terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, February 21, 2012

cakap tak serupa bikin.. (⌣˛⌣'')

hai u ollsss..jumpe lagi..ramai dah tidur,aku plak tak dapat nak tidur..perut kekenyangan..erkk!!kekenyangannnnn??ceyt!!kantoi baru lepas makan.. (⌣˛⌣'')



entry lepas aku baru je cakap nak kurangkan makan..memangla aku plan camtu..memang nak menjadi dah..sebab,tengahari aku tak makan nasi..just beli buah² ngan kopok.kenyang gak la makan menatang tu je..



tapi,bila nak dekat balik,lapar pulakkkkkk..aiyooo..terus bbm cik abang, "jom temankan pergi makan..lapaaaarrrrrrrrrrrrr.." haish cik abang on je..sebab kebetulan dia memang nak beli barang untuk kerja dia..



lepas beli barang,baru pergi makan mee sizzling kat food court Tesco..nyam nyam nyam..perut tengah lapar..mane ingat pasal diet..makan macam orang kebulur je aku ni..hikhik..



dah kenyang,terus balik rumah..okey,tunggu depan tv sebab nak dekat pukul 9.yahuuu Vanilla Coklat nak start ..tercongoklah aku sorang² depan tv sebab mak,abah n adik aku takde kat rumah..pergi Pasaraya katenye..



tengah syok² tengok Vanila Coklat, dorang pun balik..tiba² abah aku mengeluarkan kata² hikmatnye.."priittt..priittt.." tau dah,kalau dia buat bunyik camtu,mesti ade beli pape lah tu.tapi aku buat do no je..aku teruskan tengok tv..



tiba² mak aku muncul,"ko taknak makan KFC ke??" ya ampuuuuunnnn...kenape mak aku tanye aku soklan camtu..mestilah aku nakkkk..pe lagi,aku terus melantak dua ketul ayam..ceyt!!habis hilang aku punye diet..musnah!!musnah!!



dalam hati memang rasa menyesal tapi,mulut aku terus mengunyah jugak..puiii!!memang cakap tak serupa bikinla aku ni..tak boleh tahan godaan sikit..haihh..



aku rase,aku tak boleh plan nak dietlah..aku kena buat macam biase² je..asal aku cakap nak diet je mesti banyak pulak makanan yang sedap² depan mata..aduuuhhhh..



sekarang,aku rasa menyesal dengan ape yang aku makan tadi..alamak..bertambah²lah lemak aku ni.. T_T



heip!!jangan gelak!!dah,aku nak tidur..tidur dengan rasa menyesal.. T_T



selamat malam..tata~

21022012

lamenye tak update blog..ngaahahahaha..last update,12022012..arini 21022012..ehh??apesal date macam plan je kan??kihkihkih..


actually,aku memang takde mase nak update blog sebab terlampau² busy..aku kena tanggung kerja jiran aku ni kan,so,makin bertambahlah kerja aku ni haaa..


seb bek dah siap..sekarang baru lega..and bolehlah aku update sikit..okeylah kan daripada takde langsung..kuikuikui..bajet retis je aku ni ekk??


banyak sangat nak cerita kat blog ni,tapi aku dah lupe ape yang aku nak cerita..dush!!dush!!pelupa betul aku ni.. (--")


malaslah nak cerita benda dah lepas..nanti kalau ingat baru ceritalah,boleh??kihkihkih..


tetiba rase lapar plak..cepatlah pukul 1..aku nak makannnnnnnnnnn..ish,kate je nak diet tapi makan jugak..hew hew hew..mak dah kabo.."orang nak kawen,makin kurus..ni ko makin gemuk plak.." aiyoooo.. T_T


tapi kalau dah lapar sangat,takkan tak makan plak kan??haihhhh..kang jadi kebulur plak kalau tak makan..camne nak kurus balik ni..uwaaaaaaaaaaaaa.. T_T


takpe²,pasni aku kena kurangkan makan..bukan tak makan langsung..kalau tak makan langsung nanti dapat penyakit plak..laaaaaaaagi susah..kan??kan??kan??


hmm..tengahari nak makan katne ek?? *thinking~


ehh??pesal cite pasal makan plak ni??


(--")


hahaha..



#notakecik : serius lapar sangat!!
 
 

Sunday, February 12, 2012

daftar sebagai pemilih

korang pernah tak, check kat laman web SPR yang korang dah daftar sebagai pemilih ke belum??




sebelum ni aku ade buat semakan kat laman web SPR..ehhh??ehhh??ade plak aku punya status tempat nak mengundi kat mane..padahal,bila mase ntah aku daftar..kuikuikui..




pastu hari Jumaat lepas,opismate aku nak pergi daftar jadi pemilih kat Pejabat Pos so aku pun ikut sekali sebab aku pun nak pergi Pejabat Pos tapi aku bukan nak pergi daftar tu,aku cuma nak beli Setem Hasil je..




entah macamne hati aku terbukak nak pergi tanye kat abang kaunter tu pasal pemilih ni..so,aku nak buat semakan ngan dia..dia cakap,"belum daftar lagi.." hohhh??belum pulokkk??nasib baik aku ikut opismate aku..kalau tak,aku tak tahu.. ;p




dah alang² aku kat situ, aku teruslah daftar jadi pemilih..haaa senang sikit kerja aku nanti tak payah nak ulang alik n tak payah nak risau² lagi dah..hew hew hew..




tapi aku pelik la camne pulak kat status semakan dalam laman web SPR tu boleh appear tempat nak mengundi sedangkan aku memang tak daftar lagi..ke memang dorang just bagitau tempat je??ke sebab lain??haishhh..musykil ni..




malaslah nak pikir bukan²..yang penting aku dah daftar dah..hihihi..okey,pasni aku dah boleh mengundi dah..err..err..boleh dapat cuti tak kalau mengundi ni??




okebai!!



