terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Wednesday, October 30, 2013

WORDLESS WEDNESDAY

Assalamualaikum..



nampak bersih. sebenarnya berhabuk. (--")



Saturday, October 19, 2013

terminate broadband (--")

Assalamualaikum..




frust dan kecewa. bukan sebab terminate broadband. tapi kecewa dengan service dari Celcom. bayar broadband mahal² tapi nak online ya ampuunnn kemaen lama nak tunggu loading. kat rumah ibu [mak mentua] boleh pulak dia nak laju. amboi pilih bulu nampak..





eh eh takkk.. gurau je. hikhik.. saya pun peliklah kenapa kat rumah saya ni susah bebeno broadband ni nak loading laju.. haiyoooooo.. kali ni memang betul² decide, kena terminate broadband jugak. rugi woooo.. dah lah tak selalu online.




sebenarnya dah selamat terminate pun.. kikiki.. dah tu online pakai ape pulak ni kan?? ehh saya terminate je line broadband. dorang tak mintak pun broadband ni. sebab kan kita memang beli.. hehe.. ni saya guna simkad lain la. yang guna topup!! haaaaaaaa senang!! bila nak online je baru topup. habis cerita. setakat ni saya still guna Celcom jugak. laju kebebeh dah ni nak korek idong pun tak sempat. tak payah tunggu lama² dah. hikhik..




saya subscribe yang daily punya.. RM5 untuk 24 jam. okeylah tu. nasib baik laju. kalau macam siput jugak memang nak campak broadband ni dalam stor. ngeee.. dengan cara ni je kita dah boleh buat penjimatan tau!! tak payah dah nak bayar puluh² ratus² ringgit semata² online cuma 2-3 jam 1 hari. hohhh?? tak berbaloi langsung.




korang ada buat camni jugak ke tak?? sebenarnya saya risau jugak ni kang tak pepasal dorang suruh pulangkan balik broadband ni. kuikuikui.. mintak² takdelah. kalau tak, rugilah beli masa mula² dulu.. hew hew..




tata.

Friday, October 18, 2013

main mekap mekap

Assalamualaikum..





entry tadi cerita pasal penjagaan muka, entry ni pasal mekap pulak. korang jangan pelik pulak saya bawak mekap kat tempat kerja sebab korang pun buat jugak kan?? eleh. taknak mengaku.. barang² ni saya memang sentiasa bawak. memang ada dalam beg sebab pergi jenjalan pun pakai beg yang sama. kikikiki.. saya takde beg khas pergi kerja. saya balun je beg silang tu buat pergi kerja. hahahaha sangat keanak²an. ecewah, haruslah nampak macam student. hikhik. menyampah?? sila berambus.





ni la barang² yang saya sumbat dalam beg. bedak ada.. eye shadow ade.. eye liner ada.. mascara ada.. eye brow pencil ada.. lip balm ada.. hihi.. semua kena sebut ke?? ala dah tersebut dah camne ni?? :p saya tak pakai blusher sebab bila saya pakai rasa macam barbie doll plak. pelik ah pipi merah. hahahahaha.. tak sesuai. :p 






bedak Silkygirl je. murah. tak mampu nak beli yang mahal². hehehe.. bukan nak berlakon kat opera pun. ntah² yang berlakon kat opera tu pun pakai cat. eh, cat pun mahal jugak pe. eh ni ape mengarut ni?? (--")


