terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, November 24, 2011

DEMI WAKTU by UNGU



tak tahu kenapa aku nak post lagu ni..hmmm..


tapi best plak..hahahahaha..nak feeling² sekali sekala boleh kan??


okebai!!


-end-


#notakecik : mengantuk!! @_@

katak pun nak ikut nyanyi @_@

ada 1 malam mase kursus kat IKWAS, ktorang kena datang dewan sebab ada perjumpaan..aku bukan nak cerita masa program tu..tapi aku nak cerita apa yang jadi lepas program tu..


malam tu baru 1st day sampai sana..so,adelah perjumpaan dengan fasilitator²..bila dah selesai tu,ktorang boleh terus balik hostel..


dah tengah² malam,aku ngan member aku ni tak beranilah nak balik berdua je..konon nak tunggu member lain..almaklumlah..tu bukan tempat kitorang..tak tahu jalan sangat..lagi² waktu malam kan..


sementara nak tunggu tu,aku duduklah dekat sebelah kolam..dah boring sangat menunggu,aku nyanyi² la kat situ..sekarang kan tengah femes lagu Shila Hamzah yang Patah Seribu tu..so,aku nyanyi lagu tu..*berapa banyak TU daaaa..


aku baru je nak intro nyanyi.."waaalaauuuu..." tetiba "krokkk krokkkk krokkk krokkkk" pehhhh bikin hati wa panasssss..ade pulak katak² yang menyahut aku nyanyi..kuat pulak tu..


lama jugak katak tu berbunyik..bila aku pergi dari kolam tu,terus senyap katak² tu..hampeh betul..apesal??tak sedap ke suara aku ni??


lepas tu aku ngan member aku terus balik hostel,sebab takut katak tu datang kat aku..eee..geli..manelah tau kot² katak² tu nak mintak autograf kaannnnn..


sepanjang jalan ktorang gelak sebab peristiwa tu..rasa macam lawak pun ada..kihkihkih..ehh??tak lawak ehhh??okey,diam.


-end-


#notakecik : aku yang tido 4jam pun takde pulak rasa nak membuta..ade orang tu datang keje asyik nak membuta je..puiii!!

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday

Monday, November 21, 2011

ape perasaan korang bila ada orang baca blog korang??

biasanya aku tulis pape kat blog ni semua syok sendiri..aku tak pikir langsung pun ape perasaan orang lain..ahhh aku peduli apa..perasaan aku pun tak terjaga jugak,nak jaga perasaan orang lain pe jadah nye??


aku ingatkan cuma certain orang je yang baca blog aku..rupanya ramai yang baca ke??arghhh!!tidakkkkk!!serius aku malu gila bila orang bagitau sendiri kat aku yang dia baca blog aku..oh my...................*NO WORDS*


bangga ke??tidak sama sekali..sebab blog aku ni bukan blog yang ada pengetahuan,tutorial ke,ape ke..tapi ni cuma blog peribadi..so,aku bebel sorang² kat sini je..hew hew hew..


kalau ade yang terase ke ape ke sorry banyak² k..jangan saman aku tau!!heee..


sebelum aku bebel bukan² baik aku stop sini dulu..papai~


#notakecik : dah malas nak ambik tau~~

my cousin's wedding [20.11.2011]

Sabtu,lepas isya' gerak pergi Banting,kampung mak aku untuk attend wedding sepupu aku..disebabkan keadaan abah yang pening² kepala,terpaksalah aku yang drive..


kalau aku yang drive,terpaksalah naik kereta Kelisa aku yang comel ittewww..waaaahahahaha..kesian dorang terpaksa bersempitan..nak buat camne..aku bukan reti drive kereta beso²..lagi² Avanza..kuikuikui..


aku malas nak taip..aku tepek gambar je lah yeeee..meh meh tengok bawah ni.. ^_^


ni budak kecik yang muntah²..salah makan agaknye..
haishhh dorang ni nak enterprame je kejenye..kikikiki..
aku pun nak menyelit jugak..hew hew hew..
alamak,kakak aku pandang tempat lain plak..wakakaka..

