terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, August 25, 2011

saje testing² je laaa.. ^_^

ehh..entry yang INI aku saje nak test update entry dari aku punye Blackberry..hahahaha..


so jangan pelik tiba² korang tengok lain macam je entry tu kan..kihkihkih..sebenarnye,tulisan entry warna pink,tapi aku pegi edit kat pc..muaahahahaha..


main tipu sekali sekala ape salahnye..


alamak!!apesal kat luar macam mendung??ohhh!!please..janganlah hujannnnn.. T_T


# notakecik : apehal ngan internet tempat keje aku ni??kejap block kejap on blogspot pe jadah?? (==")

Johny yang gedik!!


Tengokla Johny ni..boleh pulak dia makan kat pinggan..pinggan abah aku pulak tu..pandainyeeee..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, August 24, 2011

dapat kad raya dari blogger Irma A.Wahid.. ^_^




yeayyy dapat kad raya..jangan jelessss..


thanks Irma..dengan muka tak malu aku mintak kat dia..kekekeke..korang nak,buatlah muka tak malu jugak..pergi mintak sendiri..


klik SINI..




# notakecik : ade lagi yang nak bagi kad raya tak?? :)

ooo blogger ni sepupu kepada kawan 'orang' tu..

hai bloggers..jumpe lagi..muaahahaha..korang dah makan??ehh..puasa ekk??kuikuikui..dah update entry??belum??pegi update sekaranggggg!!


bosan pulak kat opis nih..mood kerja dah takde..aku tengok biskut raya yang aku beli kat depan aku ni,nampak menggoda jeeee..alahai..sabaq naaa..kat rumah kang,boleh melantak puas²..


ehehhh..tajuk entry tu nak kate sape ekk??kuikuikui..sape² je lahhh..tak payah lah aku nak mention ape² kat sini..tapi yang aku tau,ade sorang blogger ni sepupu kepada kawan 'orang' tuuuu..siapakah 'orang' tu??jeng..jeng..jeng..sape² je lahh..RAHSIA..


agak² kalau tau,diam² sudah..kalau tak tahu,bek jangan tanya sebab aku memang takkan bagitau pun..HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..


kalau bloggers tu tau pasal aku,hope ignore je la yeee..sebab aku memang tak sangka pulak si blogger ni sepupu ngan kawan 'orang' tuuuu.. 


ehh..aku buat entry ni bukan nak cari gaduh ke,nak tarik² rambut ke,ape ke..bukan..bukan..cuma aku terkejut jeee..hehehe..sebenarnye dah lame kot aku nak buat entry pasal ni tapi,asyik tak terbuat je..kuikuikui.. 


so,ni tengah bosan²,check balik kat draft,ade pulak post yang tak habis create..tangan ni pun gatal² nak suruh habiskan jugak..hew hew hew..


woiiiii!!aku bosan laaaa..nak buat kerja pun takde mood dah ni..nak balikkkkkkkkkkkk..korang tak bosan ke?? @_@


tata..


# notakecik : perut aku dah krukk krukk dah ni.. T_T

biskut tunjuk² dah sampai..nyam..nyam..nyam.. ~_~"

yeaayyyy biskut raya yang aku order bulan lepas dah dapat..nyam nyam nyam..sebenarnye aku lupe aku ade order biskut ni..camne la aku boleh lupe..hahaha..


nape tuan yang jual ni tak bagitau nak datang arini??aiyooo..so,terpaksa lah bayar kemudian..kalau dia bagitau,mesti aku dah pegi withdraw duit pepagi..


aku ni bukan jenis yang suka pegang duit cash banyak²..bila nak guna je baru kuarkan..kalau tak,nanti borossssssssss..hehehehe..






sedapnyeeee..nyam..nyam.. ^_^


aku beli 2 jenis je..cukup la tu 2 jenis..kang banyak²,pokai pulak aku nanti..aku beli pun sebab tak sempat nak buat biskut raya..


korang nak ke??kalau nak,pegi beli sendiri..kahkah..


tata.. 


# notakecik : lambatnye nak balik..takde mood la nak keje.. ~_~"




Tuesday, August 23, 2011

terima kasih TM.. ^_^

fuuhh akhirnya aku dapat jugak mengonlinekan diri kat rumah..pasni aku berkurung dalam bilik lagi la nampaknye..kihkihkih..kesian kat mak abah aku..anaknye asyik terperap dalam gua je.. ~_~"


ohh!!berbalik pada tajuk entry,aku ada buat aduan kat TM tempoh hari..memang pihak TM ada cakap dalam masa 32jam,dorang solve problem tu..tapi aku tak tahu lah 32 jam dorang tu camne sebab aku buat report hari Sabtu aritu..tapi,takpelah..aku malas nak komplen pape..asalkan dorang buat kerja.. ^_^


so,tadi mase nak masuk jalan rumah aku,aku nampak pekerja TM tu pasang kabel..kesian dorang..mesti dari pagi dorang buat kerja..aku balik tu pun nak dekat waktu buka..


