terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, December 30, 2010

followers blog awek fahmi naik mendadak!!

hoi!korang buat hape haaa??korek idong erk??kahkahkah..tau lah esok cuti khennn???suka hati nampak??!!!haku pon suka jugak..siap jadi malas tetiba nak buat kerja..hehehehe..abeslah kalo kantoi ngan bos haku..

haku bukan nak hambek tau pasal DIA ni weh..ntah tetibe tergerak hati pulak kan nak jadi stalker dia..memandangkan ramai yang tengah cerita pasal pakwe dia..kihkihkih..sapa??ehh..ehh..kau orang ni buat2 tak tahu ke hape ni weh??sekeh jugak kang..

op kos lah citer pasal FAHMI pujaan ramai tu..wakakaka..pujaan ke??orang dah anggap dia HERO MALAYSIA lah..aku ni ha..hampir2 nak pengsan bila INDONESIA nak golkan wehhh!!nasib baik dia terer kan??aku tengok tangan dia tu macam ada gam la pulokkk..ye lah..bola tu macam melekat je ngan tangan dia..kihkihkih..

aku rasa semua perasan kehadiran dia setelah dia berambut PENDEK!!

hehhh..ape aku bebel panjang2 ni wehhh!!!aku cuma nak citer pasal awek dia la...kau orang tengoklah followers dia..ramai wehhh!!!tadi masa aku follow baru je dalam 2026 something camtu la..nak tau tak sekarang dah berapa??29++ dahhh!!!cepat betul ye followers dia naik..kihkihkih..[aku gedik2 gak nak follow dia..]

meh aku tepek blog dia..

ni masa pukul 12:37 tengahari..    

ni plak masa pukul 1:02...

see??cepat giler kan??wahh..wahh..wahh..semua nak follow dia ni ada pape keee???kihkihkih..aku??isyhh..aku follow dia sebab...sebab..err..errr..kihkihkih..jangan nak pikir bukan2 pulak weh..aku tendang kang..marah cik abang aku tau..heee...aku anggap budak2 yang lagi muda ni adik2 aku ajeee... :)

dah2..tak mo bebel panjang2..aku taknak puji orang lain lebih2..kang majok plak cik abang aku tu..weee..[poyo je nak majok2 ni..]

ok bye!  

*notakecik : kejap je nak tahun baru.. :)


Wednesday, December 29, 2010

smile contest

heee..nak join contest lagi boleh??hagagagaga..okey,kali ni nak join contest pasal senyum2 plakssss..

SMILE CONTEST

contest ni ada 3 kategori..

KATEGORI SENYUM PALING BESAR

KATEGORI SENYUM PALING MANIS

KATEGORI SENYUM PALING SOPAN

haaa..kau orang nak masuk dalam kategori mane??aku konpius gak ni nak masuk tang mane...haaihh..ape kate aku masuk jelah kategori senyum paling manis kan..kehkehkeh..manis lah sangat..masin ade lah..khennnn???meh haku tepek gambar aku yang khononnn senyum paling manis tu..nah!!

ohh tidak!!aku nampak gemuk!!ahh..pedulik hape..kehkehkeh..jangan tenung lama2..kang meroyan pulak nanti..kahkahkah..

waahhh!!tengok gambar sendiri pun aku rasa nak muntah ijau..kahkahkah..ehh..ehhh..jap..ni ada syarat lah..meh haku bagitau syarat-syarat contest ni..


SYARAT-SYARAT :

WAJIB jadi follower BLOG MUNA dan BLOG SHERRY [okey..sudah follow..]

Buat satu post tentang "SMILE CONTEST" [haa..dah buat dah..]

Letakkan banner contest ni dekat post tu.. [haa..okey2..dah letak..]

  Sertakan gambar mengikut kategori yang korang nak join .. contohnye kalau nak join kategori senyum paling manis , korang letaklah gambar yang senyumnye paling manis :D [haaa..dah letak dah tu kira manis lah tu..heee...]

Setiap seorang boleh join satu kategori je ek :) [okey,noted!]

Dah siap post , link kan blog anda di ruangan coment ini tau :) [errr..bukan haku punye blog tau!!kau orang link kat sini kompem lah aku kalahkan..kahkahkah.. ;p]

Tag 5 orang follower yang anda nak , *lebih pun takpe :)* [aku dah tag,haaa..dah!!baik kau orang buat!!kalau tak buat aku tendang kau orang!!!!hahahaha..]

HADIAH UNTUK PEMENANG ?

