terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Sunday, September 26, 2010

eee...ibu dengan ayah kawen...

arini aku ngan noly plan nak pegi rumah orang kawen..dan orang yang kawen tu adalah kawan kitaorang..huhuhu...dah jadi bini orang kawan aku nih..noly pulak tunggu turn je..tahun depan insyaALLAH katanyeeee..aku??tettttttt...rahsia..hahahaha..

okey,sebelum pergi umah kawan aku,aku nak cite pasal anak buah aku yang sorang nih...haaihh..macam2 pe'el betul la budak kecik ni..malam tadi kakak aku 1 family baru sampai sini..aku kat dalam bilik,malas nak kuar sebab tengah tacing2 ngan abang cayang..hehh!!perlu ke nak bagitahu??hahaha..ignore it!!sebab dah okey pun..

err..sambung cerita..tadi kat meja makan,masa tengah sarapan,borak2 la dengan kakak dan mak aku..anak2 buah aku pulak bising2 nak itu ini..haaihh..fenat mau layan budak kicik..then kakak aku pun bukak cerita..dia cakap anak dia yang si aina ni dah pandai cakap pasal kawen..hohh??nak tersedak gak aku tadi..cepat2 minum air..aina berkata kepada ibu dia.."aina nampak ibu dengan ayah kawen.." tergelak besar aku ngan mak kat dapur tu..kakak aku cakap,dia tak tahu la mane dia belajar pasal kawen tu..jangan dia pikir yang bukan2 sudah..haaaa??bukan2??teeettttttt...hisyhh!!baru 4 tahun takkan lah dah tau mende2 tu semua..bahayanyeee...

* * *
tak lame pastu aku baru teringat..kenapa aina pandai cakap pasal kawen..minggu lepas,aina main cium2 pipi adik lelaki aku,pastu tetiba dia cakap.."aina nak kawen ngan acik adham.."dengan suara manja2 pulak..eee...kecik2 dah pandai buat suara gedik plak..hisyhh!!adik aku plak cakap,"eee...mane boleh kawen..hahahaha.."aku pun menyampuk gak.."aina tak boleh kawen ngan acik adham la.." pastu dia cakap "nak kawen ngan acik adham jugak.." siap main kejar2 dengan adik aku ni..haisyhh..menakutkan sungguh!!

aku penat melayan si aina ni..tengah syok2 melayan karenah dia,aku sengaja tanya dia.."aina sayang acik tak??" dia cakap "sayang!!" "betul sayang acik??cepat sayang acik.."dengan cepat dia cium pipi aku kiri kanan,pastu dia cium mulut aku.haiyooooo.....ini budak aaa...manyak nakal wooo...da lah mulut ada coklat,pegi bantai cium mulut aku watpe..eeuuhhh...nasib baik la budak kecik..pastu,boleh pulak dia cakap kat aku.."eeee....aina kawin dengan acik alin..." aku terkedu..

* * *
terus tergelak besar mak ngan kakak aku kat dapur bila aku cerita pasal aina kat diaorang tadi..adehhh..pagi2 dah meriuhkan keadaan..then kakak aku pun bukak cerita.."mesti dia nampak aku cium tangan laki aku,pastu laki aku cium pipi aku,tu yang dia cakap nampak aku kawin ngan laki aku"hahahaha..aina..ania..buat lawak je la kau ni..mencuakkan kitaorang je..biasa lah..otak baru nak berkembang..nakal sungguh ini budak..harap bila besar takde menyusahkan mak bapak..

 aina si budak nakal..

