terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Tuesday, January 31, 2017

Mexico man

Assalamualaikum..




hai. takde ape nak bebel pun. saje nak update cerita ntah pape. yelaaahhh.. sebab tengah waktu rehat ni kan, takde keluar pergi mana² pun. so duduk je lah opis diam² dalam kesejukan. sikit lagi nak beku. hew hew.. dan kebetulan boleh pulak bukak blog. jap lagi habis rehat tak boleh bukak lettew.. ke memang nak bagi i update blog?? lol!! :p. nak bukak facebook kat pc ni memang tak dapek lerr.. kalau nak, kena bukak kat enpon. tapi kat opis bahagian lain tu boleh je bukak facebook, youtube, and bla bla bla.. eh eh ehhh. terbagitahu plakssssssssssssssssssssssssssssssssss.. [tutupmulut]




tetibe buat tajuk Mexico man, tapi bebel ntah ape². HAHA!! okey okey okeyyyyy nak cerita la niii.. sebenarnya ade cerita di sebalik nama Mexico man tu ha.. :p gelaran untuk kawan i. sebab aritu dia tunjuk dia punya muscle ada bintik² macam orang kat America Latin tu. dia cakap kat badan dia ada bintik² camtu pastu i tanya dia, pergi berjemur ke ape tu?? pastu dia cakap, taklah. memang orang Mexico so memang dah ada dari kecik. lol!! sabar je lah. nak sangat ke jadi orang Mexico. kecek kelate tapi nak jadi orang Mexico. Mexico sangatttttt.. :p




i layankan je dia cakap. dia nak jadi Mexico ke, Jepun ke, Korea ke, tak kisahlah. asalkan dia sayang i. EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH?? :p [nyorok bawah meja]. tetibe nak saiyang saiyanggg pulak kann..





haa tu lah ceritanya. dah. i tak tahu nak bebel ape lagi ni. dah nak pukul 2. sebelum kena block, better i stop sini. nanti² i sambung bebel lagi. bai.




XOXO ♥

Sunday, January 29, 2017

teruskan

Assalamualaikum.




okey, entry ni kena taip laju laju tahap maksimum sebab kawan i akan datang jemput i untuk ajak dating eh eh ehhh tertaip pulak em takpe abaikan dan apa yang keluar kat kepala otak ni akan terus keluar menjadi tulisan tulisan yang tak semenggah. so kalau rasa entry ni entah ape² sila salahkan kepala otak i. lol!!





actually i nak story sesuatu tapi rasa macam tak sempat nak bebel panjang² ni sebab i belum mandi. ehh, ape kena mengena dengan mandi ni?? terkantoi sudaaa.. takde bau mashemm kan?? :p





mana yang dah tahu apa yang dah jadi dengan hidup i, thank you sebab terus bagi support kat i yang lemah gemalai hatinya. lol!! kalau nak ikutkan cakap orang, hidup sorang² je lah sampai mati. abah pun faham situasi i. and abah cakap, kalau dah tiba masanya, teruskan je. abah pun pernah merasainya cuma ceritanya tak sama. terima kasih abah. sayang abah ketat ketat ketat.. :)





lagipun i masih muda. masih lagi sweet 20 [sangggaatttttt]. so i decide i nak teruskan hidup yang positif. buat apeee nak toleh² belakang lagi. yang nak hidup pun diri i sendiri. bukan orang lain yang tentukan hidup i. kan?? kesimpulannya, abaikan je lah kata² orang. maybe dia jeles tengok i lagi femes dari dia. kah!! takde kene mengena. :p yang suka cakap bukan² pasal i tu, takpe. it's okey. teruskan je cakap. i pun tak kisah. siapa hak i untuk tutup mulut orang. yang penting i takde susahkan sape². even sakit telinga, sakit mata, sakit hati, rasa tu sekejap je. insyaallah. i pun malas nak layan. orang cantik mana boleh marah². HAHA!! :p





so, kalau ada berita baik, i akan bagitau. kalau takde tu maknanye belum lagi la. siapa yang taknak hidup bahagia, kan?? everyone deserve to be happy. takkan nak suruh bersedihhhhh je. banyak lagi benda yang kena buat. just follow the flow. kadang² kalau kita merancang sangat pun belum tentu akan jadi kenyataan. pape pun, yakin saja dengan ALLAH, sebaik baik perancang. mungkin ada sebab hidup i ditakdirkan camni. bukan hidup i je, hidup uolss pun sama. kalau Allah dah kata JADI, MAKA JADILAH.





keep positive. semoga Allah kuatkan hati kita yang sentiasa berbolak balik ni. okey tu je nak story. nanti² i bebel lagi. i nak pergi bersiapppp.. kbai.




