bebel banyak²..aku nak sambung buat kerja..lain kali update blog lagi..heee..tata titi tutu~


#notakecik : hujan kat luar..sejuuuuukkkkkkkkkkk.. 

Wednesday, December 21, 2011

MALAS!!

huk huk huk..kenapa arini aku malas nak balik awaaaaaaalllllllllll..malaaaaaaaaasssssssssss sangat nak drive..sape sudi jadi driver aku??plisss plisss..tapi tak payah bayar gaji la.. T_T


aku rasa lapar dan mengantuk..tengahari tadi makan kuih donat je..sedih tak??sedih tak??sape yang sudi belanje aku makan ni?? T_T


dah,taknak taip banyak²..jari aku dah kejang..


#notakecik : sebelum balik solat dulu..jom!!


Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak

dah lame tak join segmen..hew hew hew..kali ni nak join segmen dari JiwarOsak..ni pun tau sebab aku pergi blogwalking tadi..ngehhh..kalau tak blogwalking,takdelah aku tahu pasal segmen ni.. ;p


meh..meh..kite join segmen plak..kalau korang nak join,boleh jeee..klik kat SINI k.. ^_^


tapi kan,aku ingat dah tutup dah sebab semua komen kate dah tak sempat..hmm musykil jugak ni..maybe dah dilanjutkan kot tarikh tu..


takpelah,aku join je..heee..haaa ni Blogger Selangor sudah mariiiiii..sapelah yang jadi mangsa aku ni ye..sebab kene tag 5 orang..kihkihkih..







HAHAHAHAHA..amekawwww..


okey,nak balik..sambung kat rumah..tata titi tutu..


#notakecik : esok kena attend meeting la pulokkkk.. ~_~"


MAAF,saya TERpaksa UNfollow blog awakkkkk.. T_T

okey,pagi ni tengah free..tengahari baru busy sikit..eh..ehhhhh..keje aku,aku tau lah time busy aku bila..eee sebok je..jeles la tu sebab aku dapat online..hikhikhik..


tadi saje belek² bloglist yang aku follow..jenuh aku check satu²..banyaknye blog yang tak aktif..yang dah setahun lebih pun ade jugak..makkk aiihhhh..pastu yang privatekan blog pun adeee..uhuk uhuk..


jadinye,aku terpaksa UNFOLLOW blog² yang TAK AKTIF n yang PRIVATE blog..haishhhh camnelah aku boleh simpan blog² yang camtu..sorrylah yeee..daripada aku follow,better aku unfollow n follow blog yang aktif jeeee..kan??kan??kan??


dah,aku nak blogwalking plak..meh..meh..follow blog aku..ehhhhh??tetibe..kahkah..


okey,till then..


papai~


-end-


#notakecik : Johor banjir??haihhh..

Tuesday, December 20, 2011

hari Selasa = Mengantukkkkkkk!!

kenapa hari ni aku rasa mengantuk??padahal malam tadi aku dah tido awal..eh??awal ke??entah,aku pun tak ingat aku tido pukul berapa..sedar² dah pagi..kikikikiki..


keje aku dah siap..huhhh..sekarang memang tengah rasa free..tapi kejap lagi kompem busy balik..tu kawan aku dah warning² aku dah tu..maknanye adelah tu baucer yang nak bagi aku tuuuuuuuuuu..haishhh..bagilah aku masa bersenang lenang kejap wey..hukhukhuk..


nasib baik cuma key in je..tapi kalau banyak sangat tu yang lemah tu..hew hew hew..malassnyeeeeee..eh,cop cop..bukan aku malas buat keje k..tapi aku malas nak sepah²kan meja aku yang sudah sedia kemas ni..eh??kemas ke??hikhik..


takpelah,dah nama pun kerja kan..buat je la selagi kita ni masih bernafas di bumi yang nyata ini..waaahhhhh gitu..eh,aku tak kisah pun..kalau takde keje lagi lah bosan..baik ade kerja daripada takde..yang penting tiap² bulan masyuuuuuuukkkkkk..


okey,sementara nak tunggu kawan aku bagi aku baucer tu,aku nak layan movie jap..weee..jangan jeles yawww..meh join aku meh..lalalalala~


dah..dah..korang pergi buat kerja..bagi aku rileks plak..kihkihkih..tata..


