terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, January 24, 2012

Journey 2 : The Mysterious Island

semalam jalan² kat OU, sebab dah bosan asyik lepak kat Jusco Bukit Tinggi je..kebetulan adik² aku pun cuti,so ajak sekali tengok wayang cerita "Journey 2 : The Mysterious Island"


okey, ktorang cuma mampu beli yang biasa je..nak tengok yang 3D tak mampu..hahahaha..takpelah,same je jalan ceritanye even tengok yang 3D punye lagi syokkk..[orang yang kate, bukan aku yang kate]





"Journey 2 : The Mysterious Island" ni sequel dari filem "Journey to the Center of the Earth"..sape yang pernah tengok "Journey to the Center of the Earth" mesti tau jalan cerita dia, alaa yang dia masuk dalam bumi tu..tapi cite tu hero dia Brendan Fraser..






yang terbaru ni pasal pulau misteri n yang jadi hero, Dwayne "The Rock" Johnson..okey, aku cerita sikit je la ye pasal movie ni sebab aku pun bukan reti sangat nak cerita banyak²..hahahaha..





pengembaraan ni dimulakan bila Young Sean Anderson dapat isyarat kecemasan berkod dari sebuah pulau misteri..Sean memang tak dapat nak faham ape maksud kod yang dia dapat tu n kebetulan ayah tiri dia,Hank (lakonan The Rock) faham maksud kod tu sebab dia pernah jadi tentera so, Hank yang tolong selesaikan maksud kod kecemasan tu..bila dah dapat ape maksud kod tu dorang terus pergi pulau misteri tu..




dorang pergi cari pulau tu bukan naik kapal tapi naik helikopter sewa..tapi, dorang bukan pergi berdua je..pemandu helikopter tu ngan anak perempuan dia pun ikut sekali even bukan secara sukarela..hahaha semua gara² helikopter tu terhempas n then dorang tersadai kat pulau tu..dari situ dorang mulakan pengembaraan..




eh,malaslah aku nak cerita lagi kang aku cerita sampai habis plak..korang pun kompem tak paham ape aku cerita..kihkihkih..better tengok sendiri la cerita tu yeeee..




tapi cerita ni ade jugak adventures dia..kelakar pun ade jugak..hahahahaha..lagi² pemandu kapal terbang tu..The Rock pun ade buat lawak jugak dalam citer ni..hahaha korang tengoklah sendiri ye nanti korang fahamlah camne citenye.. :)




pape pun bagi aku, cerita ni best sebab aku memang suka cerita macam ni..tapi tak tau la korang camne kan??that's why aku suruh korang tengok sendiri n nilai sendiri..pendapat orang kan lain²..heeee..




okey, selamat menonton.. :)




#notakecik : sedap jugak suara The Rock masa dia nyanyi lagu "wonderful world"..tapi yang dah diubah liriknya..kikikiki..

Wednesday, January 18, 2012

mata lebam macam kena tumbuk (--")

ohh ini bukan kes dera atau kes kena belasah k..ini kes tak cukup tidur..alahaaaiii..mengantuk niiiiii..rasanya dah tidur awal dah..tapi kenapa mengantuk lagi??




kejap,selalu aku tidur paling awal pukul 10, paling lewat pukul 1..kecuali kalau cuti baru tidur lambat sikit..pastu bangun pukul 5 pagi..haaa rase dah cukup tidur dah ni tapi nape macam orang tak cukup tidur plak aku rasa sekarang ni??adooiiiii..




ke sebab letih buat kerja??ecewah!!buat kerjalah sangggaattt..hey hey hey..memang aku buat kerja..kalau takde kerja pun aku buat kerja lain jugak..tapi kerja kacau orang..lalalalala..bukan selalu pun aku jadi jahat..heee..












[iklan : apehal si fiza (opismate) ni skodeng² aku taip entry plak..syuhh syuhh..]












bestnye kalau ade orang urut² belakang badan aku..balik nanti nak suruh adik aku tekan² belakang akulah..har har har..jangan mare~





serius aku rasa macam takde mood je nak buat kerja..apesal ntah tetibe je takde mood..haihh..(˛'')




aku nak hilangkan ngantuk jap..kalau asyik duduk je nanti sakit bontot plak kaaannnn..jadi besar pun boleh jugak ni..haa??besar??tidaaaaaaaaaaakkkk!!





okebai!! *terus bangun cepat cepat~




#notakecik : ade aku kisah ke?? (˛'')

