terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, May 29, 2011

kursus di JB

macam yang aku bagitau kat SINI,aku kena pegi JB sebab ada kursus..bukan jalan2 makan angin k..tak kuasa aku nak makan angin kat tempat yang cekik darah camtu..kekekeke..#orang miskin je cakap camtu.. T_T

lagipun,masa tu aku dalam mood berkursus..takde mood nak jalan2..lain lah kalau dengan family,baru la best..hihihi..

okey,as u saw on the letter [cewahh nak sepiking2 plekk..lempang kang!],aku kena berkursus kat hotel..waahhh!!hotel beb!!cececeee macam batak2 je kan..macamlah aku tak pernah duduk hotel..kihkihkih..

dulu masa study buat research pun,kena dok hotel jugekkkkk..kepochi btol la kau ni Rosalina..


tiket pergi dan balik..
dah lame aku tak naik bas,sekali dah naik hamek kauuuu..tido je manjang dalam bas tu..pehhh!!letih gilerrr..padahal duduk je kotttt dalam bas..

dah sampai kat Larkin tu,aku terus amek teksi..sebab cik abang pesan,kalau dah sampai,jangan berhenti mana2..situ banyak orang ske paw duit..biasela tuuuu...kat mane2 tempat yang ramai orang mesti ade je makhluk2 camtu..

orait,dah sampai hotel,terus ade orang tolong angkat beg!waahhh heaven giler..rase macam VVVVVVVIP la plekkkk..kehkehkeh..

lagipun masa aku datang tu,aku antara orang yang terawal datang..tu yang dapat layanan istimewa tu..kahkahkah..#nyampah!

sampai bilik je terus mulakan projek..ehh2,jangan pikir lain..tampo kang..haishh..projek ape lagi..menSNAP2 gambar la..hehehe..orang batak memang camni..kahkahkah..

pestime aku masuk hotel ade menatang ni..tak suke gile..rase semak je..
weee..best woo tilam empoookkkk...asyik nak membuta je..hihihi..
tempat ni jadi tempat sidaian baju2 kitaorang je..hahaha..
ape kaitan tv ni ngan tiang lampu??takde motif..haha..
wardrobe..besar gakk..boleh main nyorok2 kat dalam tu..
ni bilik seminar..kita orang sempat melawat sekejap before dinner..
ehh..mentos ni memang dah disediakan atas meja..macam tau2 je kitaorang akan mengantuk..miaahahaha..
see??rajin kan??
desert untuk dinner..
dinner makan pasta je..


alahaiii takkan makan tu je kot??actually makanan kat situ banyakkkk sangat!!pastu sedap2 pulak..nak amek gamba,dah habis baru teringat..hihihi..


aku ngan muna
dah..tu je aku dapat tunjuk..yang lain tu biar aku simpan..hehehe..

actually,kursus ni sangat bagus!!sebab aku dapat belajar mende yang aku tak pernah tahu sebelum ni..nasib baik aku attend kursus ni..memang tak rugi la bayar rm500..

THANKS to pihak Institut Perakaunan Negara sebab buat kursus ni..even aku dah nak masuk 2 tahun kerja,arini baru aku tahu selama ni aku buat kerja tu banyak SILAP!!THANKS again.. ^_^

dah2,sampai sini dulu ekkk..tiba2 rasa nak pekena ABC yang mak aku buat..okey,tata~


-end-



*notakecik : arini hari sakit hati..so,mood untuk menaip jadi tak best! T_T

Saturday, May 21, 2011

model iklan ubat gigi yang kebabooommmm...

apesal tenung gambar aku camtu??tau la aku comel kan??kan??kan??kan??baik ngaku cepat!!

aritu ade perhimpunan bulanan kat tempat keje aku dan dia orang buat tajuk SENYUM so kena la amek gamba senyum2 nihh...

tak pasal2 disebabkan gambar tu aku dapat gelaran model iklan gigi kat INTAN..tau tak??aku malu gila time tu sampai rasa nak nyorok bawah kerusi je..

