terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, January 28, 2010

hari yg membosankan..

bOsaN kE???

kenapa aku rase hari ni bosan sgt??

huu...ape nk buat ni...

bosannye...

ade laki pon bukan nk msg...

sibuk sgt ngn keje dier tu...

sedih...xde sape nk layan...

uwaaaaaaaa....


geramnyeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

eeeeeeee...
aku benci betol la kalo org 
xbg signal time nk tukar lorong..
aku da byk kali nk langgar kete org..
bodoh betul la sape yg bawak kete tu..
kete je beso..
tp otak kecik..bongok tol!!!
kang calar kete,nk salahkan org yg bawak moto..padahal mmg salah diri sendiri..
BODOH!!!!
 
lg 1,aku benci betul kalo ade org tbe2 tukar lorong..
yg xbg signal 1 hal,
pastu tbe2 nk tukar lorong..
mcm bangang je..
eee....benci btol ngn manusia yg mcm tu..
aku ni naik moto..
kang jd pape kt aku kang..
nti org salahkan aku bawak moto laju2..
(padahal aku la minah rempit kalo kt jalan raya..)
sori cket..
aku kalo kt lorong xde makne nk bwk laju...
bengong!!

kelmarin ade cite tau..
mase tu kt tol damansara..
aku pelik apehal la tbe2 jalan moto bleh jem lak??
ade org eksiden ke??
lorh...nak tau x ape??
rupenye ade cine ngamuk..
ntah pasal ape aku xtau tp dier jerit2 kt van sebelah..
org yg bawak van tu tgh bayar tol..
hahahahaha...
aku tgk org yg bawak van tu wat bodo je..huu..
aku nk menyelit punyelah susah..
smpai terlanggar ngn side mirror aku ngn apek tu..
seb bek aku xkene kejar ngn apek tu kalo x,
mampos aku..
hahahahahaha...
haiyaaa...
nk marah2 pon kt tmpat lain la...
hadoyaai...
nyusahkan btol...

kepada kawan2ku semua..
tolong la bawak kete or moto tu betol2..
jgn nk nyusahkan org lain..
pe la...
ade lg yg aku bengang...
kalo pagi2 nk g keje..
aku benci betul kalo kete lalu kt tepi2..
semua org nk smpai tmpat keje cepat..
tp kot ye pon jgn la ganggu laluan moto..
bangang tol manusia ni...
kalo boleh aku nk langgar je bontot kete tu..
tp kang calar lak nti kete org..
hahahahahahahahah...
seb bek aku ni baik hati..
kalo x,da lame aku calarkan kete org tu..
hahahhahahaaahhahahahahaha...(ketawa jahat)

hangin tol aku...
semua nk pentingkan diri sendiri..
cbe kalo org yg naik kete tu naik moto,
pastu kete halang jalan..
mesti bengang glerrr...
haaa..cmtu la yg aku rase...huh!!
da la..
kalo aku tulis panjang2 pon bukan ade yg nk peduli..
fuuh..
terluah jugak ape yg terpendam selama ni.. ;p

Thursday, January 21, 2010

kenape mesti camni???

waaaa....
aku da agak da..
mesti ade something nak jadi..
tp bukan kt aku..
td kt setia alam jugak ade eksiden lg..
tp yg ni xteruk kot..xtau la..
sbb org tu boleh bangun..
maybe terlanggar sesama sendiri..
aku ingtkan tayar lori..
rupe2nye org eksiden moto..
jauh jugak la terpelanting..
eeee...seram...
nape????
2 hari,3 eksiden yg aku jumpe..
YA ALLAH...
selamatkan lah aku dr segala malapetaka..
AMIN...



sebelum balik keje ni..
aku nk ckp cket je..
hahaha...
cket ke??poyo je aku nih..
sekarang ni kan,aku asyik nampak org eksiden je..
smlm,yg aku cite tu..
pastu pagi td ade gak eksiden..
3 buah kete kot..
tp aku rase xteruk sgt kot sbb yg eksiden tu kete..
kalo moto maybe teruk..
tp jem jugak la jalannye..
aku ingatkan ade roadblock..
haiyaaa...
nape aku cuak ar tiap kali de jumpe ngan polis??
padahal aku xde wat salah pape pon..
huhu..
wateverlah..
hmmm...
hope aku selamat dalam perjalanan pergi kerja and balik keje..
n kat mane2 je aku berada...
aku risau gak kalo naek moto..
tp kalo dah kt pale otak aku pk da lambat g keje,
mane aku nk pk pasal eksiden..
huhuhu..
yg penting aku smpai tmpat keje..
wateverlahhhh...
hehehehe...
ok lah..
nk balik da jap lg..
hee...jumpe lagi ye..

mmmuaks!!!