-end-


#notakecik : sejuknyeee dalam opis ni..trrr..trrr..


Monday, December 19, 2011

Mission Impossible : Ghost Protocol

eh,jap..jap..sebelum tido,nak update pasal movie sikit..err..err..korang dah tengok "Mission Impossible : Ghost Protocol"??


culik dari pakcik Google

kalau dah,baguslerr..hikhikhik..best kan cite tu??


yang belum tengok tu better pergi tengok,sebab BEST sangat..sangat..sangaaaaaaaaaattttttttttt!!huhhh tak tau nak story camne..kene tengok sendiri la..


okey,nak kabo tu je..nite!!papai~


-end-



#notakecik : tiba² perut rasa sebu.. T_T

kenapa hati tiba² rasa tak tenang??

korang pernah tak,korang tengah suka² gelak² tiba² hati korang rasa lain macam..macam ada something je..tapi korang tak tahu ape mende..


aku dah banyak kali jadi camtu..entah..malas nak pikir bukan²..kot² lah ada orang tengah mengata aku ke kan,terpulanglah..terima kasih sebab tambah pahala kat aku..hew hew hew.. *tetibe


eh??eh??bunyik ape pulak la tu..sape yang main ketuk² dinding sebelah bilik aku ni??uhuk uhuk!!jangan buat aku seram boleh tak??


aku nak tido la..tiba² rasa seram pulak..okey,selamat malam..papai~


-end-


#notakecik : malasnya nak kerja esok.. T_T

Wednesday, December 14, 2011

sudah sembuh!! ^_^

Alhamdulillah,berkat kesabaran dan kegigihan aku,akhirnya demam aku dah pergi main jauh²..hikhikhik..


dan dan je la nak "kegigihan" bagai..kalau cik abang tak bawak aku pergi klinik,kompem sebulan baru baik kot??bhaaahahahaha..


hari rabu minggu lepas memang aku demam panas woooo..kalau letak air kat dahi aku kompem boleh menggelegak..aku tak nangis tapi airmata keluar sendiri..betapa panasnya cuaca dalam badan aku..


terpaksalah aku meninggalkan motor aku sendirian kat tempat kerja ni selama 5hari..nasib baik takde jadi pape..risau jugak tinggalkan lame²..manelah tau kan bila nak bawak balik motor tu,tayar depan takde pulak ke kaannnn..tapi nasib baik semua masih okey..


apelah doktor tu dah tahu badan aku memang panas teruk,bagi aku mc 1 hari je??sudahnye aku terpaksa pergi klinik lagi untuk hari Jumaat pulak sebab aku masih demam..


Rabu,Khamis,Jumaat,Sabtu,Ahad..5hari aku demam..pehhh gila lah!!hari ni hari Rabu,aku masih batuk² ngan selesema..malam² nak tido susah sebab idong tersumbat..susah betteyyy nak bernapasssssssssssss..terpaksa bernapas ikut molot je..hukhukhuk..


yang batuk ni pulak,rasa macam nak tercabut je anak tekak..kalau batuk dah macam orang tua pulak..eww..habis ilang aku punya keayuan..


takpelah,Allah bagi sakit sebab nak ampunkan dosa² kecik aku yang melambak² tu..moga² diampunkan..korang nak demam??buatlah dosa kecik banyak²..hikhikhik..


okebai!



-end-



#notakecik : adehh!!gatal pulak tekak ni..meh tolong garukan.. >_<


Wednesday, December 7, 2011

DEMAM!!

uwaaaa tak laraaaatttt..tiba² je badan sakit².. T_T


pagi tadi aku kena pergi Putrajaya, driver tu pasang air cond kuaaattt sangatttt..means,yang paling sejuk tu..tak ke gila??


kat luar panas,tiba² masuk dalam kereta sejuk macam kat kutub..mane lah badan aku tak terkejut??terus rasa tak sedap badan.. T_T


balik ni aku tak larat nak bawak moto,so cik abang aku jemput aku..tinggal la moto aku kat sini dulu..esok lusa baru ambik..haihhh..tak pasal² je kan.. T_T


sakit woooo badan aku..bila dipegang rasa macam kena cucuk ngan kulit durian..uhuk!!uhuk!!