means,dorang berbuka kat dalam van je la kannn??hmmm..masa dorang test telefon nak kompem nombor telefon rumah aku,suara pun,alahaaaaiiii lemahhh je..macam orang tak makan..


abah aku cakap,jiran² aku pun ade problem yang sama,tak dapat nak guna telefon..ni mesti kerja pencurik kabel kan??orang lain tengah syok tido,dia buat kerja part time curi kabel pulakkk..


jahat betul la orang yang curi kabel tu..bulan baik camni,sepatutnye cari lah duit dengan cara halal..ni takkkk..nak jugak curik²..tak baik tauuuu..haishhh..tu kan dah menyusahkan orang lain..


pape pun,aku nak ucapkan TERIMA KASIH banyak² kat pekerja TM  sebab berusaha jugak memuaskan hati pelanggan yang suke komplen²..ehh!!bukan akuuuu..aku komplen je..mane ade komplen²..hahaha..


TERIMA KASIH!! ^_^


-end- 


# notakecik : lepas makan,mesti mengantuk..haihh.. ~_~"

jalan² deting ngan HAZAMA!!wewiiiitttttttttttt!!

best giler kot kalau dapat dating ngan Hazama..kompem tak nyenyak tido tujuh hari tujuh malam woooo..ade yang jeles ke kalau aku dating ngan Hazama??agak² ade tak??muaaahahahahahaha..


takde maknenye aku dapat dating ngan Hazama wei..dia tu penyanyi,artis fofulerrrr..aku ni cuma pelakon je..kahkah..penipuan melampau..


mase hari Sabtu hari tu aku ngan cik abang saje jenjalan lepaskan bosan kat Shah Alam ngan Klang..memang bosan giler wooo..sampai tak tahu nak pergi mane sebab semua tempat dah pergi..


entah kenapa aku rasa tergerak hati nak ajak cik abang pergi Aeon Bukit Tinggi Klang..mase ondeway tu,aku tengok kat FB dalam BB aku ni,Akademi Fantasia update status,ade artis Astro kat Aeon Bukit Tinggi..so,memang langkah kanan lah aku mase tu..boleh la hilangkan bosan..kuikuikui..


seriusly,aku tak tahu sape je yang ade kat Aeon tu..bila dah sampai,terus tengok Adira tengah perform..haihhh..taknak lah tengokkk..aku terus ajak cik abang jalan² jap sebab aku tak minat Adira..kihkihkih..fans Adira jangan nak marah aku pulokkk..


lepas beli barang,sambung tengok lagi..wahhh!!HAZAMA tengah perform..awwww..terus lupa cik abang kat sebelah..kahkahkah..nak amik gambar dengan Hazama tapi cik abang ajak balik pulak..jeles lettewww..


Hazama ngan Adira..gambar tak cantik sebab zoom..huhuhu..


takpe lah sekurang²nye,aku ade jugak gambar Hazama tengah nyanyi ngan Adira..weee..lebiu Hazama..kahkah..saje bikin hati cik abang panassssssss..


takpe,mase tu je sayang Hazama..sekarang sayang cik abang lebih² pulak..heee..tata..


-end-


# notakecik : lambatnye nak balik..cepatlah pukul 5.30.. ~_~" 
 

Merdeka..oh!!Merdeka..raya jugak no. 1!! ^_^

tahun ni kita sambut Hari Raya Aidilfitri ngan Hari Kebangsaan kan??ececececeee..dah tau lagi mau tanyaaa..lempang kanggg..kehkehkeh..


aiiii..busy sangat buat persediaan raya,sampai lupa yang kita pun sambut Hari Kebangsaan jugakkk..dah siap ke persediaan raya tuuuuu..aku rasa dari mula Ramadhan,ade je yang dah mula buat persediaan kann??aikk??takkan tak siap² lagi??kihkihkih..


ni aku tujukan kat diri aku sendiri la deyyy..aku punye baju raya belum siap lagi yuuuuuu..kuih raya pun belum buat lagi..aiyooo..semua gara² belum gaji..


duit bonus aritu pun habis kat kereta jeee [minyak ngan tol]..haihhh..takpelahhhh..untuk diri aku jugakkk..hew hew hew..


hahhh!!yang korang punye persediaan raya dah siap??mesti lah sudah kannnnn..Hari Kebangsaan punye pulak camne??mueehehehehee..


aiiii kereta besauuuu takkan tak boleh nak pacak Jalur Gemilang sebatang kotttt??aku tengok kat sepanjang jalan,alahaaaiii berapa kerat je la yang pacak Jalur Gemilang..


