terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, September 29, 2011

D.E.M.A.M ~_~

sekarang ni memang musim demam ke??alahaaiiii..sekarang aku diserang selesema ngan sakit² badan..adoooiiiii dah macam orang tua la pulakkkk..tulang bunyik² wooo...nasib baik tak patahhhh..


mula² cik abang yang demam,pastu entah macamane aku pulak yang kena..maybe virus dia merebak kat aku pulak kot..haishhh..seksanyaaaa..takpelah,Allah nak ampunkan dosa² kecil aku ni...hmmm..


sikit²,bersin..asyik beeeeerrrrsinnn je..sakit hidung aku..rasa macam nak tercabut hidung aku..ade orang kate kalau susah nak bersin,tengok kat tempat bercahaya,nanti boleh bersin..ye ke??hehehehe..jangan percaya la yeee..aku pun tak tahu la mende ni betul ke tak.. ;p


aku paling tak suka kalau nak bersin,tiba² tak jadi..ya ampuuunnnn..serius hodoh giler muka bila nak bersin tapi tak jadi..tapi kalau aku,serius comel gila..kahkah.. #perasan


even aku demam,aku datang keje jugak..takpelah..aku gagahkan diri untuk kerja..kalau aku betul² dah tak larat sangat,barulah aku ambik MC..haihh..konon tunjuk rajin la ni..kekekeke..


eh,dah rehat..nak main game jap..hehehe..korang doakanlah aku cepat sihat ye..terima kasih.. ^_^


#notakecik : kenyangnye perut tadi makan banyakkkkk...

Monday, September 26, 2011

baby asyik buat hal je.. T_T

kenapalah kereta aku asyik buat hal je...takpe²..aku faham..dah name pun kereta second hand kan..macam²lah perangai yang dia buat..


dah tu,macam tau² je aku nak gaji,pandai pulak dia pilih time..haishhh..bijak..bijak..


actually,kereta aku memang dah lame dah ade leaking..tapi aku buat bodo je..haaaa aku memang suka cari penyakit sendiri..memang padan muka kat diri aku sendiri kannnn..


dah tau leaking,main redah je guna kereta..mase tu takde buat hal sangat..sebab tu aku guna je..satu hari tu,aku mintak cik abang simpan kereta kat rumah dia..sebab aku malas nak drive..hahaha..


bila aku nak ambik balik kereta aku,aku start enjin,bunyik bising²..aku bukan tau sangat pasal kereta..check² minyak hitam,memang dah keringggg!!hahaha..hampeh betul aku ni..mulalah nak menggelabah..


aku terus ajak cik abang cari minyak hitam..nak buat camne..kena isi jugak minyak hitam..kalau tak,camne nak jalan??hew hew hew..


lepas enjin dah stabil sikit,aku terus hantar pergi klinik kereta Perodua..kereta aku kena tahan 1 hari..sebab dorang nak check ade leaking lagi or tak lepas dorang tukar menatang² dalam tu..


bila dah okey,dorang call suruh amek kereta..hueee terbang rm200.00++..tu baru tukar barang je..belum masuk minyak hitam lagi..so,total rm300.00++.. #pitam


mintak²lah kereta tak buat hal lagi..bulan November 2011 road tax kereta pulak mati..aduuuiiiii..banyaknye nak guna duit.. T_T


sabar je laaaaaaahhhhhhhhhhhh..banyak betul dugaan nihhhh..


harap sangat lepas ni janganlah ade dugaan yang lagi teruk..AMIN..


-end-


#notakecik : manusia memang sentiasa akan diuji oleh ALLAH S.W.T..supaya manusia sentiasa akan mengingati-NYA.. 