**nota kecik : aina dah pandai sebut te**k..kalau kat shopping complex,lalu sebelah tempat jual bra,dia akan jerit.."eee..te**k!!" kitaorang jugak yang blushing..haaihhh.. =_="

Saturday, September 25, 2010

aku dan malam..

malam..
biarkan aku sendirian..
bintang dan bulan..
yg berlindung di balik awan..
aku..
tanpa berteman..
sepi..
ditinggal sendirian..
airmata menjadi teman..
malam..
semakin menampakkan kegelapan..
titisan2 embun..
mula kelihatan..
hanya aku..
keseorangan..kesunyian..
mengharap sinar yang hilang..
kembali ke pangkuan..
menerangi kehidupan..
sehari-harian..
sangat berharap!


hasil nukilan....miszrossa...

Thursday, September 23, 2010

bising lah!!!!!

eee...aku tengah sedap2 tido..boleh pulak menatang ni mengeluarkan bunyi..dah spoil kan mood aku petang2 ni..adehhh..nak je aku campak kau kat luar..tapi kau sangat berguna buat aku n family aku..so...aku tak jadi nak campak kau..

sape pulak la yang sibuk2 tepon petang2 camni..bising gilerrrr...aku memang tak suke bunyik tepon umah aku...menyakitkan telinga..da la selalu buat aku terkejut..mane taknye..tepon memang dalam bilik aku..kalau aku letak luar,kompem adik aku gayut2..aahhh..memang kene letak dalam bilik..hahahahaha..(nampak sangat aku kedekut)..

ape aku kesah??aku yang bayar bill..huhuhu..kalau la tepon umah ni keluarkan bunyi yang sedap sikit,takde la aku boleh terkejut..ni tak..bunyik nyaring giler..ape nak buat..terima je la risiko..aku jugak yang pilih nak simpan dalam bilik..takpe la..sabar je la yeeeeee.. haaaihhh.. =_="

**notakecik : aku tak suka orang kacau aku time aku tengah tido..spoil mood aku..kompem aku mengamuk..

memang gila la dia nih!!!


hmm baru nak hapdet belog..kalau tak,aku nak hapdet belog malam tadi..tapi aku makan ubat batuk,kepala jadi lalok jap..so,nak taknak terpaksa tido awal sebab mata memang rabak gila..huhuhu...

ada cerita menarik yang aku nak kongsi kat sini..kalau nak tau,teruskan lah membaca..kalau taknak tau cerita,just forget it k..aku tak paksa..lantak kau orang la..muehehehe..

semalam masa aku balik kerja,dalam keadaan jalan yang basah,sebab baru pas hujan..aihh..terskema plak ayat..hehehehehe..okey2..nak tau tak???semalam ade orang follow aku mase aku balik keje..bodo giler mamat tu..ade dua orang..naik FORD RANGER MAROON no plat BHS 5030!!!!!haaa...sape yang follow aku ni,baik mengaku..tapi serius aku cakap..dia orang memang bodoh!!

dia orang naik ford..aku naik motor je beb!!!kalau langgar aku,memang sah2 aku mati kot??(boleh mati ke??)aku baru je niat nak bawak motor 90km/j je..sebab aku malas nak bawak laju2..kate demam kan??mane ade mood nak bawak laju2..sampai tengah jalan,boleh plak ade orang hon2 aku..ek eleh mamat nih..pehal plak tibe2 je nak hon2??aku ada buat kesalahan pape ke??aku buat bodo je la..aku ingat dia takde nak buat pape..cettt!!dia terus follow aku..ooooo...nak main2 ngan aku yeee...tunggu sat na...

haaa..meh main kejar2 ngan aku..memang gila betul la dia orang ni...kat tengah2 HIGHWAY boleh main follow2 aku..ingat aku pompuan tak boleh main acah2 ke??time aku laju,dorang laju gak..aku slowkan  la moto..dorang pun ikut slow??heyyy...memang bangang betul la..kat depan ade trailer 3biji..2 kat line kiri,1 kat line tengah..nak sangat men follow2 ngan aku kan??pe lagi,aku pecut,cilok2 kat trailer..time tu memang tak ingat ape dah..cuma nak selamatkan diri je..tak tau dorang perasan trailer kat depan or tak..sebab aku perasan trailer lagi 1 nak ke tengah..haa..time tu aku memang pecut sampai habis pulas dah..daripada nak bawak 90km/j,terus jadi 120km/j..adehhh...seb bek takde speed trap..kalo tak,nayo den..