XOXO


Thursday, January 26, 2017

[CPUV CAMPAIGNS] Terima Kasih Nuffnang Malaysia

Assalamualaikum..




hai. ketemu lagi. tetibe tak boleh nak tido sebab hidung tengah tersumbat. huwaaaaaaaaa.. tak boleh bernafassssssssssss.. T_T




pastu tadi tergerak hati pulak nak check account Nuffnang. haaaaaaaaaaa.. dapat lagi CPUV dari Nuffnang!! [lompat tinggi tinggi]. terima kasih sebab masih lagi sudi bagi CPUV banyak² kat blog i yang tak berapa nak aktif ni. :p


terima kasih lagi sekali kat Nuffnang Malaysia.. harap nanti dapat lagi banyak banyak banyak CPUV. heheee.. eh, kalau uols nampak iklan Nuffnang kat blog ni, jangan lupa klik tau. takde kena bayar pape pun. just klik klik klik je. tu tanda uols menghargai i yang penat taip panjang² ni semata² nak bagi uols baca even banyak cerita mengarutsss.. kuikuii..





okeylah. tu je. mata dah mengantuk ni haaa.. [dan dan je]. penangan ubat yang baru dibaham tadi. see you!! nanti ada masa i update cite lain ehhh.. kalau ada masa. kalau takde tu maknanye kena tunggu sampai ada lah. kihkih.. takpe, uols boleh baca entry yang lepas² je. HAHA!! kbai.





XOXO



Wednesday, January 25, 2017

[GAMBAR] MALAM MESRA JPJ NEGERI SELANGOR , TEMA ROCKSTAR

Assalamualaikum..





yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. ade orang baca ke tak ni?? hehehh.. ni haa.. nak tepek gambar je sebenarnya nii.. malas nak taip panjang². idea nak buat ayat tu tengah takde. kalau ada pun cerita mengarut je. kihkih..





korang tengok je lah gambar ni ek. sorry lah gambar tak clear sebab amek gambar pakai enpon cap ayam. lupa nak bawak kamera. :p ni pun ada amek gambar pakai kamera orang lain. hew hew..

















tu jeee.. nak tengok gambar lain, sila tengok kat FB JPJ Negeri Selangor. pape pun, kesimpulannya, pertandingan zumba rock, wakil admin menang persembahan terbaik. gittchewwww.. okey. dah. malas nak taip panjang². tengah malas nehhhhhhhhhh.. kbai.





XOXO


Sunday, January 15, 2017

alkisah di kedai dobi

Assalamualaikum..





hai. selamat hari Ahad. hari ni i cuma duduk rumah je. sebab................... emm takde sebab. sebab takde plan nak pergi mana² pun. kuikui.. tapi tu pagi tadi lah. ingat macam nak membuta je kat rumah. tapi tetibe ade orang call ajak keluar. so plan pun bertukar. hihi..





sebenarnya nak cerita pasal kejadian semalam. masa kat kedai dobi. actually semua yang jadi tu pun punca dari i. sebab i memang tak tahu pun baju² yang ada dalam dua² washing machine tu adalah owner yang sama. sebab i nampak bakul di letak disetiap machine tu. so, i pun keluarkan je la baju² dari machine then masukkan dalam bakul yang ada tu. masalahnya, bakul tak muat. i pun tekan² baju tu sampai tak jatuh dari bakul. i dah letak elok² dah.





then turn i pulak masukkan baju² i dalam machine. masa i tengah masukkan baju² i tu, tetibe je owner tu [perempuan] datang sound, "letak elok² tak boleh ke??" dengan nada yang sangat annoying. ergghhh.. rasa macam nak bagi penampar pun ade jugak. untung² ktorang dah tolong keluarkan. sebab masa tu ramai yang nak mendobi. dia plak pergi merayap ntah mana. sampai² terus sergah macam tu. manelahhh kawan i ni tak naik angin?? adab pun takde. cakap elok² tak boleh ke??




suami dia cakap dia letak bakul kat tengah² machine. i nampak dengan mata i sendiri. kawan i pun ada sekali masa tu. mana ada letak tengah². tapi tak tahulah kalau ada yang tolong alihkan, kan?? tapi, perlu ke nak sergah orang sampai camtu?? boleh kan cakap elok².. bukan ktorang letak atas lantai pun.. haihh..