[gambar] Memey Suhaiza ngan Norman Hakim kawen..

ehh??ehh??tetiba pulak nak buat entry pasal dorang nih..hahahaha..


aku tengah takde keje sebenarnye..ditambah pulak,hari isnin camni,memang Monday bluesssss lah memanjanggg..malas nak buat keje..hahahahaha..


aku bukanlah peminat dorang..saje gatal tangan nak tepek gambar dorang kat sini..ni untuk peminat dorang jeee..tapi..tapi..tapi..ade ke peminat dorang kat blog aku ni??keh keh keh..


nah,tengok lah gambar doranggggg puas²...











dah!!tak boleh tepek lebih²..kalau nak tengok lagi,meh tengok kat SINI yeeee...


dorang ni kawen pun kena sponser,tapi,aku tengok macam biasa² jeeee..agak² nanti aku kawen,ade yang nak sponser tak??kahkah..perasan retissss pulakkkk..


pape pun,semoga berbahagialah untuk Memey n Norman..semoga KEKAL ke anak cucu yeeeeee...


gambar credit to : ohbulan


#notakecik : bersyukur dengan rezeki yang ALLAH bagi..Alhamdulillah.. ^_^ 


Friday, September 23, 2011

best ke marah²??

hai u ollssss..lame beno haku tak hapdet belogggg..semua gara² aku punye modem kene sambar ngan petir..kihkihkih..


tulah,dah tahu ade petir,sape suruh taknak switch off pc ngan modem..kan dah tak boleh online..cari penyakit sendiri..padan muka aku kan??


ehh jap!!sape suka kena marah kat sini,boleh kelip mata laju laju..aahhh suke betul buang masa,okey,aku straight to the point..


korang suka tak,bila korang tanya sesuatu perkara yang korang tak tahu,pastu orang tu bagitau dengan cara marah²..macam tak boleh je nak cakap elok sikit kannnn..susah sangat kot..hmm..


bila ade orang tanye tu,bukan sebab dia bodoh atau dungu..maybe cara fahaman dia lain dengan fahaman kita..or maybe pendapat dia lain dengan pendapat kita..


jangan pulak cakap macam orang lain takde perasaan yeee..cuba kalau kita kat tempat orang tu,then,kita kena marah,mesti malu kan??kena marah depan orang ramai pulak tu..lagi lah bertambah malu kan??


tak payah kot nak marah²..kalau nak marah pun,janganlah marah kat depan orang ramai..panggil orang tu pergi tempat yang takde orang,haaa pastu nak marah,marah la banyak²..


tapi!!!!!


kalau nak marah tu,biarlah bertempat..marah biar kena dengan cara..jangan ikut perasaan pulak..kadang² memang orang tu tak tahu pape pun ape yang kita cakap atau maksudkan tu..


kalau dia cakap tak tahu,anggaplah dia betul² tak tahu..jangan tuduh dia tak fokus ke,tido ke,kan dah memfitnah tu namanya??haihh..


lagi satu kan,yang bos² ni,janganlah anggap orang bawahan tu macam kuli..ingat ye,even 'anda' tu bos,tapi kita berkongsi bumi yang sama..cuma kita tak tahu nasib kita camne kat akhirat nanti..so,sementara masih hidup ni,'anda' haruslah berbuat baik dengan semua orang..



kalau orang bawahan buat silap,jangan lah marah sampai hidung kembang² pulakkkk...semua orang buat silap kan..cuba bagitau aku manusia mane yang paling sempurna kat dunia ni??ade keeee??kalau ade,memang menipu diri sendiri la tu..


dah orang buat silap,ajarlah mende yang betul..kenalah saling membantu..ni takkkk..lagi nak tengking²,nak maki²..jangan sampai orang bawahan tu mogok taknak buat kerja langsung sudahhhhhhh..


aku cakap ikut pengalaman..even aku muda lagi,[muda ke??] tapi tak salah kalau aku tegur kan??cehh!!aku nak tegur depan²,mane berani..so,aku berbeloggggg je la..mane tau bos² tu baca blog aku..kahkah..perasan..


kat tempat kerja maybe 'anda' tu bos..tapi kat luar tempat kerja,'anda' bukan bos..so,kalau kat luar tiba² anda ditimpa musibah,kalau 'anda' buat baik dengan pekerja,maybe mereka boleh tolong atau bantu 'anda'..dapat bayangkan tak kalau pekerja 'anda' buat tak tahu bila anda ditimpa kecelakaan??pikirkanlah yeee..


aku berkata² ni,bukan nak jatuhkan maruah sapa²..cuma aku tengok segelintir orang memang berperangai camtu..so,no wonder la entry ni boleh wujud..hope jangan ade yang terasa yeee..


eh??dah rehat..nak cau dulu..hikhik..tata..


