terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Thursday, June 30, 2011

perbualan antara cik ayam dengan cik lembu..kehkehkeh!

cik ayam :  
dear..bile je ko free ea??i'm so sad la...family problem..
 
cik lembu : 
aku tak tentu la..npe??cite la wei..jgn la sedih²..
 
cik ayam : 
takpe ke ni cite kat ko...okey..semalam mak ayah aku gaduh lagi..pasal ayah aku ade kawan dengan itik betina...mak tau coz mase pukul 4 pagi itik betina tu sms ayah aku..gaduh besar gak la semalam...aku tak tau nak buat ape lagi..aku cume cakap "mak ngan ayah jangan gaduh² lagi..anak² dah besar tak elok pulak tengok kan..."
 
tapi aku tak sebelahkan mane² pihak..just diam diri je...entah la cik lembu...sedih pulak rase tengok family aku camni...kadang² ok kadang² tak..
 
dan lagi 1 ni...pasal si kucing tu..dia ada message aku kat facebook before ni just tanye kabo tapi aku tak layan dan abaikan..then semalam dia bleh pulak maki² aku dan kawan² aku kat blog dia..cakap still marah aku lagi pasal aku ade marah dia dulu....dia minta maaf tapi aku tak layan...then dia cakap aku berdendam la..aku sendiri tak tau ape motif dia n nape dia nak kacau hidup aku lagi..ntah la cik lembu, nape perlu aku hadapi semua ni..teruk sangat ke diri aku ni..sedih sangat².. 
 
cik lembu : 
pasal family ko tu sabar la erk..mungkin ade sebab jadi cam tu..kite sebagai anak ni nak cakap lebih² nanti kurang ajar pulak..ko banyakkan berdoa la erk..
 
pasal betina sekor tu ko cakap je memang ko berdendam ngan dia..ko cakap peduli ape kalau aku dendam ngan ko..lantak aku la..ade aku kacau ko ke..bagi je ayat kaow² pon..ish dapat kat aku memang masak betine tu..eeeeeeeee gerem laaaaaaaaa..dasar tak sedar diri.. go 2 hell cakap kt dia..
 
ko jangan sedih² lagi...jangan pikir sangat betine tu..memang orang cam dia tu tak pernah puas...sampai bila² pun akan kacau ko lagi..dah jangan buat serabut kepala ko pikir pasal dia...sekarang ko sabar la ye..
 
pasal family ko tu suruh la mak ko pergi berubat ke..takut² kene buatan si itik ke..dah la jangan sedih² tau...
 
cik ayam : 
thanks cik lembu..ko banyak bagi nasihat kat aku..kalau takde kawan² kat sisi..tak tau la ape jadi kat aku nanti...insyallah aku cube handle semua ni..thanks ea ko sudi dengar problem aku..n ko pun jage diri baik² tau..luv u so much..
 
cik lembu : 
Ko ni takde guna la kawan kalau cam tu..susah senang baru la sama²..ko jangan risau la ye..ade pape cite je kat aku..walaupun aku tak boleh nak tolong sekurang²nya hilangkan sikit masalah ko tu ye..dah la jangan pikir sangat.insyallah family ko tak kan ade pape.jangan banyak pikir tau..
 
cik ayam : 
insyallah cik lembu..You aRe the bEst frienDs I eVer meT..aku pun dah oke sikit sekarang..thanks 4 everything ea..
 
cik lembu : 
Welcome..dah la jangan pikir lagi ye..
 
cik ayam : 
oke cik lembu..hehe..
 
