terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, April 24, 2012

LIMIT!!300!!

saje bukak blog,sementara belum ada kerja baik tengok² blog orang dulu..pastu follow..follow..follow..owww owww owww..




kerja aku??akan wujud lepas opismate atau aku sendiri balik dari Putrajaya or kawasan² yang sewaktu dengannya..




oh!!opismate yang kena pergi sana belum balik..




tengah sedap² follow..




"You are already following the maximum number of Blogs (300). Unfollow some other blogs first."




ciss!!




rasa sayang plak nak unfollowwwwwww.. T.T



 
......


































no idea!!



#notakecik: sudah cukup sudah~

Monday, April 23, 2012

"AKU ADA, KAU ADA.." ♥

sweetnye dorang ni..lebiu Shaheizy Sam + Yana Samsudin.. :)




haruslah LOVE~


#notakecik : nak jadi comel macam Yana Samsudin boleh tak??heeee.. :p

Saturday, April 21, 2012

bila kite terase ade orang mengate kite..maksudnye??

ape kejadahnye tajuk entry panjang² ni??ceyt!!




ada facebook??okey,ada..aku pun ada..friendlist korang ramai tak??waahhh??beriban² ke??ishh ramainye..aku punya sikit je..tapi ade la jugak..




pernah tak kawan² dalam friendlist korang post status yang buat korang terase tapi sebenarnye dia bukan tujukan kat korang pun..pernah ek??aku pun pernah jugak..banyak kali!!ngaahahahaha~




eh,aku pun pernah camtu jugaklah..aku post status kat facebook, pastu tiba² dia macam terase ngan status aku padahal bukan citer pasal dia pun..erkk!!




kalau tak buat mesti takde terase kan??tu kalau terase tu maknanya ade buat la tu..hihihi..




manusia yang perasan je yang terase kot..macamlah aku nak ambik tau hal dia sorang je dalam dunia ni kan..ramai lagi kawan aku dalam friendlist aku tu ha..kat twitter pun same..sikit² nak terase..alahai..




pleaselah jadi orang yang positif..ni tak..asyik nak buruk sangka ngan orang je..dah besar kot..matanglah sikit..kalau ade yang terase,aku mintak maaf..tak niat pun nak buat terase..kadang² ayat copy paste je pun nak terasee jugak..haih..pelik betul!!




so,bile kite terase ade orang mengate kite..maksudnye,KAU MEMANG BUAT BENDA TU!!hahahaha..




okebai!!



#notakecik : tak sukalah asyik kena desak je..huhh!!

tali barut

selama ni kite terlalu percaya kat seseorang tu. tapi tak sangka dia tu rupanya tali barut je..mak aih..pastu boleh buat muka tak bersalah..




jeng jeng jeng..




tak sangka betul ada jugak manusia yang camtu..menyesal sungguh kite story macam² kat dia kan??pastu dia story kat orang lain pulak..nak² lagi cerita tu ada yang di tokok tambah..




kalau gulai kari yang dah sedia sedap tu, pastu di tambah lagi kari, pastu tambah garam banyak², pastu tambah cili, pastu tiba² tambah kunyit memang jadi tak sedaplah kan??




memang mengucap panjang betul kalau kite kena camtu..cuba bayangkan si tali barut tu terkena camtu??hmm..




bak kata cik abang, "awak fikirlah sendiri ye ape kesalahan awak terhadap saya.."





DANG!!






#notakecik : mendunglah kat sini!!

Friday, April 20, 2012

peristiwa di Langkawi

tetiba teringat pasal kursus kat Langkawi..aritu aku ade bagitau yang aku kena kacau..kan??hmm..tak tau eh??baca SINI..memang betul pun kena kacau..sampai tak berani nak berkata² dengan banyak..




balik dari kursus aku jadi kurang bercakap sikit..seram weh tiba² ada orang panggil nama dari luar bilik bila bukak pintu takde oranggggg!!suara yang memanggil tu pulak suara akak opis aku..




