terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, August 25, 2010

ape ni...

seriously..

aku 

takde 

mood..

tak 

tahu 

kenapa..

haaihh..

okey..

bye..

MySpace

Monday, August 23, 2010

jom kibar bendera.... ^_^

entry yang ni aku nak patriotik..
hehehehe..
tak de mende sangat pun nak update..
sementara tengah free ni..
aku curik masa update blog jap..
muehehehe..

aritu aku kene sound ngan si farid yang konon kacak tu..
cettt!!!
yela2..
aku letak bendera kat blog aku nih..
tapi yang pasti bendera aku lagi kacak dari kau..
hahahaha..

tetibe rasa nak nyanyi plak..
jom nyanyi..

Hormatilah bendera kita
Ia lambang negara
Bersatu padu kita dibawahnya
Hidup berkeluarga

Putih merah biru kuning
Warna bendera kita
Berkibar-kibar megah
Di angkasa
Kemegahan semua

Tegakkan bendera kita

jom..jom..
kibar bendera..
aku ada bendera..
kau orang ada bendera tak??
ni la bendera aku..
kacak kan??  MySpace


muehehehe..
tak sedar diri btol..
padahal culik bendera Abang Ben Ashaari..
hahahaha..
tapi da mintak permission oke..
aku ni penculik yang baik hati..
heee..

pape pun..
dah nak dekat dah tarikh 31 Ogos tu..
jom la kibar ramai2..
aku tengok macam tak meriah je sekarang..
maybe terlalu banyak isu dan kes kat Malaysia ni kot.. 
tu yang macam takde semangat je nak sambut merdeka..
haaihhh...
pe ni..mane semangat kau orang pergi???

aku ingat dulu2 masa kat sekolah..
ni cite kat sekolah rendah..
rajin betul buat competition..
semangat kemerdekaan tu 
dah diserap masa kat sekolah lagi..
aku ni suka menyanyi..
ape lagi..
aku join la pertandingan nyanyi lagu2 kemerdekaan..
tapi dalam group la..
kalau aku nyanyi sorang2
kompem aku pengsan dulu 
sebelum keluarkan perkataan yang pertama..
dulu kan aku pemalu orangnya..
hahahahaha..
MySpace



memang mase tu semangat giler..
even tak menang,
sekurang2nye aku ada jugak join kan..
hehehe..
saje wat kalah tu..
sebab kelas aku join last minit..
hakhak..
(alasan boleh terima pakai tak??)

aku tak tahu la sekarang ni camne kan..
ada lagi ke buat competition camtu??
dah lama tinggalkan sekolah..
so aku tak tau la..
hehehe..

pape je la..
yang penting..
aku nak seru semua kawan2 ku yang comel2..
yang ensem2..
yang cantik2..
yang kiut miut..
yang macho2..
yang..yang..errr...pape jela..
jom la kita kibarkan Jalur Gemilang yeeee..
heee...

jom..jom..
kibar ramai2..
dalam blog pun boleh jugak pe..
kalau join contest banyak2 boleh..
takkan nak kibar Jalur Gemilang pun tak boleh kan..
hehehe..
aku dah letak..
kau orang bile nak letak??

notakecik : dari dulu lagi nak join kontinjen 
untuk Kemerdekaan tapi tak pernah dapat..hmmm...

Saturday, August 21, 2010

wow!!award!!thanks encik big yang ensem.. :)

hahahaha..
tak sangka pulak aku boleh dapat award ni..


muehehehe..
bangga kejap..
thanks encik BIG ensem..
wat susah2 je..

ooo...
ni la award yang gtau aritu ea..
kikiki...
ingatkan main2 je..
btw,THANKS again..
weee..

notakecik : hope encikBIG pun terus dengan dunia blogging ea.. ^_^

Friday, August 20, 2010

ohh abah!!huhuhu..

kelmarin..
masa family aku tengah sibuk berbuka..
aku plak sibuk memandikan diri..
heee..
biase la..
orang yang cuti-cuti Malaysia ni
kene makan lewat sikit dari orang yang berpuasa..
muehehehe..  MySpace

yup!!!
kami masih mengamalkan tradisi itu..
huhuhu..
kalau tak puase,
tak boleh masuk geng kat meja makan..
tapi kadang2 kalau aku dah kebulur sangat
aku buat muka tak malu je..
hahahahaha..

yang aku nak story kat sini,
mase lepas mandi tu aku tanye kat adik aku..

