terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, February 27, 2010

bukakan mata...pekakkan telinga..thanks!!


aku tgk org pnye blog smua lawa2 je..

comel2 je..

 

aku pnye simple..

malas la aku nk wat lawa2..

yg penting aku puas hati 

ngn pe yg aku da wat ni..

terima seadanye ye..

huhuhu...

walaupon simple,

tp ade gak isinye kan...

aku nk cite ni.. 

ade la satu blog ni kan...

mula2 je aku tgk ok..

aku dah follow da pon..

pastu nk tau x dier watpe??

kalo nk nengok dier pnye blog 

kene mintak permission dier..

weh...

pegi mampos la ko..

bajet ko bagus sgt ke??


kalo cmtu watpe ko soh aku follow blog ko..

mcm haram..

mula2 aku hide dr aku pnye update..

lantak la..

aku da malas nk tgk name ko lg..

tp aku xpuas hati..

aku terus remove ko..

puas hati aku..


mmg la ikut ske dier je nk follow ke x kan??

aku pon xkisah la..

xmati pon kalo xde sape nk follow aku..

(psst2..sape yg da follow tu thanks la...)

tp,dier yg soh aku follow dier..

pastu,alih2,dier g private kan blog dier..

bajet bagus sgt la???????

kalo la dier ade kt cnie...

aku da wat mcm ni...---->    

HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

tau la aku pnye blog cikai2 je..

tp perasaan org kene jage la beb..

hoh??

da la..

aku malas nk bebel panjang2..

nti ade perkataan yg xsedap lak

yg aku taip nti..

xpasal2 kene saman..

huhu...

st0p cnie dulu erk..

bye..


Friday, February 26, 2010

terima kasih kerana menyayangi saye..weewee..hehe..


terharu kan ble ade org yg sayang kt kite..

op kos la terharu...

sape yg xterharu tu mmg org giler...

xde perasaan!!!

wakakaka...

and...

ketahuilah..

aku pon sayang korg gak..

sape korg tu yerk??

mesti la family aku...

kawan2 aku...

semua lah...

pakwe???

pakwe tu msh dlm kategori kawan kot...

hehehehehe...

sebenarnye kan...

aku xtau nk bebel ape dlm mase yg singkat ni...

sbb jap lagi aku nk g keje la...

cam biase la...

part time kt kfc...

ngeeee...

ok la...

malam nti kalo aku larat 

aku hapdet lg ye story mori kt cnie...

hehehehehehe...

mmmmmmmuuuuaaaahhhhh999999999999999!!!!!!!!!!!!!!!

luv u allzzzzzz!!!!!

daa..

Tuesday, February 23, 2010

aku x sempurna mana pon...ade gak cacatnye..

da lame aku xhapdet blog ni..
byk yg berlaku sepanjang aku xhapdet blog...
macam2 ada...
tp malas la nk kecoh..
aku xnk serabut kepala..
banyak sgt masalah...

aku ade masalah pon sape je yg tau??
pakwe aku sendiri pon xtau..
family aku lg la xtau..
malas la nk susahkan dorg...
aku lebih suka simpan masalah aku sendiri...
aku nk settlekan masalah aku selagi aku mampu...

selagi aku bernafas kt dunia ni,
kalo bleh aku xnk susahkan org lain...
tp kalo ade yg xske ngn cara aku,aku mintak maaf...
terima je la cara aku ni k..
manusia mane yg sempurna...

biarlah org ckp mulut aku mcm longkang ke..
mcm puaka ke..
tp aku rase aku xsusahkan org kot...
huhuhuhu...
cme org xpuas ati ngn ape yg aku wat..
xpaham aku la..
manusia...
biasa la...
mane ade yg sempurna..
selalu suruh kite faham dier...
tp...
xpernah nk faham ape yg jadi kat pihak yg lagi satu...
kalau aku rase mcmtu,aku akan cepat2 mintak maaf...
aku dapat tgk dr raut wajah org tu..


pagi2 g keje...
terpaksa pura2 hepi...
padahal kt kepala otak ni penuh dgn masalah...
aku tau...
bukan aku sorg je...
semua pn rasa mcmtu...
sbb tu la aku tanak hepi sgt..
tp....
aku xboleh...
kalo aku xgelak or senyum,org mesti nampak..
so...aku terpaksa gagahkan bibir aku
utk ukirkan senyuman..
even berat..


hidup aku ni penuh dgn kepura2an..
aku xtau la kenapa ngn aku sekarang ni...
aku rase mcm..........
something bad will happen to me...
hmmm....
mintak2 dijauhkan...
pape je la..
aku ade pasang niat...and...
biar la aku sorg je yg tau...
kalo aku bgtau kang takut xjadi lak..
hmmm...