 
 
* * * * * * * * * * * *
 
 
pendapat : 
 
senangnye cik ayam ni percaya dengan cik lembu..tak takut ke kena libas ngan cik lembu??lembu kan besarrrrr...
 
perlu ke cik lembu menghasut cik ayam supaya maki² si kucing??sepatutnye,sebagai "kawan",cik lembu kenalah nasihatkan cik ayam..bukan menghasut..ishh..ishh..ishh..kawan jenis apeeee la tuuuu...

ade ke patut cik lembu suruh bawak mak cik ayam pergi berubat??khurafat betul..baik sembelih je buat masak kicap!!

cik lembu ni macam terlebih emosional pulak ek??kihkihkih..rilek la cik lembu..jangan emo²..kang makin gemok,susah pulakkkk..

kesiannnnn kat si kucing,tak pasal² buruk name kauuuu..fuyoooo kucing pun ade blog??advance sungguh!!kuikuikui.. 

nape si kucing tu baik hati sangat nak mintak maaf even si kucing tahu tu bukan salah dia??aauummmmm~

mungkin ini adalah balasan untuk cik ayam sebab suka sangat berak merata² kot..ewww..

sumber : BURUNGHELANG

#notakecik : ini adalah rekaan semata-mata..kalau ade tersame tu,memang kau orang tu si ayam ngan lembu la khennnn??kihkihkih.. ;p

hari terakhir............

uihh..harini hari terakhir aku kursus pasal akauntibiliti..alaaa kursus kat tempat kerja aku je..almaklumlah..tempat kerja aku tu memang tempat untuk penjawat² awam berkursus..kihkihkih..

aku baru perasan,aku dah lame gila tak hapdet blog..bukan ape wei,ntah nape ntah tiba² rase malas gile nak menaip..kahkahkah..

yang komen aku punye entry pun berape kerat je..hahahaha..aku dah jarang nak update pape..sebab aku tak tau nak taip ape wei..

aku lapar laaa..tadi cik abang cakap nak ajak kuar pergi makan..pastu tiba² cancel pulak sebab dia kena attend kenduri..hmm..tak pe lah..baik aku tido je..wuwuwu..

kalau tak,cik abang nak belikan makanan untuk aku lepas kenduri nanti,tapiiii.....................macam menyusahkan dia je wei..ishh..baik tak payah..aku dah banyak susahkan dia..

wei..wei..wei..aku stop sini dulu..nak tengok ape ade kat dapur tu..kalau ada,memang rezeki aku la..kalau takde............... T_T #nangislajulaju

okey tata~

-end-

# notakecik : esok kena drive sendiri.. T_T

Friday, June 24, 2011

dah penat mengeluh+merungut..

actually aku bukanlah nak merungut ke ape..tapi......memang macam merungut pun ade gak..hahahaha..pe aku nak cakap ni weiiii??

okey,sebenarnye,dah lame aku terpikirkan mende ni..cuma tadi aku dah terluahkan kat aku punya status FB..so,tak pe kot aku reveal kat sini pulak..hahahaha..

sepanjang pemerhatian aku,kat sektor kerajaan ni,kebanyakan pekerjanya memang asal dari tempat yang jauh²..asal dari tempat lain,tapi tempat kerja kena campak ke tempat lain..yang jenis tak kisah dan suka merantau tu takpe gak..kalau jenis yang macam aku ni??haisshhhh..NO WAY!!hahahahaha..

aku bukan ape..dari sekolah menengah kot,aku tinggal kat asrama..pastu,kat UiTM pun kena campak kat Segamat..kompem² lah aku kena tinggal kat hostel!hubungan aku dengan family pun tak rapat..lepas aku dah habis belajar,baru la aku ade mase dengan family..kalau tak,hareemmmmmmmmmm..

sekarang,aku kerja kat KL,ulang alik dari Meru,Klang tiap² hari..jauh woooo..membazir duit dan tenaga!!!wuwuwu..ramai yang tanya aku "kenapa tak duduk kuarters keee..or rumah sewa dekat² sini...??" nak aje aku tampa laju laju sape yang tanye soalan camtu..

