terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, April 30, 2014

Hujung Dunia [Hanie Soraya]

jom nyanyi petang² ni..






Pikir sebelum bicara
Susah sebelum senang
Jatuh sebelum berjaya
Sedar sebelum terus hanyut


Menyanyi biar dari hati
Berjanji biar pasti


[chorus]
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti adanya suka dan duka
Kamu dan aku
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti ada menangis ketawa
Bersama-sama


(hingga ke hujung dunia)
Hingga ke hujung dunia

Aku dan kamu sesuatu
Pantas waktu berlalu
Terimalah seadanya
Tiada apa yang sempurna


Menyanyi biar dari hati
Berjanji ditepati


[ulang chorus]

Walau apa pun yang telah terjadi
Perlu tabah kau hadapi
Segala yang pernah kita lalui
Menjadikan kita yang hari ini

Yeahhhh

Lalalala lalalalala

[ulang chorus]




#notakecik : suara dia macam Amy Mastura kan?? :)

Thursday, April 24, 2014

mata cantik boleh buat iklan cermin mata

Assalamualaikum..




hai. baru nak update blog. sorry. hihi.. nak cerita ni.. sebelum tu, jangan ingat saya ni perasan ke menggedik ke ape ke kan. ni saya cerita berdasarkan ape yang orang kata. okey?





okey.





selalu kalau datang opis pagi², lepas masuk opis, saya keluar kejap beli makanan kat cik Os. orang INTAN je tau cik Os tu jual makanan kat mane. alah, anggap je lah dia bukak gerai makanan untuk jual nasik lemak bihun kuih muih ngan teh. saya suka beli kat situ sebab murah. pastu sedap. berbaloilah beli kat dia. eh, ni bukan nak cerita pasal beli breakfast. ni nak cerita pasal emmmmmm.. uols baca je lah conversation kat bawah ni ye. conversation antara pegawai gred 54 (lelaki), dengan sorang pakcik rambut merah (err, orang INTAN yang baca blog ni (kalau baca) mesti tau sape).. :p





dua minggu lepas :

saya baru lepas beli nasik lemak then nak bayar. saya tanya kat orang yang tolong jagakan gerai tu ada lagi tak yang datang. biasanya akan ada trip kedua datang sebab saya nak beli donat. saya tanya tanya tanya dia tak jawab soalan saya sebab dia tengah busy borak dengan orang lain. saya jerit la "cik Othman, nanti ade lagi tak yang datang??" tetibe ade pulak pegawai gred 54 tu dengar then cakap "nape panggil cik, panggillah abang baru dengar" sambil pandang² saya dua tiga empat lima kali. oh myyyyyyy.. terdiam kejap. dah lah tak pernah tegur dia sebab segan. kan dia gred atas. saya ni kuli je. saya senyum je. lepas bayar terus balik opis. (--")





minggu lepas :

saya tengah masukkan nasik lemak n donat dalam plastik. tetibe pakcik rambut merah datang. then saya terpandang dia sebab dia sibuk tengok saya je. masa tu pegawai gred 54 tu pun ada jugak tengah ambik bihun.

saya     : nape tengokkkkk.

(pegawai gred 54 pandang saya. maybe dia ingat saya cakap dengan dia..)

PRM    : eeeee sukalah tengok mata dia..

(saya senyum je. malas nak layan.)

PRM     : macam mata ular..

PG54     : ehhhh mana ada macam ular.. cantik.. boleh buat iklan..

saya cuma mampu gelak je. :p






semalam : 

macam biasa saya beli brakfast. saya ambik nasik lemak ngan donat. masa tu pegawai tu je yang ada. pakcik rambut merah takde. masa tengah ambik donat, pegawai tu cakap,

PG54      : ada tak carik iklan mata? iklan cermin mata ke..?

saya        : ???????????????? takde.. hihi..

PG54       : rabun kan? pakai cermin mata kan? [saya angguk] haa boleh masuk iklan cermin mata.. mata dah cantik dah..

saya  TERDIAM. senyum je yang mampu. dalam hati, [iklan???? hahahahahaha.. sape pulak nak amek aku masuk iklan?? ]


cepat² bayar then terus balik opis.






macam²lah dorang ni. mata ular lah. iklan lah. esok lusa mata ape pulak? mata biawak? mata dinasour? mata kerbau? bukan tak suka orang puji cantik, tapi, seriously saya segan. dalam hati mesti kata (cantik ke?? aku tengok biaseeeeee jeeeeeeee. tang mana pulak cantiknye?? ) betul wei. saya segan. janganlah puji banyak². tapi, ni anugerah Allah kan, semua ciptaan Allah cantik. uols pun cantik.. :)





dah. tak boleh cerita lebih². nanti kang ade jugak yang termuntah kat sini. meluat. kan?? haha..





tata.