aku tengok,kebanyakannya,lori² yang dah buruk,van² yang dah uzur pulak yang pacak Jalur Gemilang..kereta mewah² taknak pacak puloookkkkkk..takut kereta calar ekkkk??kihkihkih..


aku rasa macam korang takde semangat je nak sambut Hari Kebangsaan..tapi kalau cerita pasal raya amboi kemain semangat pulak ekkkk??kuikuikui..


baju raya tu korang boleh beli mahal² sampai ratus² punyeeee..bendera kecik tu yang singgit kat kedai pun,takkan tak mampu nak beli kotttttttttt??'kaya' sangat ekkk??kihkihkih..


aku bukan nak ngate korang tak pacak Jalur Gemilang ke hape wei..aku cuma tertanya² mane semangat kemerdekaan korang tu??kat bangunan pun macam jarang je nampak..kat jalan raya pun kurang..alahaaiiii..


raya tu,memang tiap² tahun kompem kita sambut..tapi hari Kebangsaan??ye,memang kompem kita sambut tiap² tahun jugak,tapi tu pun dulu atas usaha nenek moyang kita jugak nak merdeka kan??


bukan senang nak merdeka..kita tak rasa pun keadaan nak merdeka mase tu kan??yang kite tau,uwekk uwekk je dah merdeka dah negara kita..


so,why not kita sama² meraikan Hari Raya Aidilfitri, dalam masa yang sama sambut Hari Kebangsaan jugak..






pacak lah Jalur Gemilang tu kat rumah ke,kereta ke,motor ke,yang penting,ade la even kecik kannn..aku dah pacak kat kereta,abah aku pun dah pacak kat rumah,korang pulak camne??


biar kereta calar,jangan maruah tercalar..hargailah kemerdekaan negara kita sementara kita sempat nak meraikannya..takut bila kita LUPA,kemerdekaan ni akan HILANGGGG sekelip mata..



pikir²kannnn..



tata..




-end-


# notakecik : sejuknye kat opis ni..keras jari aku nak menaip pun susahhhhh.. @_@

Monday, August 22, 2011

hilang aku punye hari..cehh!!

disebabkan aku tak dapat nak online atas sebab² yang tak dapat dielakkan,habis hilang aku punye entry "hari" aku sepanjang puasa..ni yang jadikan aku terus malas nak buatttt..kahkahkah..


harini dah masuk Ramadhan yang ke 22..so,aku skip 3 hari..kira halal la tuuu..hahahaha..nak buat camne kannn..mende nak jadi..aku tak boleh nak salahkan sape²..kekekekeke..


wahhhh!!tak sabarnye nak raya..hati aku makin berbunga² pulak bila pikir pasal raya ni..puasa tak penuh pun,sibuk pikir pasal raya kannn??hew hew..semua orang boleh raya k..aku peduli ape??heee..


tapi,bila pikir pasal raya,macam banyak lagi je yang tak prepare..aiyakkk..aku nak buat list laa..ape yang dah beli??ape yang belum??hmmm...


-end-


# notakecik : pagi² dah mengamuk, ape kessss??haishhh..

gian sebab tak dapatttttt!!

okey,aku memang gian kalau tak dapat something yang aku suka buat..haishhh..memang tak senang duduk kalau tak dapat woooo..


mane taknye,3 hari tak dapat online..aiyooo..rasa macam tak keruan,sebab duduk rumah takde buat pape pun..tapi,okey jugak kalau aku tak online..sekurang²nye,keje menjahit aku tu siap jugak..kihkihkih..kalau tak siap kang,tak beraya pulak aku nanti..hew hew hew..


aku ingatkan aku sorang je yang rasa gian,adik beradik aku pun same sebab dorang tu,kalau nak online, gune wifi kat rumah je..kalau Streamyx aku problem,memang tak boleh online jugak la kannnn..hahahaha..sabo je la yeeee..


aku dah call TM dah..siap pergi kat TM Point lagi yuuuuuu..kalau masih ade problem lagi, tak tau la ape nak jadi kannn..aduhaaaiiii..


harap²lah aku balik kerja nanti,semua dah okey..abang TM, tolong betulkan saya punye Streamyx k..