hmm maybe Allah nak ampunkan dosa² kecik aku la tu,kan??iskk iskk banyaknye dosa yang aku buat.. T_T


semoga aku cepat sembuh..doakan ye kawan².. @_@


-end-


#notakecik : duduk sambil tahan sakit kat pinggang T_T


Sunday, December 4, 2011

tak layan OMBAK² ni..

tadi keluar dating² dengan cik abang..biasalah kan kalau dah hari minggu ni memang tak sah kalau tak keluar dating..hew hew hew..


sampai je kat Jusco tu mulalah teringin nak tengok wayang..haihhh dah lame kot tak tengok wayang kaaannn..tapi queue panjaaaannnngggg gileeerrrrr..ahhh ni mesti kes nak tengok "Ombak Rindu"..tapi ktorang still beratur jugak..heee..takpe,ktorang kan penyabar..kikikiki..


aku saje je test tanye kat cik abang,"nak tengok Ombak Rindu ke??" dia terus buat muka..kihkihkih..dia tak minat cerita tacing² ni,lagi² kalau kat wayang..kalau cerita yang buat dia berfikir,cerita kelakar,or cerita yang ada action² tu dia suka lah..


so,arini ktorang tak layan Ombak Rindu..tapi layan Puss in Boots..heee..even cerita tu macam dah basi kot sebab dah masuk 2minggu cerita tu keluar tapi ktorang layankan je..memang tak rugi tengok cerita meow² tu..kelakar..dah lah suka buat muka comel..gerammmm!!


pastu dia minum air susu tu dari cawan,eeee..geram giler tengok..dengan buat muka comelnye,besarkan mata..kihkihkih tu lagi tak boleh tahan gelak..adoooiiii..



bila dah habis,semua orang sibuk nak keluar..tapi ada sorang budak kecik joget² kat depan..hahahaha comel je dia joget..mak dia panggil² ajak balik lagi dia joget²..suka sangat ngan lagu ending dia kot..


lepas tengok wayang terus balik,malas nak jalan² lagi sebab dah letih..esok kena kerja pulak..dah,aku nak tido..mengannntukkkk..okey,selamat malam ye semua..papai..


-end-


#notakecik : harap sangat esok Isnin yang BEST!!

Friday, December 2, 2011

abang angkat,abang sayang,abang terangkat,abanggggg zzzzzz..

abang angkat??kihkihkih..serius aku rasa macam lawak plak bila teringat dulu mase aku study kat UiTM,aku ada abang angkaaatttt..kihkihkih..


ehh..jap..jap..cik abang,kalau awak baca ni,jangan nak jeles² plak yeee..cubit kang!!


actually dulu aku bukan jenis yang nak kenal ngan lelaki² ni..aku kan pemalu..kahkah!!ambooii ayaaatttt..macam mintak pelempangggg..entah camnelah aku boleh TERada abang angkat tu..ewww ewwww..geli mat mat mat..


tapi abang angkat aku tu,dia baik..aku memang suka dia..COP!!bukan suka ade feeling² okkkkeeeyyyy..means,suka cara dia..dia suruh aku study,jangan SMS selalu,jangan main game je,kadang² dia ajak aku study sama²..haaa memang bagus betul ada abang angkat yang camtu tau!!


dulu masa aku part 1,aku punye pointer memang sikit je..ada subjek yang hampir² nak kene repeat..nasib baik lulus..pastu sejak kenal dia,pointer aku terus naikkk!!pehhhh..memang tak percaya jugak aku boleh dapat pointer 3.........berapa ntah..tapi takdelah sampai dapat DL..heee..



pastu bila abang angkat aku tu dah buat bodoh je dengan aku,aku punye pointer terus DROP!!kene repeat 2 paper!!uwaaaaaaaaa..sedih sangat masa tu sebab aku takde supporter..dah tu aku SINGLE mase tu kaaannn..cuma harapkan dia jelah nak naikkan semangat aku..tup² tiba² dia dah tak layan aku..pasal ape ntah aku pun tak tahu..