#notakecik : eh,arini member aku tunanggggggg..

Friday, February 3, 2012

"CHRONICLE" yang membosankan..erkk!! (⌣˛⌣'')

actually harini kena kerja..tapi aku amek Emergency Leave..eh,terpaksa okey..TERPAKSA..bukan suka² hati mak tiri laki kucing aku tu nak amek cuti.. (⌣˛⌣'')




aku nak mc tapi aku ni tengah sihat walafiat..takkan lah tibe² aku nak mc plak kan..so,xdelah aku amek mc a.k.a mc beli macam sesetengah orang tu..ehh??ehh??ade orang terase plak.. :p aku tak berani nak beli² mc ni, nanti tak pasal² kena tindakan tatatertib plak..habis buruk rekod aku kangggg..haihh..




arini kene pergi banyak tempat, that's why lah aku kene cuti..kalau takde hal, takkanlah tiba² nak cuti..kan??mula² kene pergi Klang..pastu pergi KL plak..pastu patah balik Klang..naik motor plak tu..adoooiiii..kebas bontot.. (╥﹏╥)




lepas dah settle semua, rehatkan minda dengan tengok wayang kat Jusco Bukit Tinggi [macam takde tempat lain]..ecewah..mindalah sanggggatttt..[tangan didada mata ke atas]




aku ajak cik abang tengok "Sumpahan Kum Kum" tapi dia taknak tengok plak..boleh plak dia tanye aku balik.."berani tengok ke??" amboi kemain lagi dia perli..cehh!! (⌣˛⌣'')




tiba² mata ni terpandang cerita "Chronicle" pastu ajak cik abang tengok..tapi dia nak tengok thriller dulu sebab nak tau sape pelakonnya..pehhh tengok thriller macam best je sebab ade kuasa² luarbiasa..ape lagi, terus cepat² beli tiket..






baru 10minit mula, tibe aku rase..errr.."cerita ape ni??apesal bosan semacam je??" weeeiiii serius aku rasa bosan giler cerita dia..cerita ni pasal kisah hidup orang yang suka rakam ape yang dia buat guna video-cam..pastu rakam ape yang dorang buat dengan kuasa yang dorang ade..sepanjang cerita tu dari mula sampai habis guna video-cam tu..tak ke bosan??





jalan cerita slow, sound effect takde, lagu takde, memang macam tengok kat video-cam orang lain je..cuma bila nak dekat habis baru best tu pun kejap je..haishhh..menyesal tengokkkkk..




totally cerita "Chronicle" membosankan..bagi aku bosan la..tak tau la kalau korang tengok best ceritanya kann..pendapat orang lain²..kalau korang nak tau camne cerita dia, tengok je la..aku tak halang pun..hahahahaha..





pape pun, selamat menonton..hihi.. ;p





#notakecik : letih + mengantuk = nak tidur @_@

Wednesday, February 1, 2012

kursus nyanyi²..lalalalalala~

haaaiiii!!ehem ehem lamenye aku tak update entry..kan??kan??kan??hihihi.. ;p




semua gara² aku kena attend kursus 27-29/1 aritu..err actually bukan kursus ape pun..just "Bengkel Semangat Kerjasama Dalam Kumpulan Melalui Nyanyian Siri 1/2012" ngaaahahahaa..nyanyian??hikhik..aku join koir kat tempat kerja aku laaa..sebab tu kena attend kursus ni.. :D




seronok sangat mase kursus ni..belajar macam² untuk jadi suara macam Siti Nurhaliza..erk!!tak..tak..tak..aku tipu..just belajar lagu je..banyak lagu kena belajar ni..tu pun ade lagi yang tak habis belajar..sebab kursus cuma 3 hari je..takpe² ade masa lagi nak belajar ni..hihihi.. ;p




aku baru tau suara aku ni dalam kategori ALTO..alto ke??kihkihkih..seb bek bukan SUPRANO..sebab aku memang tak boleh buat suara tinggi..kang tak pasal² jadi suara itik plak..hihihi..even susah nak catch up untuk ALTO,tapi bagi aku,ni cabaran buat diri aku sendiri wooo..takpe,aku tak kisah pun..aku memang suka cabaran..heee.. :)




sepanjang kursus tu asyik gelak² je..dorang ni semua kelakar..suka sangat buat lawak..adoiii sakit pipi aku sebab gelak banyak sangat..hahaha..dah nama kursus nyanyian kan,takkan nak moody je..so,masing² ade je bahan nak buat lawak..kadang² mende kecik pun jadi lawak.. :D




waktu petang takde buat pape, tapi dorang ada ajak main galah panjang..seronok tu memanglah seronok tapi lepas tu kaki sakit² sebab kena lari² sikit..hari Isnin masuk keje kaki rasa berat, pehhh..rasa macam dah jadi robot je..sebab kena jalan kaku.. (--")




eh??macam bosan je kan sebab entry ni takde gambar..aku memang tak rajin nak bergambar sekarang ni..sebab malassssssssssss..hihihi..tapi aku cuma ade gambar² syok sendiri jeeee..nak tengok ke??kalau rasa nak muntah lepas tu, jangan nak salahkan aku tau!!sebab aku tak paksa korang tengok pun..ngaahahaha..





















hai,hensem tak saya?? :)



tembamnye pipi akuuuu..okebai!! (╥﹏╥)



#notakecik : Selamat menyambut Hari Wilayah kepada yang meraikannya..