YA ALLAH...
tabahkan lah hatiku ini..
jauhkan lah aku dari perkara2 yg blh buat aku leka..
semoga aku menjadi insan yg TABAH!!!!
amin...






Saturday, February 20, 2010

favicon namenyer....huhu..

mase mula2 aku wat blog ni..
xterpk lak aku akan jd serajin ni utk menghapdet blog..
hahahahaha...
skrg kul 2.30 pagi..
pe aku dah buat ni???
sejak ble aku jd seorang yg gila??
gila dgn blog??
hahaha...pape tah..
em,xpe..yang penting..
mende ni xbuang mase aku kot..
drpd wat mende2 xber pekdah...
bek wat blog..
puas gak hati aku ni..
hehehehe...

ok...td aku cakap nk gtau kan...
cmne nk taruk gamba kt browser tab tu...
mula2 tu aku xtau sgt cmne nk wat...
tp disebabkan sifat ingin tahu aku tu,
aku try carik gak...
akhirnye jumpe gak...
puas la ati gak ngn hasilnye...
huhuhuhu...

cara2 nk add favicon on ur browser tab
nah aku bg cara2nye..

mula2 create favicon sendiri..bole gne MS Paint.. 
It will be such a low resolution that it really won't matter!
So korg bleh create gne paint program, tp bukan Photoshop tau..
maybe sbb resolution takut besar kot..
ntah la..hahahahaha...
. tp aku upload je gamba aku..
maleh aku nk create..wakakaka....

1. Make a square image. It doesn't have to be exact, just as square as possible. The LESS detail the better.

2. Save dalam computer.

3. ade mcm2 site yg boleh wat utk favicon ni..google je favicon je..tp aku gne http://www.iconj.com/. Upload your favicon there and select "Sharpen +3."

4. nti kuar code utk korg copy, tp jgn copy dulu tau..

5. bukak tab baru,login blogger account..pastu g kt "Layout." Then "Edit HTML." 
cari < / head > kt dlm HTML korg..biasenye mende ni ade kt bawah2..

6. pastu g kt http://www.iconj.com/ and copy this:


copy link tu..pastu paste kat atas < / head > tag. OK..siap!!!

(pssst2 : kalo xpaham,tanye...huhuhu...)

Friday, February 19, 2010

bantuan..bantuan..

memandangkan ade yg bertanye kepada aku 

cmne nk taruk gamba kt address bar tu kan,

nti kalo aku sempat aku bgtau lah ye..hoho...

kepada yg dah tau tu tahniah la..

aku cme nk gtau kt yg blm tau je..ngeh3...

malam karang aku akan berusaha untuk menerangkannye..

hehehehe...ayat tanak skema lak..

ceit..

aku keje jap lagi..

ok..take care u allz..

muakzzzz!!!


Thursday, February 11, 2010

tak guna betul~~


aku tgk jam kt enset aku..
waaahhh..da kul 2.30 pagi..
hmm...tp mata aku ni still xngntuk2 lg..
nape ye??
maybe td aku da tido kot..
tp aku tido kejap je..
bukan la lame mane pon..
ape2 je la..huhu..
time2 cmni baru nk update blog..
kalo x,hoh!xde makne nye la..

ade satu mende yg aku nk cerita kt cnie sebenarnye..
ini adalah berkenaan ngn kawan aku..
dan kisah dier ade sedikit mcm kisah aku yg dulu..
and op kos la cerita berkenaan dgn lelaki..
hmm...watever..
aku da bosan nk cerita sebenarnye tp ni pon sekadar luahan hati aku..
td dier mengadu ngn aku pasal ex dier tu..
tbe2 lak aku teringat kt aku pnye BEKAS TUPPERWARE 
(gelaran utk ex aku tp lg sesuai kalo gelarkan dier 
mangkuk jamban..
wakakakaka...)