"weh,kau ade p** yang nipis x??"

aku cakap camtu kat adik aku miming mulut je..
tapi dia tak paham la pulak..
pastu aku cakap la kuat sikit..
tapi bab p** tu aku cakap slow je la..
lagipun aku cakap membelakangi abah aku..
so..dia tak perasan kut..
kang abah aku dengar..
macam malu la plak..
hehehehe..

tapi sangkaan aku meleset..
ingatkan abah aku tak tau mende tu..
kau orang nak tau abah aku cakap ape??

"nak ape??p**??"

huh!!!tersentak aku di situ..
boleh pulak abah aku ni faham 
ape yang aku cakap ngan adik aku..
hahahahaha..
pastu abah aku cakap..

"buat ape nak malu??anak abah.."

hahaha..
aku pulak yang malu.. MySpace
maybe dia tak kisah kut..
sebab yang tinggal kat umah pun
perempuan je..
abah sorang je lelaki..
so,no wonder la abah aku faham..
hehehehe..

untungnye aku dapat abah 
yang begitu memahami anak2 perempuannya..
hehehe..
baru aku teringat,
dulu masa kat sekolah,
aku duduk hostel..
aku mintak mak aku belikan "mende" tu 
kalau nak datang melawat..
tapi masa datang tu,
abah aku datang sorang2..
nak bagi duit belanje je kan,
watpe ajak 1 family..
huhuhu..

nak tau tak??
aku ingatkan mak aku atau adik aku yang belikan
"mende" tu..
tapi.....
sangkaan aku salah..
abah aku yang belikan aku "mende" tu weh..
heee...
aku malu giler mase tu..
seb bek sekolah perempuan..
kaber2 sudah..
hahahaha..

rasa seronok ada abah yang begitu memahami..
seronok sangat2..
tapi kalau dia menyinga..
aku seram jugak..
huuu..
sape yang berani lawan..
tak berani aku..

ape2 pun..
abah memang abah yang terbaik dalam dunia!!
hehehe..
errr...
sepatutnye aku buat entry ni mase Hari Bapa aritu kan??
tapi ni bukan hari bapa..
takpe..
bagi aku..
hari2 adalah hari bapa..
huhu..
luv u la ABAH!!   MySpace

notakecik : emm..teringin plak nak main mercun..huhuhu..
MySpace

alahaai...video..video..video..

malas nak taip banyak2..
cuma nak cakap..
pasal video budak sekolah tu..
tak payah la nak hebah2..
aku tengok kat fesbuk tu
ramai je yang nak share2..
hissyhhh..
tak payahlah yeee...
baik buat mende yang senonoh sikit
di bulan yang penuh barakah ini..
ecececece..

kepada sesiapa yang sudah TERtengok tu..
banyak2 la bertaubat yeeee...
hehehehe..
laghah la...
memang kita marah dengan budak sekolah tu..
sape suruh B*****G sangat buat mende2 tak senonoh tu..
pastu biar je kawan dia record..
haaihhh...
ape nak jadi..
*emosional kejap..

aku ade gak share video tu kat fesbuk..
muehehehe..
tapi aku dah buang dah..
sebab mencemarkan aku punye fesbuk je..
hahahaha..
bek aku letak game yang aku main je kat situ..
lagi best..

aku rasa banyak lagi kut video2 yang lagi teruk..
dan mungkin belum tersebar..
ni baru sikit..
entah2 banyak lagi kut koleksi orang2 di luar sinun....
tapi yang aku hairan..
budak sekolah tuuuuu...
waahhh!!!
budak sekolah lagi advance dari orang dewasa macam aku???
eyhh??dewasa ke??
muahahahaha..