fuuuhhh...memang lega giler time tu..dorang dah hilang dari pandangan mata aku..huhuhu...aku pun bawak la 90km/j balik..sebab kat situ ada simpang..aku budget dia orang masuk simpang lain la kan..tengah syok2 bawak moto,aku tengok kat side mirror,pergghhh..memang tak serik2 lagi dia orang ni kan??masih lagi follow aku beb??pehal dia orang ni??pe yang dia orang nak??aku tak kenal langsung dia orang ni..memang  aku berangin giler..nak je aku berhenti..tapi aku pikir,aku ni perempuan..sorang2 plak..dia orang tu 2orang..lelaki plak..tak pasal2 jadi kes macam2 plak..taknak akuuuu...nayo jo ah..

aku pun buat2 tak nampak dia orang..aku bawak slow je..sampai la dekat ngan lori sampah..(cett!!terpaksa dekat2 jugak ngan lori sampah..)slow..slow..sampai je dekat lori sampah,dan FORD tu dah kat belakang lori sampah,time tu jugak aku pecut!!!kelam kabut dia orang nak tukar line..

aku tak paham..ape motif dia orang ni..aku terus bawak laju,dia orang sanggup kejar aku sampai dia orang betul2 kat sebelah aku..urgghhh!!!sangat tensen!!tapi aku takde la emosi mase tu..aku cari macam2 cara nak lepaskan diri..aku terus je pecut..pecut dan pecut..dah macam lumba haram dah..cuma takde gaya superman je..then,aku teringat!!!haaaa....aku baru ingat.....kat tempat aku kan memang jammed...sape la yang tak tau kawasan MERU,KLANG tu kan..sape lalu situ memerlukan kesabaran yang tinggi..aku pecut,sampai la nak masuk meru..kahkahkahkahkah..bodoh tol dia orang..kalau nak kejar,kejar la..aku tak heran..

aku dah cilok2 kat meru tu..so,aku dah lost dari pandangan dia orang..padan muka!!huhhh!!macam cerita dalam movie la pulak..sampai rumah,aku terus mengadu kat abah aku..anak abah la katakan..aku suka bercerita ngan abah..haaa..abah terus amek no plat kete tu..nak buat ape ntah..lantak la sana..cuma aku bersyukur sangat2 sebab aku dah selamat sampai rumah..aku tak suka orang psycho kat tengah2 jalan..memang bangang itu orang looo..cett!!kalau aku jumpe orang tu lagi,aku nak bawak dia g balai polis plak la..hahahahahaha..

**notakecik : jangan la jadi orang gila kat tengah2 jalan ye??haaihh.. =_="

Tuesday, September 21, 2010

uhuk..uhuk..bising betol!!

ya ALLAH...kenapa aku begitu malas mau kerja..adehhh...pagi tadi,terjaga dari tido sebab bunyi alarm  kat enset..pastu boleh plak aku tido balik..memang terserlah kemalasan aku..tapi..apakandaya..kene keje gak la..bangun je la..tapi aku rasa seeeeejjjjuuuuuuuuuuuuuukkkkkk gleeerrrrrrrrrrrr...eee...rasa macam taknak mandi je..huhuhu..tapi aku mandi tau..takkan la tak mandi kan..nanti kang bau air liur basi plak..heee...

batuk2 aku ni makin teruk la pulak..haisyhh..ble la nak sembuh ni..sakit la perut ngan dada aku ni ha..setiap 2 minit batuk..aku rasa orang dalam opis ni pun tensen kot..aku tak tau la..kalau aku kene batuk,memang susah gila nak baik..even da minum ubat batuk berbotol2..huhu..tu yang aku malas gila nak beli ubat batuk..sebab same je kot..takde kurang pun..malam tadi mak aku dah suruh aku minum madu..dia kata boleh baik..takpe la..tak salah mencuba..kan..madu pun madu la..jangan "madu" lain udah la..tak rela ai..