okey, nak dijadikan cerita, berlaku perang mulut dalam kedai dobi tu. fuhh fuhh.. i serammm hokehhhhh.. first time i nampak kawan i naik hantu. [tutup mata] mana tak nya, perempuan tu yang biadab. cakap terima kasih pun takde. sampai i sendiri pun tak tahu nak leraikan camne. dorang laki bini yang bersuara, i cuma terkedu, then kawan i yang protect i. hew hew..





tetibe teringat, masa i tengah busy masukkan baju² dalam machine, i terdengar sikit la dorang bertekak, kawan i tanya kat lelaki tu, "perempuan ni siapa?? isteri ke??" lelaki tu cakap, "a ah, isteri, kalau bukan kenapa?? nak pukul?? nak belasah??" kawan i terus sound, "kalau isteri tolong ajar sikit adab." terdiam terus lelaki tu. kalau i yang kena camtu, memang malu lahhh.. huuu..




yang banyak mulut masa tu pun perempuan tu. memang kurang ajar betul. masa i halang kawan i tu, i ada cakap kat dorang, "dah dahh.. ni bukan salah dia, salah saya, okey?? saya tak tahu dua² tu korang punya sebab bakul betul² depan machine. kalau main masuk je nanti tetibe orang lain punya, dah jadi satu hal lain." then perempuan tu menjawab, "haa, awak la yang kena ajar dia ni." uihhh.. dia cakap depan i, memang rasa nak bagi penampar je. nasib baik saya tahan. kalau tak, mesti dah jadi adegan tarik² rambut.




perempuan tu lagi menjawab menjawab menjawab, kawan i lagi lah tinggikan suara. sampai keluar kata² yang tak sedap didengar kat perempuan tu. terus terdiam perempuan tu. dah malu letteww.. sebab ramai orang. lepas machine dah start tu i ajak kawan i masuk dalam kereta. memang betul² marah. i cuma diam je. taknak simbah minyak. biarkan sampai dia cool down.




memang teruk jugak lah semalam. nasib baik ada orang lain yang tolong leraikan. then ade sorg abang kat kedai dobi tu pun cakap ngan kawan i, "biarkan je lah perempuan tu. orang takde adab memang camtu." tapi cakap slow je lah. memang ramai saksi masa tu. tetibe je dorg datang terjah terus sound² camtu. memang takde adab. 




pastu masa dalam kereta, i bagitau kat kawan i, semua tu salah i sebab i yang tak tahu dua² tu dorang punya. tapi kawan i cakap, tu lain cerita, yang dia jadi marah tu sebab perempuan tu takde adab. mulut kurang ajar. lelaki tu pun diam je. maybe dia pun takut bini. i cuma berhuhuhuhu je lah mendengar bebelan dari dia.




lepas dia dah cool down, dia dah okey dah. masa dah siap basuh baju tu, kawan i masuk sorg² sebab i nak charge fon dalam kereta. and dorang masih ada lagi dalam kedai dobi tu. pastu kawan i buat tak tahu je. sebab dorang pun buat tak tahu jugak. kawan i cakap, kalau dorang pandang masa dia masuk, kompem jadi gaduh balik. hew hew..




tu lah, disebabkan orang takde adab camtu, memang kena ajar sikit lah kan.. kena pulak ngan orang macam kawan i. actually dia bukanlah seorang yang panas baran. cuma dia tak boleh kalau ada orang yang cabar dia. nasib baik tak kena penampar je tu. lain kali cakap tu elok² lah sikit. ni cakap macam cakap ngan adik beradik sendiri. kat rumah tu cakap ngan suami pun camtu jugak ke?? adab pun ntah ke mana. teruknya perangai. dari situ dah nampak dah perangai sendiri. mesti suami dia pun malas nak layan dia. mulut kurang ajar. terima kasih pun takde. kalau tahu kena sound camtu, i tabur je baju² dia kat atas lantai. pffttt!!




okeylah. i nak lipat baju. tak boleh taip panjang². nanti meleret jadi lain pulak. tak tahulah uols faham atau tak jalan cerita ni. kuikui.. just untuk peringatan bersama, JAGALAH ADAB.  jumpa lagi.