aku tengok pun geli je..
kalau dah tak tahan sangat,
bek mintak parent kau kawinkan je kau tu..
aku yang dah keje pun tak kawin2 lagi..
huhuhu...
sob..sob.. T_T

kepada adik2 ku sekalian yang masih belajar tu..
habiskan lah sekolah tu dulu..
nanti bila umur kamu dah macam aku ni..
baru kau orang akan terfikir..
dan mungkin akan menyesal sebab tak belajar betul2..
SERIUS!!
aku tak tipu..
tapi aku tak menyesal dengan pilihan hidup aku..
sebab memang ni yang aku pilih..
keje pun dah tetap..
harta pun ada sikit..
ade la tenggiling sebijik..
daripada takde kan..
hahaha..
cuma sedang memperbaiki diri untuk jadi yang lebih baik je..
almaklumlah..
tak lama lagi turn aku pulak..
eyh??turn ape ye??
hahahaha..
ssyyhhhh...
diam2 sudah..

jap..jap..
tadi aku rasa macam taknak taip banyak2..
tiba2 je jadi banyak plak..
hahahaha..
mengong sekejap..
dah la..
aku dah ngantuk..
mahu ketiduran dulu..
huaaargghhh...
ngantuk..
nite all..
Assalamualaikum..

Thursday, August 19, 2010

adeehhh...

sorry..
ai busy la yang..
tak de mase nak  hapdet belog..
and
tak de mase nak create story mory..
nanti dah tak busy ai hapdet ea..
luv u all..
huhuhu..
mmmuuaaahhhhh!!!!

MySpace

Monday, August 16, 2010

hmm....

nape ye??
asyik nak marah2 orang je..
bulan2 puasa ni..
patutnye kena la sabar kan..
dugaan orang kata..
tapi aku tak boleh..
sebab...
sebab...
errr....
eemmmm..
biasalah kan orang perempuan..
tiap2 bulan ni ade penyakitnyeeee...
eleh..
buat2 tak paham plak..
lempang kang..
hohoho...

tu baru satu hal..
pastu aku jadi kuat tido..
asyik membuta je keje aku ni..
memang antu tido btol la aku ni..
sampai orang yang puasa nak buka puasa..
aku baru bangun tido..
hahahaha..
ganas tak??

bangun tido terus mandi..
pastu terus makan..
lagi best..
kan??
hahaha..
memang syok giler la..
dapat makan sedap2 plak tuuu...

cuba bayangkan..
kat meja korang ada banyak makanan..
ada nasi putih,ayam goreng,ayam masak merah,
tomyam,ayam golek,
murtabak,tapai,pecal,laksan,kurma..
air pun banyak gak..
ade air tembikai susu,air kelapa,air mangga,
air kopi,air soya,cendol,ngan air kosong..
pastu ade buah2 plak..
buah manggis,buah dokong,buah rambutan..
korang dapat bayangkan tak..
cepat bayangkan..
hahahahaha..
memang penuh satu meja weh..

tapi tak payah la nak heran sangat..
sebab family aku memang family besar..
memang la banyak giler makanan kat meja..
tapi setiap satu tu kuantiti tak banyak..
muehehe..
jangan ingat family aku ni kuat lantak plak..
hahaha..

family besar,perut pun besar..
hahahaha..
mandai2 je kan..
entah nape arini banyak giler makanan..
ni semua abang ipar aku punya pasal la kut..
dier yang beli macam2..
mak cakap dier yang beli..
pergghh..
ingat boleh habis ke beli banyak2..
ni pun ade lagi..
sape nak habiskan tu??
hmm..
terpaksa simpan untuk sahur..
kalau tak habis gak,
bagi kat meowww je la..
best la meowww aku tu hari2 dapat makan sedap2..
hahahaha..

dah2..
aku dah ngantuk nih..
nak sambung tido plak..
hehehe..
sok keje la..
kene tido awal..
bye!