# notakecik : pagi² dah tak de mood nak buat kerja sebab tak sabar nak cuti!! @_@


Friday, August 19, 2011

Line TM problem or kabel telefon kene curi??still wondering.. ~_~

uwaaaaaa pagi² dah tension..mane taknye..bangun pagi terus nampak lampu DSL kat modem berkelip² n lampu internet tak menyala..


melampau tak,pagi² terus check modem..kahkahkah..mak kejut untuk bangun sahur,tapi aku tengok modem pulak..sengal punya anak..


tapi mende ni buat aku tak senang duduk la..kat telefon rumah pun takde bunyik beep..aiyoooo..what happen haaaa??aku nak call TM,tapi kalau call gune enfon,kene caj tak ehhh??


nak kate aku tak bayar bil,aku bayar pun sampai ade negatif..bil pun baru sampai semalam..kalau nak suruh bayar pun,kene bayar sebelum 2 September..hueee sangat memeningkan kepala..


kalau jadi camtu,ade kemungkinan kabel kena curi ke wei??aku tak tahu pulak kalau kabel kene curi camne..huhuhu...sape curi tu memang sengaja nak tambah dosa kannnn..haihh..


ape aku nak buat ni..aduuuhhhh...STRESS!!


# notakecik : tak senang duduk la aku nanti kalau tak dapat online.. T_T


Thursday, August 18, 2011

# puasa : day 18

semenjak dua menjak tiga menjak ni aku rasa makin malas pulak nak menghapdet blog..kahkahkah..bukan setakat blog je..yang lain² pun same jugak..especially,FB..alahaaaiiii..lagi la malas nak bukak..


konon je kate malas nak on FB,tapi ade je status terupdate khennn..kalau bukan aku,sape lagi yang update??momok kaaaa??hahahahaha..


sejak FB dah kena block kat tempat kerja aku tu,aku rasa dah takde semangat nak bukak FB..tu pun nasib baik la ade BB..boleh la gatal² tangan nak update bukan²..kihkihkih..


bukan setakat FB je kena block,blog yang guna DOT COM pun kena block jugak..that's why la aku tak dapat nak blogwalking kat blog yang guna DOT COM..stress wooooo..ntah pape la dorang ni..ahhh..persetankan semua tu..yang penting,kerja aku jalannnnn..


ade mende aku nak story mory kat korang..tadi aku balik kerja lambat..mase kat opis kan,aku dah off radio kat opis tu..so,keadaan dalam opis tu sunyi sepi je..dah lah aku sorang² je..semua orang dah balik..tiba² boleh pulak ade bunyik pelik² dari atas siling betul² kat atas aku..


pehhh!!mau tak terkejut berokkkk??nasib baik aku tak jadi berokkk..aku dah melatah sorang² dah kat situ..aku pun tak tau ape yang aku melatah..orang melatah,mane nak sedar dia melatah ape..ishhh..


jantung aku dah dup dap dup dap dah..kebetulan aku tengah upgrade FB untuk BB aku ni haaa..pastu boleh pulak BB aku buat hal..aduhhhh..masalah problem betul laaa..dah la aku nak cepat..


sementara nak tunggu loading,aku pasang lagu raya kuat²..ngek jugak aku ni..sepatutnye pasang la ayat al-Quran kan??


bila dah siap upgrade,aku terus turn off pc,tutup lampu,kunci pintu opis,pastu blah cepat²..aku dah cuak dah..malas nak pandang belakang..


agak² korang,bunyik ape yang datang dari atas siling tu wei??kat kepala otak aku tak pikir ape la..maybe tikus sesat nak balik buka puasa kot..haihhh..


tak kisah la pe mende pun..kot ye pun,jangan lah buat aku terkejut..nasib baik aku tak pengsan..kalau aku pengsan,sape nak sedarkan aku??kang aku sedar,tau² dah pagi pulak kangggg..tak nak aku dok opis tu sampai pagi..eee serammmm!!


sampai rumah terus baham mee sup yang mak aku masak..nyam..nyam..dah dapat makanan mane nak ingat pape dah..malas nak pikir..yang penting perut kenyanggggg!!kahkahkah..


ehh??bulan puasa ni ade hantu ke wei??okey,tak payah bagitau..tata..


-end-


# notakecik : rindu pulak kat anak² buah aku..♥

Tuesday, August 16, 2011

annoying campur sabar sama dengan STRESS!!

bila kerja dalam satu kumpulan/pasukan,semua mesti kena bagi kerjasama kan??aku bukan nak kate aku ni baik gila babeng..aku pun kadang² ade jugak curi tulang..


tapi,even aku curi tulang,aku still lagi ADA kat opis ni haaaa..so,kalau bos cari,aku memang ADA kat sini..kalau bos cari aku,aku boleh cakap.."CAKKK boss!!lobang idong saya masih ade kat sini.."


aku tau,korang mesti ade jugak curik tulang kan??eleleleleleee taknak mengaku plakkkk..baik korang mengaku!!kalau taknak,nanti bulu idong korang cepat cepat tumbuh panjang..


tapi kalau dah selalu sangat curi tulang ni tak elok pulak kannnn..kalau bos cari korang takde,kan dah susah..dan menyusahkan orang lain..haihh..kesian kat kawan² yang lain kene cover keje korang..tak kesian ke??kesian tau..tu namanye dah menzalimi orang lain..haishhh..