dalam hati aku memang maki habis la kalau ade yang tanye soalan camtu..aku memang menyampahhhh!!ape kau ingat aku ni nak sangat ke jauh² ngan family akuuuuu??cukuplah mase aku dah dihabiskan dengan duduk kat luar nuuuunnn jauh dengan family mase study dulu..haihh!! ~_~"

ehh..ehh..aku taknak cerita pasal diri aku laaaaaa!!grrr..

oke..oke..sambung citer..aku terpikir la..tak tau la ape yang aku pikirkan ni satu pendapat yang bodoh ke hapeeee..aku cuma bagi pendapat jeeee..kihkihkih..

kenapa government taknak buat rombakan pekerja??maksud aku,bagi pekerja yang tinggal jauh² macam aku ni,kerja dekat tempat yang dekat sikit dengan rumah..

aku tengok,ade je yang tinggal kat area KL,tapi kerja kat Shah Alam/Klang..yang tinggal kat Shah Alam/Klang kene kerja kat KL pulak..pe jadahnyeeee??apesal tak buat rombakan jeee??

bukan ke kalau buat camtu dapat jimatkan kos perjalanan??pastu,dapat kurangkan kemalangan jalan raya??selain tu,boleh kurangkan kesesakan lalulintas??so,nanti takde lah yang merungut tak cukup gaji..takde lah yang merungut mengantuk mase dalam perjalanannn..takdelah yang merungut datang kerja lambattttttttttt..macam aku ni..hahahahaha..

gaji aku ngam² je nak buat pergi kerja ngan bayar hutang..nak beli barang² untuk diri sendiri langsung hampehhhhhhhhh..baju nak pergi kerja pun,pakai baju buruk je..tu pun nasib baiklah mase study dulu rajin jugak beli baju kurung..ni pun dah lusuh dahhhh.. T_T

alahaaaaaiiii..orang lain kerja dapat gaji senyum sampai telinga,aku ni dapat gaji cuma buat bayar hutang..wuwuwu..camne nak ade simpanan kalau tiap² kali gaji je habisssssssss?? T_T

kan best kalau ade elaun TOL ngan MINYAK untuk pekerja yang tinggal jauh² macam aku ni..ni takdeeee..harapkan elaun bantuan sara hidup??alahaaaaaaaiiii..memang xcukup laaaa.. T_T

ishhh aku bukan taknak jadi manusia yang tak bersyukur..tapi,ape salahnye kalau pekerja macam aku ni tak dibebani masalah macam yang aku tengah alami sekarangggg??

kadang² aku menangis sendiri bila pikirkan pasal ni..aku teringin jugak nak belikan mak abah aku macam²,tapi selalu tak kesampaian..bila la hajat aku nak tercapaaaaiii??? *nanges T_T

aku pun dah penat mengeluh pasal ni..aku dah bagi surat mintak tukar,tapi takde jawapan pape lagi..kedekut sangat nak bagi tukar.. T_T

dah lah!!aku malas nak sakitkan kepala aku nak pikir pasal ni..susah nak cakap ngan orang yang pentingkan diri sendiri..nak suruh jadi pekerja yang berdedikasi,tapi,kebajikan pekerja tak nak jaga.. *jangan ade yang saman aku sudahhhhhhh..

aku dah ngantuk,selamat malam..tata~

-end-

# notakecik : ni pendapat dan luahan dari aku,takde niat nak aibkan or sakitkan hati mana² pihak..sesungguhnya yang baik itu adalah dari ALLAH s.w.t, dan yang buruk tu dari diri aku sendiri.. T_T

