terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Monday, January 31, 2011

kenapa aku rasa kau layan aku lain macam??

err..sorry guys..tetiba rase nak update entry lagi plakssss...hikhikhik *ketawagediks!

pelik ke ngan tajuk entry aku tu??tak pelik kan??biase2 je kan??hahahaha..saje tanye..takde maksud pape pun..ngaahahaha..cehh!!padahal memang ada maksud weyh!!

okey,straight to the point,memang aku nak tujukan soalan tu kat someone..tapi..errr...aku rasa better tak payah la...biar aku reveal kat sini je..boleh tak??biar semua orang terasa..HAHAHAHAHAHAAA...

kenapa aku nak reveal kat sini??sebab aku nak luahkan kat sini la dol..takkan nak main masak2 plak kan??haihh..maybe aku rasa selesa kot..aku minta maaf awal2 kalau ade yang terase..entry ni bukan ditujukan pada kamu wahai bloggers2 sekalian...entry ni takde kaitan langsung ngan blogger..tapi...hmmm..pasal someone ni ha..siapa??adik aku..

yeap!adik aku..err..bukan adik kandung..tapi adik aku..kenapa adik aku??sebab aku layan dia macam adik2 aku la lebih kurang..yela,dia memang umur bawah aku je kan mestilah adik..takde lah beza banyak sangat pun umur dia tapi aku anggap dia adik..lelaki ke pompuan??haaa...yang tu rahsia..

aku bukan nak mengaibkan dia ke ape..cuma aku rase pelik dengan cara layanan dia tu..entah kenapa aku rasa macam dia TAK SUKA dengan aku..dah dia layan aku lain macam je mestilah aku perasan kan??cuba kalau kau orang di layan macam nak taknak je,haaa mesti kau orang pun rasa macam ape yang aku rasa kan??betul tak??

haaa aku ada jugak saje buat bodo malas nak layan mende2 remeh ni tapi aku makin rasa tak selesa pulak dengan cara layanan dia tu..err..okey,aku tau aku ni bukan artis apatah lagi tuan puteri yang kena dilayan dengan baik2..tapi mana rasa hormat dia kat aku ye??

ohh!!okey,aku memang tak harap pun dia hormat aku..tapi sekurang2nya layan lah aku macam dia layan kawan2 dia..aku tak kisah beb..aku tak suka orang yang aku dah anggap macam family tiba2 layan aku macam aku ni alien yang ada mata empat..ohh please...

aku memang terasa sangat2 dengan ape yang dia dah buat..ahhh ni semua berpunca dari facebook!!*facebook lagi..  =_="

biasala kan,kalau komen2 kat wall orang..aku saje nak menyemakkan sikit dinding yang masih suci murni tu..tu la jari tengah gatal2 nak komen2 kan??peramah sangat aku ni ha..miaahahaha.. *perasan jap.. tapi aku rase aku takde la menyakitkan hati sape2 sejak akhir2 ni..insyaALLAH takde..kalau ada,wallahua'lam la kan..

tapi bila aku tanye pape or komen yang berbentuk pertanyaan,mesti dia tak jawab..sedih weyh!!padahal memang aku nak tanye dia soalan tu..dia langsung tak jawab..aku memang terkilan sangat2..mase aku tengah menaip ni pun aku tengah menahan kesedihan..tak mo ler nangis2 kat opis..malu den!

kadang2 bila aku try chat ngan dia,dier terus offline..okey fine..dah tau dah..memang dia taknak chat ngan aku..takpe..aku faham dah..sebab dia memang tak suka aku kan??ye..okey..aku cuba terima ketidaksukaan dia tu..

even dia layan aku camtu pun,aku cuba taknak bagi dia perasan yang aku terasa dengan sikap dia..kadang2 aku rasa macam dah malas nak tolong dia..isyhh..okey,aku taknak ungkit pasal tolong2 tu..tu abaikan sebab niat aku memang ikhlas kat situ..

aku tak mintak lebih pun..aku cuma nak dia layan aku macam dia layan orang lain..tapi maybe memang cara dia macamtu kan?? *cuba sedapkan hati sendiri..