haaa lagi satu,kalau korang ni pompuan,lagi² yang dah kawen, mesti dah pregnant kan??mane la tau rezeki korang,dapat anak kembar pulakkkk..kihkihkih..


mase pregnant,kompem korang mabuk² kan??pastu korang asyik hilanggggg je..kawan² tengok kat tempat korang,korang takde..bos tanye,"mane si polan??" kawan² korang cover line baeeeekkkk punyoooo..


aku tau aku belum rasa lagi mabuk² bagai sebab aku belum kawen..tapi,tak boleh ke korang consider sikit..orang lain yang mabuk pun,takde pulak asyik hilang je manjangggg..


kalau camtu baik korang amek cuti tanpa gaji pergi cuti puas² kat rumah..nak guling² atas lantai pun orang tak marah..nak berdengkur kuat² pun takde orang tegur..so,takde la makan duit haram sebab tak buat kerja langsung..kahkahkah..


yang main game or tengok movie tu lain citer la bhaiii..aku pun kadang² main game jugak..kadang² tengok movie jugak..kahkahkah..sekurang²nye korang ade jugak kat opis tu,so,kalau bos korang mintak pape,korang boleh get ready..


haaaa lagi satu,aku paling menyampah kalau bos suruh buat kerja,korang bagi alasan "tak larat"..alasan..alasan..alasan..sampai mati pun hidup dengan alasan..baik korang cakap je "saya malas la nak buat kerja tu.." kan senang..


ni takkkk..baru suruh buat kerja sikit,dah kate tak larat..kadang² ape yang korang buat tu,buat kawan² korang rasa annoying la bhaiiii..ehh!!aku pernah demam² pun pergi je kerja sebab terlalu rajin..kahkahkah..[poyo!!]


ehh??ehh??ade yang terasa ke??sorry bhaiii..aku tak niat pun nak buat korang terasa..aku cuma bagi pendapat je..kalau korang terasa,pergi rendam kepala dalam kolam laju laju..


dah lah malas aku nak sambung..kang ade yang kecik hati ngan aku pulak..kahkahkah..kot² la ade orang kecik hati,jadikan lah ini sebagai teguran cara kasar untuk korang ye..terimalah hakikat..


okey tata..


-end-


#notakecik : lapar la pulakkkk.. T_T



# puasa : day 15

uwaaaaaaaarrgghhhh..arini langsung takde feel puasa..tapi,even aku ABC,aku still hormat orang yang puasa tau..aku mane ade makan nasi..cuma..cuma...cuma...........tadi terkantoi sikiiiiiiiittt ngan abah aku,aku cubit kek yang tunang aku beli malam tadi..hahahahaha..


abah aku tengok pastu senyum je..pe lagi,dah cubit,terus ngap la..kahkahkah..seb bek la abah aku sporting..kang kalau straight sangat,tak pasal² aku kene masuk van jenazah..erkk!!tidakkkk!! 


ohh!!arini aku tak datang kerja sebab macam yang aku jangkakan,senggugut aku melampau² sakitnye sampai tak dapat nak bangun..aku nak pergi toilet pun tak boleh nak bangun..haihh..terseksa jiwa raga..


last² pukul 1 tengahari jugak aku dapat bangun..dasat kan penangan senggugut ni??untung betul sape yang tak kena senggugut..takde la guling laju laju atas katil sambil nangis nangis.. ~_~


aku ni kalau sakit,memang lah tak datang keje..tapi dah tau sakit,aku tak pergi klinik pun..macam membazir je pergi klinik..ubat ntah ape² yang di baginye nanti..pastu bayar mahal²..


takpelah kalau aku tak dapat MC..means,cuti aku tu tolak kat cuti rehat aku,bukan tolak cuti sebab MC..takpe,cuti rehat aku banyak lagi..kehkehkeh.. 


ehh..tadi dapat jumpe cik abang..kahkah..tu pun nak kena citer ke??kecoh la lu bhaiii..ahhh!!takde!!aku nak citer jugak..aku temankan cik abang gunting rambut..sebab rambut dia dah panjang macam penyapu..kuikuikui..penyapu??nampak beno nipunyeeee..


okey,dah malas nak taip..kene tido awal,sok kene keje..kalau aku tak datang kang,nanti ade yang tak puas hati pulokkkk..kahkah..okebai!!