Wednesday, June 22, 2011

berhati² di jalan raya.. ^_^

"Jalan setia alam yg nk ke sekolah jem terok ad eksiden myvi ms0k l0ngkang,kenari rem0k" - ni SMS yang aku dapat dari tunang aku..err..sila abaikan bahasa singkat yang dia gunakan.. ~_~"
mase ondewei nak pergi kerja ada eksiden jugak..tapi antara moto dengan moto la..aku tak tahu camne boleh eksiden..tau² dia orang semua dah jatuh..ingatkan ada bangla eksiden ke hapeee..sebab situ kawasan kilang..selalu bangla main lintas je..
tapi aku tengok tadi moto yang jatuh..aku tak sempat nak tengok semua sebab aku tengah drive..agak teruk la jugak..maybe ada yang cedera..mintak² tak de pape la yang buruk jadi kat dia orang..
pastu tadi mase tunang aku ondewei nak balik dari anta aku pergi kerja,dia bagi SMS tu haaa..dasat gak ye eksiden tu..camne la boleh masuk longkang..ishhh..
tu la..kat jalan raya ni kena sabar..kalau rasa dah lambat tu,biar je..takpe,biar lambat..yang penting nyawa kita..
nak kate prestasi kerja menurun??ehh??tu cuma prestasi je..lagipun,bukan selalu datang lambat..kalau dah tau selalu masuk lambat,cuba² lah keluar rumah awal..
ni kalau dah eksiden,duit terbang,kereta nak repair,moto nak repair,ubat² lagi..ishhh..pikir lah untuk keselamatan diri yeee..
tapi ada jugak disebabkan kecuaian orang lain,kita yang jadi mangsa..that's why kita kena still berwaspada..mane tau kan,disebabkan kita,orang lain pulak yang susah..
tiba² aku terpikir la..kalau jadi eksiden tu,jalan jammed kan??kalau jalan jammed,kiranya kita ni menghalang orang cari rezeki la kan??hmm..
okeylah,aku tak nak bebel panjang²..pape pun,kat mane² je,keselamatan tu penting..orait..take care ye yu ollssss..tata~
-end-
# notakecik : mendung pulak kat luar..mintak² balik nanti tak hujan..

Saturday, June 18, 2011

ABAH!!TERIMA KASIH!! ^_^

aku ada seorang abah..[memang la seorang,takkan dua pulokkkk..]dia sangat garang!!dulu masa kecik² aku selalu tipu kawan² aku,aku cakap abah aku polis..kakakakaka..

sebab misai abah aku tebal macam sarjan misai..kawan² aku pun ade yang percaya..kehkehkeh..jangan marah haaaa...

ni abah aku mase muda..

ni abah aku yang sekarang..dua kali ganda!hihihi..ampun abahhhh.. ;p
segarang² dia,tetap ada batasnya..takde lah sampai patah² tangan or kaki..haishhh tu dah kes mendera dah tuuuu..

ehh..tapi abah pernah lempang aku sampai berdarah woooo..pastu aku nangis² sampai meleleh² hingus..

habis basah bantal aku..err..basah n kotor..kotor sebab kena darah tu laaa..eee gerun aku bila ingat balik..tengok!!betapa nakalnye aku mase kecik²..

aku tak berdendam pun bila abah aku buat camtu..aku tahu abah buat camtu ade SEBAB!!kalau tak,mesti aku makin nakal nanti..

dulu abah sanggup buat dua kerja semata² nak bagi aku n adik beradik aku makan..kitaorang tak pernah rasa lapar..

kalau lapar tu memang kitaorang sengaja taknak makan sebab merajuk ngan abah or mak jeee..sebab tak dapat mainan..kahkahkah..

ohhh!!lupa nak bagitau..abah ada meniaga ABC n CENDOL!!mak pulak meniaga kuih²..ade lah dulu gerai kat hujung jalan tu..sape tak kenal CENDOL AYOB..

ehh..ehh..bukan cendol taik idong tau!!ni betul² cendol..memang terbaeeeeeeeeekkkk punya..resipi tersendiri..hihihi.. *promote jap!

dulu ramai yang beli sebab gerai hujung jalan..kompem orang boleh nampak..sekarang ni masih meniaga..tapi meniaga depan rumah..ramai yang tak tahu..