"takpelah..aku akan ignore je ape yang kau buat..pasni kalau kau susah,please..jangan mintak tolong aku boleh tak??sebab aku taknak mengungkit.." *macam kau dengar je kan?? T_T

dahlah..biarlah aku dengan hati aku yang tengah berdukalara ni..tapi kalau kau baca blog aku,aku harap kau tahu yang aku memang tujukan untuk kau..

dah pukul 5..aku stop sini dulu..okebai.. T_T

*notakecik : tetibe nak tacing2 plak petang ni..geli..dalam hati ada taman..uwekkss!!

apekehe ngan kau ni weh??

miaahahaha..gelak2 dulu..kahkahkah...kihkihkih..kohkohkoh..okedah!gila ke gelak sorang2..hahahaha..mungoks!

sebenarnye aku tengah di landa kebosanan tahap melampau..cuba bayangkan kau sorang2 je ngadap pc kat tempat keje tapi kawan2 kau ngadap pc dalam mimpi...ciss!!yeee...aku tengah berseorangan kat opis...wuwuwu..sorang2 je ni tau..tak tahu sorang2 tu camne??lempang laju2 karang..okey aku tipu..aku bukan sorang2..ade la dalam 4 orang kalau termasuk aku..tapi kalau nak diikutkan,aku rasa berseorangan di sini..ouuhhh!!sungguh bohsaaan giler beb..sape sudi temankan aku??meh datang sini.. T_T

perghhh...pagi tadi boleh plak rajin bangun awal aku ni kan..padahal dah tau dah jalan clear..aarggghhhh!!kalau ku tahu jalan memang betul2 clear,aku boleh je bangun lambat sikit..err..sikit je la..kalau lebih2 karang tak terbangun pulak aku nanti..miahahaha..

tu lah...malam tadi tidur lambat lagi..akibatnye,hahhh hamek kau dah kemengantukan ni..ingat tadi rehat nak tidur kejap..sekali terleka main game kat facebook sampai tak perasan waktu rehat dah habisssss!!cissss!!!melepas aku punye tidur..huwaaaa.... T_T

bajet la aku boleh curik2 masa nak tidur kat pentry khennn...tapi jangan harap lerrr...aku kan sorang je PT kat sini..kalau aku takde karang nanti ade yang mencari2,haaa tak pasal2 kantoi pulokkk aku tak buat kojeee..takpelah..lagi 2jam..tunggu je la sampai pukul 5..sharp2 pukul 5 berdessssupppp aku mahu keluar dari ini opis..ngaaahahaha..

dah2..otak aku tak boleh nak pikir pe lagi dah ni..encik jam,sila putar cepat sikit..aku mau balik dong!!okey tata..

*notakecik : minum nescafe ni buat aku sakit kepala la.. T_T

Friday, January 28, 2011

jangan baca entry ni

kan aku dah bagitau kat tajuk entry tu...jangan baca..sebab ni entry buang masa..haihhh..degil yee..babap kang..kuikuikui..

aku cuma nak bagi tau,aku takde mood nak update blog.. *hampeh! sabar je laaa..

nanti dah rajin baru update la..ngaahahahaha..ha??majok ke??taknak singgah lagi??alaaaa...janganla majok2 ye..buruk la muka dah macam gorila..kehkehkeh..

btw,thanks singgah and baca..okey,tata.. MySpace

Tuesday, January 25, 2011

aiyakk!!apesal kad kene tendang??

huhuhu..ka ching!!ka ching!! $$$ as u all know,arini gomen dapat gaji..waaaa...masyuuuukkkk!!!hahahaha.. 
MySpace

err..okey,abaikan jap..nak story mory hal pagi tadi..

pagi2 bangun awal sebab niat nak pegi isi minyak..kalau lambat kang,jalan jammed haa,nayo jo ah..okey,siap2 pegi keje then berdesuuupppp terus drive kete dengan  hati yang girang *aicehh..girang la sangat!!

okey,tempat feberet isi minyak,kat SHELL dekat damansara..err..ala..yang sebelum simpang jalan nak masuk DAMANSARA tuuu..ala..yang ada tol tu laa..ntah pe nama tempat tu ntah aku pun tak tahu..tapi dekat highway la..yang ade PETRONAS tuuuu..hakhakhak..dah setahun lebih lalu jalan tu pun masih tak hafal jalan..ngaaahahahaha..hade haku kesah??