aku pun nak posing kat sini jugak!!kihkihkih..
ehh..apesal muka dia ni je yang banyak??
my cousin!!dorang ni adik beradik.. :)
ni pun cousin aku..eee geram betul ngan budak kecik tu..
them!!Selamat Pengantin Baru for both of you..semoga berkekalan hingga ke anak cucu.. :)

balik rumah terus pergi rumah cousin aku yang kat Klang plak..mak aaihhh..hujan lebat!!sebab tu sampai lambat..


sampai sane je majlis dah settle..alahai..saboooo jelah..so,takdelah pic² dari aku untuk tatapan anda semua..hew hew hew..


okey,mata sudah mengantuk..Selamat Malam!! @_@



#notakecik : esok Isnin ke?? T_T

Friday, November 18, 2011

tak tahu nak kate camne dah!!

ada orang cakap kat aku, "orang tak faham dengan keadaan aku.." atau "asyik aku je yang faham keadaan kau,kau pernah faham ke keadaan aku??"


begitulah alkisahnye bila kita ada rasa bengang or sakit hati dengan someone..mesti ayat camni keluar..kan??betul tak??hmm..


nak suruh faham camne kalau dia sendiri tak bagitau apa masalah dia..bila dah kena perli² baru nak bagitau??baru nak mengadu??hmmm..fikir sendirilah!!


aku memang suka gurau kasar..ohhh!!makan dalam ekkk??hmm tahu pulak nak terasa..selama ni aku diam..ya,aku diam sebab nak bagi kau fikir sendiri apa salah yang kau dah buat..makan dalam kat aku gak aku rasa..


aku malas nak kata,"kau tak faham keadaan aku.." sebab mende tu terlalu subjektif..ia melibatkan banyak maksud..kau faham ke ape yang aku maksudkan??tak faham kan??aku pun tak faham..okey,diam.


boleh ke kate kerja tak penting,tapi kesihatan penting..hmm kalau camtu aku pun nak kata camtu jugaklah..sebab hari² aku kena hujan,so aku taknak demam,aku nak jaga kesihatan aku,then aku nak MC..boleh tak??


kalau dah tak keje,camne nak beli ubat wei??kalau cakap tak fikir dulu memang camnilah jadinye.. "masuk tempat orang bawak otak,bukan pisau"


ada ke orang yang nak tanggung kerja aku ni??TIADA..sebab,orang tak reti sangat ngan kerja aku..aku pun kadang² pening dengan kerja aku sendiri..lagipun,masing² ada kerja sendiri..lagi banyak kot dorang punya kerja..


tapi kes yang ni,kerja dia aku buat,n kerja aku sendiri tertangguh..camne tu yeee??so,sape yang tak faham sape ni??jawapan aku?? "fikir sendiri"


aku tau orang yang aku maksudkan ni ada baca blog aku..tapi,dia ambik peduli ke ape yang aku cerita ni??hmm orang pentingkan diri sendiri memang camtu kot??haihhhhh.. *mengeluh panjanggggg~


oppsss!!aku dah tuduh bukan² pulak kat orang tu..nanti ada yang terasa lagi..sorry..


aku dah penatlah dengan manusia camni..aku tegur untuk kebaikan dia, tapi dia nak marah aku balik..kalau camtu,aku dah taknak bagitau ape² lagilah..n buatlah hal sendiri..


nak harapkan kebajikan diri sendiri terjamin,tapi kebajikan orang lain diabaikan..beb!!dunia ni sementara..kalau susah,cari member jugak..tapi ape yang ko dah buat??


muhasabah diri sendiri lagi bagus..


#notakecik : "mak,mak tak keje ke arini??" "malaslah!!mak MC arini..tapi bukan saje² je MC" lu pikirlah sendiri~
 

Thursday, November 17, 2011

kembali bekerja!!yeahhh!!

setelah 6hari meninggalkan opis,termasuk Sabtu Ahad,arini aku kembali bekerja..konon dengan semangat baru..wakakaka..menyampah!!


yelah,dah takde sakit² badan dah..kalau tak,lepas kursus tu aku jalan macam robot..kihkihkih..semalam dah buat cuti tambahan..arini dah sihat,so boleh lah kerja macam biasa..


jap lagi aku kena pergi JPA Putrajaya..kena amek ape ntah..arini turn aku plakkkkkkkkkk..weehuuuu..ehem² ni aku curi masa kejap nak update blog..hahahaha jahat tak??


okey,aku nak gerak dah ni..papai..


