terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, August 30, 2012

ada kawan ke, takde kawan ke same je.. ^_^

Assalamualaikum semua kawan² yang telah berkawan dengan saya hikhik..nak bersaya saya kat entry boleh tak??ke rasa geli geleman??pliss jangan geli.. (--")



title entry ni maybe boleh membuatkan korang rase sentap kan??kihkih sorry sayangsss, i'm not mean it..tak tau lah nape nak buat title cenggitu sebab tetibe je jari jemari ni menaip huruf huruf yang membentuk bacaan begitu oh ayat ini sungguh skema.




ekceli bukanlah nak kate saya ni takde kawan..ada ramai je kawan tapi yang betul² kawan tu cuma sorang je kot sebab dia ada masa saya susah dan senang..siapa??eh rahsialah taknak bagitau.anggap je lah yang sorang tu salah sorang dari korang je hikhik..




dari tadika dulu kawan saya asyik bertukar je sampai saya kompius mane satu ntah bespren saya. (--") setiap kali bertukar kelas, kawan pun bertukar sekali so makin lama makin ramailah kawan sampai tak boleh kira dengan jari jemari. 




pernahlah satu hari tu berjalan kat bazar Ramadhan kat area rumah Meru so adalah jumpe kawan kawan mase sekolah rendah...wah wah makin ensem n cantik je orang yang telah dijumpai tu tapi just senyum² je lah. nak ajak borak kang habis riuh bazar Ramadhan tu. >,<




pastu ada terserempak dengan sorang perempuan ni tiba² tutup² muka, dalam hati dah pelik dah apesal dia jalan tutup² muka guna wallet besar dia tu rupanya dia nak menyorok dari saya. ya, dia adalah seorang kenalan masa sekolah rendah..dan dia masih kenal saya sebab dia ada add saya kat FB. tapi apakah motif dia berkelakuan sebegitu??nape nak nyorok² pulak..haihhh..pelik!!saya bukan makan orang!!saya makan murtabak je!! (--")





heyyy korang jangan jadi camtu tauuu.. tak baik tak baik.. bikin malu diri sendiri je.. buat selamba je sudahlah. kalau kenal, senyum..kalau tak kenal, senyumlah jugak.. 




saya kawan je dengan semua orang..tak payah cemburu dengan saya kalau saya rapat dengan sape sape yang rapat dengan awak tau..jangan tuduh saya rampas kawan awak or jangan tuduh saya cemburu awak rampas kawan saya. eh eh macam kenal ayat ni. hikhik.. paham ke maksud ayat ayat tadi??tak paham sudahlah kbai!! *majok




ada orang tuduh saya cemburu sebab orang rampas kawan saya tapi hakikatnya saya takde rapat sangat dengan "kawan" tu just kawan gitu gitu je dan bila masa pulaklah saya jadi BFF dia??kuikuikui..awak nak amek dia masuk dalam poket awak pun saya tak kisah.




lagi satu, kenapa awak takut saya rampas kawan awak??saya tak sukalah main rampas² ni..saya suka mereka datang sendiri kat saya je..haiyoooo..awak kan dah dewasa, cubalah jadi dewasa..please!! saya tau awak rasa hati awak tak tenang sebab awak pernah mengaku.. XD




eh eh nape entry ni panjang sangat??takpe takpe entry panjang membuatkan korang malas nak baca pastu cepat² keluar pastu korang tak tau cerita ni pastu takdelah yang kecik ati nanti..hikhik..




dah habis.

.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.



bestnye baring..

okey tata~

Monday, August 27, 2012

tak sukalah dengan dia tu, MACAM berlagak je..

kenapa kita mudah sangat cakap tak suka dengan seseorang sebelum kita kenal dengan orang tu??hmmmmm..



aku ada kenal sorang girl ni, dia suka sangat cakap "tak suka" kat orang yang dia rasa tak suka..kalau boleh semualah dia tak suka..padahal dia tak kenal pun orang tu camne.. (--")



contohnya macam.............ada sorang lelaki ni, girl ni memang tak kenal langsung dengan lelaki ni..then, boleh pulak dia cakap "eee tak suka betul dengan ****** tu, bajet macam bagus je.." ape masalah ngan girl ni ntah..padahal dia tak pernah cakap dalam telefon or cakap depan² dengan lelaki tu pun..cuma terserempak gitu² je..pelik.