walawehhh bayangkan bukan aku sorang je yang tengok gambar tu..semua staff ngan bos2 kot..sebab dia orang buat slide show..uwaaa.. T_T #nangislajulaju

actually aku tak ready lagi masa orang tu nak snap gambar tapi da tersnap nak buat camne kan..aku terkejut gak tiba2 gambar aku jadi camtu..yakksss...nampak gusi..nampak gigi..seb bek gigi putih dan cantikkkk...

ehh2 aku tak marah pun dia orang letak gambar tu..hihihi..BETULLLLL!!!aku tak marah..pe salahnye jadi pemes sekejap..kahkah..

pasni kalau nak cari model ubat gigi meh la datang cari aku ye??gigi aku memang cantik..#ketawagulingguling

tu je..tata..

-end-

*notakecik : malasnya nak kuar beli tiket bas.. T_T

Friday, May 20, 2011

bollywood time!!

hengat hindustan je ade bollywood??kita pun ade jugak wei..siap ade miss2 bollywood lagi yuuuuu...kihkihkih..

15 Mei yang lepas opis aku ade buat satu majlis untuk CC aku yang nak bersara tak lama lagi..so,tema majlis tu bollywood..hahaha..tak beragak wei tema tu khennnn...

jangan main2 woo..dia orang sanggup bersari2 lagi tauuu..kekeke..aku??errr..aku tak pakai sari okehhhh...aku pakai kurtis je..hihihi..

dah2..aku malas nak bebel kang melalut mende lain pulak..meh2..jom tengok gambar.. :)

fuhh fuhh maen tiop2 mehh..
apesal kepala aku telengggg?? ~_~"
konon nak posing tapi tak jadi..hehehehe.. ;p
beriye betul yang baju ijau tu maen tiop2..
ni pe jadah ni??
mata aku ni beso sangat ke?? T_T
meh nak ciom2 mehh..kahkahkah~
ni iklan gigi tau!!
haa ni pehal nak moncong2 molot ni wei!
kalau dah makan mane ingat orang sekeliling??
wahhh!!cunnye minah baju putih tu!!makan jangan comot2 yeee..
takde tempat lain ke nak posing??
pehh!!artis nyanyi..hmm memang nyanyian yang mengundang HUJAN!!!!balik2 terus hujan lebat!! T_T
ni lah CC kesayangan kami..peace!! (~~,)Y
semua gambar ni ade aku..tak bosan ke tengok muka aku je wei??kompem bosan ek??hahaha nak buat camne aku memang suke enterpremmmm...

ehh..ehh..blog aku kokkk..mestila muka aku je yang ade khennnn??hihihi..

okey,tu je..tata..

-end-


*notakecik : minggu depan hari yang buat aku sengsara.. T_T

Saturday, May 14, 2011

AKU BUKAN PILIHAN HATIMU


kalau rasa diri aku ni sampah,jangan kutip balik..biarkan je sampah ni..TERIMA KASIH!


notakecik : penat!

Wednesday, May 11, 2011

meoww meoww.. :)

aku dapat rasa semua dah kembali tenang..ALHAMDULILLAH..hope perempuan tu dah takde nak menggila lagi..kalau dia menggila lagi,aku nak panggil ambulans hospital bahagia untuk dia..kekekeke..opsss!!terlebih plak..sorryyyyyy...

eh,kucing betina aku tu dah beranak!!weee...ade dapat lagi 3 ekor..putih,hitam,ngan oren..comel-comelnyeeee...geram sangat!!mesti bulu anak2 kucing tu pun kembang2 jugak macam yang ada sekarang ni..heee... 

aku tak snap pun gambar anak2 kucing tu..orang kate tak elok ek kalau masih baby lagi amek gamba sebab nanti sakit2..yekeeeeeeeeeeee??aku pun tak tahu..hahaha..

aku harap sangat kucing2 tu semua sihat2 je..taknak lah ada yang sakit2..biasanya kucing sakit masa kecik2 ni..kalau tak jaga,jangka hayat anak kucing tu tak lama..