-end-


# notakecik : nyamuk banyak!!grrr~



Monday, August 15, 2011

yeayy..yeayy..dah dapat.. $_$

aritu kan ade announce penjawat awam akan dapat duit raya a.k.a BONUS kannnnn??aku dah pergi check dah tadi..hamboi kemain lagi..kalau pasal duit,lajuuuuuuuuuu jee..hilang terus sakit perut..kahkah..


nasib baik tak ramai orang kat bank..aku pergi check,memang betul la dapat..tapi,ape yang aku harapkan,bukanlah betul² macam yang aku harapkan tu..


aku ingatkan dapat RM500 sebab aritu kate minimum RM500..sekali aku check,RM400.++ jeeee..almaklumlah..basic keje gomen ni ciputttt je.. T_T


boleh la tu..takpelah..asalkan ada..nak buat camne..terpaksalah terima je ape yang aku dapat tu..ALHAMDULILLAH..


aku dah dapat,tapi pesara belum dapat ekkk??aku checkkan untuk abah aku tadi,takde punnnnnnnnn..jangan tak bagi sudah laaaa..kesian tengok muka abah aku..kecewa je muka dia.. ~_~


aku nak buat calculation untuk raya lah..kompem kewangan aku tunggang langgang..adooooiiiilaaaaa...


tata..


#  notakecik : kejapnye duit tinggal sikit..bayar itu bayar ini, $_$------>T_T

Sunday, August 14, 2011

# puasa : day 14

dah masuk hari ke empat belassssssss Ramadhan..tapi aku tak dapek nak puase..ciss..ni gara² tak bangun sahur la ni..pe jadah aku nak salahkan tak sahur pulakkkk??ohh!!aku ABC la dol..pahaaaammmmm??tak paham??meh aku lempang sikit..


tadi temankan cik abang buka puasa..weee..best!!dah berape hari tak tengok lobang idong dia,arini dapat tengok dahhhh..kahkah..


aku malas la nak update blog ni..sebab aku tengah sakit perut..so,mood pun entah ke mane²..adehhh..aku perlukan tidur untuk hilangkan rasa sakit perut ni..


tadi mase keluar pun,mane ade jalan sangat??kejap² je jalan sebab tak tahan sakit..dah tau sakit perut,gedik² gak nak keluar..padan muka aku kan??


esok kalau aku rasa sakit perut lagi,aku tak datang keje la...ehhh..ni bukan sengaja tau..ni betul²..aku ni kalau dah kena senggugut ni,memang satu keje pun tak jalannnn..kene tidooooooooooooooo je baru aku tak rasa sakit.. T_T


so,kalau esok aku tak datang kerja,aku harap kawan² kat opis jangan marah yeeee..uhuk uhuk..


dah!!aku nak tido..tak tahan sakit dah ni..papai...


-end-


# notakecik : untunglah orang yang tak rasa senggugut.. T_T

# puasa : day 13

puasa hari ke 13 tak de buat ape..membuta je kat rumah..kahkah..dah la hujan..syokk wooo tido..jangan jeles..


ape aku buat semalam??aku dah lupe..tu la,sape suruh tido je..kan dah lupe nak cite pasal ape..


haaa..dah ingat!!semalam tengok Green Lantern..err..tengok kat PC je..lepas tengok,terus tido..sebab mata macam dah kena stapler..boleh pulak aku mimpi aku masuk dalam cite tu??cehh!!pe barang Green Lantern..lain lah Thor..ensem sikit hero dia..keh keh keh..


lepas tu aku dapat mimpi seram pulak..pasal aku ngan cik abang..tapi mimpi ape ntah..aku tak ingat..kahkah..alaa mimpi je kot..bukan betul²..


ehh??arini dah masuk hari ke 14,ape nak buat arini??takkan nak tido jugak??melampau la tu kalau tido je..tak pasal² kena baling pasu bunga ngan mak aku..


okey,lepas update blog,aku nak nak pergi jahit baju..kihkihkih..wei!!jangan tak percaya aku pandai jahit baju..cuma aku takde masa nak jahit..so,mak aku yang jahit..aku cuma jahit "kulit kerang" kat leher baju je..cuba bayangkan kulit kerang kat leher baju..kahkahkah..sape pandai jahit,kompem tau ape yang aku maksudkan dengan "kulit kerang" tu..


wei3..aku sakit perut..tak sahur pagi tadi tau..aku nak sahur sekarang boleh tak??syyhh..jangan bagitau kat mak aku tau..ehh..jap!!ni puasa ke tak ni??err..


okey,tata..