okey,dengan eksaited keluar kete siap dah parking kat tempat petrol palm sambil nyanyi2 lagu sofea jane by Black..dengan muka senyum2 nak cucuk mesin ATM bajet la nak kuar duit nak isi minyak sebab minyak nak habis..kalau tak isi kompem tak sampai tempat keje.. =_="

keeksaitedan aku tersekat kat situ bila kad ATM aku kene tendang..*hampeh! apesal ni??alamak..camne nak isi minyak ni..uwaaaa...try la nak kuarkan duit dari kad lain..sekali tak cukup baki daaa...kuang asam!spoil..spoil..

terus cover2 kuar dari kedai SHELL tu dengan muka selambe terus hidupkan enjin kete n drive pegi petrol palm kat next station..haihh..dalam hati TUHAN je yang tahu betapa kecuakan melanda diri..mintak2la minyak cukup..mintak2la sempat sampai..hope..hope..

fuuuhhh..nasib baik..sampai jugakla kat petrol palm tu..aku cuba nasib cucuk kat PETRONAS sebab setahu aku,kat situ je ade ATM machine..lega..lega..lega sangat2!!nasib baik dapat kuar duit!!tapi aku isi minyak bukan kat PETRONAS..aku lebih suka SHELL..hakhakhak..seb bek sebelah2 je..tak payah la nak pegi jauh2..

nasib baik la dapat kuar duit tu..kalau tak,tak dapek den nak balik..huhuhu..okey,bulan ni kena bajet2..sebab aku kena tukar sport rim..uwaaa...baru je nak happy2 gaji masyuuuukkk..dah kena monyok balik...haih..takpe..bulan ni je..bulan depan dah okey kot..kot laaa..kot jee..hukhuk..

cuma aku pelik satu je..kenapa kad ATM aku kene tendang??macam hape je..tapi bila cucuk kat ATM machine yang baru,okey plekkk...alaa..machine yang baru sikit tu..yang screen beso sikit tu..ohh!!lupe nak bagitau..kad ATM MAYBANK k..yang gambar ceri tuuuu..ciss!!kad pun pandai demand nak machine yang baru..*geram

err..jari tangan aku kejang la nak taip lebih2..sebab kat opis aku ni sejuuuukkkkk bangettt!!sampai sini je la ye..thanks singgah n baca..tata..

-end-

*notakecik : rosalina..tolong berjimat2 k..haihh.. =_="


Friday, January 21, 2011

hari jumaat yang malas.. T_T

pagi2 khonon2lah bangun awal..cett!!padahal dalam hati malas giler nak bangun..rasa nak tarik comforter then tido puas2..haihh..seb bek la alarm kat enset ni bunyik..kalau tak,aku rasa dah terlajak tido sampai ke siang..muaaahahahaha..

aku ingatkan hari ni jalan tak jammed..sebab cuma 1 hari je kerja kan..bajet la ramai yang sambung cuti..bajet je tuuu..bajet je k..sekali,hampeh!jammed jugak macam selalu..ciss!!nasib baik la aku gerak dari umah awal..kalau lambat,mampos aku..lebih 3kali lambat,dapat surat cinta..cukup lah sekali aku dapat..hahaha..

okey,planning hari jumaat,malas nak buat kerja..HAHAHAHAHA..boleh tak,aku nak buat camtu..boleh ke??tak pasal2 kena pelangkung ngan bos aku..kihkihkih..takpe2..siapkan kerja semua cepat2,then boleh la jalan2 pergi blog orang..lagipun dah lame tak merayap ni..gian dah ni..

okey,stop sini..tunggu la aku sergah blog kau orang..muehehehe..see u there..tata.. :)

*notakecik : cepatlah balik..malas nak dok opis lama2.. ~_~

Wednesday, January 19, 2011

hari yang sangat bosan!

perghh!!memang hari ni bosan giler beb!!dari pagi memang aku dapat rasa aura2 bosan tu..pagi2 dah rasa malas giler nak bangun dari tilam aku yang empuk tu..mata tak nak bukak..tengok enset pun,mata bukak sebelah je..mandi??lagi la malas nak mandi..dah la sejuuuukkkkk!!!kalau dapat sambung tido syok je..