Lip  balm je yang saya pakai. takde pakai lipstik pun.. sebab bibir saya ni jenis kering. lepas makan mesti bibir mengelupas. mengada tau bibir saya ni. mula² pakai yang hitam tu okey sekejap je. yang warna pink tu baru beli. saje nak try pakai. bila dah pakai rasa best pulak. sebab berangin. pastu tahan lama sikit la. takdelah cepat mengelupas dah bibir ni. oh dua² tu brand Silkygirl. :)




ni untuk kening. dulu tak pernah pakai pun. pastu ntah kenapa aritu gatal tangan pergi beli so pakai je lah. rugi pulak kalau tak pakai sebab dah beli kan?? bila pakai rasa best pulak. rasa macam ada kening. HAHAHAHAHA kening jadi makin tebal. :p saya pakai dua jenis, satu ZA, lagi satu Elianto. :)




pe kejadah benda ni ada dalam beggggg?? hahahaha takpelah. letak je lah kat sini. a'ah.. saya pakai benda ni je. tapi kadang² je la. tak selalu pun.. eye shadow dari Elianto. hikhik.. saya suka warna natural. taknaklah pakai warna pelik². dah macam nak pergi dinner j.




ni pulak eye liner ngan mascara.. mascara tu saya pakai Silkygirl punya. bulu mata dah lentik pun nak pakai mascara lagi kan?? mengada. eh, lentik keeee?? kihkihkih.. perasan jap. :p untuk eye line pulak, saya pakai 3 jenis. nampak tak saya tamak?? hahahahaha.. yang liquid tu untuk atas, yang pensel hitam pakai kat bawah.. dua² brand Elianto.. eye liner separa tu [coklat n putih] brand Silkygirl jugak. banyaknye brand Silkygirl. kikikiki.. kadang² kalau saya malas saya pakai yang coklat tu kat line mata atas. yang putih tu kadang² je pakai. hihihi.. putih tu pakai kat bawah.. :p






comel tak model kat bawah ni??




nak muntah?? okebai.





majok. tata.

untuk orang yang putus cinta :p

Assalamualaikum..





nah saya bagi lagu. sape yang putus cinta, layanlah lagu ni. kompem makin nangis. HAHAHAHAHAHAHAHAHA..





Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya wooo wooo huuu





best kan?? :)

cara saya jaga muka

Assalamualaikum..




tujuan entry ni bukan nak tunjuk muka saya cantik ke hape. ni sebab dah ramai sangat yang tanya saya pakai produk ape. tu yang buat entry kat sini. hihi.. manelah tau kan korang boleh pakai yang sama jugak. tapi.............. sebenarnya kalau nak cerita pasal kulit ni pun depends kat jenis kulit jugaklah. kadang² ada jugak yang tak sesuai pakai produk ni.





nak tau ke saya pakai produk ape?? hikhik.. alah, SAFI jeeeee.. yeeee saya pakai safi balqis je.. tak beranilah nak pakai produk lain.. dulu pernah pakai ape ntah, muka saya tumbuh jerawat. daripada jadi makin teruk, baik stop. kan?? pastu saya paling tak suka produk yang ada bau kuat sangat. sakit hidung.



saya pakai pencuci muka ni.. yang warna biru ni ha.. saya tak boleh lah pakai yang warna hijau tu. timun kot?? saya pakai muka tumbuh jerawat.. serik wei pakai tu. dulu pakai masa dok hostel konon nak tiru kawan², last² jerawat pulak yang tumbuh. terus stop, pakai yang ni balik.





tapi kalau balik rumah mak ke, pergi rumah sedara mara ke, kalau terlupa bawak pencuci muka, saya belasah je pakai pencuci muka pape.. kikiki..sebab pakai sekali tu je. bukan pakai hari². :p




haaa yang ni memang tak boleh kalau takde. mesti kena ada dan pakai. kalau tak pakai rasa macam tak mekap. yeeee betul.. dulu saya pernah pakai temulawak. temulawak pun okey jugak tapi bila pakai macam kulit jadi tak sekata.. alah dulu kan masa sekolah mane ada duit sangat. temulawak kan murah mase zaman sekolah dulu.. tu pun nak tiru kawan² gak tu. hahahahaha..