Sunday, August 15, 2010

nape tiba2 wat hal plak..adeehhhh.. =_=""

aku tak tau nape tiba2 modem streamyx aku wat hal..
hari jumaat aritu aku off..
saje je nak off
sebab da lame terbukak je..
nak bagi sejuk sikit..
kang tak pasal2 meletup plak..

pastu adik aku on balik sebab dier nak online..
aku tak kisah pun pasal tu..
sebab memang dier selalu online je..
maybe da sejuk sikit kut time tu...
dier pun tau kalau aku off,nak bagi sejuk je..
arrhh..tu bukan masalahnye..

aku pelik..
balik keje ari jumaat tu
aku tak boleh nak online..
agak bengang gak la..
ye la..
online ni memang dah jadi keje kedua aku kan..
memang da takde mende lain nak buat..
ni je la keje aku..
hahahaha..
problem,asal aku nak connect internet,
kuar menatang ni..
"SERVER NOT FOUND"
peerghh..bengkekkk je hati aku ni..

so,semalam aku call TM..
agak penat  jugak la menuggu sebab orang tu pass orang ni..
orang ni plak pass kat orang lain..
hmm..
tak kisah la..
aku malas nak amik pusing..
biasa la tu kan kalau bahagian teknikal..
takpe..takpe..
aku paham..
ececece..paham ke?? 
padahal dalam hati panas je..
haha..
serius aku terlelap kejap mase orang tu 
tengah check2 ape yang problem..
tapi takde problem pun..
okey je orang tu cakap..
hurmm..

then orang tu try nak sambungkan aku kat orang lain,
bahagian teknikal gak..
tapi line busy plak..
so dier cakap dier anta manually kat orang tu..
entah,aku bukan paham pun pe orang tu maksudkan..
hahahaha..
takpe..
yang penting aku dapat online balik..
daripada sampai buka puasa,sampai aku nak tido
still lagi tak boleh nak online..
memang bengang giler..
last2 aku main game ni je


aku ske klik2 banyak kali kat mata dier nanti dier bersin,habis bulu tercabut..hehe..

sambil main game,aku dengar lagu..
sampai la aku rasa ngantuk..
geram sangat sebab tak boleh nak online,
tido je la jawabnye...
pukul 2 pagi aku terjaga,aku try on pc,
haaaa...
baru boleh online..
nasib baik..
ingatkan ade pape yang rosak..
mane la tau ade orang curi kabel ke kan..
huhuhu...
hilang la keboringan aku pasni..
weee...
dah2..
aku nak sambung main game tu..
rasa gian plak..
bye!


Friday, August 13, 2010

ingatkan kopi..tapi..............errrr....

semalam..
adik aku si nani tu post something kat wall fesbuk aku..

MySpace


 aku budget takde yang tau..
rupe2nye adik aku tu tau pasal tu..
siot je..
tapi mende tu berlaku mase aku kecik2..
umur berape ntah..
so,tak malu sangat kot..
tapi mende ni telah membuatkan aku
jadi bahan gelak family aku..
terutamanya adik aku tu la..

kan kat entry yang INI aku ada citer..
aku suke sangat minum air sedap2 kat dalam peti sejuk..
tak kisah la air ape..
aku sumbat je..

kebetulan mase tu malam..
aku haus giler..
mak aku plak off lampu dapur..
kalau nak bukak suis kene naik kerusi..
aku masih rendah mase tu..
paham2 je la..
macam kau orang tak pernah rendah..
errmmm...
tapi aku malas..
aku bukak je peti tu..
lagipun,
kan kat peti sejuk tu dah ade lampu..
guna je la lampu tu..

tengah haus2 tu..
aku teringin nak minum air yang sedap2..
mane tau bapak aku ade buat air sedap2 kan..
sirap ke..teh ke..kopi ke..
haaa...kopi..
aku nampak dalam cawan kaler biru..
ade air kopi..
nampak sangat sedap je..
tapi....
ermmm..
apesal pekat semacam je??
lantak la..
aku minum je..
asalkan hilang rase haus..

sedap je aku muncungkan mulut,
hirup air kopi tu..
ehhh???
apesal kopi ni manis sangat??
kenape bukan rase kopi??
kenapa rasa dier macam..................
KICAP!!!!!!!!!!!!!!!!
ya ALLAH..aku minum air kicap..
yaarkkhhh!!
manis sangat!!

seb bek aku minum sikit je..
kalo aku minum banyak
kompom aku kene kencing manis..