tapi tak boleh weh..aku kena kerja jugak..kalau tak,rugi cuti aku woo..aku nak bajet2 cuti..taknak cuti banyak2..hehehe..khonon je tuuu..tau2 kang jumaat ni PONTENG..oppsss!!err..syhh..jangan bagitau bos aku k..

arini keje aku tak banyak..lagipun aku tengah takde mood la..biasa la..tengah ABC..ape itu ABC??err..ALLAH BAGI CUTI..ni akak kat tempat keje aku yang bagitau..hihihi..paham ke ape maksudnye??hmm..paham2 sendiri je la ye..aku malas nak explain..hahaha..

kerja tak banyak..kalau ade pun aku malas nak buat..hahaha..makan gaji buta betul aku ni ye??isyhh..bukan taknak buat..dah memang kerja tu untuk keesokan hari punye..nak buat camne kan??so,bila dah takde kerja,kerja lain aku adalah main game!!hahaha..

actually kat tempat kerja aku tu tak boleh main game..aku pun bukan suka sangat main game..masalahnye,aku memang dah takde kerja langsung..tambah2 pulak,memang tengah takde mood nak buat kerja..lagi lah bertambah bosan weh..serius..macam ape je dok opis tu..baik aku cuti,tido je kat umah..haihh..

disebabkan dah terlalu bosan,aku pun mainlah cucuk tanam (Farmville) kat FB tu haa..lantaklah dia orang nak kata ape..yang aku tau,aku tak kacau dia orang..hahahaha..pape je lah..

weh..weh..weh..apesal malam ni aku rasa bosan giler??aku rase macam nak jerit je..tapi kang nanti mak aku ingat aku kene histeria plak..isyhh..tak mo ler..tak memasal je..cik abang aku pun kata dier bosan..hahaha..masing2 bosan..nak kuar,tapi ongkosnya tidak mencukupi dong... T_T

dah la..bebel je aku ni kan??baik aku tido je lagi bagus..okey,tata..

*notakecik : ape plan esok??ENTAH..dok umah tido puas2.. =_="

JOM GEGAR BLOG

5 minit sebelum balik,sempat baca blog encik BEN ASHAARI..dier buat hal lagi..nak tau dier buat ape?pergi kat SINI..


okey,nak balik..yahuuuuu...cuti..cuti..cuti..ngorok ye kepenak!!tata.. :)

adnan sempit..

aku ni ketinggalan zaman la..orang lain dah tengok cite KHURAFAT,aku baru nak tengok cite ADNAN SEMPIT..hahahaha..

hasil penculikan dari encik google
kesian kat aku kan??sebab baru nak tengok citer ni..tau la kau orang dah tengok kan..huhuhu..takpe lah..sekurang2nye aku tengok gak even dah terlambat..hihihihi..

seriously aku baru tengok 2 hari lepas..hahaha..ntah pape aku ni kan??aku ingat cite dier biase2 je..sekali tengok,perghh..best sioooottt..hahahaha..sampai aku terjatuh cintan sama itu SHAHEIZY SAM!aaawww...

hasil penculikan dari encik google

ahakksss!!jangan pandang i camtu..malu i tau..hikhikhik..apehal tetibe aku jadi gedik ni weyh??kahkahkah..

tapi kan,satu je aku tak boleh lupe dalam cite tu..tang kepala jatuh dari atas pokok tu..adehhh..tengok cite malam2..mane la tak terkuzut kan..memang aku terkuzut beb..seb bek tak masuk dalam mimpi..huhuhu..

aku suka la tengok si SAM ni berlakon dalam citer ni..eee..suka..suka..suka..hihihi.. *gedik! memang best!!hahahahaha..tergelak2 je aku tengok..dah macam orang gila gelak sorang2..dah la memang sorang2 je dalam bilik..tapi aku gelak sopan je k..takde plak ketawa berdekah-dekah macam lembu..

dah2..aku tak boleh nak taip panjang2 ni..sebab ade je mata menjeling..isyh..kaki sebok tol..oppss!!

thanks singgah and baca k..tata..