Wednesday, April 9, 2014

[LAGU] Mahadewa ft. Judika - Immortal Love Song

jom nyanyi petang² ni. :)




*****************

Tak pernah ku sangka
Aku bisa merasakan cinta sejati
Dan tak pernah benar-benar mencintai
Manusia di bumi ini
 

Hingga apapun akan ku beri
Untuk kamu, kamu, kamu
Dan tak pernah aku meminta
Balasan semua, semua, semua
 

Tuhan pun tahu jikalau aku
Mencintai dirimu tak musnah oleh waktu
Hingga maut datang menjemputku
Ku tetap menunggu kamu di lain waktu
 

Hingga apapun akan ku beri
Untuk kamu, kamu, kamu
Dan tak pernah aku meminta
Balasan semua, semua, semua
 

Tuhan pun tahu jikalau aku
Mencintai dirimu tak musnah oleh waktu
Hingga maut datang menjemputku
Ku tetap menunggu kamu di lain waktu
 

Tuhan pun tahu jikalau aku
Mencintai dirimu tak musnah oleh waktu
Hingga maut datang menjemputku
Ku tetap menunggu kamu di lain waktu
 

(Tuhan pun tahu) Tuhan pun tahu (jikalau aku) jikalau aku
(mencintai dirimu) mencintaimu (tak musnah oleh waktu) tak musnah oleh waktu
(hingga maut) hingga maut (datang menjemputku) menjemputku
(ku tetap menunggu kamu di lain waktu) di lain waktu



*****************

tata.


Tuesday, April 8, 2014

[TESTIMONI] cantik dengan Maixara C-Sential

Assalamualaikum..




ramai yang tanya, saya pakai produk ape. sebenarnya saya tak berani nak suggest sebab takut lain pulak jadinya kat orang yang saya suggest tu. tapi disebabkan ramai sangat yang tanya, meh saya bagitau.





sebelum ni saya ada bagi tau yang saya pakai pencuci muka Collagen Plus tu. saya ada cerita kat SINI. tapi disebabkan ada desas desus mengatakan yang sabun tu bahaya, so, saya stop suggest kat orang. saya pun baru je bertukar ke Safi Rania. almaklumlah, untuk perempuan yang makin meningkat dewasa katenyeee.. bukan tua okeyyy.. hakss. tapi ada jugak yang still lagi nak guna sabun Collagen tu. bagi saya kan, elok je sabun tu. tapi tu lah, tu baru jangka pendek. jangka panjang kite tak tau. kan? kalau rasa benda tu elok, teruskanlah pakai.. kalau rasa tak elok, better stop.




ada pakar kecantikan cakap, sebenarnya tak elok guna pencuci muka sebab sel² kulit kita akan makin nipis. kalau nak cantik better cantik secara dalaman. cantik dapat, sihat pun dapat.





untuk kecantikan dalaman, saya makan Maixara C-Sential. setakat ni saya rasa okey. jeragat kat muka pun dah kurang. pastu kulit cerah sikit dan tak kusam. pastu kan, kulit uols akan rasa makin gebuuuu.. aumm.. serius tau ni!! hihi.. :) best tau makan ni. sedap pun sedap. nyammm..




Maixara C- Sential
 
VITAMIN C + KOLAGEN + GLUTA + EKSTRAK STRAWBERRY 10000mg

 
Gabungan daripada extrak strawberry menghasilkan vitamin C, kolagen dan gluta dalam satu tablet. Kolagen yang digunakan dari sumber ikan tilapia. Tidak memberikan kesan alahan jika anda alergik kepada seafood seperti pure collagen marine (PMC).

Fungsi utama Maixara C-Sential:
1) Mencerahkan dan mengebukan seluruh badan dgn sekata
2) Melembabkan kulit dan menghaluskan kulit dan seluruh badan
3) Menganjalkan kulit (agen anti oksida dan anti penuaan)
4) Merawat jerawat, mengurangkan jeragat.

Satu tablet mengandungi 10000mg (Pertama di Malaysia)
Kesan dpt dilihat seawal 7 hari.
Minum air dengan banyak. Sekurangnya 2 ke 3 liter sehari.
Kesan yang dapat dilihat dalam 7 hari ke 10 hari: Kulit cerah dan berseri, kulit menjadi lembut dan halus. Parut jerawat dan jeragat semakin pudar dan muka tidak kusam lagi

Boleh diambil oleh:
○ Orang lelaki & perempuan umur 13 tahun ke atas
○ Ibu menyusu dan Ibu mengandung ( seelok slps 5 bln )
○ 100% Halal dan Selamat, Tiada gelatin, Produk Bumiputera dari kilang bertaraf GMP Muslim.