haaaa..pasni kalau nak rasa cendol or abc,mai ler datang gerai abah aku ye..masuk je kat JALAN BELIMBING,MERU,KLANG,SELANGOR,straighhhhhtttt je sampai la jumpe gerai kaler pink sebelah kiri,haaaaaaaaaaa jumpe la tu..kalau tak jumpe tu kompem tak tau cari..kahkahkah..

dengan hasil jualan tu lah abah aku besarkan rumah,bagi kita orang makan,belanje baju raya,beli baju sekolah,beli buku sekolah,bla..bla..bla.....

sesusah-susah mane pun,abah aku akan cari jugak duit dengan cara yang HALAL!abah mane tak sayang anak oooooooooooiiii..

see??sekarang kita orang dah jadi orang!!bukan alien!!kihkihkih..abah selalu ingatkan kitaorang,"BERSYUKUR DENGAN APA YANG ADA..JANGAN TAMAK SANGAT.." haishhh..ye abah..aku akan ingat kata² tu sampai mati!!

pape pun,aku nak ucapkan TERIMA KASIH kat abah sebab besarkan kitaorang dengan kesabaran even kitaorang selalu sakitkan hati abah..alahaaaiiii..tetiba rase nak nangis² pulak bila teringat kisah dolu².. T_T

orait,sebelum aku nangis²,aku nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada bapa² yang bergelar bapa kat luar nuuuu..semoga menjadi bapa yang terbaik dalam hidup anak² anda...[bapa ayam tu di kira bapa jugak ke??] errr..

abah!!SELAMAT HARI BAPA!!alin saaaaaaaaaaaaayyyanggggg abah!!err..ehh??ehh??alamakkkkk....penat je taip panjang²..abah aku bukan baca blog aku punnnn..takpe²,jap lagi aku wish..

okey,tata~

Thursday, June 16, 2011

khamis yang takde mood!

tengah sedap² tido, tiba² boleh pulak tersedar pukul 3 pagi..tido aku diganggu oleh mimpi yang tak diundang..pe jadah aku mimpi mengarut pagi² buta??

aku mimpi cik abang eksiden..hurmmm..mintak² dijauhkannnnn...mimpi mainan tidur je kannn?? ~_~"

masuk opis dalam keadaan yang mengantukkkk...aduuuiii..malasnye nak buat kerja..sampai² je terus siapkan semua kerja,pastu dah takde kerja,mula lah rasa bosannnn..

cepatlah pukul 5.30..aku nak balik..aku takde mood hari ni.. T_T

# notakecik : aku tak dapat nak blogwalking blog yang guna dot com laaaa..kalau blogspot boleh pulokkkkk..okebai!

Tuesday, June 14, 2011

gegaran lagiiii... T_T

pagi tadi dah rase gegar..kul 11 tadi pun ade rase gak..alahaaaiiii...

kali ni abah aku baru dapat rasa sebab lepas gegar tu abah aku terus SMS aku..lagi lah menambahkan kecuakan aku..

aku bagitau kat tunang aku,dia cakap dia takde rasa pun..entah ape entah yang dia rasa..haishh..pastu sempat lagi dia buat lawak.. "badan banyak lemak,serap gegaran.." kahkahkah..terus tergelak aku bila dapat SMS camtu..ape la cik abang ni..

aku harap takde pape yang buruk jadi..AMINNNN..

sumber : SINI dan SINI

# notakecik : dalam hati masih risau.. T_T

gegaran di pagi hari..

hehh..ni bukan gegaran yang mak kau orang buat kat kau orang selalu pagi² tu..bukan gegaran pintu oleh abah kau orang suruh bangun pagi² solat subuh..tapi ni gegaran yang aku rasa kat opis..

kuat jugak aku rasa gegaran tu..sampai pening² kepala aku ni..T_T 

aku rasa ada yang dapat rasa gegaran tu,tapi ada jugak yang tak rasa..yang tak rasa tu,dia kate aku ni menipu pulak..kalau aku tipu,takkan lah member² kat JPA Putrajaya tu boleh sampai dapat arahan suruh turun bangunan..

memang dasyat gegaran ni..aku risau je kalau² tsunami jadi balik..ishh..nau'zubillah.. T_T

okey,ni sumber yang aku dapat dari blog abang Ben Ashaari.. 