aku tak ingat adik aku ade ke tak mase tu..
sebab semalam dier cakap dier ada sekali..
entah..
part yang tu aku tak ingat..
maybe sebab tu dier tau kut..
apesal la aku yang minum air tu??
haaihhh... =_=""

lepas dari peristiwa tu
kalau aku haus,better aku pegi buat air sendiri..
tak pun minum air kosong je..
eeee...
tak pasal2 minum kicap lagi...
memang tak pernah lupa la yang ni..
kusangkakan kopi..
rupa2nya kicap..
hahaha.. 

 
p/s : memang sedap kalau makan nasi dengan kicap + ikan goreng.. MySpace





Thursday, August 12, 2010

award dari adik cayang ku yang comel..hehehe..

thanks for this award..


baik hati ye bagi award..
hehehehe..

sori la dik..
akak baru je amek award tu..
busy sangat sampai takde masa..
ni pun seb bek bos tengah takde..
boleh la akak amek award tu..
hehehehe..

alahai..
sedapnye strawberry..
kalo cecah coklat sedap kan??
ssssyyyylrrrpppppppppppp...
terliuq dah ney...
hahahahahaha..

baideway..
selamat berpuasa ye..
jangan buat2 sakit perut plak..
hekhek..

kenangan dolu2..

the story is begin.......

dulu mase sekolah rendah
aku pegi sekolah naik basikal..
biasa la..
budak kampung kan..
naik basikal ramai2..
seronok mase tu..
sampai itam muka aku ni..
bapak aku cakap muka aku macam beruang
sebab muka belang kene panas..
ye la..
pakai tudung pastu kene panas..
kompem la jadi belang..
kecik2 dulu mane amek kesah sangat pasal muka nih..
lantak la..
yang aku tau nak belajar je..
huhu..

mase tu tiba sudah bulan Ramadhan..
memang bagi macam2 alasan baeeeekkk punyo kat mak
semata2 taknak pegi sekolah..
hahahaha..
tapi aku ni bukan suka ponteng pun..
cakap je taknak pegi sekolah..
tapi pegi jugak..
tapi aku bukan nak cerita pasal ponteng2 ke ape..
aku nak cite mende lain..

mase tu aku baru balik dari sekolah..
sudah menjadi kebiasaan aku,
asal balik sekolah je 
mesti aku bukak peti sejuk..
memang tak pernah lupa..
asal balik je bukak peti..
balik je,bukak peti..
sampai peti tu pun naik rosak dah 
kene bukak dengan aku je..

pernah sekali tu aku balik sekolah..
terus la ke dapur nak minum sebab haus giler 
ye la..naik basikal kan..
aku ni plak pantang giler nampak air yang sedap2 kat umah tu..
bapak aku tu suke sangat buat air sirap 
pastu simpan dalam peti sejuk..
perrggghhh..
lagi la menguji keimanan aku mase tu..

aku baru bukak peti..
tiba2 mak aku jerit dari belakang..

mak : "eh,alin,ko tak puasa ke??"

aku : "eh,puasa la mak..sape cakap tak puasa??" 

mak : "tu kenapa bukak peti sejuk??"

aku : "saje..nak tengok buka ape nanti.." 

dengan muka selambe aku mengkaber line..

camne la aku boleh lupa mase tu..
puasa rupanya..
patutla rase haus semacam je..
terpaksa tunggu buka la..

kadang2 aku tergelak sendiri
bila aku ingat moment tu..
errmmm..
kenangan mase kecik kan..
memang tak dapat lupa sampai sekarang..
dan selama2nya takkan lupa..


Sunday, August 8, 2010

weehuuuu..aku dapat award!!

seriously..
ni first time aku dapat award..


tenkiu kepada cik genit yang manis lagi cun..
weee...
actually aku tak perasan pun pasal award tu
mase buat blogwalking..
rupa2nye aku dapat award if jadi followers dier yg ke-100..
hohoho..

btw,nice la award ni..
mane ade tak lawa..
okey je la..
even kelam kabut buat pun
tapi tu dari hasil titik peluh cik genit gak kan..
haaa..
tengok..
sampai menitik-nitik peluh..
hehehehe..

thanks again ye cik genit..
semoga anda terus berblogging dalam dunia blog nih..
hehehe..
dan selamat menyambut BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK..
tak lama lagi kan..
okey..
nice to know u in blog world..
bye..