dua krim ni saya ada tapi ya ampunnnn malasnya nak pakai. hahahahahaha.. toner pun saya ada jugak tapi tak pakai sangat. time rajin je pakai. baik tak payah ada pun tak pe. tapi gatal tangan jugak pegi beli. kikikiki.. :p


ni krim mata. saya pakai jugak. kate nak hilangkan lingkaran gelap bawah mata kannnn.. tapi saya tengok macam sama je. hahahahaha.. mane tak sama, malas nak pakai. time rajin je pakai.





tapi buat masa sekarang ni saya pakai produk lain. haaahahaha tadi kate tak berani pakai produk lain tapi pakai jugak.. pape ntah saya ni kan?? mula² memang tak berani nak pakai koooo.. tapi bila dah try, takde jadi pape tu yang bagitau kat sini. hikhik.. nak tau ke tak ni?? :P segan pulak nak bagitau. saya pakai





=




=




=




=




=




=




=




=




=




Collagen Plus. 




abang opis saya lah tu yang hasut. hehe tapi berbaloi jugaklah pakai produk tu.. tompok hitam kat pipi dah kurang sikit. ehhhh jangan ingat kat muka saya takde tompok hitam tau. hihi.. ade.. korang je yang tak nampak.. so saya stop kejap pakai safi, then try pakai produk ni..

sumber : Google

setakat ni saya pakai okey je.. pencuci muka pun saya pakai nak dekat habis.. saya suka pakai krim muka. sebab takde berminyak sangat macam safi. bila pakai safi nampak macam tompok² sikit tapi kalau pakai krim ni nampak sekata je. krim malam tu saya jarang pakai. bila pakai rasa macam miang² je muka. tu yang tak berani pakai. tapi kalau ikutkan krim malam tu pun okey jugak. cuma saya tak tahan pakai. lagipun kalau dah malam mane ade ingat nak pakai krim. kalau dah mengantuk cuma ingat bantal je. hihi.. :p





pape pun saya tetap setia dengan safi sebab senang nak cari. Collagen Plus ni nak kena beli online. abang opis saya tu dah pindah tempat kerja. nak beli kat dia pun dah susah. hew hew.. korang pulak pakai produk ape?? ade tak yang pakai macam saya?? sharelah sikit. :)





 SORRY gambar muka takde. takut nanti korang bosan. :p




tata.

Thursday, October 17, 2013

[DEKORASI] malas nak kemas stor

Assalamualaikum..




silalah percaya dengan kenyataan tersebut bahawasanya saya memang tengah malas nak mengemas stor. alah stor yang kat bawah tangga tu. kalau korang tengok pun mesti nak pengsan banyak² kali kat dalam tu. hew hew.. ada tak yang nak offer diri jadi bibik stor?? eh eh eh eh eh.. bibik stor pun boleh.


nampak tak?? contoh seperti di atas. sebenarnya bukan contoh. tu lah ghope sebenar keadaan dalam stor. HAHA.. sila pengsan sekarang. camne nak kemas ni wei?? alahai.


bahagian tu nampak lapang sebab drawer dah dikeluarkan. alah drawer plastik tu haaa.. lupe nak amek gambar sebelum. kikiki.. memang tengah mengemas pun masa ni. pastu stop kejap sebab nak solat. pastu tergendala terus. malas. haha.. rasa macam nak sumbat semua barang tu dalam box tapi belum beli box lagi. sebab tu tergendala semua proses mengemas stor. :p





saya dah beli rak kat IKEA untuk sumbat dalam stor ni. nasib baik ngam² je. tapi lupe pulak nak amek gambar. hikhik. nanti²lah saya amek. tunggu dah siap kemas sumua. ngeee.. saya nak sumbat semua barang² tu dalam box macam ni.. [tengok gambar bawah]


beli kat Giant. nak beli yang besar mak oooiii mahal. rasa macam nak terkeluar bijik mata tengok harganya. dah lah bawak duit sikit. nasib baik yang ni tengah offer. RM16... brape ntah. tak ingat. RM16.90 kot. :p barang yang atas box tu tak payah tengok. tak penting. heee..




nanti bila dah siap kemas saya cerita yeee.. sekarang tengah malas. balik kerja sampai rumah pukul 7 mane sempat nak mengemas semua. penat penat penattttttt.. tunggu sabtu ahad je lah. (--")




tata.