*notakecik : arini takde buat pape pun..bosan je manjang..haihh.. =_="

Sunday, January 16, 2011

jalan-jalan tengok wayang..

aktiviti aku hari ni tengok wayang jeee...kau orang pulak tengok apeee...??ke kau orang cuma korek2 idong je kat umah sambil2 ngadap pc update blog??kihkihkih..

hmm..tadi aku temankan cik abang pergi KELANA JAYA jap..nak survey tempat ler kononnyeee..takpe..nasib baik jumpe jugak tempat tu..fuuhh..hembus napas lega sat..okey,sambung..lepas tu tak tahu pulak nak buat ape..sebab keluar pun takde planning pape..ingat nak pergi SUNWAY PYRAMID..ahhhh...bosan lah kat situ..last2 cik abang ajak tengok wayang..

sebenarnye aku pun nak tengok wayang jugak..kihkihkih..tempat yang kita orang selesa tengok wayang,mestilah AEON BUKIT TINGGI KLANG!!hehehe..dah taknak pergi tempat lain dah..sini je pun dah okey..dekat pun dekat..tempat selesa pulak tuuu..aicehhh!!mempromote pulakkk..

aku suruh cik abang decide nak tengok cite ape..aku taknak lah tengok cite KHURAFAT tu..kang tak boleh tido malam pulak..dah lerr aku sorang2 je kat bilik..then,cik abang pun ajak tengok cite SEASON OF THE WITCH..hmm..not bad gak la cite tu..okey je..cuma...err..cuma..tak best sebab hero mati... T_T

culik kat google..
haaa...jangan tanye aku cite tu camne..sebab aku bukan jenis yang suka nak cerita2kan balik..hahahahaha..better tengok sendiri kan??sebab,nanti kalau aku kata best,kau orang kata tak best..kalau aku kata tak best,kau orang kata best..so,better tengok sendiri n judge sendiri..hahahaha..

okeylaaa..malam2 ni aku taknak bebel banyak2..pasni aku nak terus tido..seram plak aku rasa..sebab aku sorang je yang belum tido..dah2,jom tido..okey,tata...

*notakecik : pelik sebab tadi masa beli tiket wayang,tak ramai orang langsung..tapi kitaorang sukaaaa....sebab tak payah beratur lama..hihihihi...

Friday, January 14, 2011

boleh tak,kau jangan mengungkit?

manusia mana yang sempurna??aku pun tak sempurna..semua orang pernah buat silap..aku pun pernah..bila dah buat silap,mesti kita nak betulkan diri kita kan??aku cuba betulkan..aku cuba berubah..tapi bila aku nak berubah,mulalah ada kata2 yang meruntuhkan semangat aku..sampai aku rasa sakit sangat..ye..sepatutnye bagi la semangat kan??bukan semudah tu je nak memperlekehkan usaha yang aku buat..

aku tak suka bila aku buat pape,orang mengungkit dengan ape yang aku buat tu..means,aku tolong buat something,kau nak ungkit2..takkan tak faham maksud TOLONG??ye,macam lagu ana raffali tu..TOLONG INGATKAN AKU...lalalalala..*isyh,seriusla..oke sambung..ye,aku memang ikhlas nak tolong..aku memang tak harapkan balasan pape pun..terpulang la kalau kau rasa nak balas balik pe yang aku buat tu dengan cara ape sekalipun,yang penting,jangan mengungkit..aku memang tak suka..aku IKHLAS k..ikhlas..kau faham kan??

kenapa nak cakap semua tu budi??ape maksud kau??kalau kau tak suka aku tolong,terus terang je la..jangan mengungkit konon2 cakap aku ni dah banyak berbudi dengan kau..TAK!!aku tak pernah rasa langsung yang aku ni cuma nak harapkan balasan ke ape ke..aku ikhlas!!pastu kau cakap kau buat semua ni semata2 nak balas budi je..ape maksud budi kau tu??budi??aku BENCI perkataan BUDI!!

please..kalau tak suka dengan ape yang aku buat,just admit it..kalau aku tak tolong,nanti kau kata aku ni kedekut la..itu la..ini la..bila aku tolong,kau kata kau dah banyak susahkan aku,padahal,aku memang betul2 nak tolong..sorry,aku bukan nak mengungkit..tapi,kenapa kau masih tak faham ngan ape yang buat ni??adehh.. =_="

sekuat mana kau nampak perempuan tu,tapi belum tentu hatinya kuat..kalau hatinya tercalar,memang susah nak sembuh..dan akan ingat sampai bila2..even aku yang dari luaran nampak kasar..aku sama macam perempuan lain yang berjiwa sensitif..

"Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya..."

aku minta maaf sebab aku buat bodoh je dengan kau tadi..sebab hati aku masih sakit..ye,sakit sangat2!!tapi aku cuba tahan..dan tahan..dan tahan..sampailah tertulisnye entry ni..

dah,aku taknak bebel panjang2..cukup sampai sini dulu..bye!

*sape "kau" dalam entry ni??lu pikir la sendiri!!

-end- 

*notakecik : aku sorang je faham pe yang aku maksudkan kat entry ni..kalau kau orang faham,TERIMA KASIH..kalau tak faham,SORRY..thanks coz baca..[ini sekadar luahan hati..sorry kalau meluat,bye!]

Wednesday, January 12, 2011

kenapa hari ni aku rasa bosan

ape kena lah ngan aku ni pergi tanye soklan bodoh camni kan??KENAPA HARI NI AKU RASA BOSAN??kahkahkah..gilo..err..sebenarnye aku memang bosan pun..

weh..weh..weh..dah berapa lama aku mendiamkan diri ni weh..ade sape2 boleh tolong kira??kahkahkah..takde kojo la tu kan..baik layan fb sambil2 korek2 idong syok jugak..dari melayan aku punye soklan yang ntah hape2 ni..cehh!!

serius aku busy giler sampai tertonggeng2 kat dalam opis tu..keje melambak wooo..adooilaaa...awal tahun banyak keje jugak erk??sebab banyak kene bukak file baru..haaa..sekarang ni baru lah reda sikit..err..boleh la tahan redanye tu..dah takde tonggeng2 dah..wakakaka..sewel!

woi!ape motif aku buat entry ni?kahkahkah..kau orang dah buang mase je kat blog aku yang cikai2 ni weh..sorry beb!!aku dah buat kau orang rase nak pijak2 je ibu jari kaki aku ni kan??kehkehkeh..

ade orang kate kalau buat blog,kena ada isi..pastu mestilah mende yang berfaedah..tapi kalau dah tak tau nak buat entry pasal ape,haaa...ni lah jadi nye...entry takde awalan dan akhiran..sorry..aku bukan nak kejar menda2 alah tu..nuffnang??nuffnang tu macam hampeh je bagi aku..kahkahkah..apesal??salah ke aku kata ni weh??aaahhh..malas mau layan..yang penting aku PUAS berblog..

followers??aku anggap followers tu kawan2 aku..dan aku appreciate kau orang sebab sudi follow blog buruk ni..THANKS U OLLS..hehehe.. MySpace

weh..dah2..jangan bagi aku membebel..kang ada yang meluat pulak sampai nak terjojol bijik mata tu baca blog aku nih..okey la..dah..tu je kot..malas aku nak taip panjang2..kihkihkih..thanks sebab singgah n baca..tata.. 

*notakecik : mukus2 kembali menyerang..so aku takde mood nak buat pape..sorry sayang2 ku..nanti aku jenjalan kat blog kau orang ye.. T_T

Tuesday, January 4, 2011

bersilat kat tempat kerja T_T

uwaaaa...hari yang tidak bernasib baik ye arini kengkawan..busy wooo..giler kaw2 punye busy..sampaikan nak berblogwalking pun curik2 masa..hadddoooiiii...nasib baik tak fitam!aiyakkk...

tu la..dulu masa abang Fadli ada,taknak belajar betul2..sekarang,haaa hamek kauuuu...bersilatlah haku kat opis tu..sebelum ni kalau ape2 hal,aku refer kat abang Fadli je..sekarang kena buat sendiri..uwaaaa....kalau tanya CC pun,dia kadang2 tak layan pertanyaan aku because he always busy...

wei..wei..wei..jangan ingat keje government tu boleh je duduk goyang kaki je wei..sekali keje datang,haaa...gedebommmm sekaligus banyak..time tulah mula pening kepala..lagi2 kerja bahagian kewangan..adooooiiiii...mahu pengsan dibuatnyeee...haihh.. =_="

ditambah2 pulak tetibe badan rasa tak sihat..lagi lah aku rasa macam..macam..macam..errr..mahu mati lu tau kaaaa???haiyaaaa...