Wednesday, January 20, 2010

eksiden

mungkin bende ni da biase aku dgr dr mulut org laen..
or aku tgk sendiri kt dlm paper or berita..
tp..td aku tgk dgn mata kepala aku sendiri..
td mse otw balik..
aku tgh syok2 nyanyi lagu ct-aku cinta padamu..
tah mimpi pe tah tbe2 nk nyanyi lagu tu..huhu..
tgh syok2 bawak moto,tbe2 jalan jem lak kt depan Tesco Setia Alam..
aku ingatkan ade roadblock ke hape..
aku da cuak dah..
sbb aku xske kalo road block ni even aku da ade lesen..
pnyela aku dok nyelit2 kt tgh2..tbe2 moto kene tahan..
perghhh...cuak da ni..
rupe2nye ade org eksiden..
soh lalu tepi2..
aku ingat lagi..
budak tu da nyawa2 ikan da..
maybe budak tu amek lap mse kuar dr kawasan tesco tu..
eksiden ngan kete myvi putih..
aku ingat budak tu cme pengsan ke ape..
aku pon tgk la muka budak tu..
ye la..
aku lalu sebelah dier je..
mestila nampak kan..
ngeri..
muka budak tu da berdarah..
banyak..
aku nk teruskan perjalanan pon da seram dah..
xtenang hati aku..
smpai skrg ni ha..
masih menggigil lg..
asyik teringat je keadaan budak tu..
YA ALLAH...
panjangkanlah umur budak tu..
selamatkanlah perjalananku sepanjang aku berada diluar
dan di atas kenderaan..
jauhkanlah aku dari sebarang malapetaka..
hanya kepada-Mu aku memohon perlindungan..
AMIN..

Sunday, January 17, 2010

ape yg berlaku sepanjang minggu ni??

what happen??not too much..
pagi2 bgn pagi..siap2 g keje..tu mmg da rutin aku..
tp sebenarnye ade dua perkara yg berlaku..
jeng..jeng..jeng..

13 januari - kt tol mane tah..yg kt damansara tu..
mse nk kuar dr laluan moto tu,aku nyaris2 je nk langgar kereta..
actually xtau sape yg salah..
tp kalo bg aku,kereta tu la yg salah..
ske sgt mnyelit kt tepi2..
bengang aku..
aku hampir2 nk jatuh dah..
tp disebabkan keteroran aku menunggang motorsikal,
aku selamat dr eksiden..
fuuuhhh...cuak gak la..
seb bek aku panjang umur..
kalo x,aku da kt spital da skrg neyh..
huhuhuhuhu...


15 januari - aku xtau la ape yg aku nk gtau ni cite tragis ke..
cite lawak ke..
or cite sedih..
tp aku rase cite lawak..
mse tu,aku singgah kt shell jap nk g beli topup..
aku tgk moto aku ok je..kot la..
aku pon xtgk sgt sebenarnye..
hahahahahaha...
pastu,mse otw da smpai highway tu,aku ade dgr gak org hon2 aku..
aku ingat ape aku wat bodo je la..
tgh syok2 aku bawak moto dgn lajunye (kt meter 100km/jam tu pon da slow aku bawak..)huhu..
tbe2 aku terdengar satu bunyik..
ketang ketung ketung ketang..
hah????bunyi apakah itu????
dgn kecuakan yg aku alami,aku ingatkan aku lupe nk betulkan aku pnye tongkat moto..
aku da cuak dah...
ye ar..kat tgh2 highway kan..
nk benti da xbole dah..
kete keliling bawak laju..
sbb aku bwk moto kt tmpat org bawak laju..
kihkihkihkih...
pastu aku rase kt kaki aku,haaaahhhh???
bg aku gelak dulu..
kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah.... 
mane aku pnye gear..????
gear moto aku tercabut..
kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah...
sengal la moto aku ni..(nk salahkan moto lak..)
lawok..lawok..
mase tu jugak aku gelak sorg2 atas moto..
xtau la org sekeliling aku ckp ape..
mesti dorg ckp ganasnye minah ni bawak moto..
kahkahkahkahkahkah..