Friday, October 11, 2013

wuduk

Assalamualaikum..




hai, sebagai saudara sesama Islam, rasanya saya layak kot nak tegur kawan² semua.. saya sedar saya pun manusia biasa. tapi saya cuma nak sampaikan apa yang saya belajar. saya bagitau ni pun sebab saya selalu nampak orang yang wuduk macam nak tak nak je. sebelum tu saya minta maaf andai teguran saya ni mengguris hati kawan²..




kawan² tau sendiri kan, sebelum solat kita memang wajib berwuduk. kalau tak wuduk, solat jadi tak sah. TAPI, wuduk tu mestilah sempurna.. janganlah wuduk main siram² je. ya, saya selalu nampak. contohnya kat siku. selalu saya nampak orang jirus atau alirkan air kat tangan je. kat siku tak kena. kita ada dua tangan kan?? apa kata lepas ni kita gunakan tangan yang lagi satu tu untuk sapu tangan yang nak dibasuh. sapu sampai rata. tak susah bukan??





lagi satu kat kaki. selalu saya nampak orang siram² camtu je. tak pun main alirkan air je. kawan² yakin ke air tu masuk kat celah jari?? kat celah kuku?? hmm.. rasanyakan, baik kawan² gunakan tangan untuk sapu kat kedua kaki tu. geli?? nape nak geli?? kan kaki kita sendiri.. gosok je celah² jari tu.. kadang² kat tapak kaki pun ada jugak tak kena air. lepas ni kita sapu betul² sampai air wuduk tu terkena kat seluruh kaki. senang je..




kalau wuduk kita sempurna, barulah kita akan rasa solat kita diterima.. saya tak kata selama ni solat kawan² tak diterima. tu semua kerja ALLAH. saya bukan malaikat atau tuhan nak tentukan pahala manusia. tak. tapi, saya yakin lepas ni kalau kita berwuduk dengan sempurna, solat kita akan lebih diterima. kan??





tata.

Sunday, October 6, 2013

tukar cermin belakang

Assalamualaikum..




sementara nak tunggu lives kat Candy Crush, meh update blog sat. dah alang² tengah online ni kan, sekali jalan je lah. Jumaat lepas saya terrrrrrrrrpaksa amek cuti sebab senggugut teruk sampai tak boleh bangun uols. ingatkan nak pergi klinik tapi...............emmm.. tak tau nak cakap ape kat doktor. bhahaha.. seganlah kiteeee.. nanti doktor taknak bagi mc pulak. takpelah. tolak dari cuti tahun jelah. memang tiap² bulan camni. pernah je mintak mc kat doktor. tapi kali ni............ emm.. entah. padahal cik abang memang cuti, boleh je mintak dia bawak pergi klinik tapi tu lah. malas kot. hikhik.





dah lah tengah senggugut. boleh pulak risau lagi pasal kereta. sape yang tak risau kalau cermin kereta retak wei. lainlah kereta sorong, memang takde cermin langsung. ingatkan nak mintak cik abang je pergi Perodua mintak tanyakan pasal cermin tu. tapi saya takuttttt duduk rumah sorang². so cik abang pun angkutlah saya sekali berbekalkan minyak angin yang dah siap sapu kat perut. kuikuikui..





mula² tu kami tanya dulu kat Perodua Bukit Raja, takut pulak takde stok. haaa memang takde pun. kalau nak, kena order. eee malas betul nak tunggu². kite nak cepat. yelah bila lagi nak pergi tukar sebab nanti masing² dah start busy. pastu CS kat Perodua tu bagitau suruh try kat Perodua Subang USJ. kalau ikutkan, boleh je just call tanya ada stock ke tak. tapi, kalau tak tanya depan mata rasa macam tak puas hati pulak. then kami pun terus lah gerak ke sana. naik motor tau. bukan kereta. sebab takut nanti kalau takde stok dah kena patah balik.