abang Fadli dah tukar tempat kerja..dia dah tak kerja kat INTAN dah..dia kena balik kat sarang dia..pasni kompem kak Dilla pun kena tukar jugak..sebab dia orang duduk kuarters kat Putrajaya..tak bestnyeeee...pasni sape pulak lah yang pindah..bosan..bosan..bosan.. T_T 

kakak-kakak ku yang lain kat dalam opis tu..bukan aku nak cakap dia orang tak best..aku tak kata pun tak best..senang cite,SEMUA BEST!!!!!sporting habesssss wa kata luuu...tapi,entah...maybe sebab abang Fadli ni dok sebelah meja aku..kak Dilla pulak,jenis riuh..suka buat lawak..tu yang rasa tak syok kalau dia orang takde..wuwuwuwu.. T_T

errr..kau orang blurr ke??jap..jap..kak Dilla ngan abang Fadli ni husband n wife..okey..sudah paham??haihh.. =_="

dua2 ni best..huhuhu..kalau dua2 pindah,dah tak syok la.. T_T
tapi,semua tu tak payah risau lagi kot..sebab tempat abang Fadli dah ada orang ganti..nasib baik kan??tapi...aku still kena buat kerja lebih sikit sebab yang ganti abang Fadli tu masih baru,so,dia belum boleh guna sistem lagi.. =_="

takpelah..bersusah-susah dahulu..bersenang-senang kemudian..kan??ape2 pun aku kena sabar..sebab bukan selalunya aku ada banyak kerja camtu kan..kalau tak,sampai bila2 pun aku tak pandai buat kerja lain..heee..tetibe nak motivate diri sendiri.. 

aku harap aku dapat tahan n sabar sepanjang kerja kat INTAN tu..dan aku harap kakak-kakak kat opis tu sabar je la dengan perangai aku yang suka buat bodoh ni..kihkihkih..sorry ye sis..kadang2 budak kecik ni [kecik la sangaaatttt...] memang suka buat hal sendiri sampai tak sedar keadaan sekeliling..har..har..har..

dahlah..taknak bebel panjang2..hehehe..stop sini dulu k..tata~

*notakecik : pagi tadi aku datang lambat sebab jalan jammed gilerrr..huhuhu..esok kena bangun awal.. ;p

Sunday, January 2, 2011

jalan-jalan tahun baru..

semalam takde koje lain,aku pergi merayap ngan cik abang aku yang mula2 konon lah nak pergi Stadium Melawati Shah Alam khennnn...konon lah..konon jeee...sebab ade Karnival Pengantin kat situ..ngengada gedik2 nak pergi sana kan...kahkahkah..tapi bila masuk,blurrr...tak tahu nak buat ape..wakakaka..lawak giler...

pastu cepat2 keluar..sebab rimas dengan keadaan dalam tu..ingatkan nak tengok artis nyanyi2 ke..tapi takde pun..maybe arini baru ade kut??haihh..kitaorang terdatang awal la ni agaknye...ade la jugak dapat pamphlet sikit..sekurang2nye ada gak la nak refer mana2 kalo nak kawen nanti kan...kahkahkah..lawak jeee..bilanye aku nak kawen pun aku tak tahu..

Karnival Pengantin

sudahnye,kita orang pergi tengok wayang kat JJ Bukit Tinggi jeee...hehh..kita orang layan cerita The Tourist lakonan Angelina Jolie ngan Johnny Depp..hehehe..syokkk wooo..cik abang ajak tengok cite Damping Malam..err..aku tak berani nak tengok la..so,tukar lah tengok cite ni..not bad la..aku tengok pun sebab ada Johnny Depp ngan Angelina Jolie ni..kalo tak,takde maknenye aku nak tengok..kihkihkih..

The Tourist
rasanye tu je kot nak cite..kali ni takde gambar..sebab cik abang perli.."ni nak kuar jalan2 ke,nak amek gambar??" haa hamek kau sebijik..terus simpan enset dalam beg..

okey,tu je..bye!

*notakecik : arini takde mood..so,duduk umah diam2.. :(