notakecik : rasa macam nak makan je epal kat award tu..
muehehehe..peace ^_^V

serius..aku takut..hahahaha..

hahaha..
lawak je kan..
takut..
ape yang aku takutkan??
muehehehe..
nak tau ke??
meh aku cite..

aku bukan takut ape weh..
aku cume pelik je..
apesal ramai sangat yang add aku kat fesbuk??
aku bukan nak bangga ke ape..
cume pelik je..

kan sebelum ni aku ade cite kat SINI
orang dok rimas2 ngan aku..
siap ade yang cakap semak plak..
huhh!!
pegi MAM la org cmtu kan..
sape ntah yang nak amek tau pasal dier..
perasan la tu..
nyampah tau..

e'ehh..
ni dah lari tajuk..
okey..okey..
aku sambung tadi..
serius,memang ramai yang add aku..
ade gak yang aku tak kenal
tapi mutual fren ramai gak la..
ade gak yang aku tak kenal tapi mutual fren
sorang dua je..
hmmm..

disebabkan taknak peristiwa lama berulang..
ecececece..
peristiwa la sangat..
hahaha..
(serius la rossa..gigit kang..)
okey..okey..urmmm..
ape tadi??
owwwhh..
so,aku taknak mende lama berulang,
aku kene la approve orang yang aku betul2 yakin..
ye la..
mane la tau ade yang nak jadi stalker kan..
that's why la aku kene tengok
sape kawan2 dier..
ape information dier..
kalau dier tak private wall,
senang la sikit nak tau..

ni pun ade lagi orang yang aku tak approve..
malas la aku nak approve entah sape2..
hahahaha..
jahat tak??
aku tengok frenlist aku yang reramai tu pun 
aku dah takut..
macam pelik je
boleh plak ramai..
hahahaha..

pape je la..
malas mau layan la..
sape2 yang nak add tu,
add je..tak pe..
aku tak kisah..
tapi maybe amek mase yang lama
untuk aku meng'approve' ye..
sebab nak siasat2 lagi satu hal..
hahaha..

so kepada kamu2 yang di luar sane..
yang sedang bace entry ni..
hope berhati2 lah ye..
jangan maen approve je..

okey..
selamat meng'approve'..
hehehehe..

objektif ke subjektif??fenin..fenin..haaihh... =_=""

aku konpius la..
cuak pun ade gak nih..
exam untuk selasa nanti tu..
ojektif ke subjektif??
uwaaaa....
someone..
please help me....

aku rasa aku dengar
abang opis aku cakap subjektif..
kene isi2 tempat kosong..
pastu akak opis aku cakap objektif plak..
adeehhh...
mane satu ye??

aaahhhh..
lantak lah..
objektif ke..
subjektif ke..
still kene amek exam jugak..

uwaaa...
aku tak ready pape lagi ni..
poyo je kate nak pegi membizikan diri malam tadi..
padahal..
baru bukak 2 page dah tido..
sedar2 dah pagi!!!!
memang giler betol la aku ni..
memang otak dah tepu
nak baca mende2 tu semua..

hohoho..
pe nak jadi ngan aku ni..
malas giler nak baca..
tak payah baca la..
aku memang takde mood pun nak bukak buku..
issyhhh..
mane boleh tak baca la..
adeeehhh..
takpe2..
aku akan cuba semampu aku..

errr...
sekali lagi 
khas ditujukan kepada encik pemeriksa..
bagi saye lulus tau..
kali ni saye bagi hadiah best!!
saye belanje gula2 getah..
boleh buat senaman muka..
nanti bertambah ensem muka encik..
huhuhu..

okey..bye!!!
chaiyok chaiyok rossa!!!

Saturday, August 7, 2010

exam..exam..exam..

alahaai......
selasa minggu depan..
bersamaan 10 Ogos 2010...
aku ada exam Perkhidmatan Awam..
dan aku dapat tau..
aku kene baca buku ni..

 (aku culik buku ni dari akak opis aku..)

masalahnye....
buku ni tebal giler..
arini dah sabtu..
esok dah ahad..
pastu isnin..
sempat ke aku nak baca
buku yang setebal ni?????