sampai² je terus tanya kat CS. fuh. lega sangat. nasib baik ada. lepas solat Jumaat kami terus datang sana balik angkut sekali kereta. risau wei nak drive. kang terburai kat situ jugak, habis.. nasib baik lapik seat memang leather. so kalau ada serpihan² kaca yang jatuh takde risau sangat sebab tak melekat kat seat.

bungkus je lah camni. :p

seram nak drive bila keadaan cermin jadi camtu. T_T
sementara nak tunggu dorang siap tukar n pasang, kami lepak tengok tv. nasib baik tempat duduk banyak. syiokkk.. rasa macam kat rumah sendiri pulak. HAHAHA.. mulalah tu nak berangan ada rumah besar. :p




bosan wei tunggu lama². dahlah masih rasa senggugut. duduk situ menahan sakit. nak muntah banyak kali tapi tahan je. nasib baik ada gula². alahai. dah macam ape je sampai muntah² ni. T_T




siap semua dekat pukul 5.30. time orang balik kerja. memang nice kan?? jem giler wei. waduh waduh.. sabar je lah. takpe, cik abang yang drive. saya jadi penumpang je. kikikiki.. semua tu habis dalam RM400 jugaklah. terbang duit. kepak kepak kepakkk [bunyik duit terbang]


upah lagi mahal dari harga barang. (--")

dah siap.. :)

orang tu tak bagi bukak tape sebab takut gam belum kering. dia kata dalam 1 hari boleh bukak. semalam cik abang bukak, hari ni dah pakai kereta pergi merayap. so maknanya dah melekat habislah tu. okey lepas ni kena pasang tinted pulak. duit lagi. T_T




tata.

Thursday, October 3, 2013

retak

Assalamualaikum..




hari yang sangat stress. pagi² mood dah spoil. mula² je okey, bila dapat tau berita yang meremukkan hati, mood hilang. rasa nak nangis pun ada. dah la tengah ABC [tau??] T_T




arini banyak kerja nak kena buat. sekarang dah settle. tunggu je lah kerja lain pulak yang datang. pagi tadi hampir² nak pitam. bukan sebab preggy. kalau tengah ABC boleh ke [preggy]?? nak pitam sebab senggugut yang sangat sangat sangat sakit. jalan pergi toilet pun macam orang mabuk. sakit senggugut. sakit nak berry. campur. nasiblah sapa yang masuk toilet tu. dahlah memang time peserta kursus rehat. hameklah bau yang semerbak dari saya. -haha-


kesiannya kat my baby ni. mentang²lah dah lama tak mandi, boleh pulak nak pecah. T_T semua gara² orang yang potong rumput kat rumah tu. pelik. depan rumah saya takde rumput pun. najis kucing banyaklah. rumah depan ada rumput. jauhnye batu melompat?? terer. semua ni membuatkan hati jadi tak tenteram nak buat kerja. tapi cekalkan hati jugak.





pelik ke bila saya dapat tau cermin kereta pecah time badan kat tempat kerja?? ape nak pelik? cik abang kan cuti. dia yang bagitau. dia tau pun sebab orang yang pecahkan tu yang panggil. nasib baik dia jujur. katenye nanti kalau dah tukar boleh claim ngan dorang. boleh ke?? agak²?? tengah was² jugak ni. takpelah. tunggu je lah nanti. hmm..





dah. tak boleh nak kata ape dah. tunggu je lah nanti bila dah tukar cermin. oh, insurans?? insurans tak cover cermin. saya tak amek. tak sangka pulak menda ni nak jadi. lepas ni kena letak langsir kat pagar rumah. ke?? pelik pulak. malas dah nak pikir. main candy crush je lah.





tata.