aku rasa macam nak cabut  je tekak aku pastu aku nak basuh tekak aku..berus and buang kahak2 yang melekat kat tekak..waahhh!!!tinggi tul imaginasi aku ni..hehehehe..tapi mustahil la kan..tu la..suka sangat minum air sejuk..kan da jadi makin teruk..hmm..ni pun aku dah kurangkan minum sejuk..aku minum air masak je tau..wuu..wuu..mintak2 la sembuh cepat..aku dah rimas gila da ni..

aku yakin..sape yang dengar aku batuk mesti merungut.."hisyh..bising betol!!"ade ke yang merungut??mandai je aku ni..hahaha..takpe la..dengar suara aku yang merdu ni kejap..kejap je ni...tak lama lagi baik la..hehehehe..doakan la batuk aku ni hilang n suara aku ni kembali seperti asal..boleh la nyanyi kat karaoke nanti..da lame giler tak karaoke..haaihh..pe tetibe masuk bab karaoke ni??dah2..kang aku melalut lebih2 plak..doakan aku tau!!daaa..

**sedang rindu sama nani,adik aku..huhuhu..bosan dia takde..cepat sikit la balik wei...

Sunday, September 19, 2010

dah sejuk...

ape yang dah sejuk??hehehehe..op kos la hati aku..dah tak geram dah..dah tak marah..sekejap je aku marah kan??malas plak nak majok lame2..nanti rindu..kahkahkahkah...

haaa...tau takut kalo aku majok..hahahaha..tu la..buat hal lagi..nasib baik pandai pujuk..petang ni dia ajak jumpa..sebab ade open house umah member kitaorang..kira bekas bos gak la tu mase keje kfc..tapi aku dulu kan pernah jadi manager..so,taraf aku sama je ngan member aku tuh..hahahaha..same la sangat..sebelum tu nak g jenjalan dulu..tapi tak tau nak ke mane..aku suruh dia amek aku kat umah..takde maknenye aku nak datang umah dia..hehehe..naik moto dia la..pe guna ade moto baru..ala..tu cite nanti2 la..baru je plan tu..hehehe..

hmm..sunyi plak rumah aku ni..ape tak nye..yang tinggal cuma mak,abah,aku,adham ngan teyha..adik aku yang nani tu sekarang kat BANDUNG, INDONESIA..aku risau sangat dengan dia..hope dia dapat jaga diri kat sana..kakak aku pulak dah balik ke tempat asal dia,kat DENGKIL..so,budak2 kecik tu pun takde gak..rasa sunyi la rumah aku..aku tengok mak aku tu aman je tido..selalu tido dia kene kacau ngan budak2 kecik tu..cian mak..tapi kalau budak2 tu takde,bosan pulak..huhuhu..

susah betul nak amek gambar budak2 kecik ni..
ni pun dah 3kali snap,jadi gak akhirnye...huhuhu...
aliya n aina..

tanpa budak2 ni memang sunyi la rumah aku ni..huhuhu..tambah2 pulak kalau si baby tu takde..dia tu lagi suka meriuhkan keadaan..tau2 je la baby..dah name pun baby kan..mestila suka menangis..pastu dia suka gelak2..alahaai...comelnye..hehehehe..rindu pulak kat si baby tu..geram kat pipi dia yag tembam tu..hehehehe..

tembam kan pipi dia ni??eee..geram!!  MySpace

macamtu la selalu..kalau ada budak2 ni..seronok sangat..hehehehe..nak ada anak sendiri,aku belum kawen lagi..kekekekeke..miang tol aku ni..insyaALLAH..ade rezeki,ade la majlis tu nanti..huhu..(lame lagi kot!!)

