terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, January 30, 2014

[DEKORASI] tagging²

Assalamualaikum..





hai uols. hari ni bosan sangat sangat sangat sangat sebab tu rasa nak update blog. hari ni close account so kerja dah siap pagi² lagi. pastu petang dah tak tahu nak buat ape dah. esok cutiiiii.. yahuuuuu.. em em emmm nak pergi mana ye? takkan duduk rumah je kan? bosanlah.





entry ni nak story pasal tagging². mengada sangat kan nak buat tagging². kat rumah sendiri je kottt.. hiiii.. sebenarnya masa saya buat tagging² ni untuk buat kat pantry opis saya. saje main print² kat rumah. nampak macam comellah pulak. amek je lah yang saya print tu tagging kat rumah sendiri. hahahaha.. untuk opis print lain. :p




sebelum tagging..









lepas tagging..





kat rumah saya takde milo. tapi saya print untuk milo pulak. hahahaha.. membazir je. takpelah simpan dulu. manelah tau nanti beli milo pulak kan? tinggal tagging je lah nanti. :)





saya tagging ni pun sebab saya risau tertukar amek tepung. almaklumlah ade dua jenis tepung kat dapur saya tu. tepung jagung dengan tepung gandum. sampaikan saya kena sorok tepung jagung tu kat rak lain. bila dah tagging camni takdelah risau lagi. alang² tu saya tagging semua sekali yang ada. :)





uols punye dapur camne pulak? ada buat tagging² macam saya tak?? :)





okey tu je nak cite. tata. selamat bercuti. :)





**UPDATE: disebabkan ramai yang bertanya kat mana saya dapat template tu, korang boleh download kat SINI.. selamat bertagging!! :)

Wednesday, January 29, 2014

diy suis dapur

Assalamualaikum..




hai hai haiiii.. update blog laaagiii. tapi untuk hari ni je lah. ade masa nak update entry yang tergendala semalam. hikhik. kalau ikutkan hati rasa nak keluar je dari opis ni. tapi nanti kena berdiri lama² pulak kat bawah. tu yang malas tu. baik dok opis sorang². hope takde pape lah. cuak jugak ni. hew hew..




okey entry ni nak cite pasal suis kat dapur. sebelum ni nak masak nasik ke, guna microwave ke, masak air ke, guna extension je. sebelum ni okey je pakai extension tu tapi bila saya dah ubah kedudukan almari untuk letak rice cooker n microwave extension jadi tak sampai pulak. terpaksalah pakai extension lain untuk sambungkan extention yang banyak² tu. sebenarnya, bahaya kalau buat camtu sebab elektrik tak kuat. memang betul pun.. baru guna dua kali, pastu bila nak pakai untuk masak air dah tak boleh pakai pulak. cis. bila bukak kepala plug extension tu habis cair casing kepala plug. kalau pakai lagi boleh meletup.




 ** sila abaikan dinding yang tak rata tu. dapur belum siap. erghh.. (--")



esoknye, pergi carik barang untuk pasang suis baru. means, kena tarik wayar dari suis kekal yang lain. tarik dari suis kat ruang tengah sebab situ paling kuat.





mula² pasangkan wayar dulu sekali dengan casing wayar untuk bajet berapa panjang wayar n nak parking suis tu kat mane tu pun korang kena amek tau jugak. sebab takut wayar tak cukup pulak. yelah, kot² korang dah potong dulu wayar tu. bila dah tau berapa panjang wayar nak guna baru potong.. tapi jangan sambung wayar dengan wayar hidup pulak. kang meletup kang rumah korang jangan salahkan saya pulak. :p





pastu sambungkan wayar tadi dengan wayar dari suis. alahhhh.. saya takde gambar cara pasang wayar kat suis tu lah pulak. yang pasti kena sambung wayar yang sama. jangan salah wayar pulak. meletup nanti kang. naya.. naya.. guna wayar sama so susah nak bezakan. korang kena pakai wayar warna lain² baru korang akan cam wayar mane nak sambung dari wayar hidup nanti.




tadaaaaaaaaaaaa.. tetibe dah siap. hahahaha..





ni baru siap pasang suis kat sini. belum sambungkan wayar lagi ni. hihihihi.. sebelum sambungkan wayar dari suis yang korang nak tarik wayar tu, korang kena matikan dulu suis utama untuk suis. rasanye korang faham kot maksud saya. hikhik.. bila dah matikan baru boleh sambung. make sure wayar kena sama dengan wayar yang korang pasang kat suis tadi.





haaa gitulah cara² nak diy pasang suis sendiri. kalau tak berani jangan buat sendiri. baik upah orang yang lebih pakar.  :)




okey nak balik. tata..




notakecik : sorry kalau tak faham. ayat tunggang langgang sebab tak dapat nak concentrate bila dok sorang² kat opis. huwaaaaaaaaa.. T_T


Tuesday, January 28, 2014

hai [korek idong]

Assalamualaikum..





hai uolls. lamenye saya tak update belog. busy.. klise tak alasan ni?? hiks. memang busy lah. kena buat laporan untuk tahun lepas punya. pastu claim dah start masuk. so dah kena start buat bayaran. takde masa nak main ting-ting ke.. batu seremban ke.. carom ke.. korek idong je sempat. hm.





entry ni takde point pape pun. cuma nak bagi blog ni naik kat list blog korang je. hiiiii.. manelah tau ade yang lupa dengan blog ni. kannnnnnnn.. majok 3 saat.