bila tanye akak opis, dia cakap takde panggil pun lagipun bilik dia kat bawah n selang 2 bilik dari bilik yang aku duduk tu..mustahil pulak akak opis aku nak jerit,suara kuat pulak macam betul² depan pintu..takkanlah laju je dia balik bilik..




bilik sebelah??mestilah boleh dengar dorang bukak pintu..sebab pintu kat situ semua ketat..bilik tu bukan bilik simen..situ semua papan..macam old school sikit..tapi serius seram giler..dah nama pun papan, mesti boleh dengar bilik sebelah bukak pintu..masalahnye takde pulak dengar dorang bukak pintu..bunyik tapak kaki pun takde..





dah tanye member bilik sebelah..dorang ada cakap dorang panggil nama ktorang tapi,bukan masa yang ktorang dengar nama ktorang kena panggil tu..sebab mase tu ktorang takde dalam bilik kot..mase tu terus meremang je bulu roma aku ni..aku tengok muka kawan aku,kawan aku tengok muka aku..pastu ktorang terus senyap.taknak kata pape..





masuk kelas,aku terus tanya akak opis aku, "akak ada panggil nama ktorang ke kat bilik tadi??" akak tu jawab "takde pun.."





serius muka ktorang dah cuak..terus cakap kat akak tu nak tidur 1 bilik..nasib baik bilik tu besar boleh muat  4 orang..akak tu duduk dengan akak opis lagi sorang..





aku jadi terkedu tak boleh nak kata ape sebab suara tu masih terngiang² kat telinga aku sampai sekarang..nasib baik aku tak mengigau..nau'zubillah..





maybe sebab aku senyap n aku berubah jadi pendiam,orang jadi salah sangka dengan aku..it's okey..aku akan cuba jadi macam Rosalina yang sebelum ni.. :)




macam yang aku cakap, manusia cuma tahu menilai luaran..bukan dalaman..semoga aku menjadi lebih kuat dan tabah di masa akan datang..InsyaALLAH.. :)




#notakecik : selamat menunaikan solat maghrib!! ^_^

dah pulangkan pun masih kena kata

ingatkan bila dah pulangkan senyap terus..rupanya, lagi kena kata..YA ALLAH..memang dasar mulut manusia ni kan memang tak boleh nak tutup.. (--")




kalau cerita tu betul takpe jugak..masalahnye,cerita tu tak betul..takpelah, kalau aku story kat sini kang nanti lagilah jadi bahan cerita..aku ni kan jahat + buruk perangai + buat orang menyampah + macammacammacammacamlagi~




takpelah..orang dah kata aku macam² kan..manusia cuma tahu menilai luaran je..kalau aku diam buat hal aku pun nak jadi bahan cerita jugak tu terpulanglah ye..




malas nak ambil tahu..





#notakecik : kekenyangan~

Wednesday, April 18, 2012

kalau tolong pun tak ikhlas,baik tak payah tolong

sebenarnya hati aku tengah membara ni..pasal apa??biarlah aku ngan orang² tertentu je yang tau..




sebelum ni ada orang tolong aku untuk buat sesuatu..ya,dia suruh aku senyap² je..jangan bagitau orang yang dia ada tolong aku..okey,aku senyap dan memang takde sorang pun yang tau..




tapi tanpa disangka², rupanya orang yang suruh senyap tu lah yang bocorkan rahsia..masa tu aku rasa ya ALLAH!!sangat² down..hanya ALLAH je yang tahu ape yang aku rasa..




serius aku rasa terkedu, terkejut, speechless!!kalau ikhlas nak tolong,orang tu takkan cerita kat orang lain..dah elok² dapat pahala, tup² kena tarik balik pahala tu..




patutlah aku rasa tak sedap hati je guna benda tu..




it's okey..aku nekad,aku akan pulangkan..TERIMA KASIH sebab tak amanah dan tak jujur..




sekian!!





#notakecik : telinga panas..ade orang mengumpat ke??

celebrate birthday [15.04.2012]

alahai sedih betul baru nak update..kebizian melanda..hihihi..