-end-


# notakecik : kucing aku ni sebok je nak masuk bilik aku..meowww~


Saturday, August 13, 2011

# puasa : day 12

weee...dah lepas puasa ke 12,harini masuk puasa yang ke 13 pulokkkk..ehh,korang jangan pelik la sebab aku buat entry untuk semalam punye..sepatutnye aku nak update blog malam tadi..tapi disebabkan kepenatan yang terlampau,aku tertidooooo..kihkihkih..


mane la tak penat..balik kerja pukul 6.45 petang..nak dekat pukul 7 tuuuuu..sebab tunggu HUJAN reda..err sebenarnye,kat tempat kerja aku takde lah hujan lebat sangat..renyai² jee..hahahahahahahaha..korang tertipu ngan entry semalam..tapi kalau renyai² pun,lame² basah jugak khennnn..


aku agak²,kat tengah² highway mesti hujan lebat sebab awan semalam memang hitam gila..dah biasa dah kat area Damansara tu..kalau awan nanonanonanonanooooo..PANG!!erkk!!ternyanyi pulak..teeehehehehe..kalau awan hitam,mesti hujan lebat..


nasib baik lah aku tak redah..ehh!!kalau redah pun,aku tak kisah pun..cuma agak merana gak la kene bonceng moto 1 jam dalam kesejukan..tak kuaseee aku..lainlah kalau cik abang yang bawak moto..ade la jugak orang nak hangatkan badan aku..nasib baik bulan puasa,kene cuti dari sesi hantar menghantar ni..hew hew hew..


nasib baik lah [lagi] aku tunggu lama sikit..sebab bila aku dah gerak balik tu,aku tengok jalan dah basah,lopak² dah banyak..tu kompem baru lepas hujan lebat..fuuuhhhh..aku ni boleh jadi pakar kaji cuaca..boleh tau sendiri..kahkah..


sampai rumah pukul 7.45 malam..aku tak boleh nak bawak moto laju² sebab minyak nak habissss..aku malas nak isi kat Damansara..dah la jalan jammed..kalau aku pergi kang,nanti nak kuar dari situ,kene himpit²..tak kuaseeee aku..lagipun,salah satu cara nak jimatkan petrol kan kene bawak slow²..haaaa ni tips dari aku..kihkihkih..


aku malas nak buka kat opis sebab serammmmmmm..ngaaahahahaha..pengecut betul aku ni..bulan puasa bukan ade hantu pun..kecoh lebihhhh..


aku tak suka singgah kedai makan sorang²..tak syokkk!!aku lebih rela berlapar wei..tapi,kalau lambat²kan waktu buka,tak boleh pulak kan??tapi......nak buat camne..dah alang² balik,biar lah sampai rumah terus..huhu..


tetiba rasa nak main game la..okey la,aku nak main game satt..nanti free² aku update story lagi..kahkah..[perasan macam ade orang nak baca story aku]


tata..


-end-



# notakecik : aku merajuk..orang tu nak pujuk pun.. :(



Friday, August 12, 2011

hujan lebat..camne mau pulanggggg??

kat luar tingkap,aku nampak awan mendung gelap gilerrr..aku nak redah pun tak sedap hati wooo..kalau jadi pape kat aku,sape nak tolong aku??haihhh..


ape nak buat??tunggu je la hujan reda..tu je yang mampu aku buat..patutlah pagi tadi aku rasa tak sedap hati naik moto..nak hujan rupanya..


takpe lah..aku buka kat opis je..nasib baik ada kurma dalam beg,boleh la buat buka..haishh..boleh la tuuu..nasib baik aku jenis tak kisah makan ape..


woii!!tak payah kesian kat aku!!aku tak suka orang kesian² kat aku woi!!


aku yang pilih nak naik moto..so,terima je la ketentuan ni..dah nak hujan,nak buat camne..redha je la..


okay,aku nak layan movie sat..bagi redakan hati aku yang gundah gulana ni..


selamat berbuka la untuk korang ye nanti..


tata..


# notakecik : demm!!bateri enfon kong pulak..dugaan..dugaan.. ~_~"

selamat tinggal kawaaaannnnnnn a.k.a FARID GEMOK!! T_T

baru lepas baca kat SINI..


dah nak pergi JB dah budak gemok ni??alaaaaaaaaaaa.. T_T


wei,aku takde mende nak cakap pape kat ko..tapi aku sedih wei ko nak pegi sane..SERIUS!!aku tak tipuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!uwaaaa!!!!!! T_T


pasni aku dah tak boleh nak cubit² ko, tumbuk² ko, tampar² ko, amin² ko..sob..sob..sob.. T_T


err..kepada buah hati farid,jangan terase ngan ape yang dinyatakan kat atas sebab aku memang dah terbiasa dari keje KFC dulu..


erkk!!tapi lepas dah ade cik abang ni,dah kurang sangat la aku buat semua tu..kehkehkeh..okey,abaikan semua tu..


pasni ko seronok la ekk..dekat dengan buah hati..cett!!hahahaha..


pape pun,ade sedikit pesanan untuk ko ni..


@ jaga diri baik²..


@ aku harap ko makin kurus kat sane sebab kat sana makanan mahal²,so,kompem ko tak jadi makan banyak²..


@ jangan lupekan kawan² ko yang kat sini tau..aku selalu je ingat kat ko..[uwekksss!!]


