terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, October 30, 2015

RESEAT EXAM ONLINE SPA PENOLONG AKAUNTAN GRED W27

Assalamualaikum..




Hai. sape yang reseat semula exam online SPA untuk Penolong Akauntan Gred W27 semalam?? boleh jawab ke?? iols tak dapat nak jawab semua sangat la. aduii.. bahagian A je dah jawab main hentam. sebabnya nak kejar masa jawab 200 soalan. alahai.. memang masa cukup tapi tu la jawab kelam kabut.. orang kate kalau nak lulus jawapan kena jawab sama je kalau jumpa soalan yang lebih kurang sama. maksudnya soalan berulang. tak boleh nak tipu.. hmm.. memang pasrah je lah dengan jawapan tu. sebab memang tak ingat pun jawab ape. sebab tu main hentam je..


lepas jawab bahagian A, terus siap² solat maghrib.. lepas solat maghrib terus standby untuk jawab bahagian B pulak.. memang tak bukak pun telekong tu. jawab sambil pakai telekung. kalau cik abang balik mesti terkejut tetibe ada lembaga putih duduk depan laptop. :p dah alang² kan, lepas jawab terus solat isyak. huhu.. bahagian B susahhhhhhhhh.. uwaaa.. #nangislajulaju ada yang tak dapat jawab sebab memang tak tau. hmm.. sedih iols.. bahagian B ni soalan dia ada yang sama masa exam yang mula² tu (bahagian A). tapi tak semua. siap ada ubah soalan pasal Bajet 2016. aduiii.. da lah tak baca langsung pasal Bajet 2016 tu. hahahahaha.. pastu pasal GST.. memang banyak lah yang tak tau. haihhh.. :(





lepas siap jawab bahagian B, terus solat isyak. pastu standby terus depan laptop. masa dah nak start tu tetibe connection takde plakkkkk.. stress mak jemah. lepas refresh baru boleh. nasib baik. tu pun dah rugi 2 minitttt.. benci ah camtu.


bahagian C memang kena perah otak jawab calculation. otak dah berkarat dah nak buat kira² pasal math. alahai. laaaaagiiii stress. dah la tak dapat jawab semua sebab ada skip soalan konon nak jawab nanti². mane tak nye, tak dapat jawapan. memang rasa macam nak nangis je lah. bila dah last minit baru terhegeh² nak mengira. memang takkkkkkk lahhh kannn.. tak sempat oi.. terpaksalah pejam² mata main jawab je. T_T





memang mencabar jugaklah soalan² exam ni. padahal benda basic je kot. orang tak baca buku memang tak dapat jawab lah kan. haa memang tujukan kat diri sendiri. haihh.. takpelah. lagipun ini first time kena jawab exam online untuk jawatan ni. sekurang²nya dah usaha jawab sendiri.. sekarang ni berserah je la kat ALLAH.. harap²lah lulus. insyaallah.. aamiinnn.. uols doakan iolss ekk.. terima kasih..





okey tu je nak cite. jumpe lagi next entry. tata..

Monday, October 26, 2015

MONDAY BLUES

Assalamualaikum..




hooiiii pe hal mengantuk gila ni. padahal dah tido. nak bukak mata, rasa macam mata ni melekatttt je. adehh.. @_@ nak sambung tido dah pukul 2 dah. kang tido je nayaaaa.. hew hew..





hari ni memang Monday blues je lah. sampai opis pagi tadi terus macam takde mood. selalu okey je. tapi hari ni macam ape je. macam malas nak layan semua orang. ke sebab dah lama tak cuti Isnin?? eh?? ade kena mengena ke?? :p kalau cuti pun nak pergi mana?? duduk rumah pun bosan kot. takde menda nak buat.