Cara penggunaan: 1 kotak mengandungi 60 biji tablet Ambil 1 biji slps mkn mlm
Tablet boleh ditelan atau dihisap atau dikunyah sepertui gula gula




meh saya belanja gambar saya. tapi jangan menyampah pulak tengok gambar saya. tau!! sebab saya tak secantik uols. :(


gambar saya ni takde edit² tau. maybe gambar selepas tu saya amek kat bawah lampu sebab tu nampak cerah sikit. kalau uols perhati betul² kat gambar sebelum, ada jeragat kat pipi. kat gambar selepas tu jeragat dah tak nampak sangat n muka jadi pink. takde kusam sangat macam gambar sebelum.. pastu kalau uols perasan, gambar sebelum tu hidung saya macam berkilat (berminyak).





terpulang kat uols nak percaya gambar atau tak sebab susah nak bagi orang percaya kat gambar ni. yang saya tau, memang ramai yang tanya camne kulit muka saya nampak cantik. jadi, saya suggestkan Maixara C-Sential ni. :)





camne nak beli?? boleh beli pada adik saya. untuk sebarang pertanyaan, boleh contact dengan adik saya. boleh singgah BLOG NANI untuk tengok produk² lain.





opsssss!! ini bukan nak promote bisnes adik sendiri. cuma nak suggestkan apa yang terbaik je. dah alang² adik saya memang buat bisnes ni, so, uols dialu²kan untuk membeli pada adik saya. :) sebelum ni pun saya beli kat kawan tempat kerja saya. sama je beli kat mana². jangan beli yang tiruan sudahlah. bahaya. daripada cantik terus jadi tak cantik.




saya pernah minum Aura White tapi saya stop sebab leceh sangat nak bancuh². makan yang ni lagi okey tau. papepun terpulang pada uols. saya cuma bagitau ape yang orang selalu tanya kat saya.




okey selamat mencantikkan dalaman uols. :)


Monday, April 7, 2014

[DEKORASI PEJABAT] pantry

Assalamualaikum..




carta organisasi sudah. carta pergerakan sudah. kali ni nak update pasal pantry pulak. pantry kat unit saya ni bukanlah besar mana pun. masih dalam proses nak mencantikkan lagi. yang saya berkesempatan buat cuma melabel nama je. meh saya belanja gambar sat..


background untuk pegawai bertanggungjawab tu saya design sendiri. tapi, sumber dari internet jugaklah especially polka dot tu dengan frame. nak buat senang je. hiii.. korang buat mesti lagi cantik kan? :)


sanggup sangat kan singgah DAISO dengan opismate masa shopping barang opis semata-mata nak beli bekas tisu ni. rimaslah tengok tisu merata-rata. ni saya dah beli, kalau bersepah jugak tak tau nak kata ape. (--")


ni kedudukan sebelum. nampak messy sebab lapik bawah tu dah lama. angkut dari opis lama. pastu saya tukar guna pembalut hadiah. then saya tukar letak tempat pinggan mangkuk naik atas. kalau tak, bakul merah tu [tengok gambar selepas] letak kat bawah. rasa macam tak elok pulak kan pinggan letak bawah. sebab tu saya angkut letak atas. :)




ni gambar yang dah di ubah kedudukan tempat balang² tu. ohh tempat simpan balang yang macam tangga tu saya buat sendiri guna penutup kotak kertas A4. guna jelah ape yang boleh guna. daripada membazir. kan? asal boleh. kalau nak lagi cantik, beli je yang kat luar. tapi, ada ke? hm. belum carik. :p




satu je yang saya rasa cacat kat rak tu. bekas sudu garpu n pisau. saya rasa tak sesuai guna mug sebab nampak tak sesuai. maybe saya akan cari satu bekas kat DAISO lagi untuk bagi nampak kemas. tapi, lain kali je lah. sekarang tengah busy. hiii.. maybe akan ade perubahan lain untuk pantry ni. pape pun nanti saya update kat blog je lah.




okey, tu je nak cerita. tata. :)


bersyukur

Assalamualaikum..




hai. salam Isnin yang tak blues. ada kerja nak buat, memanglah tak blues. buat je lah kerja yang ada. kalau duduk melangut je tak buat kerja, memanglah blues memanjang. kan? eh, saya cite pasal saya. jangan nak perasan pulak. nanti kang kate saya kutuk uols pulak. heh [nyampah plak taip heh je]




sekarang ni tengah isu air. sampaikan kena extend catu sampai akhir bulan April. penat sebenarnya bila pk pasal air. bukan taknak bersyukur even ada air lepas dua hari tapi, untuk yang lagi dua hari tu camne? selalu sangat cuti masak. pastu, cuti basuh pinggan mangkuk cawan yang melambak atas meja sampai tikus lipas saudara mara bermaharajalela kat dapur.