@ selalu kalau ko kat sini,ko mesti balik tiap² minggu [agaknya] kan??kali ni dah dok JB,jangan la lupa nak balik plakkkkk..cian kat mak ko..mane lah tau,tiap² minggu pergi deting² ngan buah hati..


@ kalau balik sini,roger² la..mane tau aku boleh belanja makan ABC/CENDOL abah aku yang sedap tuuuu..


@ nanti aku bersanding,ko WAJIB datang..kalau tak datang,aku merajuk ngan ko SEUMUR HIDUP..


@ semoga ko terus jadi FAIZAT [gelaran dari tunang aku..sendiri mau ingat la dei..]



ni pulak pesanan dari tunang aku untuk ko..


@ pandai² bawak diri kat JB..


@ nak kawen jangan lupa ajak..


okebai!!


# notakecik : nangis.. 
 

# puasa : day 11

tak beragak..orang dah masuk puasa ke 12, aku baru nak update cite semalam..kahkah..


semalam abah aku yang masak untuk lauk berbuka..ikan keli masak kencur..pehhhh!!marvellous tak hengaaatttt beb!!hahahaha..nak amek gamba tak sempat sebab dah lapar sangat..lagipun,nanti kena perli ngan abah aku.. " ni nak makan ke,nak amek gamba??" errmmmm..


korang tau kan masak kencur tu camne??haa??tak tahu??aku pun tak tahu nak terangkan camne..kahkahkah..tapi yang pasti ikan/ayam tu kena bakar dulu,pastu baru boleh masak..cara masak??pe jadah tanye aku??pegi la tanye abah aku..tu menu abah aku..grrr..


syok ar ade abah yang pandai masak..sedap pulak tu dia masak..padahal abah aku cakap,dia main campak² je..tapi serius sedap gila kalau dia yang masak..


ehh..ehh..ni bukan bermaksud mak aku masak tak sedap la woi!!tampo kangggg..mak aku pun masak sedap jugakkk..senang cite,dua² pandai masak..anak²nye cume tau makan je,termasuklah akuuuuu..kahkah..


sahur ni pun makan lauk ikan keli tu sebab ade lebih..abah aku masak banyak pulakkkk..sebab dia tau anak²nya kuat makannnnn..burpp..tersendawa pulak..ade bau tak??kahkah..


arini tak tahu la dorang nak masak ape pulak..aku ni balik² kerja je semua dah siap..tinggal tunggu waktu buka je..kuikuikui..jangan jelesssssssssss..


adehh!!sakit perut!!asal sahur je mesti sakit perut..tak boleh blah betul perut aku tak terima makan pagi²..tak tahannnnnnnnn..bye!!


#notakecik : mata aku tiba² bengkak bila bangun pagi.. @_@


Thursday, August 11, 2011

# puasa : day 10

argghhhhhhh!!lambat nak post entry semalam..mengong betul la aku ni..ape nak buat..tido lagi penting..kahkah..


ehh??ehh??dah jadi DUA nombor laaa..1+0..kekekeke..cepat la raya..cepat la raya..hahaha..apesal ntah aku ni nak raya cepat je..baju raya belum siap lagi kokkkk..nak raya pakai baju ape??daun pisang??errr..[jangan bayangkan!!]


semalam balik kerja, hujan turun pulak kat kawasan tempat kerja aku tu..nasib baik cepat reda..kalau tak,kompem aku balik kebasahan..huhu..nak naik kete kang,takut sampai rumah lagi lambat..aiyooo..


kalau naik moto,boleh sampai tempat kerja awal..balik rumah pun awal..pastu lepas buka boleh deting² ngan cik abang..kahkahkah..sempat lagi ekk nak deting² ni..


malam tadi memang lah kuar ngan cik abang..ajak dia temankan cari CD kosong..nak burn movie yang melambak² dalam pc ni..memori dah nak full dah..


balik dari deting,terus rasa tak sedap badan..macam ada simptom² nak demam..maybe asyik kena hujan je kot..asal balik keje je,hujan..mane tak demam??


so,arini aku tak tau la nak kerja ke tak..tapi aku rasa nak kerja..sebab macam rugi je kalau aku cuti..haihhh..


dah lah,aku nak siap² gosok baju..kang lambat sampai tempat kerja pulak..tata~


@ psst²..semalam aku baru je mengadu tak dapat makan murtabak..mase buka puasa dah ade murtabak atas meja..kahkah..macam tau² je aku nak murtabak..abah aku ni kuat betul la instinct dia..sayang abah lebih laaaaaaaaa.. ♥ ♥ ♥


p/s : entry bosan..takde point nak story la pulokkk..kahkah..


-end-


# notakecik : aku ni asyik sumbat makanan kat mulut je..buangnye takde pulak..perut aku dah penuh dah ni..aku harap arini dapat berry..