XOXO

Monday, January 9, 2017

Thank you Zalora :)

Assalamualaikum..




hai. rindu kat i tak?? uihhh tetibe nak ber i i i i i i i plakkkssss.. sesekali nak tukar gelaran untuk diri sendiri khennnn.. ape salahnye?? ye dok?? actually dah lama nak buat entry ni. tapi asyik malasssssssss je nak menaip. kahkah. macam tak biasa plekkkkk.. sape tak kenal Rosalina?? manusia paling pemalas. LOL!!




haaa ni nak cite.. aritu kan i ada buat review pasal produk Zalora kannn.. alaa.. yang ni haaa.. [SINI] . tu pun sebab dapat email dari pihak Zalora mintak i buat review. Alhamdulillah. first time buat review untuk Zalora even lambat gila i bagi response kat dia orang. almaklumlah. busy. [cliche] nasib baik dia orang still lagi nak terima. kalau tak, terbanglah voucher/coupon free tu. hew hew..





lepas dia orang dah puas hati dengan review yang i buat tu, [banyak kali kena reject. before publish, dia orang akan check dulu] dia orang pun bagi i voucher/coupon, and kena redeem before 31 Disember 2016. biasalah i ni kan?? dah nama pemalas, asyik delay delay delay pastu bila dah dekat due date baru teringat pasal voucher/coupon dari Zalora tu. rugi lah kalau i tak redeem. nanti sia² lah usaha i yang telah memerah segala keringat untuk membuat review berkenaan Zalora ittewww.. puii ayat nak skema. LOL!! so, i pun terus bukak website Zalora laju laju and terus redeem barang yang i nak.




bila i dah pilih barang pastu bila masukkan no voucher/coupon tetibe kena reject pulakkkk.. why why whyyyy??!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. #nangissejutakali . ingatkan dah tak boleh redeem. rupanya bila i baca balik T&C untuk voucher/coupon tu, i tak boleh redeem barang yang memang dah ada discount. hampagass betul. penat i mencarik barang kesukaan i. last² tak dapat nak redeem. haihh.. ehh salah i sendiri kan sebab tak baca T&C dulu kahkah.. kbai. [tutupmukagunabantal] lastly i scroll²la lagi website Zalora tu sampai dah tengah malam nak tido pun mengadap website Zalora. rasa macam nak semua. ehh tamak nauuu kau ni Rosalina oii.




scroll scroll scroll and finally, yeahhh!! mata i terpana melihat sosok tubuh..err.. nope. tak sesuai ayat tu. terpana melihat kekiutan beg tangan itteww.. yes!! tu lah dia. hihi.. akhirnya i dapat redeem jugak dari voucher/coupon tu.





and hasilnya, tadaaaaaaaaa..







bolehlah ekk.. daripada takde. nasib baik sempat redeem. kalau tak, nangis tak berlagulah nanti.. tatap sejuta kali pun belum tentu dapat redeem kalau dah expired. haaa.. gittchewww..




oh, lagi satu. actually, i minat dengan beg lain. disebabkan tak dapat nak redeem beg tu, sebab beg tu memang dah ada discount, so, i balas dendam. lastly i beli sendiri je. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.. nampak macam membazir ekk.. yelah, sampai 2 beg. pastu kena bebel ngan seseorang. kahkah!! tapi sebab dah berkenan sangat sampai nak nangis kalau tak dapat beli, so, dengan kedegilan i ni, i beli jugak. :p




haaaa.. kalau nak tahu, camtulah perangai i. selagi tak dapat, selagi tu i akan usaha jugak sampai dapat. tak kisahlah cepat atau lambat. tapi kalau dah lama sangat, lama² tak pandang pun. lama² dah lupa dah ape yang i nak tu. kuikuii..




begitulah alkisahnya antara i dengan Zalora. maybe lepas ni nak shopping lain pulak kat Zalora kot?? nampak tak kerambangan mata i ni haaa?? kikikiki.. okeylah uols. tu je nak story mory pasal Zalora. kot la kan ade produk lain pulak yang nak mintak i buat review. untung² dapat voucher/coupon free lagi. hehe.. okey, goodnight!!




XOXO



Saturday, January 7, 2017

.

Assalamualaikum.




hai.




takde ape nak cite. saya cuba nak move on. ya. saya tahu saya kuat. doakan saya ya?!




XOXO

 

Wednesday, January 4, 2017

blank

Assalamualaikum..




hai. tetibe macam rajin pulak nak update entry malam ni. tapi kan, tetibe je macam dah tak ingat nak update ape. aritu bukan main banyak laaaa benda yang keluar kat kepala otak ni haaa.. bila dah bukak blog terus blank. ngok ngek tol.





pape pun, i nak wish Happy New Year kat uols yang masih lagi setia nak baca blog sampah ni haa.. kikikiii.. terima kasih tau sebab nak jugak baca blog ni even jarang sangat nak update. ni pun nak taip panjang² dah rasa malas gile. HAHA!





dah lah. nak tido ni. ngantuk. esok lusa lah update entry. LOL!! bai!!




XOXO ♥