"Satu gempa sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia"

haishhh bila sebut tang Klang tu yang aku takut tuuuu..makkkk!!mintak² tak de ape yang buruk jadi..aku dah rasa tak sedap hati dah ni..tadi lepas gegaran tu aku terus SMS abah ngan tunang aku..sekurang²nya dia orang dapat info dari aku..aku ni kuat cuak sikit..

aku ingat aku kene parkinson ke hape..ehhh mustahilll..aku mane ade penyakit tuuuu..ade pulak kawan opis aku cakap member sebelah yang gegar² kerusi dia..kahkahkah..tengah cuak² pun sempat lagi buat lawak..ngeng betul ko ni fiza [opismate aku]..

cepat²lah balik..aku nak jumpe mak ngan abah aku..

# notakecik : tak khusyuk nak buat keje.. T_T

Monday, June 13, 2011

jom LUNCH!!

kau orang makan ape tengahari ni??mesti makan sedap² kan??pehhh..syok ar kau orang makan sedap²..

aku??aku punya lagi sedap..hahaha..kau orang jangan jeles pulakkkk..

=

=

=

=

=
=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

maggi kari pun bolehhh..
okey la ni..dapat jugak isi perut aku yang kosong dari pagi..haishhh..nak jimat punya pasaaalllll...kahkahkah..

ehh??aku taknak makan nasik tengahari² ni..nanti petang aku mengantuk,kang aku drive masuk kebun pulak kang..

okey,selamat menjamu selera..sluuuurrrrppppppppp!!pehhh!!sedap!!nak??pegi buat sendiri..

okebai!!

# notakecik : balik nanti aku nak belasah makan banyak²..hahahaha..
 

kenapa bila hari isnin je kita rasa tak best??

kenapa bila hari isnin je,mesti semua rasa malas je nak bekerja??termasuk lah aku..sebabnye,kita dah set kat otak yang hari isnin tu memang hari malas..hahahaha..

mana taknye,sepatutnye hari sabtu or ahad kena rehat² kat rumah tapi kita dok berjalan sakannnn..sampai awal pagi baru sampai rumah..mane la tak rasa penat dan malas nak pergi kerja..kan..kan..kan??

aku ingat nak cuti je arini tapi nanti rekod aku buruk pulakkkk..ishhh takmo ah..macam rugi je kalau tak datang..tapi kalau datang,bukan ada keje sangat pun..sebab biasanya hari isnin mesti takde banyak keje sangat.. 

hadooiii..da la kat sini mendung je..lagi lah bertambah mengantuk dan malas di buatnyeee..mata aku ni dah macam kene stapler dah ni..

ehh??okey,aku ada keje jap ni..tata~

# notakecik : mengantukkkkkk...

 

abang BEN ASHAARI!!tengok la ape dia orang ni dah buat!!grrr..

baru je nak berenang2 kat blog abang BEN ASHAARI tiba² tak boleh pulak..tensennnn!!

nahhh..bukti..

entah kenapa aku nak bukak blog abang BEN tak boleh..hishh..geram..geram..geram..kalau blogger kene block,mesti la aku tak boleh update blog or view blog aku..tapi..boleh jeee...

nak kata internet slow??aku rase kat opis ni la paling laju kalau nak bukak pape..sebab tu aku suka on9 kat opis..err..kantoi~

tak paham jap..

okey,nak sambung buat keje sat..tata~

# notakecik : hari ni bosannnn!!!


vince to hazama

dari AF yang first sampai yang ke-9 ni,aku cuma tengok yang first dengan yang ke-9 je..kakakaka..yang kedua sanpai kelapan aku tak tengok pun sebab kat rumah aku takde astro...