-end-


# notakecik : kesian pulak kat cik abang sebab kadang² dia kena marah ngan aku.. @_@

Tuesday, September 20, 2011

limaminitsebelumbalik

okey,dalam masa lima minit amek masa sebelum balik untuk update blog almaklumlahhh dah lame khoootttt tak hapdet bajet macam ade yang nak bace je khennnnn..kahkah..


okey,cuaca kat luar macam mendung erkk!!tidakkkkk!!mintak² tak hujan lah yeee aku ni merempit ngan cik abang..nak naik kereta subsidi tidak mencukupi alahaiiii..


kan best kalau gaji banyak..kan best kalau rumah dekat..kan best kalau tempat keje dekat ngan rumah..kan best kalau kereta tak rosak..kan best..kan best..kan best..ahhhhh semualah nak best..


takde yang sempurna dalam dunia,aku kena bersabar..ecehh!!bersabar lah sangat kang esok tak datang keje,ape alasan??::hujanlebat::senggugut::bla..bla..bla..::


kejap,serius aku tak tahu ape aku bebel² ni..aku ikut suka gerak jari je menaip..bosan kan??hmm..


okey,cik abang dah bagi hint suruh cepat turun sat lagi sebab kat sini ade tanda² hujan mahu turuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnn..so,kejap lagi mahu cabuuuuuuuuuttttttttttt..


okey,out dulu..tata..


-end-


#notakecik : penat!! @_@

Monday, September 12, 2011

*^&$#^@&Q*#@&H&@#&^%#$














tak tahu nak update ape..















sebab tengah sakit hati..















sakit hati campur geram..
















kenapa??















baik jangan ditanya..















biar aku je yang tahu...














__________















-end-











# notakecik : @_@


tempat kerja aku ade buat "KARNIVAL" la!!

ehhh korang,jom lah ramai² datang tempat kerja aku ni..ade buat GEM : BOREE INTAN dari 12-17 September 2011..ade ALIEN datang woi!!dia mendarat kat padang..naik space ship kaler hitam..ahh..tak percaya ke??sape suruh percaya??memang aku tipu..


tapi yang GEM : BOREE tu memang betul ade la..jangan tak percaya pulak..mesti korang tertanya² kan??pe mende lah GEM : BOREE tu??err..jangan banyak tanye boleh??datang je lah..


memang jemput ramai orang pun..kalau pak guard tahan,cakap je nak pergi GEM : BOREE..mustahil kot kena tahan..kalau kena tahan pun mesti sebab korang tak mandi..


alaa yang keje dekat² INTAN ni,datang la cuci² mata..aku tau korang bosan keje kan..mane lah tau korang datang je terjojol mata korang tengok abang² askar yang ensem² kat sini..ensem ke?? #kompius




nampak ke tak nampak??


tengoklah,belum ramai lagi..sebab ktorang turun awal..kihkihkih..

hahahaha gambar candid!!

sengaja kabur kan..nanti korang terlioqqqq

aku malas nak explain panjang²..tapi ade gerai makan² la..aku tau korang suka kalo bab makan² kan??kihkihkih..untung lah aku turun tadi..dapat nasi beriyani FREE woi!!kalau tak turun kompem kempunannnnn..



tengok akak tu dia borong banyak..hikhik..


tu baru nasi beriyani,belum baju free,tudung free,kereta free,semua nak free..free la sangat..free show adaaaa..kahkah..eh,tapi yang nasi tu memang aku dapat free..100 customers yang terawal dapat free..dah kate free,pe lagi,ktorang serang la gerai tu..muaahahahaha..


ehh??sejak bila aku jadi promoter??agak² kalau aku promote GEM : BOREE ni,aku dapat upah tak??kihkihkih.. #berangan


dah..dah..takmo bebel banyak²..nak tau kat situ ade ape,mai la datangggggg..hikhik..


tata..