cuma aku geram ngan ibu kucing tu..suka sangat pindah2 tempat..pastu pandai pulak pilih port baikkk...dia letak anak2 dia kat sofa..wah3..ingat anak2 kau pangkat diraja??tapi mak ngan abah aku tak bising pulak..aikk??mak abah aku dah jadi penyayang kat kucing??hehhh.. ~_~"

kucing ni suka sangat gigit kaki orang..
tak kisah la yang penting orang dalam rumah ni takde alahan kat kucing..semua sayang kucing..hehehe..

si bulu kembang..
ishhh...kipas kat bilik ni kuat sangat sampai buat mata aku jadi pedih..alaaa tiba2 rasa mengantuk pulakkk...hahaha..saje je aku kan bagi alasan macam2..nak tido tu tido je la..lempang lajulaju kang!

oke nite!!

-end-


*notakecik : mengada nak update blog jugak,hamek kauuuu entry ciput je..selamat tidurrrr... :)

Wednesday, May 4, 2011

penunggu jamban!! T_T

azan subuh dah berkumandang..mata aku masih melekat2 lagi taknak bukak..banyak sangat taik mata barangkali..hishhh!!

sesudah tonyoh2 mata buang ape2 yang patut kat mata yang besar ni,aku terus bangkit..subuh2 ni kalau dah bangun,kene bangun terus..tak boleh tidur balik..sebab kalau tidur balik,kompem sampai ke siang gamaknye..

ohh lupe,memang waktu bekerja..so,memang kena bangun terus..tak boleh malas2..

aku melangkah malas menuju ke bilik air..dengan mata yang kejap2 kecik kejap2 besar,syaitan banyak yang bertenggek barangkali..aku gagahkan kaki menuju ke bilik air untuk membuang ape2 yang patut..

alamakkkk...kat bilik air ada orang..ohhh!!mak tengah mandi..aahhh!!aku tak tahan..buang je la dalam jamban..memang selalu buang kat jamban pun..yang aku gedik2 nak masuk bilik mandi tu pe jadah??

tiba2 aku terhidu sesuatu yang sangat...errr...sangat busuuukkkk..wekkk...bau apakah ituuuu??sampai aku rasa nak termuntah laju2..eh,dalam jamban memang la busuk!tapi ni bukan bau taik la..lagipun aku orang first yang masuk jamban..okey,abaikan..jangan pikir bukan2..baik teruskan hajat aku..

ehh..ehhh..kau orang bayangkan aku bukak seluar ek??kahkahkah..okey,jangan gelak!ni cerita seram..

aku ni suka jirus air je sepanjang aku kat jamban..biar orang tak dengar aku tengah berak..sampai kena marah ngan abah, "membazir air je!!" ehh!!kau orang pun buat camtu kan??

tiba2 aku terdengar bunyi sesuatu..bunyi apakah itu??lain macam je bunyiknyeeee..bunyi tu makin kuat!!haishhh..aku dah makin cuak!!memang dalam hati aku dah sumpah seranah..ehh..jap..jap..bunyi tu datangnye dari..err..dari..dari.......LUBANG JAMBANNNN!!!!!!makkkkkk!!!ade kepala!!!

okey,aku tipu..ade tikus dalam lubang jamban...eeee...aku terus cepat2 bangun,tak jadi buang hajat..geli aku..bayangkan tikus yang cuba nak keluar dari takungan air..haaa..gitulah ghopenyeeeee...berkocak2 air tu...

lepas tu aku terus keluar dari jamban,taknak tengok dalam tu..lantak kau lah tikus..sape suruh nak main berenang-berenang dalam tu..pastu aku pegi iron baju,then pegi mandi..ehhh??sape dalam jamban??ohhh!!abah!!aikk??elok plak abah masuk..

lepas solat,aku tanya abah.."abah,bukan ke dalam jamban ade tikus??" dengan selamba abah aku menjawab, "abah dah jirus dengan air..ye la,abah nak berak,kacau je.." hohhh!!abah dah lemaskan dia..mesti tikus tu dah kembung timbul2 dalam tempat najis tu..kesian..tak dapek den nak nolong..

pengajaran : lubang jamban boleh dijadikan perangkap tikus..sekian!