aku ni bukan lah nk memburuk2kan org kelantan ke ape 
tp kenape sepanjang aku kenal ngn org 
yg berasal dr kelantan ni kan,especially LELAKI (xsemua)
mesti berkaitan ngn lukakan perasaan perempuan..
and panas baran..
jiwa perempuan ni sensitif..
even dr luaran org tgk agak kasar 
tp hakikatnye mempunyai jiwa yg sensitif 
and mmg xkan berubah semua tu..
kdg2 kt luar senyum je tp dalam diam2 menangis..
aku ckp ni sbb aku pernah buat..
hahahahaha...
malu la plak..biasa la tu..
bukan sepanjang mase kite hepi..
btol x??

hurmmm...aku ni,kalo boleh aku tanak ingt pon kt jantan tu..
mmg tanak ingt pon..
aku harap sgt la dier cepat2 mampos..
hahahahahaha...
mmg dasar lelaki xguna!!
aku ni pon bodoh sgt yg g kapel ngn jantan cmtu wat pe??
hoh!!!habis semua duit aku dier kebas..
konon nk pinjam wat beli kete tp pastu lesap..
aku kol2 xjwb..
p****** tol jantan ni..
aku xtau pe cite dier skrg..
aritu dier ade cari aku gak. 
waaaaaaaaahhhh...
bukan men lembut lg budi bahasa..
tp sebenarnye dier ade niat lain..
dier nk pinjam duit aku lg..
tp....jgn harap la aku nk bg..
hahahahahahahha...
aku ckp aku nk bg..
tp aku xbg pon..wakakakaka..
padan muka..
ble xbg nk maki2 aku plak..
mcm syial je jantan neyh..
tu duit aku,ske ati aku la nk bg ke tanak!!!
BONGOK!!!!!!!!! 

aku ni kalo bab maki2 org mmg kaw2 pnye..
hahahaha...
aku tau aku ni mulut jahat..
tp mulut aku ni la lindung diri aku sbnrnye..
hoho..ye ke???
wat ever lahhhh...
aku selalu doa semoga dier tu hidup menderita..
guna duit haram mmg xkan bahagia..
biar kereta dier tu bawak suwe kt dier..
biar dier mampossssss!!!!!!!!
hahahahahahha...
aku tak kan maafkan dier weh!!
melainkan dier pulangkan duit aku..
kalo cket xpe..
ni x,nk dekat rm2000...
kalo korg kan,sanggup ke nk bg??
disebabkan kebodohan aku,aku g bagi je kt dier..
hoh!!tu yg smpai sumpah seranah dier ni..
B*** tol jantan tuh...
kawan2 aku ckp aku kene guna2 ngn dier..
hoh!!pegi mampos la ko sane..
ape de hal ko pnye guna2 tu??
kalo ko nk kt aku balik pon aku xnak..
eee....geram gler nih!!!!!
semoga ALLAH membalas perbuatan dier..

huuuu...sabar..sabar..
seb bek la pakwe aku yg sekarang ni 
xde la nyusahkan aku..
pandai la jugak nk hidop..huhuu...
dier pon da ade keje kan..
so aku je la yg selalu paw dier..wakakaka...
adessss...aku da ngntok..
nk tido la..
lega aku dapat lepaskan geram kt cnie..
semoga dier(ex boy) mati cepat..
hahahahahahahahahahahahahahahah...
ok,nite2..daaaa...

Tuesday, February 2, 2010

gOt fEveR..

oh nO...

baru semalam kuar dating da kene demam..


seb bek bukan smlm yg demam..

kalo x nanti makin bertambah demam la


sbb xdpt jumpe buah hati..

hehehehe...

seb bek arini key el coti...

dapat rest cket..

kalo x,maunye xlarat bawak moto..huuu...

hoh??nape haku xtidoq g??

sbb tgh dok melayan cite meteor garden..

hahahahahaha...cite da basi jugak yg nk dok nengok..
bTw..nk ilangkan busan gak..

arini pown kFc aku coti..

aku risau esok je ni..

mintak2 la demam aku elok cket..

tp kalo xelok gak,terpaksalah mintak MC..

hehehehe..

k la...nk tidow daa..

nitezZzzZZ...