-end-



# notakecik : lambatnye nak balik.. @_@

Thursday, September 8, 2011

rase macam nak lempang² orang belakang..

actually dah lame aku nak update entry pasal ni..ni semua cerita pasal kat wayang..ehh..bukan cerita yang ditayang kat skrin tu..tapi ni cerita pasal kerenah² manusia dalam wayang..


ni kalau aku bagitau ni,sorry la kalau ade yang terase..tapi memang kena ambik iktibar sikit la..


kalau kat dalam wayang tu kan,tak payah la nak jadi pencerita pulak..lemah betul aku..kalau cakap bisik² takpe jugak..ni macam cakap dalam rumah..memang rase nak lempang² je orang belakang aku mase tu..


bukan ko sorang je yang tengok..kalau nak bising² baik balik rumah..orang depan dah buat bunyik "ssyhh..ssyhhh.." pun masih bising lagi..memang tak makan saman betul..


yang tu satu hal,ade lagi satu,kaki suke sangat letak kat kerusi depan,pastu goyang²..pehhh..memang hangin satu badan aku..aku rasa ruang kerusi tu besar kot??hehhh aku siap boleh bersila lagi dalam tu,dia boleh pulak julur² kaki kat kerusi aku..


aku dah pandang² dia,boleh pulak buat bodoh je..nak je aku amek gergaji kerat² kaki dia..kalau nak parking kaki tu elok² takpe..ni goyang²..memang buat aku sakit hati..cehh!!


ade lagi satu,orang sebelah cik abang aku..suka goyang² kaki sampai bergegar² kerusi ktorang..aku dengan cik abang dah pandang² dah tapi orang tu buat bodoh je..apesal suke sangat goyang² ha??kena parkenson ke hape??


memang aku tak khusyuk mase tu..dah lah cerita BEST..cik abang pulak memang jenis penyabar,dia malas nak layan..aku memang tak boleh sabar..habis wayang je aku terus keluar..


pasni aku harap sape yang ada tabiat camni,baik hentikan je la sebelum kene terajang ngan orang sebelah ngan depan korang..


kalau aku dah hilang sabar,memang aku lempang² je dorang tu..err..berani ke?? ;p


-end-


# notakecik : esok dah Jumaat..macam kejap pulak..^_^


ade mat saleh ajak aku kawen..what theeee...

pe kejadah tiba² ade mat saleh ajak aku kawen??haishhh ni bukan Salleh Yaakob yang "i follow i follow" tu..dia dah cukup kuota..mane boleh tambah lagi..tak koseee mak..


tapi,ni mat saleh sesat mane entah..tiba² je bagi message kat pesbuk aku..tu yang aku terus bagitau cik abang,tapi dia nak cuak² pulakkkkk..


rilek ar cik abangggg..i tak layan orang tak kenal..lagi² yang bagi message camni..


"Hi, My name is Brendan Richards. I am a widower with an eight year old daughter. I am currently serving in the US Military stationed in Iraq but i am billed to be back home by December. I am in search of a woman who will be my wife and the mother of my baby girl. I hope you will be the one. You can chat wit me as my email address is brendanrich67@yahoo.com. I hope to read from you soon. Hugs and Kisses."


tak ke gila??aku tau ni mesti SPAM..okey,malas nak layan..korek idong laju laju lagi syok..


tata..


-end-


# notakecik : lame pulak tak update entry..rindu tak?? ;p
 

Tuesday, September 6, 2011

baru nak update entry pasal raya!!

orang lain dah habis mood raya,aku baru terhegeh² nak update entry pasal raya..hew hew hew..belasah je la..asal ade..korang buat cite pasal raya,aku pun nak jugak..mane aci korang je yang update pasal raya khennnn...


ahhh malas nak taip²..aku tepek gambar je la..lagipun,ade ke orang baca blog aku ni??ni kan blog syok sendiri..kahkah..


nah tengok gambar..


my ♥ family.. :) 
[kakak aku takde dalam gamba ni sebab dia balik kampung belah husband dia..]


ade momok menyebok kat belakangggg..

nak salam kok senyum²..

mintak maaf makkk.. T_T

salam²..

serabai betul rambut..

nak lawan mata dengan aku ke ape tu??

pe hal la ngan budak dua orang ni..