-end-

*notakecik : kenapa mata aku masih belum mengantuk?? ~_~"


Monday, May 2, 2011

aduh saleha!

Aduh mahkota terhempas, barulah kusedar
Yang kusangkakan intan
Oh hanyalah kaca
Sesudah berdarah barulah ku sedar
Jiwaku tercalar
Oh sakitnya bukan kepalang

Kau biarkan aku sendiri
Menderita siksa racun hidupku, Saleha
Kau biarkan aku sendiri
Melewati sepi dalam hidupku, Saleha
Kau biarkan aku sendiri
Meratapi nasib dalam gelita, Saleha!!!!!
oooohhhhh...
SALEHAAAAAA.....

*****


sesuailah nak tujukan lagu ni kat someone..KAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!!jom gelak guling-guling..nape??tak paham??takpe,tolong gelakkan untuk aku pun boleh..KAHKAHKAHKAH..

haiyaaaa...orang lain punya hal,lu nak masuk campur apa pasal....??gila kaaaa??blaja tinggi2 tapi mana lu tarok itu otak??KAHKAHKAHKAHKAH..

adehhh aku tak boleh nak tahan gelak..ehh..ehhh..ade orang terase lahhhhh..

sebelum orang tu menangis sampai hingus meleleh-leleh,baik aku blah!KAHKAHKAHKAH!!!!

-end-

*notakecik : JANGAN JADI BATU API BOLEH??

tengok wayang cerita THOR!!

tiga hari berturut-turut aku keluar dating ngan tunang aku..hahahaha..sampai mak aku tanye,"tak bosan ke hari2 jumpe??" ibu dia pun tanye soalan yang sama kat cik abang..orang lain kalau jumpa hari2 maybe bosan kot..tapi bagi kitaorang takde pulak bosan..sebab kitaorang memang suka buat sesuatu yang baru..kalau boleh,takde lah buat menda yang sama je tiap kali jumpe..

okey,disebabkan dah lebih 2bulan tak tengok wayang,so,kitaorang buat keputusan nak tengok wayang..kalau tak,cik abang nak tengok minggu depan..tapi aku rase macam malas pulak nak tunggu minggu depan..lame sangat nak tunggu tuuuu..so,tengok je la wayang hari ni [01.05.2011]..

banyak cerita best kat wayang..cik abang pulak ajak tengok cerita THOR..aku tak kisah pun tengok cerita pape..asalkan bukan cerita mengarut2 macam cerita hantu2 ke,seram2 ke,tu paling aku menyampah..membazir duit je tengok cerita2 camtu..hahahaha..

THOR movie poster
okey,cerita ni memang sangat2 super duper BEST!!memang takkan menyesal kalau tengok cerita ni..ada jugak kelakar2 sikit..tapi kalau kau orang tengok,mesti tak puas..rasa macam nak tengok lagi je..cuma aku tak puas hati sebab yang jahat tu mati camtu je..senangnye dia mati..hehhh..pape hal,kalau nak puas hati,better tengok sendiri kan..hihihi..

cik abang plak tak habis2 nak mengajuk action2 dalam citer tu..konon2lah dia ada hammer yang macam tu,then boleh bawak kitaorang balik..sebab tadi kitaorang balik dalam kehujanannnnn!!!!hahahaha..lawak btol cik abang ni..

then aku perli2 la dia,"eleh,ada hati nak sama macam hero ke??perut tak same ponnnnn..." time tu jugak dia cuba kempiskan perut dia nak sama macam Chris Hemsworth..kahkahkah..cik abang ni suka sangat buat aku gelak tau..

boleh ke cik abang buat badan camni??dalam mimpi je la kannnn...
encem gak dia nih...hahaha..

eh..eh..sebelum aku melalut bukan2,baik aku stop sekarang..kehkehkeh..okey friends!hope kau orang enjoy tengok cerita ni.. :)

-end-

*notakecik : nape aku rasa tak sedap hati ni??haaa..ada orang mengumpat aku lettewww..okebai!