terima kasih sudi singgah.....buat susah-susah jeeeeeee....teeehehehehe..

mintak tolong klik, nak buat rumah. terima kasih.. :)

✿cayang2 rosalina✿

Saturday, June 16, 2012

ambik kesempatan

dia tak tau pape cerita,tapi dia pulak yang lebih²..maksudnya,dia bukan tau keseluruhan cerita,tapi last² dia pulak yang cerita lebih²..nak lebih details, penyibuk..HAHAHAHAHAHAHAHA~




pernah jumpa orang camni tak??mesti pernah kan??aku pernah..hikhik..nak cerita kat sini ke tak ek??kot² lah kan orang tu terbaca pulak nanti makan dalam pulak sape yang susah??eh,aku tak susah..sape suruh terase..kuikuikui..




kalau camni kira mengumpat ke??ermm aku bukan nak burukkan si polan tau,cuma nak bagitau kat orang yang berperangai camni,supaya jangan terus buat..sangat menyampah hokkeyyyy~




cuba bayangkan ye, korang baruuuu je kenal someone yang korang tak kenal, or someone yang korang kenal tapi baru je jumpe setelah lame tak jumpe orang tu..ade tak korang cerita pape kat dia??means,cerita pasal keburukan seseorang tu kat orang tu..




pelik tak soalan aku??hikhik..tak pelik kan..kalau aku,aku takde nak cerita pasal keburukan orang lain kat dia..kalau setakat bagitau yang orang tu tak suka itu, tak suka ini tu maybe takpe kot..tapi kalau orang tu tak tau pape cerita tup² dapat tau ade orang cerita kat dia pasal keburukan kita..pulaknye cerita tu tak betul..hueee mesti bengang kan??manusia jenis ape ntah orang yang cerita tu kan??




pastu siap tuduh bukan² lagilah panas hati..dia+dia ingat aku tak tahu, aku ada bukti. kalau aku tunjuk bukti tu kompem dia+dia malu besar..siap nak bagi penyepak kat akulah pulak kononnye..yelah kan aku yang buat salah kat orang tu kan..




padahal aku pun tak tau ape mendenye entah yang aku buat??ade ke aku burukkan dia??ade ke aku curi barang² dia??ade ke aku tumbuk² dia??aku rasa selama ni pun aku senyap je..tiba² dia nak sakit hati tu kenapa??ohhh sebab aku lagi cantik dari dia ehhhh..kahkahkah~




konon nak psycho ek??jangan sampai terpsycho kat diri sendiri sudahlah. sebab selama ni pun aku takde pulak kacau sape²..pastu boleh pulak dia tanye kat kawan dia "ape salah aku??" peliknye..




aku rasa kau yang gila. bukan aku. kau yang psycho. bukan aku. ape yang kau cakap tu semua pasal diri kau. cerminlah diri tu.



.



 

Wednesday, June 13, 2012

wordless wednesday



#notakecik : zzzzz~

Friday, June 8, 2012

tak pernah jumpa manusia begitu selain "beliau"

kecik hati kan, bila kite buat pape,semua tak boleh, semua salah..tapi,ngan orang kesayangan dia, semua boleh je..buat salah pape pun boleh, semua kesalahan yang dibuat, just tutup mata je..




selalu terdetik kat dalam hati "hina sangat ke aku ni??teruk sangat ke??aku ni bukan manusia ke??aku ni takde hati dan perasaan ke??nape melampau sangat perbuatan dia tu??" memang sangat sangat melampau..




sebab dia lagi tua, so tak berani nak menjawab..just diam je. okey fine. takpe..terus sabar..maybe ada hikmah semua ni kan..




memang tak pernah jumpa manusia yang sebegitu hodoh perangainya selain "beliau"..memang tak pernah!!ya ALLAH..berilah kekuatan untuk menghadapi dugaan²-MU.. (--")




Cinderella terus berlalu pergi dengan hati yang remuk (T_T)


sekian




#notakecik : nape lambat sangat nak pukul 5 nih?? @_@

Wednesday, June 6, 2012

adegan tembak menembak di dalam dewan peperiksaan

sangat dasyat adegan tembak menembak dalam dewan peperiksaan tadi..ye!!memang sangat dasyat. T_T




oh!!ni bukan adegan tembak menmbak guna pistol dan sewaktu dengannya tu tapi adegan untuk jawab exam..untuk Pembantu Tadbir yang buat kerja² kewangan kena amek exam BITK ni ha..kalau lulus,dapatlah tambah duit RM40 henggetttt tuuuuuu..





tapi aku dapat rasa yang aku kena amek lagi sekali tahun depan sebab aku jawab main belasah je hahahahahahhahahaha..soalan berkenaan kerja tapi tak dapat jawab jugak. aiyoooo..itu menunjukkan even aku kerja 3tahun tapi aku belum expert lagi..eh??macam kenal je ayat ni. :p




takpelah,kalau tak lulus tu memang bukan rezeki akulah kan..it's okey..sebab aku pun memang tak study..hihihi..