dulu mase af yang first kan ada ulangan kat NTV7..tu yang dapat tengok..pastu yang ni pulak,abang aku baik hati pasang astro kat rumah,dan kebetulan af yang last katenyeeee..so,terbukaklah hati aku ni nak tengokkkk..kalau tak,takde maknanyeee..

mula²,aku nak sokong azri sebab aku kenal dia pun dari Breakfast Band..tapi aku tengok dia macam tak menyerlah sangat la pulak..err..aku tengok muka azri ni macam muka kawan aku pun ada jugakkkk...hahahaha..

lepas aku rasa kecewa dengan azri,aku beralih arah pulak dekat hazama..yess!!tak sia² lah aku menghabiskan credit aku untuk undi dia...keh keh keh..serius,ni first time kot aku undi kat af ni..so,macam batak sikit la..berbaloi gak aku undi..kakakaka..

hai hazama..mengancam la you ni..kihkihkih..
pape pun,congrates to HAZAMA sebab dapat jadi JUARA AF9..tak sia² lah penantian 5tahun tu nak masuk af balik..go hazama!!kaw timmm...

okey,malas nak cerita lebih² pasal hazama sebab bagi chance orang lain pulak nak cerita..good night..tata~

# notakecik : rase macam malaaaaaaasssssssssss sangat nak kerja esok.. ~_~"


Sunday, June 12, 2011

JANGAN PELIK!!

aku tengah edit aku punye blog..so jangan pelik kalau kau orang masuk blog aku tiba2 ade yang senget benget..hahahahaha..

okebai!

terkilan dengan kawan sendiri??oh noooo!!!!

teringat dulu² masa sekolah pernah gelak² sakan ngan kawan²..dulu la kan..dulu punye cerita..masa zaman muda mudi..keh keh keh..

tapi tu dulu jeee..sekarang ni masing² dah bekerja,ada yang dah kawen,yang dah ada anak pun ada..cepat betul mase berlalu ekkk??pasni giliran aku plakkk..eehhh??hahahaha..

haaa cerita pasal kawen,ada lah aku terkilan ngan someone ni..ermm..actually bukan lah sorang je..tapi ramai jugak la..

bukan terkilan ape..cuma terkilan sebab aku tak di ajak untuk join dia orang pergi kenduri kawen kawan aku tu..

maybe bagi kau orang tu perkara biasa tapi bagi aku,aku rasa tu perkara besar..you know??kenduri kawen kottt??nanti kalau tak datang,kate aku yang sombong..hmm..

macam susah sangat nak ajak aku kan??padahal berapa jengkal je la rumah aku dengan rumah kauuuuu...seriously aku memang terasa sangat²..yesss,i know kau pergi dengan tunang kau tapi ape lah susah sangat nak roger² aku??aku pun kompem² pergi dengan tunang aku jugak..

sekurang²nya,kalau kau roger aku,aku ada gak member untuk gerak dari sini..lagipun aku bukan tahu rumah dia yang mana satu..

bila aku mengadu kat kau pasal dia orang tak ajak aku,kau macam back up dia orang..ohh!!aku lupa..kau kan memang tak kawan pun ngan orang bodoh macam aku..kannnnn???

yang lagi sorang tu,dah nama jiran..jiran okeyyyy..means,selang beberapa rumah jeeee..tu pun susah sangat ke nak ajak aku??

ye,aku tau aku ni bukan geng ngan kau..aku pun dulu mane lah ada member..aku ni dulu comot..dah lah bodoh!hodoh plak tu.. T_T

kawan yang jauh boleh jumpe..kawan yang dekat,kau lupa..dulu masa susah aku jugak yang kau mintak tolong.. [kan aku dah mengungkit.. ~_~"]

tak pe lahhhh..lantak kau orang lah nak layan aku camne..bukan sekali je pun aku kena camni..banyak kali..orang pentingkan diri memang camtu..aku dah biaseeee dahhhhh...

