terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Friday, January 16, 2015

BOWLING TOURNAMENT

Assalamualaikum..




hai. okey macam yang saya bagitau kat entry lepas, saya nak story pasal bowling tournament yang kami join tu kat Setia City Mall. game ni anjuran Jabatan. dorang ni memang rajin jugak buat game. ingatkan tak aktif sangat. yelah, sebelum pindah sini ada sorang akak kat tempat kerja lama bagitau kalau duduk kat Jabatan bosan sebab tak aktif sangat. tapi saya masuk sini aktif je dorang ni. daripada saya yang tak pernah join sukan² n benda alah ni, boleh pulak saya join. okey, balik semula cerita pasal bowling, saya group dengan Kak Erin n Abg Hairol. dua orang ni terer betul main. banyak kali strike!! hihihi.. game ni ada 4 kumpulan. Lambogini, Porche, Jaguar, Ferrari. haaaa jangan main² uollsss. nama kereta mahal² uolsss.. kihkih.. saya masuk dalam kumpulan Jaguar.. hidup Jaguar!! ehh tetibe. over nau nau. :p



nak tau tak?? saya tak pernah main bowling. ini fakta. tetibe pulak kan terbukak hati nak join. buang tebiat ke hape. nasib baik dapat tempat ketiga. bolehlaaa.. sekurang²nya ada jugaklah saya menyumbang jatuhan pin even paling sikit. kalau terer sangat mesti dah juara. waahhh verangan uolsss.. nak juara khonnonnnn.. tapi, even saya tak pernah main pun ade jugak strike! heyyy saya tak tipu tau. ini betul². saya dapat strike. saya pun tak percaya dengan kemampuan diri sendiri. tak sangka pulak boleh dapat strike. tapi gambar masa saya strike tu takde lah. kalau saya yang tengah main, sape pulak yang nak amikkan gambar?? kak Erin pun tak sempat nak amekkan gambar. LOL!!





gambar masa main bowling takde, layan gambar sebelum je lah yeee.. tu pun tak banyak.
  
 
sempat lagi tau akak dua orang ni amek gambar dengan Buzen..

hai kami dari Unit Kewangan..


sebenarnya kan, kalau ikutkan hati, saya dah rasa macam nak tarik diri je sebab tengahari masa hari nak game bowling tu, badan saya dah lain macam dah. rasa nak demam je. tekak pun dah perit. tapi saya gagahkan jugak join bowling tu. sebab dah bagi nama kan, dah bayar pulak tu. takkanlah tak pergi. rugi je nanti. masa main pun saya asyik bersin² je. pastu tangan dah sakit² sebab tak pernah main, memanglah sakit. huhu..





lepas habis game terus balik sebab dah tengah malam. mase drive tu memang dah flat gila. kepala ting tong plak tu. nasib baik smpai rumah jugak. sampai rumah lepas mandi solat terus tidur. memang tak larat sangat ooiii.. hew hew.. esoknya cik abang pegang dahi saya dia kata panas. dah lama tak sakit, sekali sakit amekauu tak boleh bangun.. bangun pun untuk solat je pastu tidur balik. pastu cik abang bawak pergi klinik. doktor kate kalau demam tak baik lagi lepas 3 4 hari, kena datang klinik semula untuk check darah. tapi saya tak pergi pun. takut. alhamdulillahlah demam dah baik n takde pape pun jadi. Insyaallah.. terima kasih doktor sebab bagi MC kat saya. kalau tak bagi, saya boikot klinik doktor. :p


okey tu je citenye. tengok, tajuk pasal bowling tapi terselit gambar ubat. pape ntah.





kbai.



[MENTERNAK LEMAK] SAVARO @ SETIA CITY MALL

Assalamualaikum..




hai. salam Jumaat.. kejapnye dah hari Jumaat. eh dan² je kate kejap. kalau hari Isnin, mesti rasa macam lambatttttt je nak sampai hari Jumaat.. :p sorry lah dah lama sangat tak story mory kat blog ni. sebabnya memang malas gila tebabooo nak menaip. kalau mengarut benda bukan² tu rajinlah. kihkih.. okey² meh nak habaq mai cite yang dah basi. ni cite bile ntah dah tak ingat dah. asalkan ada cerita, pon bolehhhhh lah yeee.. LOL!!





Jumaat zaman bile ntah ni, bosan² takde buat pape time rehat, so, kerjanya merayaulah kann.. kebetulan pulak dapat akak opis yang memang kuat berjalan, [oppsss!! hihi.. sorry kak Erin.] saya pun ikut je lah.. saya suka ikut orang je. orang dah ajak, sape yang taknak follow kan?? hihi.. :p kebetulan minggu yang sama ade tournament bowling, so, saje lah nak tunjuk jalan kat tempat bowling tu sebab dorang pun tak tau sangat jalan nak pergi sane. tapi sampai sane takde pergi tempat bowling pun. asalkan tau Setia City Mall (SCM) tu kat mane pun tak pe lah kan, tempat bowling carik sendiri bila dah sampai sane bila tiba harinya. miahahaha.. eh, cerita pasal bowling cerita next entry. ni nak cerita pasal makannnnnnnn!! :p





sampai² je kat SCM tu terus masuk kedai kasut sebab Kak Erin nak beli kasut. eh mestilah beli kasut kat kedai kasut kan?? takkan beli seluar dalam kat kedai kasut. betul tak?? LOL!! pusing pusing pusing carik kasut yang dia berkenan. at last jumpa dalam Parkson jugak. lepas dah cuci mata jenjalan perut pun kruk kruk kruk (lapar). lapar tapi tak tau nak makan ape. pastu Kak Erin suggest makan kat kedai yang warna purple, kedai cantik. hahahahahaha.. kedai ape ntah. lawaklah Kak Erin ni. punyelah carik carik dan carik kedai warna purple n cantik tu, nasib baik jumpa. SAVARO rupanye.. hihi..tapi memang cantik pun dalam kedai tu. rasa macam tempat romentik² gittewww.. saya pun first time makan kat situ. boleh tahan jugaklah.. makanannye banyak gila. padanlah dengan harganye.. tapi kalau nak makan kat situ kena makan time tengah kaya je lah. masalahnye saya tengah tak kaya pun masa tu, duit korek² je. mihmihmih.. :p







mee kari

spageti

rice to wednesday a.k.a nasi kerabu

kenyang gila kot makan kat situ. daripada sekosong kosong perut terus full. pastu mengantuk. makan banyak. patutlah gemok. :p eh, saya ngate diri sendiri tau. bukan orang lain.. :p




kalau uols nak pergi makan, tempat ni kat tingkat bawah sekali dekat dengan pintu masuk. sedaplah jugak makanannye.. tapi lagi sedap kalau masak sendiri. hihi.. okey tu je nak story pasal makan kat sini. malas nak review lebih². kalau nak tau, korang rasa sendirilah. mihmihmih..





tata.