-end-


#notakecik : mengantuk plak lepas makan nasi lemak.. @_@

Wednesday, November 16, 2011

kenapa nak terase??

yee..memang..memanggg..aku mengaku aku begitu kejam sebab dah buat orang terasa dengan entry² kat dalam blog aku ni..tapi kan,kenapa nak terasa kalau ko rasa tak buat pun mende yang aku cerita tu..haihh..


wahhhh nampaknye keperlian aku begitu pedasssss sekali ekkk??dah takde cara lain aku nak tegur orang..aku memang tak reti nak marah orang or tegur depan²..that's why aku buat blogggg..


aku pelik gak..KALAUlah ade yang terase ngan entry² aku kat blog ni kan,mesti dia pernah buat mende yang aku cite tu kan??ngaaaahahahaha..


alahhh..kalau aku perli pun,tapi perangai tetap same je buat ape??memang jenis tak makan saman kan..nak tunggu kene maki depan² baru berubah agaknye..wakakaka..ehh ehh tak baik maki² ni..mak abah aku tak ajar maki orang.. :)


tadi aku mengadu kat abah aku pasal something ni..abah aku nasihatkan aku suruh tegas sikit..tapi...........................hmmm..tengoklah nanti camne..


pape pun,sorrylah ye kalau ada yang terasa..memang sengaja aku nak buat camtu..kikikiki..setakat terase je memang takde hal kot..tapi hati aku yang sakit dengan sesetengah pihak tu camne pulak ekkk??dorang takde plak nak mintak maaf kat aku..haihhh..


esok kembali bekerja setelah 3hari bercuti..best gak cuti lame² ni..lagi best kalau takde gangguan pasal kerja..wakakaka..oppsss!!


dah,tu je nak bebel..papai..


-end-


#notakecik : "mak borek anak rintik"


Kursus Program Team INTAN 3/2011

seperti sedia maklum,ecewahhh!!aritu aku ade bagitau korang yang aku kena attend kursus Program Team INTAN 3/2011 kat Johor kaaannnn [SINI]..meh aku nak tepek gambar sepanjang aku kat sane..


dekat bas pun boleh posing..wakakaka..pssstt²,ade orang kate jakun kalau tangkap gambar kat bas..erkk!! ~_~"

ni geng aku mase kat kursus tu..

sebelum gerak pergi join game kat Gunung Belumut,posing² dulu..

baru nak nyalakan api..ade masak²lahhh..kikikiki..

kat dalam hutan pun boleh masak lemak..kihkihkih..untunglah ade 4 orang tukang masak INTAN kat situ..

ni tengah bakar ikan plak..

alololoooo comotnyeeee..tapi comel kannn??kihkihkih..

last posing dengan urusetia n fasilitator..even tak semua,tapi ade la jugakkkk..hihihi..

with En. Zaim yang comel..wakakaka..

ni lagi sorang fasilitator..kejenye menyakat aku ngan kawan aku tu je..

pose sebelum naik bas mahu pulanggggggggggg..


hehhh gambar sikit je adeeee..banyak sangat aktiviti tak sempat nak amik pic banyak²..kikikikiki..


okey tu je..tata..


#notakecik : arini tak larat nak keje.. T_T

Tuesday, November 15, 2011

kalau dah diajar tu,buatlah notaaaaa.. ~_~"

Peah adalah seorang pekerja di Syarikat Y..dia baru kerja setahun..kira masih baru jugak laahhhh..Jijah,akak senior tempat kerja Peah ditugaskan untuk mengajar dia camne nak buat kerja,means,kerja yang dia memang kena buat..


berbuih² jugaklah mulut si Jijah tu mengajar dia buat kerja..pung pang pung pang pung pang,sampailah jugak setahun Peah kerja kat syarikat tu..


pada 1 hari,Jijah jatuh sakit..so,dia MC selama seminggu..baru 2 hari Jijah MC,tiba²,enfonnye berbunyi....


Peah : kak,camne nak buat closing ni??


Jijah : aik??kan akak dah ajar aritu??


Peah : saya lupe lah kak..