adehhh...
sakit perut aku gelak..
smpai opis aku terus tepon bapak aku..
seb bek dier sedapkan hati aku..
ye ar..aku cme tau gne moto je..
mane reti pasal moto ni..
huhuhu..

haaa...
seb bek jugak tu mmg moto aku..
pape hal,biar aku je yg tanggung..
kihkihkihkih...
pastu,ble da masuk opis,aku cite la kt dak2 opis..
aku ingatkan dorg nk kesiankan aku ke hape..
rupenye dorg lg pakat gelakkan aku..
ceh!!!!

mmg sah la ni cite lawak..
kahkahkahkahkahkahkahkah...
huuuu...
dah la..aku da saket perut da ni asek gelak je..
hmmm...
pengalaman+kenangan..
gear pon da tukar baru da..
ape2 pon..
yg penting aku selamat g keje n selamat smpai umah..
sekian..terima kasih..;p





Tuesday, January 12, 2010

Sekali Lagi

 
Di sebalik wajah ceria
Tersimpan kisah duka
Berlindung di tabir waktu
Samar di pandangan mata

Kau cuba untuk mencurahkan
Semua kepedihan
Namun tiada siapa rela
Keinginanmu terlara

Luangkan seketika masa bersama
PAsti ada cara untuk mengatasinya
Meskipun ia mungkin akan berbeda
Di hatiku tahu engkau mencuba

Buka fikiran bermula satu cerita
Penuh liku serta rintangannya
Suatu hari akan tiba
Tanamkan kenyakinan
Tempuhi dengan kesabaran

Walaupun ada kesukaran
Melumpuhkan impian
Dugaan itu hanya sementara
Tanganilah dengan tabah

Walau hari silih berganti
Keringat tak memberikan erti
Nescaya ada sinarkan kembali
Sekali Lagi...

Thursday, January 7, 2010



bintang malam nyanyikan lagu
rindu hatiku yang terpendam
bintang malam lukis wajahku
katakan aku pergi..

genggamlah cinta yang ku berikan
simpanlah selalu dalam hati
ku akan selalu dalam mimpimu
menemani tidurmu..

sudahlah sudah
kuharus pergi
jangan kau tangisi aku lagi
biarku bawa seluruh cintamu
ku dakap dalam tidur panjangku..


peluk tubuhku
kucup bibirku
relakan saja aku pergi...



khatimah cinta - 6ixth sense

teringat..

TERINGAT..

aku ingat lg lg kt arwah sepupu aku..
SAHRIN..
mse tu bru nk rapat ngan dier..
mse tu jugak la dier PERGI..
sedih..
sayu..
rindu..
mmg rindu sgt kt dier..
aku cerita ni bukan nk mengaibkan dier..
tp aku cerite ni sbb dier sgt bagus+baik bg aku..
cmne dier bleh meninggal??
sbb eksiden..
langgar ngan lori..
maybe dier xnmpak lori tu sbb keadaan pagi tu yg masih gelap..
dah ajal dier..
meninggal kt situ jugak..
dgn keadaan. wajahnye yg berseri n bersih..
aku xsempat nk tgk dier..
sbb aku sekolah mse tu..
aku blek sekolah bru aku tau..
terkilan la jugak..
abah xnak gtau..
selalu cmtu..
kalo ade sape2 meninggal,mesti ktorg adik beradik tau lambat..
maybe mak ngan abah xnak ktorg susah hati..
smlm kakak pesan kt aku..
jgn bawak moto laju2..
sbb aku pon g keje nek moto..
cewaahh..jd minah rempit jap..
hahahaha...
ye kakak ku..
aku dgr ckp ko..
kdg2,kalo aku bwk slow2 pon,
nti ade org horn2 aku..
cit poooodah..
nk ngorat kt tgh jalan pon jd ke??
aparaaaa...
huhu..
da la..da xtau nk cite ape..
kang aku melalut pnjg2 kang,bosan lak..
huhu..
nti ade cerita lg,aku cerita..
ok??
heee...
daaa...