angkut air dari bilik mandi? dah malas. malas tau tak? malas. sebab banyak kali dah nak tergelincir depan bilik mandi. T_T air kat tangki pun cukup² je untuk basuh kencing berak mandi amek wuduk. macam pagi tadi, tengah syok² sabun badan tetibe air kat shower slow. omaigod. terpaksa matikan air dulu sabun bagi habis then bilas badan. tapi................................. air tak naik kat shower. uwaaa.. terpaksalah korbankan tuala keluar bilik mandi amek air kat dalam baldi yang ada kat jamban. pastu curik air masak dalam jug sikit. kalau tak memang tak pergi kerja lah pagi ni. (--")





sekarang ni tengah musim hujan. boleh dikatakan kerap jugaklah hujan. harap sangatlah empangan tu penuh n sampai tahap yang dorang nak capai. kalau tak, penatlah nak ngadap camni hari². okey, tetibe rasa macam tak bersyukur pulak bila bagi tau camni kan. hm, takpelah. anggap je lah ni dugaan. hm. dugaan. kan? semoga kite akan terus bersabar.




ye. sabar.




tata.



#notakecik: nak simpan INI lah. untuk rujukan bersama.



Sunday, April 6, 2014

[DEKORASI PEJABAT] carta pergerakan [kot?]

Assalamualaikum..




hai, meh nak update sat pasal carta pergerakan kat setiap tempat duduk staff means kat setiap partition. eh betul ke nama menatang ni carta pergerakan? saya pun main belasah je. tak tau nama dia ape. hahaha.. abaikan je lah.. :p





sabtu lepas [bukan semalam] saya dengan kawan opis saya telah merajinkan diri untuk membuat carta pergerakan ni. dah alang² baru lepas buat carta organisasi kan, ade mounting board lebih² tu, saya buat carta pergerakan ni terus. nak buat nanti² kang terus jadi malas pulak nak buat. tengah rajin ni baik buat je. kannn??



bunga ni saya design sendiri. mula² rasa macam nak google pastu tiru je orang punya. tapi macam tak jumpa pulak. dah tu saya buat je lah design camni. saya buat kat paint je. ahh lantaklah. asalkan ade. nasib baik comel. hikhik.. saya print guna kertas untuk print gambar. disebabkan tempat kerja saya memang dah ada unit percetakan, jadi, memang memudahkan kerja saya sangat lah kan. tak payah nak pergi kedai gambar semata² nak print kat kertas gambar tu. hiii.. jimat.. jimat.. :p


belakang bunga tu  saya tampal lagi guna kertas keras. alah, guna cover untuk buat folio je. mula² nak tampal kat polystyrene tebal tu tapi bila potong guna pisau tak cantik lah pulaaaakkkk.. pemotong polystyrene ade beli sekali tapi salah beli bateri. baru tau bateri ade banyak saiz. hakhak. 

ini bukan tangan saya :D
dah siap.. tinggal nak tampal je. :)
bilik bos.

dah tampal. okey tak? :) [abaikan gambar perempuan gemok tu]

cantik? terima kasih.. tak cantik? takpe. korang buat memang lagi cantik dari ape yang saya buat. :) okey tu je nak taip. malas nak taip banyak². hiii..




tata.




Wednesday, April 2, 2014

puji-pujian

Assalamualaikum..





okey, hari ni idong saya rasa macam membesar sikit sebab ramai yang puji pasal carta organisasi yang saya buat tu. wiiiiiiiiiii.. (O)(O) < -------- [idong kembangggg]




Alhamdulillah, bos puas hati dengan hasil yang dibuat, n dia kate sangat cantik. kehkehkeh.. terima kasih bos sebab puji. nak RM4k boleh? wakakaka.. banyak canteeekkkk pulak saya ni kan nak mintak² duit kat bos. LOL!




pastu kan, dapat pulak calling dari akak tempat kerja. tapi dia dari unit lainlah, bukan unit saya.. dia kate dia nak mintak saya buatkan untuk dia. aw aw aw.. pengsan iols nanti. dia kate cantik, creative, lagi ape ntah dia kate. dah lupe. :p




boleh je kalau nak saya buatkan tapi, waktu yang terdekat ni tak boleh lah.. sebab kerja dah nak masuk. i busy uols. kang tak menang tangan kang. last² tido kat opis jugak nanti. hew hew..




bolehlah setakat buat carta organisasi ni apelah sangat. sekurang²nya saya membantu jugaklah nak mencantikkan tempat kerja sendiri.. keh keh. dah dah tak boleh cerita lebih². kang makin besar pulak hidong saya ni kang.





okey tata. (^_^)Y