Jijah : aritu tak buat nota ke??


Peah : tak pun..


Jijah : &$@*&#*!#@&*^%$#@


dalam hati Jijah dah sumpah seranah si Peah ni.."buat penat je aku ajar budak nih..apeee pun tak boleh!!grrr.."



************



apelah si Peah ni..dah setahun kerja pun semua tak boleh buat..menyusahkan orang lain je..ehh..bukan menyusahkan orang lain,tapi menyusahkan diri sendiri..


agak² dalam dunia realiti ada ke orang camtu ekkk??ehh??terase??maknanye memang ade la tu kannnn??


ha,dah tu??pergilah belajar ape yang tak tahu..takkan asyik nak goyang kaki je??waaahhhh..melampau..


ehh??ehh??sorry kalau terase..tata..


-end-


#notakecik : badan dan kaki aku masih sakit..uwaaaa... T_T

Friday, November 11, 2011

kursus Team INTAN 11-14 Nov. 2011

argghhhhh!!aku tak boleh tido!!kenape??kenape??kenapeeeee niiiiii??ni mesti gara² kene pergi kursus kat IKWAS (INTAN Wilayah Selatan) Johor..ohhh tidakkkkk!!


even kursus ni WAJIB kena pergi,tapi dalam hati aku memang tak rela nak pergi..tapi aku kena pergi jugak sebab bila dipikir²kan,kursus ni memang WAJIB untuk staff INTAN..kalau aku tak pergi sekarang,tahun depan kena pergi..tapi tahun depan aku dah kaweeeennnnn..so,baik aku pergi sekarang..hmmm.. :(


dah lah kena pergi lama pulak tu..11.11.11 - 14.11.11..pehhh!!memang terbaeeekkkk sangat kaaaannnn..nanti mesti rindu kat mak abah aku,kat kucing aku,kat tilam aku,kat pc aku,kat kereta aku,kat motor aku..kat..kat..katttt..oh ye,kat cik abang aku..wuwuwwu.. T_T


ermmm taknak rindu kat opis..nanti kusut kepala otak pikir pasal kerja..kikikiki..


ahhhh sudah!!baik aku tidur sekarang..takut bangun lambat pulak,nanti tak pasal² kena tinggal bas..huhuhu..


selamat tidur!!


papai~


-end-


#notakecik : kate je nak tidur,tapi mata tak boleh lelap jugak.. @_@

Wednesday, November 9, 2011

WORDLESS WEDNESDAY



#notakecik : mintak² balik nanti tak hujan.. ^_^
 

Tuesday, November 8, 2011

status : MALAS

on facebook je mesti nampak status malas..nape ek??aku pun terikut jadi malas..kihkihkih..


ce buat status "waaahhhh aku sangat rajin arini!!" agak² jadi rajin tak??hahahaha..kalo rajin pun kompem rajin kat mulut je..dalam hati tetap rasa malas..betul tak??betul tak???


agaknye kan,setiap kali hari pertama nak masuk waktu kerja or study memang malas kot..tengoklah,hari ni hari Selasa tapi still ade yang malas² jugak..kaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn??


aku tak taulah hari ni aku rajin ke malas..tengah² kot..kihkihkih..untung² aku tak MC arini macam sesetengah orang tu,nak sambung cuti,tapi tak apply cuti pun tapi ganti ngan amek MC..puiii!!


malas nak layan..okey,nak tido..dah masuk waktu rehat..papai..


-end-


#notakecik : sakit kepala..adooooiiii.. @_@

Sunday, November 6, 2011

skandal??or just friend??errr...

hew hew hew tetibe tak boleh tido plak bila teringat balik mase zaman² study dulu..ngaaahahaha..alahhh..dulu kan otak tengah mereng..mak abah suruh study tapi kat sane sibuk nak bercinta..kahkahkah..


ehh ehh dulu mase aku study kan,aku takde pakwe tau!!cuma mase dah nak habis sem je baru ade pakwe..haaaa yang tu malas nak ceritalah yeeee..kuikuikui..yang aku nak cerita ni pasal skandal..ehh??skandal?? [mampos aku kalau cik abang baca ni..]