ni kenapa kok buat muka camtu..

nak tido pergi jauh² la..eee..tau la aku wangi..

sakai betul la dorang ni..kihkihkih..

hamek kau..ishh..buruk benau gamba aku nihhhh..

posing kat rumah makcik sat..

dalam kereta pun jadi la..bosan tak tau nak buat ape.. T_T

cun tak??cun tak??baik ngaku cepat aku cun kan??kahkah..

pe main cucuk² ni..tau la pipi aku gebu..

kembar.. :)

orang kate,bila orang tua berborak,jangan menyampuk..tapi kalau amek gambar tak pe kan??ngehh..


apesal aku nampak pendek??err..

wahhh abah macam YB la pulak..


senyum kambing gurun..




okey,mata dah ngantuk..nak tidur..tata..




# notakecik : ehh??aku rasa gegaran la..ade gempa ke?? T_T





Saturday, September 3, 2011

Cowboys and Aliens ade bogel² wei!!

dah baca entry INI??dah tengok ke belum cerita tu??hihihi..camne pulak dengan cerita Cowboys and Aliens??dah tengok??aku dah tengok dah..malam tadi cik abang belanje tengok wayang..ngaaahahahaha..orang lain sibuk nak tengok Hantu Bonceng or Karipap-Karipap Cinta,tapi aku ngan cik abang sibuk tengok cerita ni..


woi tajuk entry tak boleh blah..hamboooiiii nampak je bogel² kemain cepat aje klik ekkk??kahkah..actually citer ni takde pun adegan PANASSSSSSSSS..cuma ade la part perempuan bogel dalam citer ni..tapi takdelah ditayang semua..wahhh..over la tu kalau tayang kannnn..




cerita ni lebih kat sains fiction..best??boleh laaa..sebab aku suke movie yang lebih kat action² camni..bayangkan Cowboys lawan Aliens..boleh ke wei??logik tak??kahkah..kalau nak tau cerita dia camne,better pegi tengok sendiri..


mula² cerita dia agak bosan sikit sebab kite tak paham jalan cerita dia lagi..dah kat tengah² baru dapat paham..yang pasti Aliens ni memang jahat..dia suke culik orang n ambik emas..


lagi satu nanti mesti korang akan tertanya² mana hero cerita ni [Danial Craig] dapat gelang aneh kat pergelangan tangan dia tu..cerita ni banyak buat korang tertanya² tapi nanti korang akan faham sendiri jalan cerita dia camne..laaa dah name pun fiction..mesti la cerita dia macam mengarut sikit..


haaa yang part perempuan bogel tu,ade tu memang ade..tapi bukan tayang semua..agak² la kan..hahahaha..camne boleh ada part perempuan bogel??haaa..tu yang kena tengok tu..lemak ah kalau nak aku cerita semua..




cerita ni ade kelakar sikit..hahahaha..part mane yang kelakar??eleh,tu pun nak tau ke??


pape pun kalau nak tengok,tengok je la yeee..tapi best or tak best tu aku tak berani nak jamin pape sebab pendapat orang lain²..hehehe..


okey,selamat menonton..


tata..


-end-



# notapink : lapar,nak pergi makannnnnn.. 

dah tengok Final Destination 5??

sape dah tengok Final Destination 5??sila kembang idong laju laju..hew hew hew..cerita yang aku tak suka tengok tapi aku kene tengok jugak sebab ade orang belanje..nak buek camnoooo..dah orang nak belanje,terima je la..sebab orang tu dah beli tiket kot??takkan nak cancel??haihhh..


actually aku tak tau orang tu nak belanje tengok Final Destination 5..cik abang ade jugak bagitau orang tu belanje tengok cite ni,aku ingatkan dia main² je wei..hampeh betul..aku mane suke tengok cite horror camni..mengerikannnnnn..tak pasal² masuk dalam mimpi pulak kanggg...





okey,aku nak buat review sikit pasal Final Destination 5 ni..errr..boleh ke aku buat review ni sebab aku tengok pun sebelah mata je..kahkah..siap angkat² kaki lagi wei..aduiii memang mengerikan..