-






-






-






okey dah habis merajok. :p sebenarnya saya mengantuk. tu je point kat sini. sebab saya bangun pukul 2 pagi semata² nak siapkan laporan yang bos mintak semalam. semalam mintak wei. kena bagi dia pagi tadi. umang aihhh.. sanggup sangat kan siapkan report pukul 2-3 pagi. pastu pukul 4 baru dapat tido.




eh. tadi rasa nak update pasal lainlah. tetibe cerita pasal lain. penat je edit gambar. tunggu lain kali lah ye? em. bila pulak lain kali tu kan? ahh sudah. jap g kang tak terupdate langsung pasal tu. tunggu je lah ye. hahahaha.. ape saya merepek ni?? (--")





tata.

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum..



hari ni cuti. yahuuuu.. tapi takde pergi mane² pun. tak taulah petang nanti camne. pagi rehat je kat rumah sambil² kemas rumah. nasib baik terdetik nak kemas dapur tu. ade penunggu rupanya selama ni. patutlah bau lipas. erghhh..





dah lama sangat tak update blog. kalau update pun semua cerita merapu. aritu nak update tapi kena ada gambar. the problem is [amekau omputeh uols] semua gambar tak transfer lagi. ni haa baru nak transfer. tapi, semua gambar tu bukan nak update kat entry ni. semua kat entry lain. boleh? haha.. tunggulah saya rajin update entry lain tu. :p





entry ni cuma nak wish Selamat Menyambut Maulidur Rasul.. jom selawat sama². :)





tata..

Friday, January 3, 2014

penat

Assalamualaikum




maaf. andai entry ni mengguris. cuma nak meluahkan. sebenarnya aku dah penat. kadang² kerja yang dibuat jadi tak ikhlas. bukan taknak buat kerja. semua aku buat. semua aku siapkan. kalau boleh aku nak sempurnakan semua. ya, aku bukan lari. aku sentiasa ada. tapi, bila dalam keadaan tertentu, bila aku takde kat tempat, macam hari nak kiamat.




bila orang lain punya kerja, ade je yang tolong buatkan. kerja aku?? aku jugak yang siapkan. bila aku tak buat, mulalah nak kate belakang. aku tau. even sikit, mesti ade terdetik kat hati kan?? nak kate aku tak buat kerja, katelah. yang selama ni aku buat tu bukan kerja agaknya. kerja orang lain, boleh pulak mintak orang lain buatkan. kerja aku?? kena tunggu aku ada baru aku buat.





bengang.




untuk FELO ni, aku kena join koir. dah lah aku tak join kursus koir. satu hape pun aku tak tau. latihan pun tak dapat nak bagi komitmen. sebab kena buat kerja. okey, aku boleh balik buat kerja even aku tengah practice lagu. takpelah. aku dahulukan kerja. sebab aku datang sini nak kerja. koir cuma aktiviti. bila tak aktif nanti kate aku taknak join aktiviti. bila dah join, pastu event di buat masa AKB. mane tak stress?? yang buat felo ni pun, janganlah buat awal tahun. ergghh..




camne aku nak bahagikan masa?? dua² datang serentak. kalau tak join koir, boleh. tapi, aku tak sampai hati nak biarkan family koir kekurangan orang. dah lah Alto takde orang. tapi kalau boleh aku memang nak join felo ni. sebab boleh masukkan dalam e-latihan. hmm.. tapi kerja camne??




aku harap sangat dapat team mate yang memahami. aku tolong kau, kau tolong aku. kan adil?? please. janganlah mengharap kat aku je. benda senang. tolong menolong amalan mulia. kan??




harap sangat takde benda yang tak diingini jadi. em. aku nak join koir.




tata




---


Thursday, January 2, 2014

tata 2013, hai 2014

Assalamualaikum




hai uols. lame kan saya tak update blog? entry last pun mase last day 2013. tu pun berjaman nak update. busy wei. ni bukan busy main². memang busy betul². balik rumah pun sipi² nak habis maghrib. akhir tahun. biaselah kerja banyak. ni dah awal tahun pun kerja banyak jugak. sebenarnya ni pun masih ada kerja. tapi kalau asyik mengadap kerja je, beku otak ni haaa..




sementara belum balik ni, saya updatelah entry untuk tatapan uols. kihkihkih.. bajet macam ade yang nak baca. gedikkkk. [PANG! lempang diri sendiri] em em em. nak buat pasal ape kat entry ni?? tengok. idea pun takde. takkan nak buat pasal kerja pulak kan. bosan.





nak cerita pasal ape yang dah terlepas pun, orang kate barang yang lepas jangan dikenang. wahhhh gitteww.. ehhhhhhh lupe nak kabo. saya dah dapat adik ipar. tapi adik ipar saya sebaya abang saya. maknanye adik ipar tua la kan?? weeeeetttttttt.. jangan marah ye nani n yim. :p





nape senyum korang same?? :p




tahniah wahai adik. sudah menjadi isteri orang. pasni kalau nak lepak kena tanye suami dululah ek?? suami?? eh eh eh eh eh eh.. kikiki.. :p







Alhamdulillah atas rezeki-Mu Ya Allah.. azam tahun ni nak tukar tempat kerja lagi dekat. InsyaAllah. doakan ye uols. *penatlah kerja jauh² ni. em.




tata.