seriously dulu mase study kan,aku rasa diri aku ni entah pape..aku tengok orang lain sibuk ade pakwe,aku ni dok sorang² jeeee..alahai,sedih plak aku rasa..kesian plak kat diri aku sendiri..sunyi giler!!kahkahkah..


ahhh senang cite hidup aku memang sungguh kasihan mase kat U dulu..agaknye hodoh sangat kot muka aku ni..sampai takde orang nak..wakakkaka..bengongggg.. ;p


nasib baiklah bestfriend aku tu pakwe dia dok jauh,so,adelah geng nak lepak²..kalau tak,hidup sorang² je lah kat UiTM Segamat tu..aku pun tak taulah kenapa kat hati aku ni tak boleh nak terima lelaki..bukan takde yang nak berkawan,ada tu memang ada..tapiiiiiiii.....................entah..macam ada sesuatu yang menghalang aku untuk teruskan hubungan tu..haihhh..


bila aku rapat ngan orang tu,mula lah timbul gosip..pastu,bila ngan orang ni plak,gosip lagi..letih aku nak layan gosip..hahahaha..bajet retis plak aku ni..lempang laju laju kangggg..


aku pernah rapat ngan sorang mamat ni..nama dia dirahsiakan..waaahahaha..mampos aku kalau mamat tu baca ni wei!!dia memang baik..baaaaiikkkkk sangat²..tapi,aku tak tau lah ape status hubungan ktorang..sebab dia pun macam takde cakap pape pun..dia diam,aku pun diam je lah..ngehhh..


pastu lama²,perasaan aku kat dia dah takde..maybe sebab aku dah bosan dengan dia kot..kihkihkih..mane tak nyeeee..dia tu pendiam sangat!!haihhh..erkk!!sorry kalau terase..ni pun kalau orang tu baca..wuwuwu..


tapi kan,kalau aku nampak dia online kat fb,tiba² aku jadi serba salah sebab buat dia camtu..alahaaaiii..rasa macam nak ketuk kepala sendiri laju laju kat meja..malu pun ada jugak wei!!hahaha..


dia pun sekarang senyap je dengan aku..tak tahu lah kalau dia masih marah kat aku lagi ke ape ke kaaannnn..pape pun,harap dapat maafkanlah aku yang hina ni ye..bukan niat nak main²kan perasaan ko tu..tapi......................entahhhhh..takde jawapan untuk ituuuuuuu..


dah..dah..aku tak boleh cite banyak²..nanti teremo plak kang..korang nak bagi tisu ke??


alah,tu zaman mase study,semua dah tinggal kenangan..sekarang ni aku dah jadi tunang orang pun..kihkihkih..


hoi hoi ni pe jadah cerita lebih² ni..hahahaha..tadi beriye kate nak tido..hew hew hew..


dahlah!!selamat malam.. ^_^


-end-


#notakecik : apesal tak boleh tido plak nihhhh?? T_T

penat jalan laju laju T_T

sebelum start membebel,nak wish kat korang dulu..Selamat Hari Raya Aidiladha!!hehehe..banyak ke makan daging lembu tadi??aku tak makan pun..tak sempat nak makan,ade orang ajak keluar plak..


ohh tadi pergi keluar jalan² dengan cik abang bersama dengan lagi 2 orang bodyguard!!kihkihkih..


heyyyyy sangatlah penat kalau berjalan² ngan dorang ni..laju bebeno..penat kaki aku..aku baru jalan 1 jam dah letih tapi dorang steady je..ni mesti minum susu banyak ni..**erkk!!ape kaitannye??


haihhh..seriously aku tak pernah jalan² dalam KL tu..kalau ade pun,parking dekat² situ je..alah,dengan cik abang naik moto je,dia suke parking tepi² bangunan je..senang sikit..


kali ni naik kereta kene cari parking dalam bangunan,pastu nak jalan² kene keluar bangunan,then masuk bangunan lain,pastu bangunan lain plak..uwaaaaaaaa..cramp kaki aku!!aku rasa dah hilang 1 kg sebab jalan² je wei!!


okey jugak jalan² ni kan??daripada duduk rumah je tak buat pape,kang kat rumah dok makan tido makan tido je..menambahkan lemak plak..ni kalau jalan²,bolehlah kurangkan lemak sikiiiiiiiitttttttt..hew hew hew..


hueee aku dah mengantuk..nak tido lah!!esok duduk rumah je,takde pergi mana² pun..takpelah,dok rumah rehat pun ok jeeee..


selamat malam!!