PREPAID TOP UP RM 20 BAGI SETIAP KATEGORI

TARIKH TUTUP : 1 MARCH 2011 [weee...sempat lagi nak join ni weh!!jom..jom..]



okey...selamat mengejoinkan diri..bye! 

*note : sebarang pertanyaan,sila singgah blog INI dan INI..TQ..

*notakecik : apesal aku jadi kuat makan ni??kesan makan ubat ke ni?? T_T

Tuesday, December 28, 2010

pagi tadi aku pijak.............eeeeeeeeee..yakkkhh!!

hehh..ape dalam pikiran kau orang haaaa??aku bukan pijak taik tau!!ape pulak pijak taik..ahhh..taik aje dalam fikiran kau orang ye??kahkahkah..

pagi tadi entah mimpi ape ntah aku rajin pulak nak hanger baju dalam almari..sementara sempat lagi,sebelum pergi kerja,aku pun merajinkan diri la..yela..dah 2hari tersadai je kat atas kotak dalam bilik aku tu..mak aku dah lipatkan,aku pulak malas gila tahap kambeng nak simpan dalam almari..pehh!!pemalas haku ni..tu pun berangan nak kawen..kihkihkih..

punyalah syok2 menghanger baju tiba2 aku terdengar ada benda jatuh!!hohhh??apakah itu??aku ni dah ler rabun..aku tak nampak bende ape yang jatuh..aku sambung balik ler buat keje aku..

tiba2 ada bunyik "prekk!!"..takde la kuat sangat pun bunyiknye tapi boleh dengar gak la..huhu..apa yang aku dah pijak ni..apesal berair2 ni..

sungguh aku tak sangka aku pijak telur cicak!!eeee...geli..geli..aku terus lari pergi bilik mandi,basuh kaki cepat2..haddoooi..pagi2 dah spoilkan mood haku..cehh!!

tu lah problem orang rabun yang malas gila nak pakai cermin mata..telur cicak pun boleh tak nampak..eee..geli geleman aku wehhh!!

pasni kalau nak hanger baju kene hati-hati..jangan sampai terpijak pape lagi..mane tau kot2 ada bangkai cicak pulak??ohh..TIDAK!!AKU BENCI CICAK!!

err..ok sekian!!

*notakecik : aku buat entry ni pun laju-laju n tahan muntah bila teringat telur cicak yang telah pecah itu!! T_T

*jom muntah!!  MySpace

Sunday, December 26, 2010

kenapa nak gaduh pasal LAGU NEGARAKU, TERANG BULAN?

waaahhhh!!!haku tak pernah buat isu panas camni weh..kene fikir banyak2 kali nak post ke tak..actually aku bukan nak buat kau orang panas hati ke ape..aku cuma nak kau orang berfikir,dan apa tindakan yang kau orang nak buat..ahh..aku taknak bebel panjang..meh tengok video..


wuuhuuu...amacam??marah??bengang??panas hati??rileksss...jangan cepat melatah k..rakyat Malaysia semua baik hati kan..semua penyabar..lepas aku tengok video ni,aku try cari lagu TERANG  BULAN pulak..meh aku tepek video lagu ni..


hmmm..dah dengar??sama ke??ehh??ehh??sayang-sayangku..jangan marah-marah dulu..tak ensem,tak lawa la nanti..kita tengok video,mesti kita just tengok je kan??rileks dulu..

haaa..baca yang kat SINI dan SINI..so??apa pendapat kau orang??

lepas aku tengok video-video ni,aku baca komen-komen orang yang jadi penghujah terhebat kat video-video tu..macam-macam komen aku tengok..semua nak jadi hebat kan??manusia..kalau dah diselubungi perasaan marah,mesti rasa berapi je hati tu..syaitan pulak,lagilah nak menghasut-hasut..lagilah suka kan??

kat wikipedia tu pulak,aku tak tahu nak kata ape lah kan..dah tu sumber yang selalu orang baca..

rileks kawan-kawan..sana maki sini,sini maki sana,ape yang dapat??dapat dosa je tau..haaaa...mesti ada yang cakap, [eleh minah ni,cakap je lebih!!] kihkihkih..aku tak kisah kau orang nak kata apa..aku terima..hahaha..

apa-apa pun,janganlah cepat melatah..kita duduk kat mukabumi ni,cuma sementara..ye,aku tahu,kau orang nak pertahankan negara kita kan??aku pun camtu jugak..tapi bukan dengan perasaan marah..MARAH ITU SYAITAN PUNYA..mungkin ada cara terbaik yang kita boleh selesaikan..

apa-apa pun,aku sayangkan MALAYSIA sebab aku rasa aman tinggal kat sini..

semoga ALLAH melindungi kita dari anasir-anasir yang jahat..AMIN..... ^_^

dah,taknak bebel panjang-panjang..bye!