semalam baru je ada masa nak kemas rumah. pehhhh dia punya tangkap belakang. sakit wooiii.. masa nak lipat baju lagi lah terasa sebab amek baju dalam bakul kena tunduk².. kang kalau tak lipat bila pulak nak lipat. balik kerja dah malas nak buat pape. hahahahaha.. segunung kooo baju dalam bakul tu. kalau bakul kecik boleh terima lagi. ni bakul yang besar tu haa.. entah berapa minggu punya baju lah yang dikumpul tu. kalau rajin basuh tak pe kannn.. cuma malas lipat je. tapi bukan kite yang basuh ponnnn.. hakk hakkk!! >,<





tadi baru apply yang Rumah Mampu Milik Selangor tu tapi tak tau lah lepas ke tak. harap² dapat lepas lah.. mudah²an.. teringin pulak nak duduk rumah apartment. best ke rumah apartment?? tak kisahlah rumah pape pun asalkan rumah. :p sekarang ni kerap sangat dengar cerita rumah kena rompak. kalau rumah apartment ade ke kes pecah rumah jugak?? ishh.. mintak dijauhkanlah ye.. harap²nya takde lah kes camtu. papepun wish me luck lah ye. aaminnn.. :)





okey tu je nak bebel. next time bebel lagi. :p



Wednesday, October 21, 2015

EXAM ONLINE SPA PENOLONG AKAUNTAN GRED W27

Assalamualaikum..




hai. sape kat sini yang amek exam online Penolong Akauntan W27?? ada yang dapat jawab semua ke?? ke ramai yang tak keluar soalan kat website?? kite punya soalan tak keluarrr.. bahagian B dengan bahagian C tak jawab.. ni tengah tension la ni. huwaaaaa.. *nangis laju laju





masa bahagian A syok je dapat jawab dengan laju. eh, betul ke salah tu tak tau la pulak kan. tapi dapatlah lepas semua soalan. cuma ada 1 soalan tak keluar pernyataan.. yang tu pun main jawab je. main pejam² mata pastu pilih. :p



dah lega dah jawab bahagian A. pastu nak tunggu Bahagian B keluar, berzamaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnn.. keluar blank je. jenuh dah tunggu. dari start masa untuk bahagian B sampai lah masa dah tamat, gitu je lah ghope dieeerr.. haihh.. kalau dah bahagian B tak boleh, dah tentu² bahagian C pun tak boleh jugak. masa tu dah pasrah gila dah. ingatkan kite sorang je yang kena camni. nasib baik ramai lagi yang kena. maknanya memang problem kat server SPA la tu. hew hew..
 

nasib baik lepas ni boleh amek exam semula. tapi, buang masa je lah jawab bahagian A tadi. hmm.. harap sangat lepas ni tak jadi camni lagi.. kalau tak, memang dah malas nak amek exam online lagi. penat menunggu dan buang masa je.. haihh.. papepun wish me luck untuk exam nanti ye.. terima kasih.. :)


 

sekarang musim jerebu. jangan lupa pakai facemask tauuuu.. take care!! :)


Monday, October 19, 2015

#throwback : calarkan kereta pak guard

Assalamualaikum..




hai. sebenarnya dah lama nak buat entri ni. sekarang baru ada masa nak menaip. hahahahaha.. dah kena reject glitterati dari Nuffnang baru terhegeh² nak update entri. kahkah. padan muka untuk diri sendiri. takpelah. nak buat camne. anggap je lah takde rezeki.




okey.. okey.. melencong plak dahh.. ni nak cerita pasal calarkan kereta pak guard. konon² nak terobek terobek lah katenye.. entahlah tetibe je teringat cerita ni. ehh!! tapi bukan sengaja calarkan tau. ni tak sengaja punya cerita okeyy.. hihi.




cerita ni masa kat UiTM Segamat dulu.. tahun bila ntah ni. 2007 kot. gila lameeeeeeeeeeeee.. sekarang pun masih ingat lagi. kahkah.. kuat betul daya ingatan ni. Alhamdulillah.. hihi.. emm.. masa tu ada buat jamuan makan² kat wing (level) kolej kediaman. rasanya sebab ada buat bacaan yaasin kot. ke bukak puasa ramai². yang tu tak ingat pulak. HAHA!!




nak dipendekkan cerita, ktorang order makanan kat luar.. i mean kat bandar Segamat tu. konon²nya nak makan sedap kannnnn.. so order lah makanan kat luar. kalau nak amek makanan tu kena amek naik kereta. sebab jauh jugak tu UiTM ngan Bandar Segamat. takkan nak naik bas pulak.. huhu.. so that's why la kena carik transport jugak.. disebabkan aku ni jadi ketua wing, aku pun dengan rasa tanggungjawab, aku pergilah offer diri amek makanan tu ngan kawan² aku.. tak ingat sapa yang ikut. Noly ngan Sarah kot kalau tak silap. masa mula² plan memang dah dapat transport tapi tunggu² orang tu tak datang² pun. so ktorang rasa macam tertipu. tensen mak jemah tau. yela, lama gila kot tunggu kereta. pastu tunggu² orang tu tak sampai.. lastly ktorang pinjam je kereta pak guard. nasib baiklah aku baik ngan pak guard. ehh camne pulak boleh baik ngan pakguard kan?? panjaaaaaaaaaaaannngggg ceritanya. tapi taknaklah cerita. lain kali. tu pun kalau nak cerita. kihkih..