-end-



#notakecik : ape aku bebel ni wei??@_@

Friday, November 4, 2011

hubungan sejenis??

woahhh macam dah lama gila aku tak update blog..wakakaka..lame la sangat..ehh kalau tak lame,takkanlah ade yang rindu aku kot??waaaahahahahaha ni lagi statement tak boleh blah..mesti rasa nak pijak² je aku ni kan??
















lari dulu...









































okey,dah penat!!taknak main lari² lagi dah..




















wei,korang tengok berita kat tv semalam tak??yang pasal Seksualiti Merdeka 2011 tu..aku pelik lah..nape nak buat program tu eh??ape motifnye wei??korang tau ke??


aku taknak komen lebih²..sebab aku bukan ahli ilmu agama..tapi yang pasti,hubungan sejenis tu kan dosa..camnelah ALLAH tak bagi bencana..haihhh..


macam zaman Nabi Luth tu..kalau korang lupa camne ceritanya,meh baca kat SINI..kadang² ALLAH tak bagi balasan kat kita secara direct..tapi ALLAH akan uji kita secara halus..bila dah terima musibah baru nak menyesal,tak guna jugak kan??


aku ni pun bukan baik sangat..tapi,tak salah kalau kita nak berubah secara perlahan² kan??orang sekeliling pun kenalah sokong..bukan menghentam je taunye..ehh??aku pernah kena hentam bila aku cakap nak berubah tau!!hmm..


pape pun,semoga mereka yang melakukan hubungan sejenis tu mendapat hidayah dari ALLAH dan berubah ke jalan yang BENAR..amin..


#notakecik : ni entry yang aku main taip ikut sedap jari je..entah ayat belit² ke hape ntah..okebai!

Tuesday, November 1, 2011

jilat ludah sendiri..eww..ewwww...

dulu pernah ade someone yang aku kenal ni,nak kate kawan,boleh lah..kawan lah jugak..tapi bukanlah rapat mane pun..sebab dia pernah jadi kawan aku,so,aku anggap dia kawan je la..


dulu aku memang suka komen kasar² kat FB..hahahaha..jahat aku ni kan??nak hilangkan bosan,aku memang suka bahan orang..especially yang rapat² ngan aku..


ada satu kali tu aku memang bahan kaw² someone tu sampai dia bengang and then dia remove aku..maybe sebab dia semak ngan aku kot..kihkihkih..


pastu awal tahun ni [kalau tak silap]..dia add aku balik..hahahaha mimpi ape ntah add aku balik..aku approved je lah tapi aku tak bertegur pun dengan dia..malas!!nanti kang dia kate aku ni semak pulak..


lantak dialah nak buat hal ape..aku malas nak ambik tahu..tapi ada jugak dia tegur² aku..aku layan kejap je la sebab nanti dia terasa pulak kalau aku tak layan langsung..kuikuikui..


pape pun,aku dah berjaya buat dia cari aku balik..hahahaha..pape pun,kalau marah ke,ape ke,janganlah ikutkan sangat perasaan tu ekk..nanti menyesal tak sudah..tapi kalau aku buat takpe..hew hew hew..


okey papai..


# notakecik : yeayyy hujan dah berhenti..jom balik.. :)

N.O.V.E.M.B.E.R

uwaaaa...uwaaaa..




nangis banyak² dulu..





uwaaa...uwaaaa...uwaaaaa...





























ni mintak pelempang ke hape??


























teeehehehehehe..

















hueee..aku baru ingat nak balik awal hari ni..tup² hujan lebat..sedihnyeee..kalau hari² balik lambat,mampoih la aku..asyik balik lambat je..mak aku pulak dah bising² sebab aku hari² balik lambat.. T_T


mak..alin bukan sengaja nak balik lambat lah..hujaaannnnn lebaaatttt..naik motor mane nampak jalan.. :'(


ni pehal nak emo² plak ni..layan game lah lagi syok..


papai...


-end-


#notakecik : hujan,sudah²lah tu turunnya..please.. :(