 (aku rase aku nak tercirit je tengok buku ni..haaaihh..)

waaa....
malas giler nak baca..
tapi kalau tak baca camne nak lulus..
kalau baca pun boleh lulus ke??
uuwwaaaaaaa...
setan kiri kanan menghasut nih..
adeehhhh...

ada yang cakap boleh tengok buku..
tapi.......
dia orang cakap tak sempat nak cari jawapan..
subjektif pulak tuuuuu..
huhuhu..
ape perlu aku lakukan??
study??

boleh masuk otak ke??
 sempat ke??
larat ke nak abes kan 1 buku??
adeehhh..
camne ye..
aku dah takde mood giler nak baca buku..
ingatkan da keje takde exam..
rupanya ada gak??

ni yang aku lemah ni nak jawab2 exam..
pergghhh..
apa aku nak jawab nanti..
aaahhhh..
lantak la sana..
janji jawab..

errr..
encik pemeriksa kertas..
tolong bagi saya lulus ye..???
nanti saya belanja gula2 kapas..
nak??
hehehehehe..

okey la..
stop sini dulu..
nak mula membizikan diri
ngan buku yang tebal giler tu..
huhuhu..
bye!!

notakecik : wish me luck for this exam..luv u all..

hati berkata : sedang merindui seseorang..
ermmm...cepat balik ye sayang.. (^_^)

Thursday, August 5, 2010

ape nak buat ni??

khamis malam jumaat..
ape nak buat??
baca YAASIN..
hmm..
a'ah la..dah lame aku tak baca YAASIN..
sejak aku keje ni,..
aku dah jarang mengaji..
dulu aku hafal surah ni..
tapi sekarang ingat mula2 je..
dah kat tengah2 sangkut pulak..
hmm..

ya ALLAH..
bukakanlah pintu hati aku..
supaya aku dapat menjadi seperti
diri ku yang DULU..
seperti apa yang GURU aku ajar aku..
seperti apa yang IBUBAPA aku didik aku..
dan tunjukkanlah aku JALAN yang LURUS..
jalan yang ENGKAU redhai..
serta jauhkan lah aku dari azab API NERAKA..
amin..

Tuesday, August 3, 2010

kecundangnye seorang "minah rempit"..

 aku ni nampak je lembut2..ayu2 gitu..
tapi disebalik semua tu 
ade 1 perkara yang tersembunyi..
and maybe ade yang dah tau..
or maybe ade yang belum tau..

aku ni minah motor..
maksud aku..
aku pegi mana2 je naik motor..
pegi keje naik motor..
pegi kedai naik motor..
pegi dating pun naik motor..

orang2 kat opis pun panggil aku minah rempit..
sebab dia orang cakap aku bawak moto laju..
laju ke??
aku rasa biasa je..
hmmm...
tak kisah la semua tu..
bak kata jiran aku,
motor = tenggiling (sedap gak nama tu erk??)

kalau sebelum ni memang la aku rasa bangga gile 
orang panggil aku minah rempit..
bangga ke??
tak kut..
cuma suka je..
hoho..
 
tapi hari ini..dalam jam 5.30pm 
memang catat sejarah dalam hidup aku..
sepanjang hayat aku memang aku akan ingat..
 
gara2 nak elak dari lori bawak BABI
aku terlanggar motor orang depan yang tiba2 berhenti
dan aku terjatuh..
yaaa...
aku jatuh..
kau orang gelak ke??
sebab aku jatuh,kau orang gelak??
maybe kau orang suka..
takpe..
gelak puas2..
memang aku jatuh..
dan aku jatuh bawah trailer..
bayangkan kalau driver trailer tu tak perasan aku jatuh
dan dia jalan je..
kau orang dapat bayangkan..???
hmmm...
dah bayangkan??
aku bersyukur sangat sebab aku dipanjangkan umur..
AMIN....

kalau nak diikutkan memang ngeri jugak la..
aku memang menggigil terus tadi..
ni pun menggigil2 lagi nak menaip..
ye la..
1st time tu..
selalu kan kalau aku eksiden,
just kat tepi2 je..
tak pun kat umah je
(masa mula2 belajar bawak moto 
aku pernah langgar bangku kat umah..hehe..)
 