*notakecik : cuba jadi manusia yang bersyukur dengan apa yang ada..itu lagi baik daripada TAK ADA APA-APA.. :)

Friday, December 24, 2010

nak berjiwang sat!!meh dengar lagu best!! :)

tadi gatal-gatal tangan pegi godeh2 list lagu kat PC haku yang cun ni,terjumpa pulak lagu ni..haaa..pastu terus pergi kat youtube,cari video ni..meh nyanyi reramai..heee..



 ******
meh aku tepek lirik dia..
 
 mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

repeat reff

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta


 ******

dah dengar??best tak??ehh??eehh??kenapa ni??alololo...nape nangis??sedih ke??janganla nangis..lagu je kot??eee..dah2..lap la air mata tu..eee..siap berhingus2 pulak dah..kihkihkih..

papepun memang lagu ni sedih sangat!!teringat pulak kisah2 lama..uwaaa..

okey,tu je nak share..bye!

*notakecik : sebenarnye aku pun nangis gak bila dengar lagu ni..wuwuwu.. T_T

Contest Aku dan Kaca Mata

hisyh aku ni pagi-pagi bukan nak buat kerja..sampai opis terus bukak PC,then bukak blog..kahkahkah..memang bukan pekerja yang berdedikasi..

aku nak join contest lah..bosan punya pasal..heee..


ahhh haku pedulik ape..nak join jugak!!!kihkihkih..meh tengok syarat2 yang tuan punya blog bagi..

Syarat-syaratnya:
  • Menjadi follower seikhlas hati yang mungkin 
  • Memerlukan gambar anda yang memakai kaca hitam..terpulang edit ataupun original
  • Tinggalkan link anda di entri ini apabila sudah join dan letakkan gambar banner di sidebar
  • Tag 2 orang rakan anda

- aku dah follow dah..heee..memang seikhlas hati lahhh!!! :)
- gambar pakai spek itam je??mane aku nak korek ni??errr...nah!!aku tepek gambar yang ni!!

kahkahkahkah gambar nak bajet hot plak!!

- tinggalkan link,okey checked!
- tag 2 orang..sape ye??err..


aku saje2 je join oke..aku baru perasan hadiah dia ni... 

=

=

=

=

=

Hadiah-hadiahnya  

Tempat pertama: RM 100
Tempat Kedua: RM 80
Tempat Ketiga: RM 50

so kau orang jangan ingat aku join sebab aku ni mata duitan puleeekkkkk....cehh!!tapi kalo tuan punya Contest nak bagi,ape salahnyeeeeeee...kihkihkih...

okey tu jeee..daaa..



*sape2 rajin nak join,dipersilakan..  :)

Tuesday, December 21, 2010

candid itu cun laa..!

weeewiiiit cik dilla adilla kite ni buat contest..meh join same2 meh..aku memang muka tak malu,so aku join je..kuikuikui..dah2..takmo bebel panjang..jom tengok pe syarat2 dier..



1. terbuka pada semua blogger xkira lelaki or perempuan [ni kalo kambeng2 pun ade blog,boleh le join..tapi kambing lelaki or perempuan je la..kambeng jantan ngan betina tak bleh..]

2. copy the picture above and buat satu entry pasal contest nie dgn tajuk "candid itu cun laa..!" dan jgn lupa link kn ke entry ini ukei..? [ok checked!]

3. tak payah jadi follower pown xpew... paksaan tiada kt sini.. haha [kalau dah jadi follower ada kelebihan x??dapat makan sate kambeng ke...ok jugak..]

4. jgn lupa leave ur url contest in my comment form... [tengok lah ade ke x..kalo takde tu memang ai ni pelupa la..tu la..makan semut banyak sangat..]

5. tag 3 orang rakan blogger anda  @ lebih n ajak dorang join contest nie same2 ok.... [3 orang je?boleh..takde hal lah dilla..tapi...nak tag sape??err..jeng...jeng..jeng...]
 