pasni kene kembali ke keadaan yang asal..yeah!!back to normal..keje..keje..keje..huhu..haa??!!keje??urghh!!kene pandang muka ahli sihir tu pulak..adehhh...nyampahnyeeee...kan best kalau aku boleh jadi halimunan??takde la dia nak aim aku je..asal orang lain yang buat salah,aku pulak yang kene..aku pulak jenis suka buat muka bodoh je..hahahaha..eee...STOP IT!!malas pulak nak pikir pompuan tuh..haihh.. MySpace

dah2..tak nak pikir pasal keje dulu..arini masih cuti..so,kita enjoy puas2 dulu..baru ingat nak g karaoke petang ni..tapi suara takde pulak..cancel plan..takpe la..tau la cik abang nak bawak jenjalan ke mana..huhuhu..i follow jerrr..okey..nak merehatkan jari jap..bye!


**nota kecik : arini sangat bosan la..hmm.. MySpace

Thursday, September 16, 2010

raya punya citer..

urm..
aku rase aku nak update pasal raya la..
hehehehe..
perlu ke kate cmtu weh??
macam da basi je raya ni..
patutnye update dari raya 1st aritu la kan??
sekarang baru nak update??
ntah pape la aku ni..
hahahaha..
lantak p la sana..
aku nak cite gak!!
heee...

dari kiri : adham,aku,abah,mak,nani,teyha..
iwan (abg aku) takde dalam ni sebab kene keje..huhuhu..kecian.. ;p
 
 abah dan mak bergambar ngan kakak and her own family..
ade lagi sorang dak kecik..dia majok tak mo amek gamba..hukhuk..
yang si baby tu asyik usil2(gerak2) je..tu yang jadi blur gamba dier..

emm..
takde ape sangat kut raya tahun ni..
entah la..
maybe sebab puasa tak cukup kut..
teeheee...
tapi tu pun bersebab..
bukan sengaja oke..

hmm..
nape ye??
raya macam tak meriah je..
kuih raya pun macam nak taknak je buat..
aku pun bukan ade masa sangat
nak buat2 kuih raya ni..
sempat buah 1jenis je kot??
hahahaha..
padahal bahan2 dah beli banyak..
hohoho..
gilak tol aku ni..
wat bazir wet aku je..
cett!!

kalo kau orang datang beraya umah aku..
jangan terkejut plak
sebab kuih raya sikit jeeee.. T_T
takpe la..
janji ade kan..
eleh..
macamla kau orang tau umah aku..
hahahahahaha..
poyo je kan??
lempang jugak kang minah senget ni..
serius,aku memang nak buat 3jenis..
last2 jadi 1 jenis je..
huhuhu..
mak aku plak dah bising2..
"tu bahan2 kuih tu nak buat ape??"
aku dengan selambe menjawab..
"entah la mak..malas la nak buat kuih..hehehehe"
pape je la..
tapi aku memang tengah malas giler
nak buat kuih tahun ni..
malas..malas..malas..
tapi aku kan..
dengan muka tak malu kan..
mengabeskan kuih2 kat umah orang..
hahahahaha..
sangat bijak aku ni kan??
ye la..
aku tengok kat umah orang 
banyak giler kuih raya..
aku melantak la puas2..
teeheee...

takpe..
kalau dah habis,
mintak la maaf..kan??
kate hari raya..
hehehehehe..
menjawab plak aku ni..

uwaargghhhh...
sudah menguap..
mata sudah berat..
mahu ketiduran la..
huhuhu...
esok la aku sambung..
tibe2 je jadi blurrr..
ngantuk sangat kut..
okey..
bye!