15.04.2012 tu jatuh hari ahad kot??patutnye isnin ke,selasa ke boleh update..ni tak..rabu baru nak update..




birthday tahun ni takde meriah pun..takde celebrate besar²..just me n my cik abang je..hikhik..




sekarang kena jimat..nanti mase nikah dapat hadiah banyaaaaaaakkkkkkkkk!!har har har..




kek pun kecik je..





nyammyyyy!!




it's okey..tak kisah pun dapat kek kecik sebab aku pun makan separuh je..selebihnye cik abang habiskan..tak larat nak habiskan..muak kot..hmm..





muka macam sedih je dapat kek kecik.. :D




pape pun,terima kasih cik abang sebab belanje tengok "Battleship" yang sangat sangat sangat sangat best!!hihihi.. ♥




dah,tu je..




tata!! (^_^)




#notakecik : hujan pulak..

Saturday, April 14, 2012

dulu kurus..sekaranng gemok..bila nak kurus balikkkk niiiii?? T_T

okey..okey..aku tak boleh nak nafikan yang badan aku makin lame makin mengembangggg..haishh..makan banyak sangat,sebab tu la mengembang.. (--")




tapi,takdelah kembang sangat sampai orang tak boleh cam aku..hihihihihi..




dulu mase belajar duit asyik surut je..ni dah keje boleh beli makanan ikut suke hati aku je sampai perut ni jadi boncetttt..euhh euhh..mencikk betteyyy~




nampak makanan sedap je,beli..nampak itu,beli..nampak ini,beli..padahal yang mula² beli tu tak termakan lagi tu..haihh.. (--")




camne nak bagi kurus balik ni??asal aku nak kurus je mesti lapar dia melampau²..aiyooo..susahlah camni.. T_T




nasib baiklah cik abang aku jenis tak kisah aku gemok sebab dia lagi gemok dari aku..eh??hihihihihi..jangan mare.. :p




cik abang tak kisah pun tapi orang sekeliling pulak yang kisah..aik??mak abah aku pun takde pulak kisah..pelik..pelik..pelik..eee..suke betteyyy amek tau pasal kite ek?? :D




lantaklah sane aku gemok ke,kurus ke yang penting aku sihat..Alhamdulillah..aku pun takde pulak mintak duit orang nak beli makanan..kalau aku ade mintak duit orang,aku pulangkan dengan lemak² yang ade dalam badan aku ni sekali..kekekekekeke..




abah aku nampak muda :p
 

no..no..no..jangan pikir bukan² pasal gambar atas ni..aku bukan nak bagitau pasal aku konvo ke ape ke..sebab ni gambar zaman bile ntahhhhh..so,abaikan..




aku cuma nak bagitau betapa cunnye aku mase tu..KAHKAHKAH..













DUSH!!












okey,perasan!!gambar zaman dolu²,aku nampak kurussss..uhuk uhuk..sekarang ni dah macam belonnnnn..ouchh!!hikhik *gedik




actually,mase tu aku baru lepas kecewa dengan sorang hamba ALLAH yang aku taknak sebut namanya..sebab tu lah kurusssss..ngehhh..




sekarang dah ade cik abang yang kuat makan,aku pun jadi kuat makannnnnn..dengan dia takde nak kecewa² pun..asyik gelak² je..hihihihi.. :)




jap.



































ape motif aku cerita pasal orang tu??suke sangat melencong tempat lain..emm..emm.. (--")




tata..



#notakecik : ada cara nak tegur orang..tapi,jangan sampai aibkan depan orang ramai..DAPAT??


Thursday, April 12, 2012

kalau lunch kat dalam opis,kene buat kerja

hai readers!!




takde motif pun entry ni..cuma nak luahkan sesuatu..erk??sesuatu??jeng jeng jeng..




kat opis aku ni,kalau tengah lunch,lagi² lunch dalam opis,mesti dalam masa yang sama kena buat kerja..aiyoo..buat dua kerja dalam satu masa..cube bayangkan berapa banyak tangan yang kena ada..