setelah bertahun tahun, dia cakap "eee aku suka betul dengan ****** tu..suka cakap ngan dia..dia kelakarlah.." aku rasa macam nak pijak² je mulut dia tu..dulu punyalah kutuk² lelaki tu sekarang kata suka pulak..girl ni memang peliklah..sakit mental ke ape dia ni?? (--")



sebab tu lah kalau kita tak suka ngan orang, tak payahlah nak heboh² kata tak suka..means, janganlah sampai nak kutuk beriye lainlah kalau memang dah kenal ngan orang tu, dah tau perangai orang tu camne..ni tak kenal tak jumpe tak ape boleh pulak kate tak suka..sekarang jilat balik ludah tu yeee..



pengajaran : jangan terlalu berfikiran negatif kat orang yang kita tak kenal :)



#notakecik : yeayyy dah nak balikkkkkkkkkk ^_^

selamat kembali bertugas :)

Assalamualaikum dan selamat hari ISNIN!!



ada yang tak suka dengan Isnin..kesian Isnin kan??hikhik. aku tak suka kalau keje melambak bila masuk hari Isnin tapi aku suka kalau keje takde bila hari Isnin..sebab tak payah serabut kepala. :p



hari ni memang takde kerja sangat..nak proceed pun kena tunggu akak opis balik opis dulu baru boleh buat..kalau tak, acane nak buat kerja..?? :p



nasib baik pagi tadi keluar rumah awal kalau tak, maybe sekarang ni aku masih kat tengah² kesesakan lalulintas kot??almaklumlah hujan di pagi hari..patutlah malam tadi rasa panas a.k.a bahang je rupanya nak hujan pagi² ni.. :)




nak bagitau ni, ada orang tak boleh terima dengan apa yang aku dah buat kat dia, TAPI, dia tak pernah terpikir ke??ape yang dia buat kat aku tu LAGIlah aku tak boleh terima. nanti²lah aku story. sekarang tengah malas. hmm.




eh tetibe aku rasa ayat aku kat entry ni ntah pape..macam pelik² je. macam skema pun ada. yekk..geli pulak dengan ayat sendiri..bhaaahahaha..dah dah!!nak buat kerja jap..papai~




#notakecik : ada mata memerhati.. XD

Friday, August 10, 2012

sedih sampai nak nangis

dah tengok video ni??sedihnye wei..nak nangissss..




kbai *lap airmata

kereta sakit kena bawak pergi klinik T_T

Assalamualaikum.


ye,lamenye aku menyepi..empat hari pun dikira lame ke?? (--") bolehlah..eh,penjawat awam dapat bonus ek semalam?? *buat² lupa


aku dapat bonus pun bukan dapat merasa bonus tu sebab kena simpan untuk bayar "ubat²" untuk kereta aku tu haaaaaaaaaa..haddooyyyyy~takpelah.dugaan nak raya kot..ke ada yang kate ni dugaan sebab aku banyak buat dosa??eh,terase ke??hakhak. *kelip² mata



biaselah kan kereta second memang camtu..suami pulak nak pergi marah orang yang jual tu. tapi, orang tu tak patut kena marah sebab aku yang pilih kereta tu. hikhik. cuma tu lah..kereta tu meragam pulak..asap putih berkepul² keluar dari bontot dia. banyak pulak tu.



aritu dah hantar repair orang kedai cakap problem kat........................ntah.aku lupe ape name menatang tu. oil valve??pe jadah ntah. dia cakap kalau jadi lagi mintak hantar kedai balik sebab takut ade problem lain..hmm memang puunnnnnnnnnnnnn..



tak tau lah kali ni problem ape pulak. semalam baru hantar kat kedai tu. so tak taulah dorang nak godek² ape pulak kali ni. mintak² duit tak banyak keluar kali ni. *pening



tak kisahlah dorang nak buat ape kat kereta tu yang penting, kena siap sebelum raya. camne nak merayap kalau takde kereta??takkan nak naik moto??iskk T_T



harap² pasni dah takde problem lah kat kereta tu. mane nak cekau duit lagi ni??orang yang pinjam duit aku pun tak pulang²kan lagi..banyak betul alasan bila mintak duit *emosional



ape aku merapu ni??tetibe pasal hutang pulak..ntah papelah aku ni. okeylah. selamat menjalani ibadah puasa ye.



tata~



#notakecik : tak sabar!!hihihihihihi~