Thursday, January 12, 2012

spontaneous

Assalamualaikum n selamat pagi..




kat sini[Meru, Klang] hujan selebat-lebatnya..n aku terjaga..kenapa mesti kena terbangun awaaalllll??pukul 4.30 dah terbangun..uwaaaa...tidur aku tak lena malam ni..asyik terjaga je..(╥﹏╥)



=




=




=




baru lepas iron baju..tiba² rasa mengantuk..tapi aku tak boleh tidooooo..kalau aku tido kang kompom terjaga pukul 1 tengahari..┒(⌣˛⌣'')┎




terpaksa tahan mata.. @_@ 




#notakecik : nak MC arini boleh tak?? (--")

CEMBURU??perlu ke?? ┒(⌣˛⌣'')┎

aku tau, ade dikalangan kita ni yang mudah rasa cemburu/tercabar dengan hak orang lain..contohnya, cemburu dengan kekayaan, kecantikan/kehensemam, or kebahagiaan orang lain..mesti ade kan??eleleleleee taknak mengaku kononnnnn..




kenapa nak rasa cemburu??aku pelik ngan orang yang cemburu² ni..kalau rasa cemburu yang positif takpe..kita boleh anggap tu sebagai cabaran kepada kita untuk jadi lebih bagus dari dia..tapi,kalau yang negatif tu,haaa sampai nak berbomoh² bagai..




pendapat aku, tak perlu nak cemburu dengan hak milik orang lain..WHY??kenapa nak cemburu??kan tu hak orang lain..kalau korang nak jadi macam dia,usahalah lebih sikit..manalah tau rezeki korang tu lebih baik dari orang yang korang cemburu tu..rezeki, bukan kita tahu pun..




[disebabkan aku ni perempuan,so,aku lebih kepada kaum wanita lah ye..sorry guys..heee..]




macam yang korang tahulah kan,perempuan mesti nak kelihatan cantik.betul tak??mane ade perempuan yang taknak cantik??lagi² zaman sekarang..semua nak cantik..dah orang tu memang cantik, yang korang nak jeles tu pe jadahnye cik bedah ooooiiiii..korang tu bukannya tak cantik pun..cantik jugak ape..ade mata, ade hidung, ade mulut, ha cukup semua kan??dah tu??nak jeles kenape??tak reti² lagi nak bersyukur ke?? ┒(⌣˛⌣'')┎




kadang² kalau kat petrol palm, time nak isi minyak pagi², aku selalu nampak perempuan pakai cantik²..heee..suke tengok orang cantik² ni.. :) tapi ada jugak perempuan yang tak suka tengok orang lain lebih cantik dari dia..eehhhhh..ade jugak tau orang camtu..jangan ingat takde..cuma kita je yang tak tahu..entah² orang sebelah korang tu tengah jeles ngan kecantikan korang..ecewah!!




biasenye kalau perempuan camni, kalau boleh, nak dia sorang je yang cantik..aik??orang lain nak melawa sikit pun tak boleh??pulak dahhhh..takkanlah nak pergi tempat kerja pakai kain batik je??pastu pakai kasut getah macam nak masuk kebun??gitu??alahaaiiii..orang tu melawa lebih sikit dari korang je, ha, mulalah rasa tercabar ek??pelik betul ngan perempuan jenis camni..haihhh..




lagi satu, kalau kes yang dulu bercinta bagai nak rak, bila dah putus mulalah nak cemburu ngan kebahagiaan bekas pakwe/makwe..laaaa buat ape nak cemburu..dah dorang memang ada jodoh..doakan je lah dorang bahagia..kalau cemburu sangat, cari pengganti yang boleh bagi kebahagiaan lebih dari bekas pakwe/makwe korang tu..ape ade hal??tak payah nak sibuk² nak rosakkan hubungan orang lain..buat tambah dosa korang jelah!!




haishhh tak payahlah nak cemburu ngan orang lain..tak bawak faedah kat korang pun..baik korang pergi layan kartun Barbie tu ha..mane tau boleh jadi comel macam tu..kihkihkih..




bersyukur jelah dengan kurniaan yang ada ni..jangan merungut dengan apa yang kita tak ada..tolonglah jadi manusia yang bersyukur!!




ingat!!hidup kita ni macam bola..kadang² kat atas, kadang² kat bawah..bila dah ada apa yang orang lain takde,jangan bongkak/sombong pulak k..nanti bila ALLAH tarik balik nikmat tu, baru nak ternganga..papepun, just banyakkan doa n jangan lupa ALLAH.. ^_^



tata..