* eman a.k.a semut comel

6. put a caption kt gambar candid korang 2 yew... sikit pown xpew, bnyk pown xpew...
[err..ok checked]

tarikh tutup : 10th January 2011... [seb bek sempat lagi..weee...]
 
orait..gambar candid yang aku nak pertaruhkan adalah...tadaaaaaaaaaa...nah..tengok puas2..nak gelak puas2 sampai terguling2 pun boleh gak..

ada tangan alien cuba nak menggangu ketenteraman aku..habis dah muka aku macam orang gila meroyan tak dapat sate kambeng..


dah puas gelak??ciss!!err aku tengok gambar aku ni cun jugak ye??wakakaka..tolong lempang sikit minah kepoh ni..

dah2..kau orang jangan komen lebih2 pulak..aku cabar kau orang join contest ni kalo berani..HAHAHAHAHA..

okey,bye!
 
*notakecik : masih dalam mood demam.. T_T

kau sudah lain..berubah jadi alien..

DULU..kita memang rapat..pergi mana-mana je mesti berdua..mana-mana je aku pergi..mesti ada kau..kita bergelak sakan..mengata orang..mengumpat orang..buat jahat sama-sama..buat baik pun sama-sama..selalu kongsi masalah..aku dengar kau..kau dengar aku..aku rasa seronok dengan keadaan masa tu..

SEKARANG..kau dah lain..aku dah tak nampak senyuman kau..kau macam larikan diri dari aku..tapi..KENAPA..??ape yang aku dah buat kat kau??sampai kau dah tak layan aku macam dulu??jangan kata kau terasa dengan kata-kata aku..TAPI.....tang mana??tak payahlah kau nak terasa dengan kata-kata aku tu..sebab aku bukan tujukan untuk kau..kalau ada pun,maybe sikit je..heee..tapi..takkanlah kau nak terasa kot??sebab mende tu bukan hal besar..kau sendiri pernah cakap dulu..kau tak kisah kalau aku cakap pape kan??haaihh..

sebenarnya sape yang patut terasa??kau hipokrit..dulu kau cakap lain..tapi kau buat lain..kononlah kau tak suka dengan someone tu..tapi.........SEKARANG??kau lebihkan dia..aku ni??kau biarkan aku terkapai-kapai..keseorangan..tapi takpe sebab aku dah ada cik abang yang memahami aku..

takpelah..aku tak paksa kau nak terima aku jadi macam dulu..aku memang dah biasa hidup sorang2..papepun,aku nak ucapkan TERIMA KASIH sangat2 sebab kau pernah layan aku baik2..maybe satu hari nanti aku akan lenyap jugak dari hidup kau..dan kau tak perlu risau lagi pasal aku..dan kau tak sakit hati lagi dengan aku..hidup kau akan lebih aman..cuma..tunggu je lah masa tu akan tiba..

sekian..


*notakecik : jangan tanya aku aku tujukan kat sape..kalau rasa2 aku tujukan kat kau,hope kau dapat terima..ye..KAU!!hmm..

*pe mende aku melalut ni weh?? =_="

Friday, December 17, 2010

jom main cuci-cuci = entry bosan

entry ni cuma sekadar nak mengisi mase aku yang terbuang ni..kuikuikui..arini hari Jumaat..dan keje aku tak banyak..so,boleh la aku update blog..wuuhuuuu...

nak cite ape??tengok tajuk entry main cuci-cuci..cuci mende ni??jeng..jeng..jeng..takde mende pun..cuma aritu aku punye bayi..err..kereta..kena berak ngan burung-burung yang tak ensem and tak cun..ciss!!dah tak comel dah kereta aku..


haddooi..aku nak cuci sendiri,tapi.............rajinlah sangat kheennnnn....kihkihkih..tak kuasa aku nak cuci..dah la letih balik koje...nak pergi cuci kereta,agak tak rajinlah kot haku ni..

kalau dah kate tak rajin,memang tak rajin lerrr...tapi aku ni rajin menghabiskan minyak ngan duit untuk pergi ke car wash!yeaayy!!jom main snow..kuikuikui..tengok gambar meh..

mula-mula basuh kaki..kaki yang mucuk!!!heee..ade 4 orang,so,sorang basuh 1 tayar..

weee..snowing..aku suka giler part ni..hahaha..kalo mandi pakai mende alah ni mesti best kan??sabun dia wangi giler..sabun ape ntah yang dia orang guna..

aku nak beli 1 letak kat rumah lah..boleh ke??agak-agak berapa harga menatang tu ye??kuikuikui..nanti senang tak payah pergi car wash!!

heehhhh..main gosok2 pulak..gosok bagi hilang daki oke..
dah..tu je gambar yang aku sempat snap..sebab orang tu macam perasan aku hambek gambo dia orang..kihkihkih..btw,aku puas hati dengan service diaorang ni..tapi.....terbang RM10..berbaloi ke??hahahaha..lantak lah sana..niat aku sedekah..diaorang dah buat kerja kan..so,aku tak kisah..janji tahi2 itu sudah tiada..wakakakaka..

hmm..ada something wrong happen kat kereta aku ni..nak kene bawak pergi service..adoooi..ngengada betul la kereta aku ni..terbang lagi duit haku pasni..takpe2..err..nanti2 aku story mory ape jadi kat kereta aku k..sebab aku nak story mende lain pulakssss.heee..

okey bye!