pasni kalau tak nampak muka aku kat wedding kau orang,sorry lah..bukan aku taknak pergi k..kalau kau orang tak nak datang wedding aku pun,aku tak paksa..sebab aku pun tak layak nak paksa² orang nehhhh..

dalam ramai² kawan sekolah rendah,aku cuma contact ngan ALLIYAH sorang je..tu pun jarang..aku pun dah lamaaaaaaaaaa sangat tak jumpa dia..kadang² teringin jugak nak bergosip² dengan dia..hahaha..hai al lya ble kite nak jumpe??aku rindu kat ko.. T_T

ehh??apesal aku rasa entry ni macam kebudak²an??ohhh!!pleaaasssseeeelahhhh..okebai!!


#notakecik : mata tak boleh nak tido lagi..huhuhu..

Thursday, June 9, 2011

tension dan frust!!

bosan2 tengok cite nora elena syok jugak ek??so,rehat tadi aku tengok la kat youtube sebab semalam aku xsempat tengok..memandangkan TONTON kene block kat opis aku nihhhh,terpaksalah tengok kat youtube khennn..okey la tu daripada tak tengok langsung..

tengah syok2 tengok nora elena kat youtube,boleh pulak tiba2 stuck..aku ingatkan sebab pc aku yang problem,sekali bila refresh balik,keluar  "This video is no longer available due to a copyright claim by Grand Billiance Sdn Bhd."

bengangnyeeeee!!!then aku pegi kat youtube mediaprima,dia pesaaaaaannnnnn.... "maaf. nora elena sudah tidak dapat dilihat di channel ini sebagai menghormati copyright dari AMC."

lagi bertambah bengangggg!!!baru ingat nak tengok..alahaiii...

okey,dah lepas waktu kerja,TONTON dah boleh on..grrr..nak lepaskan gian sat..

-end-

*notakecik : mane lah cik abang ni..lambatnye sampai..

Friday, June 3, 2011

boleh DIAM tak??AZAN lah!!!

kita selalu dengar bunyi azan bila waktu solat dah masuk kan??kita tau tu bunyi azan..kita dengar muazzin tengah mengalunkan azan..ya.....kita dengar..

tapi.....tau tak apa adab ketika kita dengar azan??ada yang dah tau,tapi buat2 tak tahu..dah tau tapi tak buat..kalau dah tau tapi pura2 tak tau/tak buat tu nak gelarkan dia ape ek??

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: “Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya"

dah terang2 ada hadis yang mengatakan supaya DIAM KETIKA AZAN BERKUMANDANG..ni takkkkk...yang bising,makin bising plakkk..kalau boleh nak lagi tinggi suara tu dari azan..

sekarang ni memang la tak rasa lagi apa balasan yang kita dapat sebab belum mati lagi..nanti bila maut tu dah datang,haaa terkelu lidah tu..baru tau betapa siksanya masa nak mati..ishhh..NAUZUBILLAH..

kalau dengar muzik,waaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh...bukan kemain lagi khusyuk je dengar sampai pejam2 mata menghayati lirik..tapi kalau azan,kalau boleh nak tukar channel radio/tv tu..haihh..kan elok kita menjawab balik apa yang diazankan tu..tak tau camne nak jawab??nah aku bagi LINK..

apeeelah salahnya kita DIAM bila dengar azan??cuba kau orang dengar azan tu kuat2,pastu korang hayati maksudnya..TENANG je hati tu tau..

dah2 aku taknak bebel panjang2..aku cuma nak tegur sebab sepanjang pemerhatian aku,aku tengok orang sekarang ni dah takde ADAB KETIKA MENDENGAR AZAN..

sebenarnya banyak lagi adab2 yang kau orang kena tau..bukan setakat diam je..nak tau lagi banyak,nah baca SINI..

semoga ini menjadi peringatan buat aku dan kau orang..kita manusia,kita sama..tata~

-end-


*notakecik : SOLAT ITU TIANG AGAMA!