#notakecik : esok macam malas je nak kerja.. @_@

Wednesday, January 11, 2012

tandas kotor n busuk..eww..eww..

orang kata, kalau nak tau orang tu pembersih ke tak, tengok kat tandas rumah dia, sama ada bersih atau tak..so, better korang check tandas rumah korang tu, bersih ke tak..kikiki..




wey..wey..aku bukan nak cerita pasal tandas rumah..aku nak cerita pasal tandas kat luar tu a.k.a tandas awam..mesti korang pernah pergi tandas awam kan??tak pun tandas kat petrol palm..kalau tak pernah,korang tahan ke nak tunggu sampai rumah??pehhhh kene penyakit jugak kang..




memang bukan semua tandas kat luar tu kotor..ada jugak yang bersih..korang selesa ke kalau tandas tu kotor??eww eww..kalau aku lah kan, kompem aku keluar balik..tapi pernah jugak disebabkan tak dapat nak menahan, aku relakan hati jugak melepas kat toilet tu..




camne aku tak keluar balik??asal masuk je nampak timbul²..eeee..yekksss..tak boleh ke lepas guna tandas ringankan tangan tu tarik flush??ni tak, tinggalkan kotor² pastu menyusahkan orang lain..macam haremmmm..kalau flush tu rosak, tadahlah air kat baldi yang disediakan tu, pastu jirus..ape yang susah sangat??eee pemalas betul!!




erk!!kan dah teremosional.. (--")




dalam banyak² tandas yang kat luar tu kan,aku paling suka pergi tandas kat Petronas..sebab bersih je..pastu selesa..yang lain tu ada jugak yang bersih tapi kebanyakannya tak terjaga..




kalau kat pasaraya plak, aku suka kalau pergi tandas kat JUSCO..weee..wangi jeee..pastu,bersih..pasaraya lain tak terjaga sangat..sebab tu aku suka shopping kat JUSCO..kikikikiki..




pasni, lepas korang membuang, tolong flush ye..tolong sangat²!!kalau korang yang terkena camtu,korang bengang jugak kan??jadi,biasakan diri dari sekarang..kalau bukan sekarang,bila lagi??




"SILA JAGA KEBERSIHAN BERSAMA"




tata..




#notakecik : cuaca mendung~

Sunday, January 8, 2012

tips berjimat cermat untuk student yang duduk jauh dengan parent

kemain panjang pulak aku punye tajuk entry ni..nasib baik muat..perlu ke aku buat tips² ni..menyampah pulak kat diri sendiri sebab tergedik² nak buat tips..pastu untuk student pulak tu kaannn..kalau untuk orang yang nak kawen takpe la jugak.. *gatai




okey,disebabkan aku dulu pernah study jauh²,kene duduk hostel dari form 1 sampai lah masuk UiTM...[why meeee??] so aku bagilah sikit tips untuk berjimat ye..sikit je..tak banyak pun..rajin pulak aku nak bagi banyak²..




1. makan kat dewan makan

-kalau korang ada dapat peruntukan kena makan kat dewan makan,makan je lah ape yang ade kat situ..jangan nak merungut plak ye..watpe nak makan sedap²??nanti makanan tu jadi najisss jugak..lagipun korang tu masih belajar lagi..selalunye makanan kat dewan makan lebih terjamin..kalau tak terjamin kompem dah bertukar vendor..




2. puasa

-yang ni paling aku suka..dulu aku rajin jugak puasa Isnin ngan Khamis..pehh boleh kurus..weyhhh ni bukan setakat puasa perut je..dapat puasa poket jugak..selalu time rehat aku suka beli makanan sebab lapar..selalunya student ni memang cepat sangat lapar sebab penat memerah otak..eh,orang kuat makan pun memang selalu cepat lapar kan??tapi kalau puasa kan dah boleh jimat tu..




3. tak payah balik kampung tiap² minggu

-amboi kemain gedik korang ni nak balik rumah tiap² minggu..kenapa nak balik tiap² minggu??kucing korang pun malas nak tengok muka korang..eh, tapi kalau parent korang suruh balik tu balik je lah..kalau tak balik kang nanti mak korang merajuk pulak..tapi bagi student yang parent dia berpendapatan agak tak mewah, tak payahlah korang balik..membazir duit je..kesian kat parent korang nanti tau..ingat dorang banyak duit ke nak bagi tambang kat korang??