 tapi tadi aku jatuh kat tengah2 highway NKVE tu..
sape yang pernah lalu highway tu dapat bayangkan tak??
aku kat line dua..
sebelah kiri aku trailer..
kanan aku ada kereta,
depan aku motor yang aku langgar tu..
seb bek belakang takde yang sondol aku..
kalau tak,dah masuk hospital aku ni..

mase aku jatuh tu aku pengsan kejap..
memang langsung tak sedarkan diri..
maybe sebab terkejut..
alhamdulillah la..
mase aku jatuh memang jalan tengah jammed..
sebab ade lori terbalik dekat2 situ..
so,semua kenderaan berhenti..
aku jatuh ke sebelah kiri..
dan betul2 dekat tayar belakang trailer tu..
kalau trailer tu bergerak ke depan,
comfirm..................
hmmm.....

mase tu aku lemah sangat..
apa daya aku ni..
dah kena himpit ngan motor..
masa tu aku cuma ingat nak hidup je..
2nd mende yang aku risau,
tenggiling aku tu..
hahahaha..
 
aku memang berterima kasih sangat2 
dekat apek yang tolong aku tu..
orang tua pulak yang tolong..
orang muda pegi mane??
simpan k**** ke..???
mase tu aku nampak orang lelaki je kat situ..
tapi semua hampeh..
pandai tengok je..
mane entah perginya sifat perikemanusiaan..
 
aku dah terkapai2 kat situ..
aku memang tak berdaya sangat..
orang yang aku sondol motor dia tu pun wat bodoh je..
dah nampak aku jatuh,
dia tengok je..
bukan nak tolong..
tau lah aku yang langgar kau kan..
tapi takkan tak boleh tolong kot..
nak je aku cakap..
"bang,simpan la k**** abang tu elok2 ye..
nak tolong saye pun susah sangat kan..
takpe..saye tak kisah.."
huh!!

memang aku bersyukur sangat2 
sebab ALLAH masih nak bagi aku pinjam nyawa..
mungkin itu adalah balasan untuk aku
atas dosa2 kecil yang aku pernah buat..
sebelum ni aku memang selalu nampak orang eksiden..
siap ade yang dah kena tutup2..
maksudnye dah mati la tu..
cume aku je yang tak serik2..

haaa...
arini turn aku pulak..
aku tak nak tunjuk kat orang..
sebab aku ni perempuan,
aku nak nangis2 plak kat situ..
tolong sikit..
takde makna aku nak nangis2..
aku still boleh senyum lagi..
(cehh!!dah kene pun masih nak ego lagi)

hmm..
disebabkan peristiwa tadi..
maka terciptalah kelecuran kat betis kanan..
dan sedikit luka di lutut kiri..
dan tidak lupa sedikit lebam di peha kiri..
(baru aku perasan..patutlah sakit)
adeehhhh...
mase bawak motor nak balik ni,
rase pedih2 je betis aku..
cuba bayangkan..
kalau dah melecur,
mesti jadi gelembung kan??
salah satu gelembung tu dah pecah..
memang gile kaw2 aku tahan sakit..
pergghhh...
tak boleh menahan beb..

tapi takpe..
aku ni perempuan yang kuat..
so aku tahan je la..
yang penting aku sampai rumah..
haaihhh..
kalau aku tak sampai rumah
tak terciptalah entry ni..
memang tragis betul pengalaman aku arini..
 
pagi tadi sipi2 je nak langgar myvi celaka tu..
memang celaka pun..
aku tengah laju dia boleh plak buat u-turn..
memang free2 je dapat celaka dari aku..

tu la..
nak sangat rasa camne eksiden kan..
sekarang.................
NAH...AMEK KAU..
huhu..

okey lah..
aku nak sapu ubat..
takut makin gelembung plak..
doakan yang baik2 untuk aku..
thanks..

nota kecik : 
actually aku dah rase tak sedap hati 
mase kuar opis tadi..
baru aku sedar..
kalau aku rase tak sedap hati,
mesti ade mende buruk nak jadi..
hmmm...ade 6th sense rupanya aku nih..huhu..