dah lepas exam,kena balik opis jugak sebab ade audit..kenalah standby ape² yang patut..nanti kalo tak balik opis kang,bos kate aku ni tak bertanggungjawab puleeekkkkk..




eh,best ape dok kat opis ni ha..boleh online,tengok movie,main fb,semua boleh!!kannnnnn??HAHAHAHAHAHA..




dah lah,aku mengantuk,nak tidur satttt..tata~




#notakecik : sakit kepala @_@

Tuesday, June 5, 2012

beg bau cat

oh demm beg aku bau cat..tadi pagi takde kuat sangat bau cat tu tapi ni nak dekat balik boleh plak makin kuat..erghhh..pening kepala.




beg simpan dalam laci,memang takde bau pun kalau simpan dalam laci kan.tapi bila bukak laci ya ampuuuuuuuuuuuunnnn rasa macam nak pitam pun ade..aiyoo.. T_T




esok aku taknak bawak beg ni lah.tak pasal pasal pengsan pulak mase exam esok..eh,esok aku ade exam BITK tau!!kene study..okey okey aku nak study..




study lah sangggggggggggattt!! *tangan didada mata ke atas*




bai.




#notakecik : nak study ape ni?? (--")

"stop following this site"

eh,aku bukan suruh korang stop follow blog aku..ishh..cubit kangggg..aku cume nak bagitau, aku dah UNFOLLOW blog² yang tidak lagi aktif dan blog² yang telah diprivate sebab rasanye macam no point aku simpan blog² ittewww..




blog yang aku follow dah limit so terpaksalah UNFOLLOW..kalau tak unfollow camne nak follow blog lain yang aktif..kan??lagipun,banyak lagi blog² best yang aku boleh follow.. :)




even aku tak rajin komen blog orang tapi aku suka baca..hihihi..oh okey,nak update tu je sebab nak buat kerja..tata~





#notakecik : tiap² pagi mengantuk..aiyooo~ @_@


Monday, June 4, 2012

tak suka,tapi buat jugak

ada orang tak suka kalau hal peribadi dia asyik kena ambik tau je kan..eh,kalau aku pun aku tak suka..korang pun mesti tak suka jugak kan..betul tak??rimas kan??




tapi,selalu aku jumpa orang yang asyik komplen "kain sendiri tak jaga,nak jaga kain orang plak..jagalah kain sendiri dulu.." tanpa dia sedar yang dia tu pun asyik jaga kain orang..LOL




selalu kita tak sedar ape yang kita cakap kan??tau pun rimas n tak suka kalau orang ambik tau hal dia,tapi dia tu kalau ambik tau hal orang memang nombor satu.asyik tanya banyak² je. rimas aku. eh ni kalau dia nak amek tau hal aku lah..tak tau la kan kalau korang suka kalau orang ambik tau hal korang..hikhik..




kalau aku jumpe orang camni,memang aku tak jawab soalan dia. HAHAHAHAHAHA..malaslah nak jawab soalan mengarut²..nanti kalau aku cerita pun,mesti sampai kat orang lain pulak...kecoh sangat kan..pastu,bila dah sampaikan kat orang lain,cerita jadi lain pulak tu..




lagi satu,ade orang jenis yang nak tau cerita pasal seseorang tu,pastu tanya kat kite...ishh!!kalau nak tau cerita pasal orang lain pergi tanye sendiri kat orang tu je lah.jangan tanya aku.aku bukan kerja kat kaunter pertanyaan..




sedih betul aku dengan orang camni..agaknya tu memang kerja part time dia kot??menambahkan gaji..eh,bukan,dosa...haihh..




hidup ni macam bola,kau buat kat orang,nanti orang buat kat kau balik..dah kau asyik ambik tau hal orang je,sebab tu lah orang ambik tau hal kau je..pastu bila rimas,tau pulak nak marah² kan??ish ish ish.. (--")




em,jap!!tujuan entry ni bukan nak tujukan kat sape². tapi kalau ada yang terasa tu maaflah ye..maybe korang pernah buat jugak mende tu kot..kan??hikhik..




tata~





#notakecik : cepatlah pukul 5 :(
 

Friday, June 1, 2012

ingat sampai bila-bila

sakit kan bila ade orang yang tikam belakang??kita percaya kat dia bulat²,last² kita dapat tau yang dia tu tikam belakang je..




okey,memang susah sangat nak lupa ape yang dia buat tu..memang ingat sampai sekarang..bila nak lupa,mesti tiba² je masuk kepala otak..




tapi,dia buat muka tak bersalah..muka tak tau malu..eee!!dah tikam belakang pastu buat muka innocent..puii!!innocent??macam kenal je ayat ni??hmm..*abaikan




kepada sipolan yang dah tikam belakang tu,sedarlah diri tu ek yang sebenarnye aku dah tau dah ape yang kau buat..tak payahlah nak sorok bangkai yang memang dah berbau busuk..




tapi ingat,aku memang takkan maafkan kau sampai bila²..aku akan ingat sampai mati.




bai.




#notakecik : jilat "tahi" sendiri ke??