*notakecik : keretaku sayang..tolonglah jangan buat hal.. T_T

Saturday, December 11, 2010

manusia ada enam kaki..hahahaha..

manusia ada enam kaki??pelik je tajuk entry ni kan??hahaha..betul..manusia 6 kaki..ada 3 orang..so,ada 6 kaki..kuikuikui..betul la aku kata ni kan??muehehe..jangan mareee...

actually nak story sikit pasal hari selasa aritu..aku ngan adik-adik aku merayap menghilangkan bosan..dah tak tahu nak buat ape kat rumah..nak pergi PICC jauh sangat la pulak..[alasan semata-mata..] dalam masa 1 hari pergi 2 tempat..memang tak plan nak keluar pun..tapi sebab bosan tahap kembeng,kita orang buat keputusan nak keluar jugak!hihihi..

3 dara pingitan..kihkihkih..
sibuk sangat nak snap2 gambar minah sorang ni..nampak muka aku yang tengah fokus driving..

haaa amek kau nak sangat snap gambar aku kan..

mula-mula pergi AEON BUKIT TINGGI..motif,nak tengok wayang..buat keputusan last minit pulak..belasah je tengok citer NGANGKUNG..haaa..jangan tanye best ke tak..kalau nak tahu,pergi tengok sendiri k..takde masa aku nak cerita kat sini..har..har..har..sampai sana pukul 1,tapi tengok pukul 3..kihkihkih..boleh la..janji adeeee... 

muka penat beratur ni..


tiket wayang..nak jugak letak..heee..

nak tunggu 2 jam??bapak lama..so,merayap je la mane-mane tempat ikut kaki..especially TOILET!!huhhh..macam takde tempat lain je kan..kihkihkih..tengoklah..gambar dalam toilet yang banyak..semua ni kerja adik aku lah..[tetiba adik aku dipersalahkan..]

hai..kita orang kembar..

bukan kembar..tapi..mane satu kakak mane satu adik??

minah ni suka sangat main kembang2 idong..

ni lah nenek kebayan hilang tongkat..

haaisyh..seb bek tak retak cermin tu..

minah ni nak amek gambar aku ke,makcik cleaner tu??

perut dah bunyik keraakkk keruukkk..hehh..belasah makan kat RASAMAS..sebab tak ramai orang dan tak sesak..nyam..nyam..sedap jugak makanan kat RASAMAS ni..kau orang try la..harga pun bukan mahal sangat.. [tetibe jadi promoter la pulak..kehkehkeh..]

aku makan nasik..adik aku punye yang belah sana..demand btol minah sorang ni..nak makan yang mahal2..ciss!!

adik aku yang sorang lagi tu konon la nak makan yang murah..nah,amek ko dapat sikit!

kat RASAMAS ni aku suka minum air grape..errr..adik aku tu demand nak minum ais lemon tea..gedik!

yang ni minum coke je..hahh..meh aku hambek gambar ko..jadi model jap..

raksasa kuku itam..

meleleh je ayaq lioqqq aku tengok ayam kat blakang tu..

iklan gigi ke hape ni??

lepas makan,jalan-jalan dalam JUSCO jap..dah macam orang tak betul je kat dalam JUSCO tu..bukan buat ape pun..tak beli barang pun..cuma cuci mata je..boleh la..daripada dok dalam toilet je kan..kihkihkih..


kontrak iklan tv dah habis..jadi model pencen je ok gak..

aku tak tahu aku tengok ape..taik cicak jatuh kot?

fuyoo..fuyooo..cun nye minah ni..

lepas habis tengok wayang,kita orang takde nak singgah-singgah dah..terus keluar,gerak pergi PLAZA ALAM SENTRAL(PAS) pulak..mula-mula memang tak tahu nak beli ape..konon-kononlah nak bajet kan..huhh!!takde maknanya..aku sempat gak la beli barang sikit..terbang lagi duit aku..adehhh...errr..kat PAS takde masa nak snap pic..sebab mata melilau tengok barang-barang..



okey,sekian..

*notakecik : masa ni cik abang aku balik kampung..tu yang keluar ngan adik-adik aku..heee..