ade jugak aku tanye dia kenapa dia dah tak layan aku,tapi dia langsung TAK JAWAB pertanyaan aku..aku ADD facebook dia pun dia TAK APPROVED!!sampai sekarang masih jadi tanda tanya beb!!sob..sob..SEDIHHHHH!!aku ingat dia lagi sampai sekarang tau!!hmm.. :(


entah² dia dah tak ingat aku langsung dah..ye lah,dah lame tak jumpe kan..iskkk tetibe rase sedih plak..uwaaa..nak nangis!! :'(


kalaulah dia baca blog aku ni,aku nak dia tahu yang aku tak pernah lupa dia sebab dia dah banyak berjasa kat aku..iskk iskk.. T_T


tapi tu pun kalau dia baca lah kaaannn..aku tahu dia TAKKAN baca blog aku ni haaaa..dah lah suka bebel ntah pape..haaiihhhhhh.. ~_~"


ehh!!korang abaikan tajuk entry tu haaa..aku cuma nak cerita pasal abang angkat jeeee..bukan abang sayang or abang TERangkat pun..hew hew hew..


dah,aku taknak cerita lagi pasal dia,nanti kang meleleh plak airmata ni..wuwuwu..baik aku pikir pasal kawen je..lagi beberapa bulan je ni..haihhhh..---->terus stress bila bukak topik pasal kawen..


mengantuk plak,nak tidolah..papai..


-end-


#notakecik : apesal tetiba nak cerita pasal kenangan lama ni??puiii!!

kene pasang seat belt belakanggggg..

haaaaiii semuaaaa...


kereta aku kena pasang seat belt belakangggg sebab masa aku beli kereta tu memang takde seat belt..biaselah kan kalau dah kereta second hand ni banyak yang tak complete..terpaksalah buat sendiri semuanya..


semalam mintak cik abang pergi tanyakan kat Perodua Bukit Raja pasal appointment untuk pasang seat belt belakang sebab yang kat Meru dah tak amek servis tu..dorang suruh buat kat Perodua Bukit Raja..bila cik abang tanya kat Perodua Bukit Raja tu,dorang cakap situ dah full..maaakkkk aaaiiihhhhhh..


ramai betul yang servis kereta yeee??hueee..sampai full!!nasib baiklah cutomer service kat Perodua tu baik hati bagitau kat mane yang masih kosong..so,cik abang bagitau aku suruh call Perodua Subang Jaya plak..


aku terus call sebab takut full jugak..nasib baik ade kosong..alahaaiiii jauhhhnyeee nak pergi..tulahhh sape suruh tangguh²,kan dah kene pergi jauh²!! [marah diri sendiri]


takpelah,asalkan aku dapat pasang sealt belt belakang tu..daripada kene saman kaaaannnn..tak pasal² terbang duit aku nanti..so,appointement ngan Perodua 10 Disember..huhhh kene take note ni..takut terlupe plak..aku ni cepat lupa..kikikiki..


okey,dah masuk dalam reminder BB..pasni kalau lupa jugak memang kene ketuk kepala ngan cik abang aku..hew hew hew..


dah rehat,tapi malas nak makan..korang makan ape tu??selamat menternak lemak yeee..papai~


#notakecik : nak settle hal kawen cepat²!! ( _ _!!)

Thursday, December 1, 2011

isu semasa..isu semasa..isu semasa..

malas aku nak ambik tahu pasal isu semasa sekarang..semuanye entah pape..tapi kalau aku tak ambik tahu,kang kate aku katak bawah tempurung plak..haihhh..


sekarang ni banyak isu yang mengaibkan orang lain..semua nak menjatuhkan orang lain..nak bukak cerita pasal orang lain..!


sebab tu aku malas nak ambik tahu dah..nanti kang menambahkan dosa je..dosa yang ada pun rase beraaaaaaaaaaaaaaaaaaatttt sangat nak tanggung..niat aku nak tambah pahala,tapi dosa plak yang bertambah²..hmmm..


layan cerita ni lagi syok..hew hew hew.. ;p



-end-


#notakecik : tak sedap hati plak..haihhhhhhhh..