DUSH!!




tangan cuma ada dua!!yess..tangan yang dua ni lah yang kena buat semua tu..mane nak pegang pen,mane nak taip keyboard,mane nak tekan kalkulator,mane nak pegang sudu..risau jugak suap makanan guna pen..errkkk~ @^#^%@




tapi,bukan selalu pun camtu..biasenye time banyak kerja je..kalau dah siap semua kerja,waahhh bersihnye meja aku..kuikuikui..sampaikan orang ingat aku ni takde kerja..




haishh malaslah nak cite kerja aku..yang penting,aku tau kerja aku dah siap..tadaa~~




eh!!ape ni??ape ni??aku dah melencong ke laut da ni..dah..dah..aku nak makan!!megi aku dah kembangggggg..selamat makan!!




#notakecik : megi je yang mampu.. T_T


Wednesday, April 11, 2012

manusia pelik

pernah jumpe manusia pelik tak??maksud aku,yang berperangai pelik..dari segi dalaman..bukan luaran..kalau luaran tu memang dah anugerah ALLAH,so kita tak boleh nak pertikai..



em,manusia kan,kalau dah dengki,memang akan berkelakuan pelik..kite tak buat pape,tiba² dia akan berubah..macam IGUANA,ikut keadaan sekeliling..



maybe HATI dia ade masalah..or maybe JIWA dia..kot??uh!!ignore them..biarkan je lah manusia pelik tu..semoga hati dan jiwa dia kembali pulih seperti sedia kala..



ha,lagi satu..hidup ni,tak perlulah nak sombong sangat ye??sebab,tak ke mane pun kalau sombong tu..nanti susah,cari kite jugak..ke nak cari manusia pelik yang sama spesis??hmm..silakannnnnn..



tak faham ape aku bebel??cuma aku dan orang berkenaan je yang faham..dannnnnn.............maybe ade yang terase..ke??oppss!!kalau tak buat,takdelah terase..ye dak??



okey,selamat malam semua.. :)




#notakecik : kelaparan~ @_@


Sunday, April 8, 2012

blog kene remove.. :(

tengah busy buat kerja tiba² member BBM, "blog ko nape tak boleh bukak??dah kene remove wei..cube la ko bukak..asal wei??sayangnye..follower ko ramai wei..sayang gile.." lebih kurang gitu lah ayat dia..banyak betul "wei" dia..



pastu aku pun bukak blog aku kejap..mak oi!!memang betul² kene remove..awat ni kene remove..aku dah mula cuak dah.. @_@



pastu try sign in blogger,pastu dia mintak verification code..pastu kuar la macam² perkataan banyak² malas nak taip kat sini sebab aku pun dah lupe ape yang keluar banyak² tu.. :D pastu,baru boleh bukak..fuuhhhhh~



memang sayang giler kot kalau blog kene remove..blogger ni tengah bengong ke ape..ceyt!!mentang² aku jarang update blog..mula la tu gatal² nak remove..mencik betteyyyy~



okey,sekarang dah rajin sikit update blog..sikit je la..takde la rajin banyak pun..ngaaahahahaha..



kalau lepas ni jadi lagi camni memang aku dah malas lah nak berblog..waahahaha..boleh tak camtu?? ;p
 


eh,ni entry minggu lepas..tapi tak siap,so,publish arini..kekekeke..



tata~



#notakecik : kejap² hujan..kejap² panas.. 



Monday, April 2, 2012

lamenya tak update bloggggg~

dah lame tak update..makin lame makin sikit plak aku pnye entry..haih..




dulu rajin nak update,sekarang ni malas sebab PC kat rumah dah kene angkut keluar dari bilik aku..selalu aku boleh sukehati aku je nak online..sekarang ni,payah bebenor..almaklumlah pelanggan ramai sangat..kekekekeke..




ni pun amek mase sikit nak update kat opis..kalau tak memang tak terupdatelah aku punye blog..mesti korang rindu kan..kan??kan??kan??HAHAHA~




dah tak ramai dah yang baca blog aku ni sebab makin lame makin tak aktif dah..haishh..pape je la..




pasni ade latihan koir plak..sempena Puspanita..ha!!aku tau lagu Puspanita..korang tau??kihkihkih.. *okey,takde motif




mengantuk!!nak tido jap..tata~




#notakecik : lambatnye nak balik..