tensennye!!

tensennye!!!

aku tensen tol la ngan makcik sorg tu..
erk??makcik ke??
kalo dier tau aku panggil dier makcik mampus aku..
hahahaha...
tp,hakikatnye,aku xske org yg paksa2 aku wat tu,wat ni..
kalo nk soh wat tu,agak2 la..
kalo aku mampu,aku buat..
kalo aku xmampu cmne nk buat??
eee...geramnye!!!!!!!
dier xtau lg kalo aku marah cmne..
haaa...
kalo da tahap geram+marah aku cmpak kerusi..
uiks!!
adakah aku begitu ganas??
hehehehe..
tp mmg tu la kenyataannye..
aku ingat lg mse sekolah rendah kwn aku amek buku aku..
aku amek kayu,aku nk pukul dier..
tp disebabkan kesabaran aku melebihi kemarahan,aku cmpak kayu tu ke lantai..
erk..
kwn laki tau..
kalo kwn pompuan da lame aku kene cepuk ngan makbapak dier..
hahahahahhaha..
kelaka la plak ble ingt blek zaman2 sekolah dulu..
kihkihkih...
haisy..
ni da lari tajuk..
tp xpe la..kenangan2 tu da wat aku lupe ngan mende yg wat aku tensen td..
hahahahaha...

Wednesday, January 6, 2010

KATA-KATA HIKMAH



(1) من جد وجد ومن زرع حصد
Sesiapa yg berusaha akan berjaya & sesiapa yg menanam akan menuai hasilnya.


(2) خير الكلام ما قل ودل
Sebaik2 percakapan adlh yg ringkas & tepat.


(3) شفاء العين السؤال
Penawar bagi org yg tak tahu ialah bertanya.


(4) العقل السليم في الجسم السليم
Akal yg cerdas berada pd tubuh yg cergas.


(5) القراءة مفتاح العلم
Membaca adalah kunci ilmu pengetahuan.


(6) رضا الله في رضا الوالدين
Redha ALLAH terletak pd redha ibubapa.


(7) أطلب العلم من المهد الى اللهد
Tuntutlah ilmu dr buaian hingga ke liang lahad.


(8) الاءتحاد أساس النجاح
Perpaduan asas kejayaan.


(9) الوقت كالسيف ان لم تقطعه قطعك
Waktu ibarat pedang, jika kamu tidak memotongnya, ia akan memotong kamu.


(10) اليد العليا خير من اليد السفلى
Tgn yg memberi lebih baik dr tgn yg menerima.


(11) ان لم تستح فا صنع ما شئت
Sekiranya kamu tidak malu, maka buatlah apa yg kamu suka.


(12) الدعاء مخ العبادة
Doa adalah tonggak ibadah.


(13) الوضؤ سلاح المؤمن
Wuduk merupakan senjata org mukmin.


(14) آفة العلم النسيان
Penyakit ilmu adalah lupa.


Friday, January 1, 2010

pLanNinG 2010

amek lesen kete laks..

kalo da de lesen,nk beli kete..hee..

ganti pose cepat2..penting tu.. ;p

berjimat cermat

kumpul wet nk ehem..ehem.. ;p

nk beli enset baru..;p



hepi new year kengkawan..


happy new year..
kejap je dah msuk 2010..
erm..rasenye same je kot ngan tahun2 yg sebelum ni..
org smua ade wat plan mcm2..
nk wat itu..nk wat ini..urm..kawen..hiks!!
ape2 pown hope ape yg di rancang tu menjadi..
INSYAALLAH...
aku??ape plan aku tahu ni??ape erk??hehehe..
nti la aku pk..heee...
jgn gelabah...rileks..
kne wat slow2..dgn ape yg kite mampu...
mane la taw kan xlarat nk wat smua tahun ni..
k lar..ape2 pown,keep in touch..
mmmuaks!!luv u allz.. :)