*notakecik : semalam tidur kul 5pagi..
arini tak tau kul berapa plak..adehhh.. =_="

Thursday, September 9, 2010

just want to wish.. ^-^

hai..
di kesempatan ni 
aku nak ucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin..
andaikata ada kekhilafan
yang aku lakukan
sepanjang berblogging ni..

mungkin aku tak sedar dengan kesilapan
yang aku dah buat..
mane lah tau..
aku nak cite pasal orang lain..
tapi kau orang terasa pulak kan..
ape2 pun..
minta maaf ye..
aku dah maafkan kau orang semua..

okey..
semoga raya tahun ni
lebih bermakna dari tahun2
yang sebelumnya..

aku ada buat kad raya
SPECIAL untuk kau orang..
hehehehehe..
tak cantik..
tapi,okey la..
nah...


Selamat Hari Raya Aidilfitri..
yeayyy!!!
sok raya..
take care k..
daaa.. ^_^

Tuesday, September 7, 2010

terasa down...hmm.. :(

aku tak tau kenapa aku rasa down gila..
kalau kau orang la kan..
kita cakap cara yang baik..
bukan niat nak gaduh..
tiba2 je ada orang tu gelarkan diri kau orang
"MINAH BODOH"
ataupun "MAMAT BODOH"
yang tu aku tak kisah sangat kut..
sebab aku rasa biasa je kut..

tapi cuba kalau kau orang kena gelar..
"ANAK HARAM"
melampau tak??
eee...memang orang tu melampau sangat2!!!
tak boleh ke nak kata baik2 sikit??
cuba kalau dia terkena balik??
dia tak fikir ke ape perasaan orang??
hmm..

aku malas nak gaduh ngan orang camtu..
lantak la dia nak kata apa..
tapi yang pasti,
aku memang takkan maafkan dia!!
aku dah block fesbuk dia..
so,dia tak boleh nak cari aku..
dan aku memang taknak tau pun pasal manusia tu..
aku rasa aku takde pun maki2 orang..
manusia jenis ape ntah dia tu..

memang tak boleh blah mamat ni..
disebabkan dia la
aku langsung takde mood nak raya..
baju raya aku pun tak jahit2 lagi..
biskut raya tak buat..
mak dah bising2 dah..
last2 mak yang buat..
baju raya??
aahhhh..
malas la nak jahit..
padahal lagi 2hari nak raya ni..
hmm..
mood spoil!!!!

 tapi sekarang ni dah okey sikit kut..
sikit je la..
ni pun sebab ada penasihat yang nasihatkan aku..
thanks again for him..

adehhh..
aku nak buat keje pun takde mood..
rasa malas gila ni..
bila aku ingat balik pasal orang tu 
aku rasa sakit hati sangat2 yang amat!!
ye la..
dia pegi jaja2 nama aku kat wall orang..
konon2 aku ni jahat gila..
aku rasa mamat tu lagi gila  kot??
psycho nak mampossssssssss!!!
eee!!!geram!!!

nak je aku cakap,
"kau nak cakap aku anak haram ape hak kau??
konon nak nasihatkan aku..
baik kau jaga anak bini kau tu..
aku tak maki kau,yang kau nak maki aku kenapa??"

memang tak sedar diri btul orang tu..
cakap tak serupa bikin!!cett!!

huh!!
malas nak layan orang gila camtu..
takpe rossa..
sabar je ye..
tapi sampai bila perlu sabar?
kenapa orang suka pijak aku??
YA ALLAH..
tabahkan hatiku untuk mengahadapi dugaanmu..
AMIN..

kenapa ada orang macamtu..
kalau nak maki,maki la..
tapi jangan malukan aku..
haihh.. =_="

Wednesday, September 1, 2010

malas..

malas..

ngantuk..

hakikatnye malas nak update blog..

letih la..

bulan puasa ni nak puasa gak la blog aku ni..

bleh kan..

hehehehe..

selamat berpuasa ye..

eh???

dah nak raya..

hmm..

baju raya blom siap jahit..

alaa..kuih raya belum buat..

haaa...

bye..

zasss!!!!!!!!

pe motif ni??entah..hehehehe..layan je..