terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, April 30, 2015

zaman remaja

Assalamualaikum..




hai. tadi saje² je scroll scroll scroll entry lama. bila baca balik rasa menyampah pulak. apesal sendu sangat entry yang lama² ni? rasa macam nak lempang diri sendiri masa dulu² jangan nak sendu² sangat boleh takkk?? lol!!




eh tetibe rasa macam dah pernah post entry camni. tapi tak ingat bila. biasalah kalau blogger yang suka bebel² ni selalunya memang tak sedar diri. entry lama² pun dah tak ingat dah. tapi, buat ape nak ingat kan? benda dah lepas jangan dikenang. kekekeke.. tapi kalau tetibe terajin ada jugak baca entry² lama. imbas kembali katekoooooooooo.. terobekkk terobekkkk.. eh eh tadi kate jangan ingat, ni terobek plak. :p




eh, korang lunch ape ni?saya lunch ini..



okey nak tanya tu je sebenarnya. abaikan bebelan kat atas. jom makan. bismillah..




tata.




#tetibe teringat yang tarikh hari ni adalah tarikh cik abang ajak couple... 30.04.2010. tapi, dia tak cakap pun nak couple. dia cakap "jom tunang". setahun lepas tu baru tunang. :D bila tanya balik kat cik abang, dia tak ingat pun tarikh tu, dia cuma ingat tarikh nikah je. pon bolehhhhhhhh.. (--")



Thursday, April 23, 2015

cerita lama

Assalamualaikum..




hai. takde ape. cuma nak say something. actually, ini macam luahan hati aku jugak. aku musykil. ada orang tu tak boleh nak terima kenyataan ke? seriously. benda dah lama, buat ape nak di ingat balik. cerita dah bertahun tahun dah. aku pun dah malas nak ingat. aku pun dah kawen ngan cik abang. perlu ke sampai nak sentap² lagi.




orang tu pun dah nak kawen pun. better jaga je hati bakal dia tu. tak payahlah nak ingat² benda dah lepas. kalau ikutkan pun, aku pun banyak sentap jugak masa dolu². tapi, aku okey je. yes, i'm okey. entah. malas nak fikir benda yang lepas. buat sesak kepala je. better fikir pasal makan. biar gemok asalkan happy. kan?




untuk orang tu, kalau baca, sudah²lah ye. aku pun dah mintak maaf dulu kan? and aku pun dah maafkan ape yang dia pernah kutuk n ngate aku dulu. tak kisahlah sape yang salah pun. aku pun memang malas nak ungkit. melainkan ade yang menghasut orang tu. kemonnn.. dah besar. dah boleh tau mana yang elok mana yang tak elok. boleh tau mana baik mana yang tak baik. kan?





 okey tu je. tata.

Tuesday, April 14, 2015

cendol

Assalamualaikum..




nak update cerita dah basi. minggu minggu lepas punya cerita. nak update minggu lepas malas sangat kan, haa sekarang baru nak update, baca cerita yang dah basi je lah. kekekeke..




masa ni baru balik dari kenduri dengan abah n cik abang kat Tanjong Karang, pastu singgah minum cendol. sebelum tu pergi lawat kubur arwah ayah cik abang. tetibe abah ajak minum cendol. so, singgah lah kejap kat Cendol Batu 9 Tanjong Karang tu. sedap jugak cendolnya. saya yang tak makan durian ni pun saje nak try cendol durian pulut. mak aiihhh sedap rupanya ye?? kenyang makan cendol ooiii.. nasib baik memang banyak. so tak jadi nak tambah lagi. :p





cik abang sempat curik saya punya cendol sebab dia punya dah abis. nak order lagi malu pulak. kononnnnnnnnnnnn.. abah ngan cik abang makan soto kot. ntah tak ingat dorang makan soto ke makan bihun sop. sebab saya cuma baham cendol je. hikhik..




okey tu je nak story mory. lain kali nak try makan kat tempat lain pulak. eh, lupa. hari tu makan cendol kat lori tepi jalan yang kat shah alam tu, sedap jugak cendolnye. rasa macam nak try lagi lah. nak ajak cik abanglah nanti. hehehehe..




okey tata..

Monday, April 6, 2015

farewell party kak Jaslin

Assalamualaikum..




hai hai hai hari ni saya update blog. hehe.. selagi sempat, baik update. jap lagi dah busy tak dapat nak update. nak bukak laptop kat rumah malas pulak. hiii~





minggu lepas kat opis ada buat farewell party untuk sorang akak ni sebab dia dapat naik pangkat jadi CC. ecewah. kena panggil CC lah lepas ni. :p pastu ada buat birthday party untuk staff bahagian pengurusan yang celebrate bulan Jan sampai Mac. takde banyak gambar pun. sempat amek gambar sikit je. tu pun banyak gambar syok sendiri je. kekekeke.. eh saya lah yang syok sendiri. orang lain tak. :p





eh dah lah. tengok je lah gambar. malas pulak nak taip banyak2. tengok. nampak tak kemalasan yang tetibe menjengah diriku ini. :p rajin datang kejap je. lepas tu jadi malas balik. malas tu datang lama pulaknya. kihkih.. dah dah.. jom tengok gambar yang seciput ni.









selamat maju jaya kak Jaslin. semoga terus maju kat tempat baru. jangan lupakan kami yang kat sini ye. walaupun baru je kenal, and takde rapat mane sebab saya pemalu [muntah], tapi saya tau akak seorang yang sangat baik hati n suka senyummmm.. smile smile smile :). harap lepas ni hubungan dengan kami semua akan berterusan ye kak. lebiuuu~ okey, take care!!




dah tu je nak update. pasni update cite lain pulak. tungguuuuuuu lah lame lagi. kekekeke.. tata..