cerita ni memang tak sesuai di tonton oleh budak² wei..serius boleh jadi trauma..aku yang tengok pun rasa macam nak keluar dari wayang tu je..kesian cik abang kat sebelah,asyik kene pukul ngan aku je..hahahahahahaha..


orang tu pulak asyik gelakkan aku je kat sebelah nape entah..aku malas nak layan orang sebelah,sebab aku nak fokus on movie..[konon je laaaa]


cite ni dimulakan dengan Sam Lawton [Nicholas D'Agosto] bersama kekasihnya Molly Harper [Emma Bell], dan beberapa penumpang lain menaiki bus interline city, RollandCoach Lines dalam acara retreat menuju Vancouver-British Island. sepanjang perjalanan dalam bas, Sam dapat bayangan jambatan yang dorang akan lalu tu,akan runtuh..pastu ade la jugak bayangan² lain yang dia nampak..


tapi,yang si Sam ni buat tak tau je..so,dia pun diamkan diri je la..tapi,tak lame lepas tu apa yang ada dalam bayangan Sam tu betul² terjadi..jambatan yang dorang lalu tu tiba² retak n goyang then runtuh..pehh memang dasyat wa kata luuuu..


semua orang nak selamatkan diri tapi tak dapat..sebab jambatan tu dah runtuh..kalo jambatan dah runtuh,camne nak selamatkan diri??kan??ishhh..


Candice Hooper [Ellen Wroe] nak selamatkan diri tapi tak dapat selamat jugak sebab dia terjatuh dari jambatan tu n tertusuk tiang besi perahu layar yang ada kat bawah dia..pehhh!!


Isaac [P.J. Byrne] pulak kat dalam toilet bas tak sempat nak keluar then mati jatuh dengan bas yang dia naik tu..nasib ko la Isaac..aku tak suke watak dia dalam cite ni..padan muka ko mati..har har har.. 


Olivia Castle [Jacqueline MacIness Wood] cuba nak jauhkan diri dari tempat yang retak tu n dia lari mintak bantuan Sam nak seberang jambatan tapi tak dapat seberang jugak sebab besi yang dia pijak tu patah n Olivia jatuh dalam laut..dah la jatuh,pastu kene hempap dengan kereta yang jatuh kat atas dia..pehhhh!!


Dennis [David Koechner] pulak lari² nak selamatkan diri jugak,tiba² dia terjatuh..tapi nasib baik dia dapat bertaut kat konkrit yang ada kat situ..tapi,dia mati jugak sebab terkena benda panas..bayangkan kalo badan korang kene air panas camne??tapi ni bukan air panas woooo..ha,nak tau pegi tengok sendiri la..

Nathan [Arlen Escaperta] pulak mati sebab ade besi yang menghayun terkena kat kepala dia..pehhh...pastu lagi sorang, Peter Friedkin [Miles Fisher] yang 'sempat' selamat jugak akhirnya mati tertusuk dengan batang² besi dari trak yang jatuh..


Sam yang berusaha nak menyelamatkan diri lepas keluar dari kereta pun terima nasib yang sama dengan orang² yang mati tu. Dia mati terkena papan gerigi besi yang jatuh dari trak then membelah tubuhnya..ewww...


Molly je satu-satunya orang yang selamat dari kejadian itu...


ehh..ehhh..jap!!haaa semua yang kat atas ni terjadi dalam bayangan Sam jeee..kuikuikui..yang betul² cara dorang mati lagi dasyat..kalau nak tau,better pegi tengok sendiri..har har har.. 


erkk!!tak paham ke ape yang aku membebel ni wei??laaa...tak paham rupenyeee..sebab tu aku suruh tengok sendiri..kihkihkih..


aku tak dapek nak story lebih² sebab aku taknak ingat wei..ngeri..huhuhuhu..kalau dah tengok,ce korang bagitau aku,part mane yang paling ngeri bagi korang..


pape pun terima kasih sangat² tak terhingga kat orang tu a.k.a adik cik abang sebab bawak aku ngan cik abang tengok citer ni..hampeh betol ko kannnnn...


okey,selamat menonton.. ^_^


tata..


-end-


# notapink : mood raya dah nak habisss..huhuhu..