4. tak payah makan mewah²

-wah wah wah..student sekarang ni makan semua nak mewah² ek??KFC lah, McD lah, Kenny Rogers lah, banyaknya duit koranggggg..dulu aku makan megi je..dah tau duit dalam poket ada sikit je,buat ape nak makan mewah²??makan je lah apa yang ade..nak senang, beli biskut ngan roti banyak², kalau lapar, makan ape yang ade tu..kalau makan mewah² kang nanti duit poket makin surut,mulalah mengadu kat parent korang tu.."abah..nak duit,duit dah habis.." padahal baru 3 hari lepas abah korang masukkan duit..




5. jangan kawan ngan orang yang suka makan kat tempat yang mahal² aka restoran fast food, etc
 
-aku tak kata pun korang tak boleh makan kat luar dari hostel korang..tapi beragaklah..kalau kawan korang suka sangat pergi makan kat tempat yang mewah², baik korang surrender je..carilah kawan yang makan kat tempat yang biase² je..kalau tak,nanti korang mesti menyesal weh..har har har..nak berjimat punya pasal,kawan pun kena bertukar.. :p




6. kawan ngan orang yang pemurah aka suka belanja

-yang ni memang nak kena bagi kaki lah kan kalau ade orang yang camni..tapi ada jugak orang yang tak kisah belanje itu ini kat kawan lain..tapi kalau selalu tu memang melampaulah..jangan jadi muka tak tahu malu pulak ye..jangan biasakan diri korang ambil kesempatan atas kebaikan orang lain..takut nanti dia mengata kat belakang pulak..




7. beli keperluan harian sahaja

-ada jugak student ni yang tergedik² nak beli itu ini yang bukan keperluan harian semata² nak menunjuk² kat kawan² lain..yang ni paling aku meluat..hidup takdelah mewah mana,tapi barang semua nak mewah..amboi kemain lagi ye??abah ko cop duit ek??bestnye..dah nama pun student,beli je la sekadar yang mampu je..lainlah kalau korang dah kerja..




penat aku pikir ape lagi tips² nak berjimat ni..dulu aku selalu camtulah..terpaksa korbankan segala keinginan..ecewah!!tapi bila dah kerja,dah ada duit sendiri..amekawwww..semua yang aku nak aku beli..hahahahahahaha..




masa jadi student, study je lah mengadap buku..tak payah nak tunjuk yang korang ada itu ini..lainlah abah korang ade bank sendiri..pehh!!best kot kalau camtu..




papepun,sila berpijak dibumi yang nyata..jangan sampai menyesal dikemudian hari..peace!!




-end-




#notakecik : arini dok rumah je..

Saturday, January 7, 2012

friend request di Facebook..approved??tak??

korang ade Facebook??mesti ade kan??eh,aku pun ade lah..tapi ade jugak yang takde..kan??kan??kan??macam mak ngan abah aku,mane ade facebook..kikikiki..




friend list korang ramai tak??mesti ramai kan??sampai beriban riban eh??orang femesssssss..mestilah ramai..tak macam aku ni ha..tak femes langsung..sebab tu tak ramai..wakakaka.. *PANG 




pernah dapat friend request dari orang yang tak kenal tak??mesti pernah kan??entah sape²lah yang add korang tu..eh,aku pun pernah..tapi aku tak approved..takut orang tu cuma nak jadi stalker je..hehhhh..




pernah dapat PM dari orang pastu orang tu suruh add tak??mesti pernah kan??korang layan tak??yang ni aku pun pernah jugak..terkilan ade,sakit hati pun ade kot??alahaaaiiii..saboooo jelah..




orang tu PM aku suruh add dia sebab dia tak boleh nak add aku..dia kate nak kawan ngan aku lah kononnye..bila aku dah add,and dia dah approved,rupe²nye dia agen DUIT SMS..penuh kat wall dia tu cerita n wall post pasal tu..aduhhh menyesal aku layan..wei,yang aku cite ni perempuan tau!!bukan lelaki..




last² aku removed balik..bhaahahahahaha..jahat tak??aku tak minat nak berkawan ngan orang yang camni..dah paksa aku add,pastu dapat tau,agen itu ini pastu suruh jadi downline la ape la..tu bukan ikhlas nak berkawan..tapi tu nak menggunakan orang lain..puiii!!memang tak layan..




pasni aku dah malaslah nak add orang..biar orang yang add aku..wakakaka..jangan mare..




-end-




#notakecik : baju nikah dah siap..eh??awalnye.. XD