mase nak amek makanan tu masing² tak reti bawak kereta. ini memang lawak. hahahahahahahahaha.. tak reti bawak kereta tapi nak amek naik kereta. sebab plan asal nak mintak Sarah yang drive sebab dia kata dia tau drive. tapi at last dia kata tak berani pulak. dan kebetulan aku rapat ngan someone.. lelaki. siapa?????? tak payahlah tau. jaga hati pasangan. :p yang penting masa tu cuma kawan biasa² je kot. eh, biasa ke?? yang pasti aku tengah single masa tu. entah. aku pun tak tau apa status masa tu. kahkah. aku pun ajaklah mamat tu temankan sekali a.k.a jadi driver ktorang.. masa pergi tu okey je dia bawak kereta. selamat sampai kat Bandar Segamat tu. dah siap² masukkan bekas makanan, ktorang terus balik..





nak dijadikan cerita, masa otw balik tu, mamat tu nak tukar lorong ke kiri. tapi dia terawal tukar lorong. means dia dah langgar tayar kenderaan depan.. rasanya lori kot yang dia langgar tu. nasib baik lori tu takde nak berhenti. ye lah kot² nanti ktorang kena saman sebab langgar kenderaan orang. nasib baik takde!! fuhhh.. tu baru satu hal. ni balik nak kena hadap pak guard tu camne pulak. aduyaiii.. yang aku ni sebab dah cuak, aku pun pergi bebel ngan mamat tu, aku kate kat dia, "tadi cakap boleh bawak kereta.. ni kenapa sampai nak langgar kereta orang lain pulak??" pastu dia jawab "tau bawak kancil je.." LOL!! sabar je lah. sebab yang ktorang naik ni kereta wira. besar sikit so dia tak biasa. (--")





dah sampai kat UiTM, pastu terus pulangkan kereta dengan harapan pak guard tu tak nampak kesan calar kat kereta dia. nasib baik. dia tak perasan pun.. pulangkan kunci, cakap terima kasih, pastu cepat² jalan. >,<





selang beberapa hari kemudian, aku tengah jalan² nak balik hostel sebab baru habis kelas. tetibe terserempak ngan pak guard tu. tetibe dia panggil. alamak.. mesti dia perasan kesan calar tu. huhu.. memang punnnnnnnnn.. dia tanya macam² pasal kesan tu. aku pun diam je lah.. nak buat camne, bukan aku yang drive. :p aku pun tak ingat aku cakap ape. tapi yang pasti dapat bebelan dari pak guard tu. kahkah!! nasib baik dia tak marah. *urut dada





sejak dari tu aku tak berani pandang pak guard tu. sebab nanti dia bebel bebel bebel pastu ajak borak.. aduiihhh malas nak layan bebelan dia. :p tapi dia okey je. dia takde amek hati pun pasal kesan calar tu. cuma aku je lah rasa serba salah. dah pinjam kereta dia, pastu calarkan takde bagitau dia pun. kihkih.. tu nasib baik pak guard tu takde mintak duit ganti. kalau tak, matilanakkkkkkkkkk!!





kesimpulannya, jagalah barang orang lain elok². :p





okey tu je. tata.. :)

dah takde Glitterati Nuffnang :(

Assalamualaikum..




saje je check akaun Nuffnang. tetibe tengok dah takde Glitterati dah.. eee benci ah camni. majok ah ngan Nuffnang.




apakah salah diriku??




:(




maybe sebab dah lama tak update entri kot.. alaa.. alaaaaa.. alaaaaaaaaaaaaaaaa.. janganlah tarik balik status glitterati tu.. please.. please.. please... i'm begging you Encik Nuffnang.. :'(




lepas ni kena rajin update blog balik lah gamaknyeeee.. hope lepas ni dapat balik glitterati tu. sayang lahhhh.. hmm.. *nangis.